Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Dzieci nakarmione, starszy kończy obiad, młoda wykapanego po swoim obiedzie w umywalce idzie na drzemkę, wyprasowane, pranie w prace, jak młoda wstanie to bierzemy się za pakowanie. Jakbym miała 6 dzieci jak Inaa89 to mówię Wam, byłabym chuda bez diety 😂 Bieganie wokół nich jest jak dobry trening 😂😂 przemyślałam sprawę, niech będę się jeszcze rozwodzić z mężem 😂😂😂
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Tajka wrote:Ok, dzięki:) tylko to ogólnie to szpitala , a ja chce spakować część rzeczy potrzebnych tylko na poród osobno, a osobno część na oddział po porodzie
Dlatego interesuje mnie jak to u was wyglądało, co się na sam poród przydało:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:40
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Marta chce żebym oszalała. Przechodzi mi nawet 2 metry i jęczy. Cały dzień jęczy, że nie doszła tam gdzie chciała 😭
Mąż wrócił wcześniej z roboty bo odebrał nadgodziny i Mikołaj dostał słoik o czasie. W nagrodę tata uświadczył jak Mikołaj zjada CALY słoik z dynia. Jutro brokuły lub pasternak.
Myślicie, że jak będziemy mieli rozszerzone o warzywa to iść dalej w warzywa z ryżem/makaronem i później z mięskiem czy np w owoce i kaszki?
Ounai co do zostawania samemu z dziećmi to wiadomo, że dałabym radę sama, ale mama przyjdzie dla mojej wygody po prostu. 🙂
Kinusia twój mały to normalnie mister niemowlaków! 🙂Ounai, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka, ja bym jeszcze dorzuciła do tej listy od Ounai chusteczki higieniczne, i maseczkę, bo jeśli wezmą Cię na CC to na sali operacyjnej prawdopodobnie będziesz musiała mieć maseczkę. Zamiast żelków miałam lizaki.
Pozdrawiam z farbą na włosach 🥳 mojemu dziecku się poprzestawialo znowu, wstała o 7 (a zasnela przed 2 w nocy), pokarmilam ją to jęczała, mąż zmienił jej pieluchę i po spaniu. Wyszłam z domu godzinę temu i nie spała 🤷 Niech się podzieli z nami swoją energią 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:51
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Też muszę sobie zarezerwować fryzjera bo jak na jakieś podcięcie końcówek pewnie dam rady się może wyrwać po porodzie tak czterogodzinny maraton z farbą no way. Mogę zapomnieć przynajmniej na pół roku a może dłużej
Annia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Tajka, ja kąpałam się i przebierałam dopiero w swojej sali na oddziale. To chyba zależy od szpitala jaki mają system. Mnie przewiezli z porodówki na łóżku w koszuli porodowej z podkładem pod tyłkiem i dopiero na sali się ogarniałam.
Radzę spakować szlafrok/ciepły rozpinany sweter i skarpetki, bo ja w nocy budziłam się z zimna, albo na odwrót - budziłam się zlana potem. Te huśtawki towarzyszyły mi jeszcze 2 tyg po porodzie, raz zimno, raz ciepło. W szpitalu miałam krótki puchowy szlafrok, który się przydał właśnie w nocy. Wiem od koleżanek po CC, że zaraz po zabiegu było im bardzo zimno, warto się przygotować na każdą ewentualnośćTajka lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Tajka wrote:Ok, dzięki:) tylko to ogólnie to szpitala , a ja chce spakować część rzeczy potrzebnych tylko na poród osobno, a osobno część na oddział po porodzie
Dlatego interesuje mnie jak to u was wyglądało, co się na sam poród przydało:)
Mi na sam porod przydal sie recznik i butelka z woda tylko. No i dla mnie koszula, wiadomo. Reszta dopiero na sali normalnejmialam przekaski itd ale z niczego nie skorzystalam bo bole krzyzowe nie pozwolily, a jak dostalam znieczulenie to drzemalam no a jak puscilo to zaraz urodzilam
Na sale przewiezli mnie z lozkiem, podklady zapewnial szpital na poczatku, ubranka dla dziecka poczatkowe tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 15:52
Tajka lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Myślicie, że jak będziemy mieli rozszerzone o warzywa to iść dalej w warzywa z ryżem/makaronem i później z mięskiem czy np w owoce i kaszki?
