X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Mamuśki z małymi cyckami :D czy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..

Ja to się cały czas boje,że z tymi moimi małymi piersiami nie będę miała pokarmu. Wiem,że to nie ma znaczenia,czy małe ,czy duże ale jakoś mam takie dziwne obawy. Myslam,że jednak w czasie ciąży trochę urosna a tu nic. Ale może jeszcze to się zmieni.

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Edyciak, zdecydowanie tą z Mohito:)

Suszarko, dzidzia będzie na początku spała z nami w sypialni w kołysce, a do siebie do łóżeczka będzie odkladana w dzień, albo będzie stało i czekało na później :D

Mamuśki z małymi cyckami :D czy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..

Da się 😊

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pomocy mamy/teściowej to my od początku wiedzielismy , że nie chcemy nikogo, że chcemy sami wszystko ogarnąć. I wyszło na to, że słusznie, bo kiedys się tak zastanowilismy, że w czym by mialy nam pomóc, nie dadzą cyca więc mnie nie odciąży nikt, a mąż mial wolne prawie 3tyg, więc miał kto ugotować, posprzątać i przy dziecku tez porobić. W dodatku pełna swoboda, tylko nasza trójka, nikt się nie mądrzy, nie "doradza ", nie ocenia. Lata się w majtach z siaty i cycem na wierzchu na luzie 🤭 Ale wiem, że te wszystkie obowiązki mogą kogoś przytloczyc i może potrzebowac pomocy, trzeba samemu się zastanowić i wybrać :)
    I tak jak mówi Anetka, na początku to taka roślina , kupa, jesc , spanie. Mnie osobiście się wydaje, że jak dziecko zacznie raczkowac czy chodzic to może być więcej do pomocy, bo jest bardziej absorbujace 😀 wtedy też mniej śpi, więc i czasu może byc mniej na inne prace, ale nie wiem, bo ten etap jeszcze daleko przed nami :) wtedy fajnie jest mieć do kogo podrzucic😁

KarolinaMaria, Tajka, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai po schodach chodze duzo (mamy w domu, wiec robie sobie wycieczki z gory na dol i tak za jednym zamachem kilka razy). Maz wczoraj przywiozl bardzo ostra jedzenie. Staram sie duzo ruszac, caly czas wynajduje cos do zrobienia. Czuje, ze skurcze sa mocniejsze.
    Niestety w sobote nikt mnie badal, bo tu juz w okolicach 37tyg nie sprawdzaja.
    Musze dotrwac do 37 tyg. Moze wywolaja szybciej

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Suszarko, dzidzia będzie na początku spała z nami w sypialni w kołysce, a do siebie do łóżeczka będzie odkladana w dzień, albo będzie stało i czekało na później :D

Da się :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, u nas tez pakuje wszystko do buzi od paru dni (tzn probuje, bo nie zawsze trafia jeszcze 😜), baaaardzo sie slini,
    Dzisiaj ciagle raczka do buzi... to moze miec cos wspolnego z zabkowaniem juz???
    M

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Co do pomocy mamy/teściowej to my od początku wiedzielismy , że nie chcemy nikogo, że chcemy sami wszystko ogarnąć. I wyszło na to, że słusznie, bo kiedys się tak zastanowilismy, że w czym by mialy nam pomóc, nie dadzą cyca więc mnie nie odciąży nikt, a mąż mial wolne prawie 3tyg, więc miał kto ugotować, posprzątać i przy dziecku tez porobić. W dodatku pełna swoboda, tylko nasza trójka, nikt się nie mądrzy, nie "doradza ", nie ocenia. Lata się w majtach z siaty i cycem na wierzchu na luzie 🤭 Ale wiem, że te wszystkie obowiązki mogą kogoś przytloczyc i może potrzebowac pomocy, trzeba samemu się zastanowić i wybrać :)
    I tak jak mówi Anetka, na początku to taka roślina , kupa, jesc , spanie. Mnie osobiście się wydaje, że jak dziecko zacznie raczkowac czy chodzic to może być więcej do pomocy, bo jest bardziej absorbujace 😀 wtedy też mniej śpi, więc i czasu może byc mniej na inne prace, ale nie wiem, bo ten etap jeszcze daleko przed nami :) wtedy fajnie jest mieć do kogo podrzucic😁

Jak miałam tylko jedno dziecko to całkowicie sama sobie radziłam, nawet bez partnera, bo był w pracy ☺️
    Ale teraz kiedy mam dwóch już dużych chłopców, ale jednak na tyle małych, że potrzebują żeby im ugotować, odprowadzić do przedszkola, od robić lekcje, więc jak będę w szpitalu to wolałabym żeby moja mama się tym zajęła, a nie wszystko zupełnie na głowie mojego D

