Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Nieśmiało się odezwę z pytaniem. Wczoraj wyszedł mi na teście "zwid", dzisiaj powtórzyłam i kolejne cienie, więc chyba to nie wada testu. Jutro oczywiście powtórzę, by sprawdzić czy ciemnieje. To będzie 12dpo i 1 dzień do @. Kiedy pójść na pierwszą wizytę do gina?
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
edyciak. wrote:Calanthe, to tak późno pojawia się ciemieniucha? Bo mi się wydaje, że Olek będzie miał lada moment. Ma taką skórę na głowie, która wygląda jak popękana ziemia. Tak zaczyna się ciemieniucha?
Słyszałam, że dobry jest na to olej lniany lub Linomag zielony (bo też zawiera ten olej). I potem wyczesywać. Tylko nie wiem, wyczesywać jak jest tłuste czy umyć włosy przed?
Tak to wyglada. Czasem wpierw się łuszczy, że wygląda jakby dziecko miało łupież. Później się z tego robią takie żółte strupki.
My uzywamy babaycap z roska. To taki olejaty spray. Jego się wpierw nakłada przed kąpielą, a później zmywa. To zmiękcza te strupki i dopiero wyczesuje.
Z siemieniem ani linomagiem nie miałam doczynienia, ale pewnie zastosowanie takie samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 21:00
edyciak. lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:Kic, Wik łącze się z Wami. U nas też to tak wygląda, choć marudna jakoś specjalnie nie jest. Podejrzewam, że to też związane ze skokiem rozwojowym, bo tak przypada coś między 14/15-19 tydz.
Co do zębów to kto wie, zdarzają się przypadki że w czwartym miesiącu się pierwszy pojawił. Zęby to długi "proces" więc może to takie począki, że za niedługo coś będzie na rzeczy.
Jak byliśmy w sobotę u fizjo Wera tak się darła, że było widać całe dziąsła i powiem Wam że taki jakiś przebłysk że tam się coś dzieje, taki jakby zarys, ale mówię wydaje mi się pewnie. A wczoraj byliśmy na urodzinach mała zasnęła szwagierce na rękach z otwartą buzią i pyta mnie czy jej tam ząb nie idzie 😳 no nic będę obserwować.
Starszej pierwszy wyszedł to nawet nie wiedzieliśmy kiedy.
Nam się powoli ciemieniucha robi, ma nawet obok ucha na policzku. Mąż kupił w rossmanie spray, co używaliśmy przy starszej i szybko pomógł, to mam nadzieję że i teraz będzie ok. Choć przez te jej włosy to wyczesać to łooo panie. Byle do czwartku pomogło, bo idziemy na szczepienie na pneumo, a nasza lekarka to tak pewne rzeczy wyolbrzymia. Nie mam zamiaru znów wrócić wnerwiona.
Edyciak też bym brała zieloną 🙂
No właśnie ja przy Wice nawet nie wiedziałam że zęby jej idą, dopiero mąż przypadkiem zobaczył jak miała 6mcy pierwszy ząb! 😂
Co do ciemieniuchy to witaj w klubie, nam się pojawiła tydzień/2 tygodnie temu, już nie pamiętam nawet, dni mi się zlewają .
A zdradzisz jaki to spray?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Calanthe
No właśnie ja przy Wice nawet nie wiedziałam że zęby jej idą, dopiero mąż przypadkiem zobaczył jak miała 6mcy pierwszy ząb! 😂
Co do ciemieniuchy to witaj w klubie, nam się pojawiła tydzień/2 tygodnie temu, już nie pamiętam nawet, dni mi się zlewają .
A zdradzisz jaki to spray?kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem co robić.
Od rana mam twardnienia brzucha, brzuch napina się na jakieś 30-60sek i puszcza. Nic nie boli, tylko takie napinanie i brzuch robi się mega twardy i puszcza. I tak było cały dzień.
Ale teraz jest non stop, z częstotliwością co około 3min, 3,5min, 2,5min, 3,3min, 3,5min, 3min bo sobie zmierzyłam i zapisałam.
Nie wiem,czy mam się martwic i jechać do szpitala ?
Brałam dodatkowy magnez,no spe, prysznic ale cały czas jest tak samo.