Ounai co do zostawania samemu z dziećmi to wiadomo, że dałabym radę sama, ale mama przyjdzie dla mojej wygody po prostu. 🙂
Kinusia twój mały to normalnie mister niemowlaków! 🙂
Jednorozec, czemu? Maz nie zostanie z dziećmi?
Suszarka, zgadza się, ja też miałam maseczkę. Potem służyła do zasłaniania ekranu od ktg, bo jak na niego patrzyłam to mi skurcze słabły 😂 jeśli chodzi o cc to nie mam pojęcia bo nie miałam nigdy. Miałam jedynie zzo przy synu.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:Jak to przechodzi. Raczkuje?! 😳
Mąż wrócił wcześniej z roboty bo odebrał nadgodziny i Mikołaj dostał słoik o czasie. W nagrodę tata uświadczył jak Mikołaj zjada CALY słoik z dynia. Jutro brokuły lub pasternak.
Kinusia twój mały to normalnie mister niemowlaków! 🙂
Ja owoce zamierzam dawać na samym końcu, jak już będzie te mniej ulubione warzywa zajadać ze smakiem. Bardzo dobry w smaku jest brokuł z batatem. Lekko czuć brokuła ale jednak nie tak mocno. Kaszki mam ale jakoś się zebrać nie mogę. Ogólnie średnio lubię w rozwoju dziecka ten etap kaszek i karmienia papkami. Wolę już wiszenie na cycusłoiki z mięskiem już daję, bo jednak są źródłem żelaza ale na razie nie cieszą się popularnością u Marty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 16:38
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jak mi robili ktg na porodówce to ekran był tak odwrócony że nic nie widziałam. Robiłam zdjęcia żeby widzieć co się dzieje, musiało to komicznie wyglądać 🤣
Mój mąż się dobrze spisał z dzieckiem, teraz oboje padli jak nieżywi ,🤣Lalia, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć Mamusie
mamy napiety weekend, moja Jagoda ma w poniedziałek 13 urodziny (jak już wspominałam
) i mamy maraton imprez. W chwili obecnej imprezka dla znajomych, leżę u mamy przed kominkiem i odpoczywam, bo córka wymyśliła sobie ze zrobi imprezę u babci
jutro, już u nas, imprezka dla rodzinki tzn moja mama, siostra z rodzinka i teściowie. A powiem Wam ze moi teściowie to są super ludzie. J. jest moja córka z dawnego, wielce nieudanego związku. Teściowie Poznali ja 5 lat temu, a w sumie nawet 4, a traktują ją jak najważniejsza osobę w rodzinie, jedyna wnuczkę
rozpieszczają na każdym kroku. Zreszta ona tez ich kocha. Zawsze mnie to wzrusza
a tutaj moje „arcydzieło”, własnoręcznie przygotowany tort
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 18:13
Suszarka, kiniusia270, Lalia, emdar, KarolinaMaria, Tajka, Zulugula, Ounai, Inaa89, Nowastaraczka, calanthe, dmg111, Karenira, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Lalia, moim zdaniem jeszcze za wcześnie, by Olek łapał zabawki. Co do kup, u nas zazwyczaj są dwie. Jedna rano, a druga jakoś w ciągu dnia, a czasami rano dwie pod rząd i to są takie bomby. Zastanawiałam się, czy inne dzieci też tak mają, że nie potrafią robić normalnych kup, tylko walą pod ciśnieniem kupogedon.
Sylwia, ja karmię piersią, czasami odciągam, bo chcę zrobić zapasy na później, ale żeby zrobić jedną porcję muszę zasiąść z laktatorem dwa razy. Także dla mnie też abstrakcja jest odciąganie po 150 ml. A już kpi to moim zdaniem dramat. Tzn.. gdybym miała tak karmić, to pewnie szybko bym przeszła na MM. Więc przy bliźniakach to byś chyba musiała tylko karmić, bo nawet nie starczyłoby ci czasu na zmianę pieluchy...