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Kicku, u nas tez pakuje wszystko do buzi od paru dni (tzn probuje, bo nie zawsze trafia jeszcze 😜), baaaardzo sie slini,
    Dzisiaj ciagle raczka do buzi... to moze miec cos wspolnego z zabkowaniem juz???
    M
    U nas też tak ostatnio, pełno śliny i cała pięść w buzi. Ale nie wiem czy to nie za wcześnie na ząbki? Może to taki etap, że zauważył że ma buzie i może coś do niej włożyć 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:02

Wik89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Dzięki 😉
    O widzisz, to dlatego nie szło mi z początku karmienie na leżąco. 😂😁 Ale teraz jakoś idzie, czyli się da. 😉

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja to się cały czas boje,że z tymi moimi małymi piersiami nie będę miała pokarmu. Wiem,że to nie ma znaczenia,czy małe ,czy duże ale jakoś mam takie dziwne obawy. Myslam,że jednak w czasie ciąży trochę urosna a tu nic. Ale może jeszcze to się zmieni.
    Absolutnie nie ma to żadnego przełożenia na pojemność piersi. Ja mam nieduży biust, a mleko mi wręcz cieknie.. co prawda, teraz już mniej, chyba po prostu jestem po stabilizacji laktacji

Iryska, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Jak miałam tylko jedno dziecko to całkowicie sama sobie radziłam, nawet bez partnera, bo był w pracy ☺️
    Ale teraz kiedy mam dwóch już dużych chłopców, ale jednak na tyle małych, że potrzebują żeby im ugotować, odprowadzić do przedszkola, od robić lekcje, więc jak będę w szpitalu to wolałabym żeby moja mama się tym zajęła, a nie wszystko zupełnie na głowie mojego D

O tak, wtedy pomoc na pewno się przyda

Ulaa lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    M

Chyba jeszcze za wcześnie, zaglądaliśmy do środka i wszystko wygląda bez zmian, natomiast dziś był takim jęczybułą, i tak szukał ukojenia że poważnie zaczęłam się zastanawiać czy to nie czasem kwestia zębów.
    Dodatkowo ma zapchany kanalik łzowy i to też go męczy.
    A na dokładkę w domu z kaszlem (znów!) gadająca nieustannie 5-latka 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:58

Wik89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, no to masz „wesolo”... 😅
    Moj tez dzisiaj strasznie jeczal albo jak my to mowimy rzępolił na skrzypcach 😅

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ubrana:

f1f88028f4cf.jpg
    e666afbd9c70.jpg

Koszt: 91zl

Nowastaraczka, kar_oliv, kic83, Tajka, Suszarka, KarolinaMaria, calanthe, Ladyo, edyciak., Lalia, Annia, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:57

edyciak., Wik89 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ania, bardzo mi przykro, że tak cierpisz :( trzymam kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, jesteś bardzo dzielna 😘✊

Nadzieja, trzymam kciuki ✊

Jednorożec, co to znaczy, że brzuch staje ? Mi od jakiegoś czasu twardnieje na chwilę, wypina się.. Czy to jakieś skurcze ?

Dziewczyny, co myślicie o pomocy mamy po porodzie ? Mój mąż jest pewien, że sobie damy radę i nie będzie takiej konieczności...Ale nie wiemy jeszcze, czy będzie mógł nie pracować kilka pierwszych dni...może będę wtedy zdana na samą siebie..jesli chodzi o obowiązki domowe, to on wszystko jest w stanie ogarnąć, więc się nie martwię, tylko kwestia czy będzie miał wolne...jeśli nie, to mama by się chyba przydała...
    Jak nie będzie miał wolnego to brałabym mamę. Choćby żeby Ci popatrzyła na dziecko a Ty żebyś spokojnie mogła iść pod prysznic. Jeśli mama będzie Ci przeszkadzać bardziej niż pomagać zawsze możesz po 2 dniach ją odesłać.

Tajka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:57

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz był bardzo marudny w sobotę i wczoraj, dzisiaj trochę lepiej, ale nadal więcej się wygina i napina niż zawsze. Może to faktycznie jakiś skok..

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe, to tak późno pojawia się ciemieniucha? Bo mi się wydaje, że Olek będzie miał lada moment. Ma taką skórę na głowie, która wygląda jak popękana ziemia. Tak zaczyna się ciemieniucha?
    Słyszałam, że dobry jest na to olej lniany lub Linomag zielony (bo też zawiera ten olej). I potem wyczesywać. Tylko nie wiem, wyczesywać jak jest tłuste czy umyć włosy przed?

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 23:57

Ounai, kiniusia270, Tajka, kic83, Lalia, KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, Ladyo, Wik89 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 2982 2983 2984 2985 2986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