X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzieci nakarmione, starszy kończy obiad, młoda wykapanego po swoim obiedzie w umywalce idzie na drzemkę, wyprasowane, pranie w prace, jak młoda wstanie to bierzemy się za pakowanie. Jakbym miała 6 dzieci jak Inaa89 to mówię Wam, byłabym chuda bez diety 😂 Bieganie wokół nich jest jak dobry trening 😂😂 przemyślałam sprawę, niech będę się jeszcze rozwodzić z mężem 😂😂😂
    Owszem troche masz racji mam dobry trening nie potrzebna mi siłownia 🤣 tylko dlaczego nie chudnę 🤔😅

Ounai lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ok, dzięki:) tylko to ogólnie to szpitala , a ja chce spakować część rzeczy potrzebnych tylko na poród osobno, a osobno część na oddział po porodzie :)
    Dlatego interesuje mnie jak to u was wyglądało, co się na sam poród przydało:)
    Rodziłam bez męża. Żelki, butelka filtrująca, ładowarka do telefonu, telefon z muzyką, szminka ochronna, krem do rąk (mam AZS), podkłady na łóżko, podpaski bella, pieluchy i mokre chusteczki dla dziecka, ręcznik, klapki takie gumowe, koszula do porodu, gumka do włosów. Ubranka dla dzieci dawał szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:40

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta chce żebym oszalała. Przechodzi mi nawet 2 metry i jęczy. Cały dzień jęczy, że nie doszła tam gdzie chciała 😭
    Jak to przechodzi. Raczkuje?! 😳

Mąż wrócił wcześniej z roboty bo odebrał nadgodziny i Mikołaj dostał słoik o czasie. W nagrodę tata uświadczył jak Mikołaj zjada CALY słoik z dynia. Jutro brokuły lub pasternak.
    Myślicie, że jak będziemy mieli rozszerzone o warzywa to iść dalej w warzywa z ryżem/makaronem i później z mięskiem czy np w owoce i kaszki?

Ounai co do zostawania samemu z dziećmi to wiadomo, że dałabym radę sama, ale mama przyjdzie dla mojej wygody po prostu. 🙂

Kinusia twój mały to normalnie mister niemowlaków! 🙂

Ounai, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja bym jeszcze dorzuciła do tej listy od Ounai chusteczki higieniczne, i maseczkę, bo jeśli wezmą Cię na CC to na sali operacyjnej prawdopodobnie będziesz musiała mieć maseczkę. Zamiast żelków miałam lizaki.

Pozdrawiam z farbą na włosach 🥳 mojemu dziecku się poprzestawialo znowu, wstała o 7 (a zasnela przed 2 w nocy), pokarmilam ją to jęczała, mąż zmienił jej pieluchę i po spaniu. Wyszłam z domu godzinę temu i nie spała 🤷 Niech się podzieli z nami swoją energią 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:51

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Zielona ja jestem zadowolona z tiny love 3w1 🙂 sprawdza nam się już przy drugim dziecku 🙂
    Haha wszystko mamy z tiny love - karuzela, bujak, mata 😜

Dziękuję, zaraz sobie obczaje ☺️

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę sobie zarezerwować fryzjera bo jak na jakieś podcięcie końcówek pewnie dam rady się może wyrwać po porodzie tak czterogodzinny maraton z farbą no way. Mogę zapomnieć przynajmniej na pół roku a może dłużej

Annia lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja kąpałam się i przebierałam dopiero w swojej sali na oddziale. To chyba zależy od szpitala jaki mają system. Mnie przewiezli z porodówki na łóżku w koszuli porodowej z podkładem pod tyłkiem i dopiero na sali się ogarniałam.

Radzę spakować szlafrok/ciepły rozpinany sweter i skarpetki, bo ja w nocy budziłam się z zimna, albo na odwrót - budziłam się zlana potem. Te huśtawki towarzyszyły mi jeszcze 2 tyg po porodzie, raz zimno, raz ciepło. W szpitalu miałam krótki puchowy szlafrok, który się przydał właśnie w nocy. Wiem od koleżanek po CC, że zaraz po zabiegu było im bardzo zimno, warto się przygotować na każdą ewentualność ;)

Tajka lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ok, dzięki:) tylko to ogólnie to szpitala , a ja chce spakować część rzeczy potrzebnych tylko na poród osobno, a osobno część na oddział po porodzie :)
    Dlatego interesuje mnie jak to u was wyglądało, co się na sam poród przydało:)

Mi na sam porod przydal sie recznik i butelka z woda tylko. No i dla mnie koszula, wiadomo. Reszta dopiero na sali normalnej :) mialam przekaski itd ale z niczego nie skorzystalam bo bole krzyzowe nie pozwolily, a jak dostalam znieczulenie to drzemalam no a jak puscilo to zaraz urodzilam :)