W końcu wczoraj mieliśmy wizytę u neurologopedy... Olek ma skrócone wędzidełko dolne tylne, ale jest bardzo elastyczne i jego problem rozszczelniania się pochodzi jej zdaniem od mięśni. Porozluzniala mu trochę dno jamy ustnej i okolicę obojczyka. Zrobił chwilę po tym ogromną kupę. Kto by pomyślał, że te mięśnie mają coś wspólnego z wypróżnianiem się. Ale mówiła, że większość dzieci po tym robi kupę. I powiem wam, że dziś prawie wcale nie ulewa i nawet nie zauważyłam, by mu mleko uciekało kącikami ust. 😱 Także być może znaleźliśmy przyczynę jego refluksu.. spróbuję sama popracować mu w tym rejonie.
A i ma jeszcze skrócone wędzidełko wargowe górne i przez to może mieć szparę pomiędzy jedynkami... 😒Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Tajka, mi na porodówce przydała się gumka do włosów, koszula do porodu, skarpetki, klapki, butelka filtrująca, telefon z powerbankiem, glukometr i słodkie przekąski. Po porodzie przechodziłam na salę poporodową, tam szłam pod prysznic i potrzebowałam reszty rzeczy. Dla siebie ani dla dziecka nie potrzebowałam żadnych pieluch czy podkładów 🙂
-
Czy kolka może się pojawić w takim wieku jak mój syn jest?
Przeżyliśmy teraz dramat, plakalam razem z nim 😭 trochę uspokajala go suszarka, byl wesoły, a potem znowu płacz, nie jadł już prawie 4h i nie dał się przystawic, jak chwile się uspokoił to zrobilismy mu kąpiel i bylo ok parę chwil a potem na nowo 😪 aż padł.. 😪 polozylam go na brzuch, może cos ruszy jeśli to o kupkę chodzi. Ale brzuszek ma miękki:( nie wiem czy nie dzwonic do lekarza..💙
💗 -
Suszarka wrote:Jak mi robili ktg na porodówce to ekran był tak odwrócony że nic nie widziałam. Robiłam zdjęcia żeby widzieć co się dzieje, musiało to komicznie wyglądać 🤣
Mój mąż się dobrze spisał z dzieckiem, teraz oboje padli jak nieżywi ,🤣
Dziewczyny, dzieci wykapane, wysuszone, w piżamach i w łóżkach. Syn ogląda bajkę a córka leży przy cycu. Dzisiaj wymiękam po całości. W dodatku Marta tęskni za tatą. Mówię Wam, taka marudna i nieodkladalna już dawno nie była. Mój mąż będzie dopiero za godzinę więc jeszcze godzinę muszę spiąć poślady.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Czy kolka może się pojawić w takim wieku jak mój syn jest?
Przeżyliśmy teraz dramat, plakalam razem z nim 😭 trochę uspokajala go suszarka, byl wesoły, a potem znowu płacz, nie jadł już prawie 4h i nie dał się przystawic, jak chwile się uspokoił to zrobilismy mu kąpiel i bylo ok parę chwil a potem na nowo 😪 aż padł.. 😪 polozylam go na brzuch, może cos ruszy jeśli to o kupkę chodzi. Ale brzuszek ma miękki:( nie wiem czy nie dzwonic do lekarza..BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Edyciak, a przy stałych zębach to wedzidelko też może wpływać na szpare? Mój Tymek ma też skrócone górne i ma taką szpare że jeszcze jeden ząb by się zmieścił. On długo czekał, żeby mu ten ząb tam wyrósł
Ladyo, masz wspaniałych teściów. Moja babcia była takim dzieckiem jak Twoja córka i opowiadała zawsze, że jej ojczym zawsze najbardziej rozpieszczał właśnie ją. Tak go kochała, że nigdy nie chciała dowiedzieć się kto jest jej biologicznym ojcem a kiedy moja mama chciała się dowiedzieć babcia jej zabroniła.
Wszystkiego najlepszego dla Twojej już wielkiej Panny. Niech rośnie piękna i mądra jak mama :*Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