Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko ja też trzymam kciuki ✊ dobrze że pojechałaś do szpitala, moim zdaniem takie rzeczy trzeba sprawdzać zawsze!
Juliet mi gin mówił żeby iść dwa tygodnie po spóźnionym okresie, ja akurat byłam prawie trzy - wychodziło wtedy 6+4 i było już serduszko. Wcześniej byłam u lekarza w 4+2 chyba, ale tylko dopytać o kilka spraw, na USG był wtedy maleńki 3mm pęcherzyk.
Iga mi popłakiwała, nie chciała zasnąć - wsadziłam ją w Tulik w akcie desperacji i zasnęła w trzy sekundy. Ciekawa jestem jaka noc przed nami.Juliet lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:Dalej jesteś na tej diecie? Myślałam że już po problemie u was jest ☹️ jak wyglądają te brzydkie kupy?
Herbatko trzymam kciuki, daj znać co i jak jak będziesz po badaniach!
Wik to normalne, że teraz kupy będą co raz rzadziej. Jeśli się nie męczy to wszystko w porządku.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania, no i co Ty. Ja wiem, że Marta ma uczulenie na pomidory a i tak zjadam od czasu do czasu. Raz na jakiś czas nawet trzeba robić prowokację, bo takie uczulenia przechodzą z wiekiem.
Znowu mam zastój. Już spróbowałam odetkać kanalik igła bo nie mam już pomysłu. Aż pół sutka boli tam gdzie jest zatkany tylko to tak jakby pod skórą jestcoś tam wydłubałam delikatnie. Następne karmienie z tego bolącego cycka to zobaczymy czy pomogło.
-
Ja już w domu, wsyztsko poszło bardzo sprawnie.
Miałam badanie na fotelu i USG. Niby wszytsko jest ok, szyjka zamknięta. Z Małą też wszytsko dobrze,mocno się rusza .
Mam brać no spe,magnez. Jak się coś nasili albo nie ustąpi, to mam do nich wrócić i wtedy zostawia mnie na obserwacji.
Pytałam jaka może być przyczyna, to mówiła,że nie wie,że tak czasami się dzieje.
A ja i tak przecież nic nie robię, tylko się oszczędzam i głównie leżę i odpoczywam więc na pewno to nie było spowodowane wysiłkiem.
Nie wiem, dziwne to 🤷🤷 -
A, zapomniałam napisać. KarolinaMaria co do tego co pisałaś, że co się wyprawia w przychodni specjalistycznej. To jest naprawdę przerażające, że najłatwiej covida pewnie złapać w poczekalni u lekarza. 🤦🏼♀️ U mnie tak okropnie tylko wyglądała poczekalnia na drugą kontrolę bioderek, ale dosłownie 5 minut czekałam na szczęście.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ounai a jak u Marty obajwia się alergia na pomidora? Mam nadzieję, że twoja silna córka wyssa cały zastój. 💪
Zielona super, że szyjka trzyma. A te twardnienia brzucha przyszły trochę czy nadal się utrzymują?
Nadal się utrzymują. Przed chwilą wzięłam 3 tabletki magnezu, no-spe,luteinę.
I idę spać,może uda mi się zasnąć. -
Suszarka wrote:Herbatko ja też trzymam kciuki ✊ dobrze że pojechałaś do szpitala, moim zdaniem takie rzeczy trzeba sprawdzać zawsze!
Juliet mi gin mówił żeby iść dwa tygodnie po spóźnionym okresie, ja akurat byłam prawie trzy - wychodziło wtedy 6+4 i było już serduszko. Wcześniej byłam u lekarza w 4+2 chyba, ale tylko dopytać o kilka spraw, na USG był wtedy maleńki 3mm pęcherzyk.
Iga mi popłakiwała, nie chciała zasnąć - wsadziłam ją w Tulik w akcie desperacji i zasnęła w trzy sekundy. Ciekawa jestem jaka noc przed nami.
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Widzę, że coraz mniej Was tutaj wchodzi w nocy, nie ma co czytać 😁 Wczoraj mała dała do wiwatu i myślałam, że mi ręce i kregoslup od noszenia odmowią posłuszeństwa. Oby dzisiaj było lepiej, teraz zjadła i ten uśmiech przez sen mnie zawsze rozbawia. I nawet jak boli karmienie to to jest dla mnie taka nagroda 😂
Jutro mamy usg bioderek i przy okazji robimy kompleksowe tj. mozgowie, jama brzuszna, jajniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 04:43
Lalia, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
U nas pojawiła się kupa ze śluzem. Zawsze była taka sama żółta z grudkami. Nagle pojawiła się taka żółta że śluzem, kilka razy, później zielona też że śluzem, teraz jest taka zielonkawa trochę śluzu jeszcze jest. Zastanawiam się czy to też jest alergia? Była położna i pytałam o to, powiedziała że obserwować jak będzie się powtarzać to trzeba sprawdzać. No i tak myślę czy to już długo się utrzymuje? Bo zielona niby może byc chociaz przed tym śluzem nigdy nie było.
Annia jak myślisz? Ze śluzem pojawiła się pierwszy raz w czwartek.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Julik niby mówi się, że sam śluz jeśli jest koloru kupy to przy wyłącznym kp może być. Ale obserwuj, bo podobno bardzo dużo śluzu też niedobrze. No i u nas zaczęło się od śluzu, a później pojawiła się malutka niteczka krwi, też mi wtedy pediatra kazała nie panikować, że u dzieci tak może się zdarzyć, ale jak zaczęło się powtarzać to trzeba było już szukać przyczyny.