Czy to są nadal te normlane skurcze,gdzie macica ćwiczy ? -
A ja mam ch... nastrój. Mikołaj zrobił najbrzydszą kupę ever, kiedy wydawało mi się, że brzuszkowy problem mamy za sobą. No, ale zjadłam sobie frytki do obiadu, bo wydawało mi się, że jednak ziemniak nie uczula (kiedyś podejrzewałam), no to jednak wiem, że uczula... Bo ostatni raz frytki jadłam w listopadzie i to była jedyna nowa rzecz w menu... Prawie się popłakałam. 😔
Co do pomocy mamy, do mnie przyszła na cały weekend jak mąż jechał w delegację na szkolenie a Mikołaj miał 4 tygodnie i wtedy bardzo się przydała. Chociaż pierwszy raz sama na noc zostawałam z Mikołajem wcześniej, ale jednak cały weekend nie chciałam sama siedzieć. Wydaje mi się, że te kilka pierwszych dni po powrocie do domu jeśli jest mąż to mama nie jest potrzebna. Później jak mężowie czy tatusiowe wracają do pracy to warto skorzystać.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
My juz chyba na końcówce walki z ciemieniuchą, jeszcze na czubku troche bo tam czesto nie widzialam przy smarowaniu i czesaniu jak.maly lezal bokiem przy cycu;d ale to jest cwaństwo wiec nie wiadomo jeszcze kto wygra ta bitwe 😁 ja stosowalam najpierw oliwkę potem już olejuszkę i troche linomagu przy czole. Kupila teraz jeszcze ziajkowy szampon na ciemieniuchę zeby jeszcze prewencyjnie stosować 🙈 dziadostwo straszne
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:My juz chyba na końcówce walki z ciemieniuchą, jeszcze na czubku troche bo tam czesto nie widzialam przy smarowaniu i czesaniu jak.maly lezal bokiem przy cycu;d ale to jest cwaństwo wiec nie wiadomo jeszcze kto wygra ta bitwe 😁 ja stosowalam najpierw oliwkę potem już olejuszkę i troche linomagu przy czole. Kupila teraz jeszcze ziajkowy szampon na ciemieniuchę zeby jeszcze prewencyjnie stosować 🙈 dziadostwo straszne
-
Annia wrote:A ja mam ch... nastrój. Mikołaj zrobił najbrzydszą kupę ever, kiedy wydawało mi się, że brzuszkowy problem mamy za sobą. No, ale zjadłam sobie frytki do obiadu, bo wydawało mi się, że jednak ziemniak nie uczula (kiedyś podejrzewałam), no to jednak wiem, że uczula... Bo ostatni raz frytki jadłam w listopadzie i to była jedyna nowa rzecz w menu... Prawie się popłakałam. 😔
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia, polubiłam za pomoc mamy. Co do kup, to podziwiam za walkę z dietą. I też nie wiedziałam, że ziemniaki uczulają 🤦♀️
Calanthe, śliczna ta Twoja dziewczynka. Też mi się wydawało, że ciemiemiucha wychodzi tylko na początku. Przy takiej gęstej czuprynie masz co wyczesywać.calanthe, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
O, Nowastaraczko, moze i ja kupie ten szampon, dzieki!!!
Ehh u nas juz dlugo to dziadostwo, linomag stosowalam i tu go Wan polecalam ale ciemieniucha nie zeszla po nim calkowicie, pediatra polecila Emolium Żel na ciemieniuche, troche drogi ale kupilam i stosujemy juz z 5 dni, mam wrazenie ze jest duzo lepiej. Ale przy linomagu tez na poczatku efekt byl super, a jednak nie udalo sie calkowicie usunac tego.
W kazdym razie nasza pediatra kazala sie niczym nie przejmowac, tylko wlasnie smarowac i delikatnie czesac (ja chyba za mocno wyczesywalam w pewnym momencie i skora zrobila sie taka mocno czerwona, teraz robie to duzo lzej), powiedziala, ze ta ciemieniucha moze mu jesCze sie robic przez pare miesiecy a wynika to z niedojrzalosci gruczolow lojotokowych, co sie ujawniac moze szczegolnie teraz - w okresie grzewczym
Trzeba tez uwazac, zeby nie przegrzewac dziecka
calanthe, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zielona, nie wiem, nigdy chyba nie mialam az tak odczuwalnych skurczy, hmm, moze faktycznie lepiej to sprawdzic. To pewnie normalne, trzymam kxiuki zeby tak bylo!
Annia, ehh, wspolczujęmiejmy nadzieje, ze z czasem Mikolajowi to minie w wypadku wiekszosci produktow
I chyba bedziesz mogla za jakos czas zeobic ponowna prowokacje, prawda?
A moj syn nie zrobil kupy od wczoraj od godz 17.00. Pierwszy dzien bez kupy od jego narodzin 😅
Mam nadzieje, ze nic mu nie dolega 🙂II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Irysko, zanim Annia odpowie to podrzucam link. Hafija opisuje co i jak. Brzydką kupę widać od razu
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
Zawsze jak mi się coś nie podobało czy teraz u Wery czasem schiza łapię, to nawet po kilkanaście razy zaglądam 🙈🙊🙉
KarolinaMaria dziękuję 😘 córki obie to cały tata 🙂
Nie martw się, też nie wiedziałam że ziemniaki uczulają 🤷
Wik napewno wszystko ok. Na piersi maluchy też mogą mieć jedną kupę na kilka dni. Gorzej gdyby nie było dłużej, a by się męczył, no to wtedy coś działać więcej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 22:44
Wik89, Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość