X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Jednorożec, co to znaczy, że brzuch staje ? Mi od jakiegoś czasu twardnieje na chwilę, wypina się.. Czy to jakieś skurcze ?
    ..

Tajka, ja ostatnio mam bardzo często takie coś. Szczególnie dziś. Az się zaczęłam trochę stresować i zastaniam się,czy to nie za duża czwstotliwosc, sama już nie wiem.
    Póki co wzięłam magnez, no spe i się położyłam bo tych twardnien jest dużo więcej niż zazwyczaj.

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jednorożec, co to znaczy, że brzuch staje ? Mi od jakiegoś czasu twardnieje na chwilę, wypina się.. Czy to jakieś skurcze ?

To jest dokładnie to robi się twardy na chwilę, to skurcze bh. Macica ćwiczy do porodu. Dopóki się nie nasila i nie ma regularności to na tym eptapie już jest normalne

Tajka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super że tak szybko udało się umówić! My mamy zajęcia też w piątek, ale o 15😀

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś wskazówki co do rozstawienia mebli w pokoju dzidzi ? Czytałam, że lozeczko nie koło okna, nie na linii okno drzwi, z uwagi na przeciągi...
    Mam do rozstawienia lozeczko, regał, szafę, komode. Na początku dzidzia będzie z nami w sypialni w kołysce , ale już chce urządzić pokój, będę w dzień ją tam odkładać, komoda też będzie tam..
    Cały czas myślę o zakupie rozkładanej kanapy, w razie gdyby mała nie chciała spać sama...niestety nie możemy wtedy wziąć jej do nas do łóżka, bo mamy je pod kątem, pochyłe...więc, żeby nie rozkładać sofy w salonie potrzebuje miejsca do spania z nią...jesli takiej konieczności nie będzie to może lepiej fotel do karmienia, jakiś rozkładany? Korzystacie z fotela?
    Jak u was wygląda spanie dziecka w łóżeczku? Śpią czy raczej potrzebują bliskości z wami i śpicie razem?
    Może lepiej wstrzymać się z tą kanapa, aby nie zagracać pokoju i kupić ewentualnie później?
    Załączam mój "piękny " wstępny projekt :D pokój jest typem "wagonu" 470 cm x ok.230 cm. Może macie jakieś wskazówki, aby było praktycznie i wygodnie ?

964fc76f784e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 15:59

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu taką miałam ochotę na ogórkową, że musiałam ją dzisiaj zrobić i właśnie wcinam! 😍
    Tak mi dobrze hahah 😂😂😂
    Będę żywić się jedynie zupą ogórkową i płatkami cini minis z mlekiem, bo tylko to mi wchodzi 🤦‍♀️
    Lepsze to niż nic 😅

Tajka mi jeszcze daleko do urządzania pokoiku dziecka, ale podejrzewam, że przez pierwszy rok małe będzie spało z nami w sypialni w kołysce/łóżeczku, bo nie zamierzam wstawać w nocy na karmienie i wędrować po mieszkaniu ☺️
    Na pewno będę chciała żeby komoda z ciuszkami, przewijał itp było w pokoiku, ale to jeszcze tak dla mnie odległe..
    Ale Twój pomysł mi się podoba! Super 👏

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wpadam znowu jak Filip z konopi. 😉 Ale gdy jest mnie mniej w Internecie, tym lepiej wychodzi mi wypełnianie obowiązków domowych. 😊

Suszarko, chciałam ci podziękować za link do sukienki. Właśnie dziś przyszła. Zmieściłam się w rozmiar 36 😁 mój rozmiar sprzed ciąży. 😉 Także nie będę patrzeć już na wagę, bo ta stanęła w miejscu, ale widzę, że sylwetka wraca mi do tej sprzed ciąży. 😉 Bo biustonosz też braffiterka dobrała mi w obwodzie takim, jak nosiłam, tylko miska większa.

I tak jak myślałam, mam dylemat, którą sukienkę włożyć na chrzciny. Jak myślicie, która lepsza? Ta ciemnozielona na pewno ma luźniejszy dekolt.

Proszę nie cytujcie zdjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 20:54

Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, co do do pomocy mamy to musisz sama ocenić. Możecie dogadać się z mamą tak, że w razie czego do was przyjedzie? Ale nie tak, że przyjedzie na 100%? Moja mama chciała pomagać przy kąpieli itd., ale przed porodem jej powiedziałam, że nie będzie takiej potrzeby i sobie poradzimy, a pierwsze dni w domu po porodzie byłam w tak złym stanie psychicznym, że nie chciałam widzieć nikogo z zewnątrz. Było nam dobrze w trójkę. Natomiast teraz wiem, że jak L wróci do pracy to chętnie przyjmę jej pomoc, już mówiła, że będzie wpadać, żebym mogła coś ogarnąć, czy załatwić bez zabierania małej. Mój narzeczony ma pracę delegacyjną. 15 lutego wraca po urlopie i od razu wyjeżdża na 4 dni. Na początku chyba warto być samemu, bo rodzi się nowa rodzina, ale jeśli masz być spokojniejsza to umów mamę, niech będzie w pogotowiu. Dopiero teraz rozumiem dziewczyny, którym na początku pomagają mamy/teściowe. Przy takim maluchu jest co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 16:19

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, ja też chcę na pewno przez pierwsze pół roku, aby spało w sypialni, tylko tu kwestia tego czy będzie sama spała w kołysce, czy jednak będzie potrzebowała tej bliskości i trzeba będzie brać ją do łóżka do nas A w naszym przypadku będę sama gdzieś z nią musiała spać...

