Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Mamuśki z małymi cyckami
czy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..
Ja to się cały czas boje,że z tymi moimi małymi piersiami nie będę miała pokarmu. Wiem,że to nie ma znaczenia,czy małe ,czy duże ale jakoś mam takie dziwne obawy. Myslam,że jednak w czasie ciąży trochę urosna a tu nic. Ale może jeszcze to się zmieni. -
Tajka wrote:Edyciak, zdecydowanie tą z Mohito:)
Suszarko, dzidzia będzie na początku spała z nami w sypialni w kołysce, a do siebie do łóżeczka będzie odkladana w dzień, albo będzie stało i czekało na później
Mamuśki z małymi cyckamiczy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..
Da się 😊💙 11.2020
💗 11.2023 -
Co do pomocy mamy/teściowej to my od początku wiedzielismy , że nie chcemy nikogo, że chcemy sami wszystko ogarnąć. I wyszło na to, że słusznie, bo kiedys się tak zastanowilismy, że w czym by mialy nam pomóc, nie dadzą cyca więc mnie nie odciąży nikt, a mąż mial wolne prawie 3tyg, więc miał kto ugotować, posprzątać i przy dziecku tez porobić. W dodatku pełna swoboda, tylko nasza trójka, nikt się nie mądrzy, nie "doradza ", nie ocenia. Lata się w majtach z siaty i cycem na wierzchu na luzie 🤭 Ale wiem, że te wszystkie obowiązki mogą kogoś przytloczyc i może potrzebowac pomocy, trzeba samemu się zastanowić i wybrać
I tak jak mówi Anetka, na początku to taka roślina , kupa, jesc , spanie. Mnie osobiście się wydaje, że jak dziecko zacznie raczkowac czy chodzic to może być więcej do pomocy, bo jest bardziej absorbujace 😀 wtedy też mniej śpi, więc i czasu może byc mniej na inne prace, ale nie wiem, bo ten etap jeszcze daleko przed namiwtedy fajnie jest mieć do kogo podrzucic😁
KarolinaMaria, Tajka, Wik89 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyOunai po schodach chodze duzo (mamy w domu, wiec robie sobie wycieczki z gory na dol i tak za jednym zamachem kilka razy). Maz wczoraj przywiozl bardzo ostra jedzenie. Staram sie duzo ruszac, caly czas wynajduje cos do zrobienia. Czuje, ze skurcze sa mocniejsze.
Niestety w sobote nikt mnie badal, bo tu juz w okolicach 37tyg nie sprawdzaja.
Musze dotrwac do 37 tyg. Moze wywolaja szybciej -
Suszarko, dzidzia będzie na początku spała z nami w sypialni w kołysce, a do siebie do łóżeczka będzie odkladana w dzień, albo będzie stało i czekało na później
Mamuśki z małymi cyckamiczy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..
-
Kicku, u nas tez pakuje wszystko do buzi od paru dni (tzn probuje, bo nie zawsze trafia jeszcze 😜), baaaardzo sie slini,
Dzisiaj ciagle raczka do buzi... to moze miec cos wspolnego z zabkowaniem juz???