Na sale przewiezli mnie z lozkiem, podklady zapewnial szpital na poczatku, ubranka dla dziecka poczatkowe tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 15:52

Tajka lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Mąż wrócił wcześniej z roboty bo odebrał nadgodziny i Mikołaj dostał słoik o czasie. W nagrodę tata uświadczył jak Mikołaj zjada CALY słoik z dynia. Jutro brokuły lub pasternak.
    Myślicie, że jak będziemy mieli rozszerzone o warzywa to iść dalej w warzywa z ryżem/makaronem i później z mięskiem czy np w owoce i kaszki?

Ounai co do zostawania samemu z dziećmi to wiadomo, że dałabym radę sama, ale mama przyjdzie dla mojej wygody po prostu. 🙂

Pełza taki do tyłu. Ustawia się w pozycji do raczkowania, chce iść do przodu, w tej pozycji buja pupą "przód-tył" i potem odpycha się rękami i przesuwa do tyłu. I tak potrafi mi "przejść" 2m. A że chce iść do przodu a idzie do tyłu to jęczy cały czas. Od rana do wieczora. Nie jęczy tylko jak śpi 😂

Jednorozec, czemu? Maz nie zostanie z dziećmi?

Suszarka, zgadza się, ja też miałam maseczkę. Potem służyła do zasłaniania ekranu od ktg, bo jak na niego patrzyłam to mi skurcze słabły 😂 jeśli chodzi o cc to nie mam pojęcia bo nie miałam nigdy. Miałam jedynie zzo przy synu.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Wiesz, jak masz możliwość to korzystaj, ja przy pierwszym wyjeździe do USA męża też pojechałam do mamy, zwłaszcza, że ona ma ogród i młody całe dnie pluskał się w basenie. Głównie chodziło mi o to, że w domu miałabym nawet do kogo się odezwać. Za to mieliśmy w tym czasie usg bioderek i nie mogłam go przełożyć, więc zostawiłam wszystkie ciuchy i zabawki i stwierdziłam że biorę tylko wózek i jadę. A pod przychodnią auto padło, podejrzewaliśmy rozrząd. Musiałam na nogach wrócić do mieszkania, po drodze kupić jakieś zabawki, wzięłam drugie auto, pojechałam do mamy, po drodze zagotowało mi silnik więc musiałam zjechać z autostrady na boczne drogi, z parującym silnikiem, odkręconym ogrzewaniem na full i wrzeszczącym z gorąca synem w środku sierpnia jakoś dojechałam, gdzie brat mnie zwyklinał że zajechałam silnik najprawdopodobniej, a następnego dnia ściągałam auto lawetą (to pierwsze). Taka nagroda haha, trzeba było w domu siedzieć. Jeszcze mąż się nabijał że 2 tygodnie go nie ma a żona mu dwa auta zajechała na cacy 😂

Ja owoce zamierzam dawać na samym końcu, jak już będzie te mniej ulubione warzywa zajadać ze smakiem. Bardzo dobry w smaku jest brokuł z batatem. Lekko czuć brokuła ale jednak nie tak mocno. Kaszki mam ale jakoś się zebrać nie mogę. Ogólnie średnio lubię w rozwoju dziecka ten etap kaszek i karmienia papkami. Wolę już wiszenie na cycu ;) słoiki z mięskiem już daję, bo jednak są źródłem żelaza ale na razie nie cieszą się popularnością u Marty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 16:38

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi robili ktg na porodówce to ekran był tak odwrócony że nic nie widziałam. Robiłam zdjęcia żeby widzieć co się dzieje, musiało to komicznie wyglądać 🤣

Mój mąż się dobrze spisał z dzieckiem, teraz oboje padli jak nieżywi ,🤣

Lalia, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie <3 mamy napiety weekend, moja Jagoda ma w poniedziałek 13 urodziny (jak już wspominałam :D) i mamy maraton imprez. W chwili obecnej imprezka dla znajomych, leżę u mamy przed kominkiem i odpoczywam, bo córka wymyśliła sobie ze zrobi imprezę u babci :D jutro, już u nas, imprezka dla rodzinki tzn moja mama, siostra z rodzinka i teściowie. A powiem Wam ze moi teściowie to są super ludzie. J. jest moja córka z dawnego, wielce nieudanego związku. Teściowie Poznali ja 5 lat temu, a w sumie nawet 4, a traktują ją jak najważniejsza osobę w rodzinie, jedyna wnuczkę :) rozpieszczają na każdym kroku. Zreszta ona tez ich kocha. Zawsze mnie to wzrusza :) a tutaj moje „arcydzieło”, własnoręcznie przygotowany tort :) b2eac84781d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 18:13

