Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowastaraczka wrote:Ania biedulko
nie mam pojęcia co doradzić bo nigdy tak nie miałam, ale rozumiem Twoją frustrację i trzymam kciuki żeby może jednak akcja przyśpieszyła i rozwiązała cala sytuację albo chociaż żeby udało Ci się wyspac i mniej swędziało. Nie znam się i może to głupie ale taki fenistil nie przynióslby ulgi chociaz na chwilkę?
Kochanie juz nic nie pomaga😭😭😭😭. Cholestaza to takie paskudnie przeklenstwo, a w tej ciazy poprostu mnie zabija. 😭😭😭😭 -
nick nieaktualnyKochane dziekuje wam za wasze wsparcie, to dla mnie bardzo duzo. Takze to, ze moge sie wyzalic.
Niestety mojej mamie nie ma co, bo jej stwierdzenie jest "sama chcialas, to teraz nie jecz".
Tak chcialam, ale nie oczekiwalam takiej koncowki. Jestem tylko czlowiekiem i czasami mam dosc. Nie mojej ciazy, ale tego swedzenia,braku snu.
Nie mam pojecia jak ja zabiore sily na poród. -
Pewnie że masz prawo mieć dość. Chęć posiadania dziecka nie oznacza że chcesz się źle czuć. Ja narzekam średnio 5 razy dziennie a nie cierpię jak Ty. Już niedługo będzie po wszystkim choć wiem że pewnie dla ciebie dni się ciągną w nieskończoność. Przytulam.
Ania81 lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:A i Ounai po raz trzeci, zerknij sobie na ikee z opcją dostawy, co prawda 15zl więcej, ale spokój. Wszystko przychodzi w super stanie, chociaż czasem w 6 paczkach zamiast jednej 😂 Ja korzystałam z tej opcji przy ogarnianiu mieszkania, podają z góry datę dostawy (można zasymulować przed płatnością), raz czekałam 5 dni, drugi raz 3 dni 😉
Nowastaraczka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Chyba pójdę na jakiś masaż boli mnie dzisiaj wszytko od krzyża przez miednice aż do połowy ud. Ledwo chodzę. Ledwo stojęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
DMG , zaprosisz mnie to przyjaciółek? 🙂Ja nie umiem Ci wysłać .
Edit: już mam Twoje zaproszenie, nie wiedziałam że mnie zapraszałas już tak dawno temu 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 13:04
dmg111 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dzidwczyny jestem po badaniu szyjka rozwarcie 1cm mały napiera na szyjke już skurcze jakieś są. Kazali mi dużo chodzić zeby to rozkręcić.
Co polecacie na rozkręcenie skurczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 13:04
Ania81, Zulugula, Ladyo, kar_oliv, Enigvaa, Lalia, Lulu83 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Dzidwczyny jestem po badaniu szyjka rozwarcie 1cm mały napiera na szyjke już skurcze jakieś są. Kazali mi dużo chodzić zeby to rozkręcić.
Co polecacie na rozkręcenie skurczy?
Molestuj sutkitrzymamy kciuki 💪
🔸28 lat
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Jednorożec89 wrote:Chyba pójdę na jakiś masaż boli mnie dzisiaj wszytko od krzyża przez miednice aż do połowy ud. Ledwo chodzę. Ledwo stoję
Polecam isc od razu i nie czekać.
Mnie też bolał kręgosłup, odcinek ledzwiowy i poszłam do fizjoterapeuty. Od razu byłam jak nowo narodzona 😁
Do tego pokazał mi bezpieczne ćwiczenia jakie mogę sobie robić w domu, i robię je systematycznie i póki co ból nie powrócił 😊Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Aniu bardzo mi przykro, że tak cierpisz... 😢 Dlaczego tak długo chcą czekać z wywoływaniem skoro niezbyt dobrze ruchy czujesz?
Ja też zostawiam Mikołaja samego, żeby się pojawił na macie czy coś, bo inaczej nigdy bym nic nie ugotowała, nie umyła się, czy nie puściła prania.
Któraś z Was pisała (przepraszam nie pamiętam już kto), że jej synek kontrolnie sprawdza czy mama w pobliżu jak jej nie widzi i dalej się bawi, mój robi to samo, czasem muszę wyjść zza ścianki (bo mamy takie przepierzenie między salonem a kuchnia) i pokazać mu się to dalej się bawi i nie marudzi.
Super Doomi, że się odezwałaś!♥️
KarolinaMaria czy dzisiaj mieliście kontrolę pępka? Wszystko już ok?
Nadzieja trzymam kciuki, bo skurcze już się piszą całkiem nieźle!Ania81, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania81,strasznie mi przykro że tak cierpisz na końcówce 😒 żal nam się tutaj ile możesz; od tego też jesteśmy😘 A nie mogą jeszcze parę dni wcześniej indukować porodu? Ile Ci brakuje do 37tc? Parę dni, prawda? Nie dadzą się uprosić skoro tak cierpisz?