MII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Co do pomocy mamy/teściowej to my od początku wiedzielismy , że nie chcemy nikogo, że chcemy sami wszystko ogarnąć. I wyszło na to, że słusznie, bo kiedys się tak zastanowilismy, że w czym by mialy nam pomóc, nie dadzą cyca więc mnie nie odciąży nikt, a mąż mial wolne prawie 3tyg, więc miał kto ugotować, posprzątać i przy dziecku tez porobić. W dodatku pełna swoboda, tylko nasza trójka, nikt się nie mądrzy, nie "doradza ", nie ocenia. Lata się w majtach z siaty i cycem na wierzchu na luzie 🤭 Ale wiem, że te wszystkie obowiązki mogą kogoś przytloczyc i może potrzebowac pomocy, trzeba samemu się zastanowić i wybrać
I tak jak mówi Anetka, na początku to taka roślina , kupa, jesc , spanie. Mnie osobiście się wydaje, że jak dziecko zacznie raczkowac czy chodzic to może być więcej do pomocy, bo jest bardziej absorbujace 😀 wtedy też mniej śpi, więc i czasu może byc mniej na inne prace, ale nie wiem, bo ten etap jeszcze daleko przed namiwtedy fajnie jest mieć do kogo podrzucic😁
Jak miałam tylko jedno dziecko to całkowicie sama sobie radziłam, nawet bez partnera, bo był w pracy ☺️
Ale teraz kiedy mam dwóch już dużych chłopców, ale jednak na tyle małych, że potrzebują żeby im ugotować, odprowadzić do przedszkola, od robić lekcje, więc jak będę w szpitalu to wolałabym żeby moja mama się tym zajęła, a nie wszystko zupełnie na głowie mojego D -
Wik89 wrote:Kicku, u nas tez pakuje wszystko do buzi od paru dni (tzn probuje, bo nie zawsze trafia jeszcze 😜), baaaardzo sie slini,
Dzisiaj ciagle raczka do buzi... to moze miec cos wspolnego z zabkowaniem juz???
MWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:02
Wik89 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
O widzisz, to dlatego nie szło mi z początku karmienie na leżąco. 😂😁 Ale teraz jakoś idzie, czyli się da. 😉 -
ZielonaHerbata wrote:Ja to się cały czas boje,że z tymi moimi małymi piersiami nie będę miała pokarmu. Wiem,że to nie ma znaczenia,czy małe ,czy duże ale jakoś mam takie dziwne obawy. Myslam,że jednak w czasie ciąży trochę urosna a tu nic. Ale może jeszcze to się zmieni.
Iryska, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Jak miałam tylko jedno dziecko to całkowicie sama sobie radziłam, nawet bez partnera, bo był w pracy ☺️
Ale teraz kiedy mam dwóch już dużych chłopców, ale jednak na tyle małych, że potrzebują żeby im ugotować, odprowadzić do przedszkola, od robić lekcje, więc jak będę w szpitalu to wolałabym żeby moja mama się tym zajęła, a nie wszystko zupełnie na głowie mojego D
O tak, wtedy pomoc na pewno się przydaUlaa lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Wik89 wrote:Kicku, u nas tez pakuje wszystko do buzi od paru dni (tzn probuje, bo nie zawsze trafia jeszcze 😜), baaaardzo sie slini,
M
Chyba jeszcze za wcześnie, zaglądaliśmy do środka i wszystko wygląda bez zmian, natomiast dziś był takim jęczybułą, i tak szukał ukojenia że poważnie zaczęłam się zastanawiać czy to nie czasem kwestia zębów.
Dodatkowo ma zapchany kanalik łzowy i to też go męczy.
A na dokładkę w domu z kaszlem (znów!) gadająca nieustannie 5-latka 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:58
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Tajka wrote:Ania, bardzo mi przykro, że tak cierpisz
trzymam kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, jesteś bardzo dzielna 😘✊
Nadzieja, trzymam kciuki ✊
Jednorożec, co to znaczy, że brzuch staje ? Mi od jakiegoś czasu twardnieje na chwilę, wypina się.. Czy to jakieś skurcze ?
Dziewczyny, co myślicie o pomocy mamy po porodzie ? Mój mąż jest pewien, że sobie damy radę i nie będzie takiej konieczności...Ale nie wiemy jeszcze, czy będzie mógł nie pracować kilka pierwszych dni...może będę wtedy zdana na samą siebie..jesli chodzi o obowiązki domowe, to on wszystko jest w stanie ogarnąć, więc się nie martwię, tylko kwestia czy będzie miał wolne...jeśli nie, to mama by się chyba przydała...Tajka lubi tę wiadomość
-
Calanthe, to tak późno pojawia się ciemieniucha? Bo mi się wydaje, że Olek będzie miał lada moment. Ma taką skórę na głowie, która wygląda jak popękana ziemia. Tak zaczyna się ciemieniucha?
Słyszałam, że dobry jest na to olej lniany lub Linomag zielony (bo też zawiera ten olej). I potem wyczesywać. Tylko nie wiem, wyczesywać jak jest tłuste czy umyć włosy przed?