Co do zachcianek, to też szalałam z ogórkowa, teraz już mniej, ale ciągle mi się chce drożdżówek, ciast, soków i owoców ❤ A ostatnio mnie wzięło na słodkie jogurty słodkie, typu muller z groszkami czekoladowymi i codziennie jadłam :D a zaraz zabieram się za placek jabłkowy 😍

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ania, bardzo mi przykro, że tak cierpisz :( trzymam kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, jesteś bardzo dzielna 😘✊

Nadzieja, trzymam kciuki ✊

Dziewczyny, co myślicie o pomocy mamy po porodzie ? Mój mąż jest pewien, że sobie damy radę i nie będzie takiej konieczności...Ale nie wiemy jeszcze, czy będzie mógł nie pracować kilka pierwszych dni...może będę wtedy zdana na samą siebie..jesli chodzi o obowiązki domowe, to on wszystko jest w stanie ogarnąć, więc się nie martwię, tylko kwestia czy będzie miał wolne...jeśli nie, to mama by się chyba przydała...
    Tajka, ja chciałam przed porodem aby przyjechała moja mama gdy urodzę, ale już będąc w szpitalu po porodzie odwołałam to. Nie wiem jaki trafi Ci się egzemplarz dziecka ale wg mnie te pierwsze dni to dziecko jest jak roślinka i nie wymaga zbyt wiele. Do tego Ty musisz nauczyć się dziecka, jak ogarnąć wszystko w domu w nowej rzeczywistości i mnie np mama by w tym wszystkim wkurzała (była na jedną noc u nas i tylko mnie irytowała). Mój mąż też w pierwszych dniach po powrocie do domu pracował ponieważ musiał pokończyć zlecenia i dawałam sobie świetnie sama rade. Wg mnie fajniej jest gdy mama przyjedzie i pomoże późniejz gdy Wy już się ogarniecie i nacieszycie sobą razem z mężem i dzieckiem.

Tajka, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, moja Iga w łóżeczku spala kilka razy i to w dzień, w kokonie. Operacja odkładania dziecka nie jest taka łatwa 😂 W nocy śpi z nami, też w kokonie, budzi się raz albo dwa i to tylko na jedzenie/zmianę pieluchy a ja i tak chodzę jak zombie. Nie wyobrażam sobie na ten moment żeby miała oddzielny pokój, bo wędrowanie w nocy gdziekolwiek to chyba dla mnie za dużo 🙈 jeśli Twoja córeczka ma mieć oddzielny pokój od początku to ja bym kupiła kanapę...bo czasem jest wygodniej nawet nakarmić na leżąco :)

Edyciak super Ci w tej sukience z mohito. Ja bym ją wybrała. Ta druga to tak raczej dla starszej pani w moim odczuciu. Na pewno dodaje lat.

edyciak. lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Tajka, co do do pomocy mamy to musisz sama ocenić. Możecie dogadać się z mamą tak, że w razie czego do was przyjedzie? Ale nie tak, że przyjedzie na 100%? Moja mama chciała pomagać przy kąpieli itd., ale przed porodem jej powiedziałam, że nie będzie takiej potrzeby i sobie poradzimy, a pierwsze dni w domu po porodzie byłam w tak złym stanie psychicznym, że nie chciałam widzieć nikogo z zewnątrz. Było nam dobrze w trójkę. Natomiast teraz wiem, że jak L wróci do pracy to chętnie przyjmę jej pomoc, już mówiła, że będzie wpadać, żebym mogła coś ogarnąć, czy załatwić bez zabierania małej. Mój narzeczony ma pracę delegacyjną. 15 lutego wraca po urlopie i od razu wyjeżdża na 4 dni. Na początku chyba warto być samemu, bo rodzi się nowa rodzina, ale jeśli masz być spokojniejsza to umów mamę, niech będzie w pogotowiu. Dopiero teraz rozumiem dziewczyny, którym na początku pomagają mamy/teściowe. Przy takim maluchu jest co robić.
    No właśnie, pewnie wyjdzie w "praniu", tylko moja mama z dnia na dzień niestety raczej nie będzie mogła przyjechać, bo opiekuje się na codzień moja bratanica i aby do mnie przyjechać, to bratowa musi wziąć urlop na opiekę, więc musi wiedzieć z wyprzedzeniem, a też nie jestem w stanie powiedzieć kiedy dokładnie będę jej potrzebowała, bo nie wiem kiedy urodzę..

