Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko dobrze, że pojechałaś. W nocy tylko zajrzałam sprawdzić wieści od Ciebie. Jak się dzisiaj czujesz? Udało Ci się zasnąć? Wyciszyło się? Dobrze, że z malutką wszystko w porządku.
Ja nie miałam siły ostatnio na forum. Czytałam Was, ale nie miałam nastroju, żeby pisać. W zeszłym tygodniu zmarła moja babcia. Ostatnia ze wszystkich moich dziadków. W sobotę był pogrzeb. Teraz czasy takie, że pojechałam z mężem tylko na pożegnanie w kapliczce przy cmentarzu i pochówek. Na stypę już nie szłam, bo akurat ta część mojej rodziny nie stosuje izolacji i spotyka się normalnie z innymi ludźmi.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
edyciak. wrote:Julik, czyli lepiej ruszyć tę ciemieniuche, gdy dopiero się zaczyna? Czy lepiej zaczekać aż będzie wyglądać jak łupież?
Nowastaraczka, Julik, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny czy taki niemowlak wiekowo jak mój syn podczas spania na brzuchu tez musi mieć podkurczone nóżki czy juz może spać z prostymi?
-
calanthe wrote:Dziecko się ułoży tak jak mu będziewygodnie, ale podkurczone nóżki jak u żaby to lepiej dla bioder 🙂
Ok:) ma lekko podkurczone, odwiedzone ale nie podwijalam mu miednicy jak u noworodka, chyba ok, wydaje się, że mu wygodnie🤔💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Dziewczyny czy taki niemowlak wiekowo jak mój syn podczas spania na brzuchu tez musi mieć podkurczone nóżki czy juz może spać z prostymi?
Mój ma 2.5 roku i wciąż śpi na brzuchu w pozycji jak żabka z podkurczonymi nogami sam się tak uklada chyba wygodnie musi mu tak być to chyba kwestia preferencjiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
My nadal w dwupaku. Szyjka skrócona ale rozwarcie nie postępuje skurcze jakieś sie piszą na ktg ale nieregularne zostaje w spzitalu do rozwiązania w 39tyg jak nic się nie zadzieje to założą balonik. Kazali mi dużo chodzić po schodach któraś to praktykowała?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Jednorożec89 wrote:Mój ma 2.5 roku i wciąż śpi na brzuchu w pozycji jak żabka z podkurczonymi nogami sam się tak uklada chyba wygodnie musi mu tak być to chyba kwestia preferencji
No tak jak żaba, źle napisalam, bardziej chodzilo mi o to podkręcenie dupki💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:No tak jak żaba, źle napisalam, bardziej chodzilo mi o to podkręcenie dupki
Nogi podkurczone i pupa do góry . Jak na to patrzę to zastanawiam się jak on tak może bo mi od samego patrzenia jest niewygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 11:07
Zulugula lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Annia wrote:Ounai a jak u Marty obajwia się alergia na pomidora? Mam nadzieję, że twoja silna córka wyssa cały zastój. 💪
Zielona super, że szyjka trzyma. A te twardnienia brzucha przyszły trochę czy nadal się utrzymują? -
Julik wrote:U nas pojawiła się kupa ze śluzem. Zawsze była taka sama żółta z grudkami. Nagle pojawiła się taka żółta że śluzem, kilka razy, później zielona też że śluzem, teraz jest taka zielonkawa trochę śluzu jeszcze jest. Zastanawiam się czy to też jest alergia? Była położna i pytałam o to, powiedziała że obserwować jak będzie się powtarzać to trzeba sprawdzać. No i tak myślę czy to już długo się utrzymuje? Bo zielona niby może byc chociaz przed tym śluzem nigdy nie było.
Annia jak myślisz? Ze śluzem pojawiła się pierwszy raz w czwartek.Julik lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Annia zapomniałam dodać że jest jeszcze wysypka na klatce, nie jakąś mocną ale jest, i na razie się utrzymuje. Kąpiemy w krochmalu. Tego śluzu dwa pierwsze razy było sporo, tak ok łyżeczki. Teraz przebierałam i była kupka normalna. Mam nadzieję że już tak zostanie.
Edyciak u nas jak tylko się pojawiła ciemieniucha na czole właśnie tak wyglądała jak sucha popękana ziemia. Posmarowalam oliwka dwa razy, wieczorem w kąpieli wszystko zeszło. Teraz pojawiło się we włoskach smaruje oliwka. W tym miejscu co jest schodzi, a pojawia się wyzej.