Karoliv ja nie weszłam w nocy bo dwa razy zasnęłam z Mikołajem na rękach, jakaś koszmarna noc dzisiaj, zaraz mąż wstanie i zacznie chodzić i pewnie wtedy Mikołaj się namysli spać, gorzej ze mną... No, ale zatyczki mam. Bo już go wzięłam do salonu, bowiem że jak go odłożę do łóżeczka to obudzi się za chwilę, więc nie ma sensu chodzić, stacjonujemy już na narożniku.
Herbatko i jak u Ciebie?Julik lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia zapomniałam dodać że jest jeszcze wysypka na klatce, nie jakąś mocną ale jest, i na razie się utrzymuje. Kąpiemy w krochmalu. Tego śluzu dwa pierwsze razy było sporo, tak ok łyżeczki. Teraz przebierałam i była kupka normalna. Mam nadzieję że już tak zostanie.
Edyciak u nas jak tylko się pojawiła ciemieniucha na czole właśnie tak wyglądała jak sucha popękana ziemia. Posmarowalam oliwka dwa razy, wieczorem w kąpieli wszystko zeszło. Teraz pojawiło się we włoskach smaruje oliwka. W tym miejscu co jest schodzi, a pojawia się wyzej.edyciak. lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Annia wrote:Julik niby mówi się, że sam śluz jeśli jest koloru kupy to przy wyłącznym kp może być. Ale obserwuj, bo podobno bardzo dużo śluzu też niedobrze. No i u nas zaczęło się od śluzu, a później pojawiła się malutka niteczka krwi, też mi wtedy pediatra kazała nie panikować, że u dzieci tak może się zdarzyć, ale jak zaczęło się powtarzać to trzeba było już szukać przyczyny.
Karoliv ja nie weszłam w nocy bo dwa razy zasnęłam z Mikołajem na rękach, jakaś koszmarna noc dzisiaj, zaraz mąż wstanie i zacznie chodzić i pewnie wtedy Mikołaj się namysli spać, gorzej ze mną... No, ale zatyczki mam. Bo już go wzięłam do salonu, bowiem że jak go odłożę do łóżeczka to obudzi się za chwilę, więc nie ma sensu chodzić, stacjonujemy już na narożniku.
Herbatko i jak u Ciebie?
Ja stacjonuje w salonie, mam tu rozłożone łóżko i dostawke chicco ale w nocy ostatnio ją kładę obok siebie bo też nie daje się tam odłożyć i nawet jak nie śpi to układam głowę obok jej i udaje, że śpię i nawet jak odpali jej się motorek w nogach to zasypia 😁dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:O, Nowastaraczko, moze i ja kupie ten szampon, dzieki!!!
Ehh u nas juz dlugo to dziadostwo, linomag stosowalam i tu go Wan polecalam ale ciemieniucha nie zeszla po nim calkowicie, pediatra polecila Emolium Żel na ciemieniuche, troche drogi ale kupilam i stosujemy juz z 5 dni, mam wrazenie ze jest duzo lepiej. Ale przy linomagu tez na poczatku efekt byl super, a jednak nie udalo sie calkowicie usunac tego.
W kazdym razie nasza pediatra kazala sie niczym nie przejmowac, tylko wlasnie smarowac i delikatnie czesac (ja chyba za mocno wyczesywalam w pewnym momencie i skora zrobila sie taka mocno czerwona, teraz robie to duzo lzej), powiedziala, ze ta ciemieniucha moze mu jesCze sie robic przez pare miesiecy a wynika to z niedojrzalosci gruczolow lojotokowych, co sie ujawniac moze szczegolnie teraz - w okresie grzewczym
Trzeba tez uwazac, zeby nie przegrzewac dzieckaWik89 lubi tę wiadomość
-
Herbatko
dobrze, że sprawdziłas i wszystko jsst ok . Ja bardzo często mialam takie spinania i tez było ok, ns końcówce to wręcz juz takie lekko bolesne były, bardzo mi się stawial brzuch
Calanthe
Nie zalapalam się na zdjecie ale pamietam, że masz ślicznosci
Annia
Nie obwiniaj się, nie wiedzialas, a jesz tez musisz
Ounai
współczuję, ale tak jak Ty mi radzilas, dużo lanoliny non stop, mi wtedy zeszlo po jakims tygodniu może.. i nie grzeb tam igłą bo jeszcze gorsze kuku sobie zrobisz
U nas ciemieniucha teraz wychodzi, ja smaruje oliwka hipp i narazie ok, zobaczymy na jak długo.
Kiedyś syn mial takie strupy za uszami i tez w ten sposob przeszlo ale teraz nie wiem czy to byla ciemoeniucha czy jeszcze co innego.
U nas druga pod rząd gorsza noc, pobudki co 2h, od rana płacz, chce cyca a jak daje to nie chce i tak w kolko awantura. Chyba brzuszek albo powoli wchodzimy w 3 skok. Wczoraj natomiast spal cały dzień. Teraz po ponad godzinnej walce śpi mi na rękach, nawet nie bede porwać odkładać. Biedny taki 😪Annia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023