Tez jestem z teamu uważających ze ojciec tak samo dobrze umie zajmować się dzieckiem jak mama 😍 Poza tym, często ojcowie mają zdecydowanie więcej cierpliwości do dziecka niż mama (mój mąż na pewno ma dużo więcej cierpliwości do Julka niż ja 😒).
Motyl, terapia nigdy nie jest łatwa i przyjemna, ale bardzo pomaga. Trzymam za Was kciuki 💪❤.SzalonaOna, Ania81, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyAnniu stwierdzili, ze serduszko jest ok, ze usg wyszlo dobrze. Wola po trzymac szkraba troche dluzej, tak by ciaza byla w pelni donoszona czyli te 37 tyg minimum.
Takze czekamy z mezem co dalej. Moze synek Sam sie postanowi wybrac na ta strone? 🤷♀️
Czuje skurcze, czuje nacisk na szyjke. Niestety jak znam swoje szczescie to poczekam do 12.02. -
nick nieaktualnyEmdar w srode bedzie 37tg. Mam sie zglosic w poniedzialek na ktg, ale ja chyba do tego czasu zniose przynajmniej jedno kurze jajo i kilka innych. Czuje sie jak wariatka no tak biegam do szpitala, ale szczerze mowiac mam to w 4 literach.
Dla mnie czkawka nie jest jakims wielkim ruchem.
Wlasnie poczulam jak maly sie przekrecil I jakby raczka u wyjscia grzebal, takie dziwne uczucie jak drapniecie.
Dziewczyny modlcie sie, gusla odprawiajcie czy cokolwiek innego by zrobili indukcje jak najszybciej. Pozytywne mysli rowniezz sa potrzebne. -
Pierwszy spacerek we dwie.
Calkiem spoko nam dzien minal. Udalo sie wstawic pranie, zrobic obiad i zaliczyc spacerek
A zaraz wroci maz a ja sie zdrzemne 🥰Lalia, Wik89, KarolinaMaria, Zulugula, emdar, Ladyo, kic83, dmg111, Ania81, Inaa89, kar_oliv, calanthe, doomi03 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
W ogóle to była poradnia przyszpitalna, tam jest kilka gabinetów różnych specjalistów, ciemno od ludzi, bo umawiają kilkoro dzieci na jedną godzinę. Gdzie tam ochrona przed covidem? Ludzie stłoczeni, zgrzani, dzieci marudne, a kobieta z rejestracji jeszcze krzyczała, że ma być ciszej, bo ona pacjentów przy okienku nie słyszy 🙄 oby jak najmniej takich wypraw z maluchem.
Irysko, pisałam już na priv, napiszę też tutaj jesteśmy umówione do fizjo na piątek na g. 13. Jeszcze raz dzięki za namiarWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 15:40
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ania, bardzo mi przykro, że tak cierpisz
trzymam kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, jesteś bardzo dzielna 😘✊
Nadzieja, trzymam kciuki ✊
Jednorożec, co to znaczy, że brzuch staje ? Mi od jakiegoś czasu twardnieje na chwilę, wypina się.. Czy to jakieś skurcze ?
Dziewczyny, co myślicie o pomocy mamy po porodzie ? Mój mąż jest pewien, że sobie damy radę i nie będzie takiej konieczności...Ale nie wiemy jeszcze, czy będzie mógł nie pracować kilka pierwszych dni...może będę wtedy zdana na samą siebie..jesli chodzi o obowiązki domowe, to on wszystko jest w stanie ogarnąć, więc się nie martwię, tylko kwestia czy będzie miał wolne...jeśli nie, to mama by się chyba przydała...
Ania81 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Moj zal post:
Dziewczyny ja juz nie daje rady, doslownie mowiac. Jestem gotowa blagac lekarzy by wyciagnieli synka juz teraz, zaraz. W sobote bylam na oddziale, bo malenki przez caly dzien sie nie ruszal. Podlaczyli mnie do ktg. Serduszko OK, wszystko ok. Synek dostal czkawki, ruszyl sie ze dwa razy i cisza. Zastanawiali sie czy synka juz nie wyciagac, ale ze to bylo 36+3, wiec nic nie zrobili. Kazali obserwowac. Do szpitala na wywolanie man sie zglosci 12. O2, bo przez te ruchy (a raczej prawie ich braku), stwierdzila ze przesuna wszystko 5 dni do przodu.
Ze zmartwienia nie spie prawie. Swedzenie i bole tez to utrudniaja. Na dodatek dzis moj 4latek mial jakis koszmar i nie mogl zasnac do chyba 3 nad ranem 😭😭😭😭 (obudzil sie po 24). Ja zasnelam po 5 rano a wstalam o 8. A w ciagu dnia nie ma szans na drzemke😭😭😭😭😭😭😭.
Lekarka mowila, ze moze na to jak synek sie rusza ma moje zmeczenie i brak snu. Ale jak ja mam spac, kiedy swedzi niewyobrazalnie mnie wszystko plus bole mam z krzyza i brzucha, ale akcja sie nie rozkreca 😭😭😭😭😭😭😭😭.
Mam dosc, zyc mi sie juz nie chce, bo tak dluzej nie mozna funkcjonowac😭😭😭😭😭😭😭😭Ania81 lubi tę wiadomość