Annia, u nas jak zjem pomidora to Marta ma od razu wysypkę na twarzy, zwłaszcza w okolicach oczu ich na policzkach. Wygląda trochę jak trądzik niemowlęcy.
Zulu, mnie już tak bolało przy karmieniu, że ryczałam jak ja przystawiałam. Podwazylam delikatnie najcieńsza igła jaka miałam w domu i spałam z piersią na wierzchu, żeby się wietrzyło. Od razu pierwsze 2 karmienia zrobiłam z tej chorej piersi i dziś już nie widzę tej białej kulki. Chyba udało się to odetkać.
Herbatko, najważniejsze, że szyjka trzyma. Może Ty masz takie przepowiadające?
Nadzieja, trzymam za rozkręcenie akcji. A nie wolisz sobie wrócić do domu i przyjść do szpitala za tydzień? Bo to jednak kupa czasu, tak tydzień siedzieć i czeka na balonik. -
W ogóle to jestem taka wściekła. Powinna być jakaś możliwość blokowania tych telefonów z reklamami. Jestem przemęczona tymi przygotowaniami, Marta pięknie mi zasnęła rano i mogłabym odespać ale Ci debile musieli zadzwonić. I wystarczyło że usłyszała wibracje i po spaniu. Ja się wykończę!
-
Ounai wrote:Jak jest śluz ich wysypka to na 90% alergia. Zastanów się się czy jadłaś silne alergeny wczoraj. Np orzechy, pomidory, brokuła, jaja, mleko.
Annia, u nas jak zjem pomidora to Marta ma od razu wysypkę na twarzy, zwłaszcza w okolicach oczu ich na policzkach. Wygląda trochę jak trądzik niemowlęcy.
Zulu, mnie już tak bolało przy karmieniu, że ryczałam jak ja przystawiałam. Podwazylam delikatnie najcieńsza igła jaka miałam w domu i spałam z piersią na wierzchu, żeby się wietrzyło. Od razu pierwsze 2 karmienia zrobiłam z tej chorej piersi i dziś już nie widzę tej białej kulki. Chyba udało się to odetkać.
Herbatko, najważniejsze, że szyjka trzyma. Może Ty masz takie przepowiadające?
Nadzieja, trzymam za rozkręcenie akcji. A nie wolisz sobie wrócić do domu i przyjść do szpitala za tydzień? Bo to jednak kupa czasu, tak tydzień siedzieć i czeka na balonik.Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Hej mamusie, ja czytam na bieżąco, ale jakoś nie piszę 😘
Nadzieja, trzymam kciuki żeby ruszyło 💪
Aniu, dużo sił dla Ciebie, jesteś mega dzielna!
Annia, mam nadzieję, że uda Ci się odpocząć w dzień 👍
Zulu, mój Olek jeśli nie zje z dwóch to się wybudza,a myślę że mam naprawdę dużo pokarmu, u nas też awantury w stylu chce ale nie chce cyca, pomaga wtedy albo przystawienie do drugiego albo polulanie i wyciszenie 👌
Edyciak, u nas Olek ma sucha skórę na głowie która delikatnie się łuszczy i położna mówiła, że to jeszcze nie ciemieniucha, ale żeby smarować i czesać i my robimy tak że jeden dzień przemywamy to wodą przegotowaną a drugi oliwką i wyczesujemy, bo zbyt długie stosowanie oliwki ma efekt zapychający i przyniesie odwrotny skutek 🙂
Ounai, mam nadzieję że poradzisz sobie z tym kanalikiem i ominie Cię zapalenie 😔
U nas ostatnio fajne noce, co prawda Olek rzadko ma sety dłuższe niż 3h ale budzi się prawie zawsze ok.23, 2:30 i 6, a potem śpimy sobie do 8😊 wczoraj byliśmy sami od 7 do 22 i to był naprawdę fajny dzień, bo w dzień zazwyczaj ma jedną turbo drzemkę tak 30-40 min, a potem dwie po ok 2-3 h🥰 w środę mamy wizytę u pediatry, drugą patronazowa, oprócz kontroli mamy rozmawiać o szczepieniach. A ja się w końcu zapisałam do fizjoterapeuty, mam wizytę dokładnie za tydzień 😍
A teraz idę odłożyć Olcia , bo śpi na mnie i ogarnę obiad na dwa dni: kotlety i makaron ze szpinakiem 🤣
Miłego dnia 🌹🌹🌹
Edit
Zulu, my kładziemy Olka do spania na brzuchu jak żabę, ale w trakcie spania sam się wyciąga i leży krzyżem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 12:10
Zulugula, Nowastaraczka, edyciak., Wik89 lubią tę wiadomość