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, wg mnie ta zielona fajniejsza :)

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ula, ja też chcę na pewno przez pierwsze pół roku, aby spało w sypialni, tylko tu kwestia tego czy będzie sama spała w kołysce, czy jednak będzie potrzebowała tej bliskości i trzeba będzie brać ją do łóżka do nas A w naszym przypadku będę sama gdzieś z nią musiała spać...

Co do zachcianek, to też szalałam z ogórkowa, teraz już mniej, ale ciągle mi się chce drożdżówek, ciast, soków i owoców ❤ A ostatnio mnie wzięło na słodkie jogurty słodkie, typu muller z groszkami czekoladowymi i codziennie jadłam :D a zaraz zabieram się za placek jabłkowy 😍

O tak, owoce to też mogę jeść tonami!
    Melon, jabłka, banany, gruszki - same słodkie 😂
    Soki tak samo u drożdżówka.. Jejuś, jutro w Sopocie jest ryneczek to pójdę i kupię jeszcze taką cieplutką 😍😍

A ze spaniem rozumiem, dobrze więc jakbyś miała jakąś kanapę szybkorozkładalną w pokoiku małej, zawsze możesz jej nie składać ☺️
    A z fotela do karmienia nie korzystałam, bo zawsze karmiłam piersią tam gdzie było miejsce i było mi wygodnie 😅

A jeszcze odniosę się do pomocy mamy/teściowej po porodzie.
    Jeśli czujesz, że możesz potrzebować pomocy to umów się póki co tak ruchomo, żeby mama po prostu w razie czego była do dyspozycji. A może akurat poradzicie sobie sami 😍
    To ważne żeby rodzinka nowopowstała miała czas dla siebie, bez gości i rodziny. Mega fajna więź się wtedy tworzy, Twój mąż też będzie czuł się bardzo potrzebny ☺️
    Ja np poproszę Mamę żeby przyjechała do chłopców jak będę w szpitalu po porodzie. Żeby mój D też nie musiał martwić się czy zdąży do szkoły i przedszkola ich odprowadzić, czy ma co dać im na obiad itp. A jak już wrócę ze szpitala to może te pierwsze 2-3 dni jeszcze poproszę Mamę aby została, ale w sumie nastawiam się, że poradzimy sobie sami.
    W razie czego moja siostra mieszka niedaleko, mój brat tak samo. Mam też przyjaciółkę, która też pomoże w kryzysie ☺️
    No i nie będę zajmowała się też prasowaniem, bo już teraz ogarnęłam sobie Panią, która przychodzi raz w tygodniu wyprasować stertę 😂

Tajka lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, zdecydowanie tą z Mohito:)

Suszarko, dzidzia będzie na początku spała z nami w sypialni w kołysce, a do siebie do łóżeczka będzie odkladana w dzień, albo będzie stało i czekało na później :D

Mamuśki z małymi cyckami :D czy na leżąco da się karmić ? Bo moja znajoma mówi, że cyce wypada, więc tylko karmienie na siedząco..

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 2 latek jeszcze nie śpi u siebie nie wiem jak go przyzwyczaje bo u nas w praktyce to jest tak że zasypia w łóżeczku ale potem i tak jest u nas w łóżku więc nie widzę tego zeby sam chciał spać.
    I chyba,zacznę mu na dzień trochę majtki ubierać może wtedy się przekona do nocnika. Myślę żeby na trochę mu ubierać je po kupie oczywiście szykuję się na zasikane spodenki :)

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, zielona! Pierwsza ładnie podkreśla Twoją figurę, ale taka ciocia klocia;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:40

Tajka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień pod tytułem "pan rączka", gryzaki wodne, piąstki, palce w buzi, wjechał też Dentinox bo już nie wiem jak pomóc.

Wik89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazdroszczę jak ktoś ma mamę lub teściowa na miejscu i może skorzystać z pomocy.
    U nas i mama i teściowa są aktywne zawodowo a do tego mieszkają około 200 km od nas także niestety ale możemy zapomnieć o takiej pomocy jak będziemy chcieli gdzieś sobie wyskoczyć.

Ale na pewno jak moja mama wezmie urlop na wakacje, to wpadnie do nas na tydzień 😊 dobre to niż nic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 16:48

klz9df9hix7ly771.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka
    My teraz mamy dostawke Chicco koło naszego łóżka małżeńskiego w sypialni, a obok stół do przewijania Ikei.
    Przy córce natomiast spaliśmy sami, ona miała własny pokoik.
    Koło łóżeczka, równolegle stała komoda, na łóżeczku twardy przewijak.
    Prostopadle do łóżeczka stała kanapa, myślę że im bliżej masz kanapę tym lepiej, bo tylko siadasz i wyciągasz dziecko z łóżeczka, nie musisz wstawać żeby wyjąć i nakarmić i żeby odnieść później.

Tajka lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2981 2982 2983 2984 2985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