Suszarka, kiniusia270, Lalia, emdar, KarolinaMaria, Tajka, Zulugula, Ounai, Inaa89, Nowastaraczka, calanthe, dmg111, Karenira, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, moim zdaniem jeszcze za wcześnie, by Olek łapał zabawki. Co do kup, u nas zazwyczaj są dwie. Jedna rano, a druga jakoś w ciągu dnia, a czasami rano dwie pod rząd i to są takie bomby. Zastanawiałam się, czy inne dzieci też tak mają, że nie potrafią robić normalnych kup, tylko walą pod ciśnieniem kupogedon.
    Sylwia, ja karmię piersią, czasami odciągam, bo chcę zrobić zapasy na później, ale żeby zrobić jedną porcję muszę zasiąść z laktatorem dwa razy. Także dla mnie też abstrakcja jest odciąganie po 150 ml. A już kpi to moim zdaniem dramat. Tzn.. gdybym miała tak karmić, to pewnie szybko bym przeszła na MM. Więc przy bliźniakach to byś chyba musiała tylko karmić, bo nawet nie starczyłoby ci czasu na zmianę pieluchy...
    W końcu wczoraj mieliśmy wizytę u neurologopedy... Olek ma skrócone wędzidełko dolne tylne, ale jest bardzo elastyczne i jego problem rozszczelniania się pochodzi jej zdaniem od mięśni. Porozluzniala mu trochę dno jamy ustnej i okolicę obojczyka. Zrobił chwilę po tym ogromną kupę. Kto by pomyślał, że te mięśnie mają coś wspólnego z wypróżnianiem się. Ale mówiła, że większość dzieci po tym robi kupę. I powiem wam, że dziś prawie wcale nie ulewa i nawet nie zauważyłam, by mu mleko uciekało kącikami ust. 😱 Także być może znaleźliśmy przyczynę jego refluksu.. spróbuję sama popracować mu w tym rejonie.
    A i ma jeszcze skrócone wędzidełko wargowe górne i przez to może mieć szparę pomiędzy jedynkami... 😒

Sylwucha lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, mi na porodówce przydała się gumka do włosów, koszula do porodu, skarpetki, klapki, butelka filtrująca, telefon z powerbankiem, glukometr i słodkie przekąski. Po porodzie przechodziłam na salę poporodową, tam szłam pod prysznic i potrzebowałam reszty rzeczy. Dla siebie ani dla dziecka nie potrzebowałam żadnych pieluch czy podkładów 🙂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo- to Ty masz nastolatkę w domu😁😁
    Wszystkiego najpiękniejszego dla Jagody! 🥳🎂🎉

Ladyo lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, masz super teściów, więzy krwi nie są najważniejsze ;) 13 lat to już poważny wiek, córka cieszy się, że będzie miała siostrę?

Ladyo lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kolka może się pojawić w takim wieku jak mój syn jest?
    Przeżyliśmy teraz dramat, plakalam razem z nim 😭 trochę uspokajala go suszarka, byl wesoły, a potem znowu płacz, nie jadł już prawie 4h i nie dał się przystawic, jak chwile się uspokoił to zrobilismy mu kąpiel i bylo ok parę chwil a potem na nowo 😪 aż padł.. 😪 polozylam go na brzuch, może cos ruszy jeśli to o kupkę chodzi. Ale brzuszek ma miękki:( nie wiem czy nie dzwonic do lekarza..

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jak mi robili ktg na porodówce to ekran był tak odwrócony że nic nie widziałam. Robiłam zdjęcia żeby widzieć co się dzieje, musiało to komicznie wyglądać 🤣

Mój mąż się dobrze spisał z dzieckiem, teraz oboje padli jak nieżywi ,🤣
    Ja byłam podpięta przez całą pierwszą fazę porodu, czyli ok 4,5h więc nie dało się tak, żebym nie widziała i jak się okazało źle to na mnie wpływało.

Dziewczyny, dzieci wykapane, wysuszone, w piżamach i w łóżkach. Syn ogląda bajkę a córka leży przy cycu. Dzisiaj wymiękam po całości. W dodatku Marta tęskni za tatą. Mówię Wam, taka marudna i nieodkladalna już dawno nie była. Mój mąż będzie dopiero za godzinę więc jeszcze godzinę muszę spiąć poślady.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy kolka może się pojawić w takim wieku jak mój syn jest?
    Przeżyliśmy teraz dramat, plakalam razem z nim 😭 trochę uspokajala go suszarka, byl wesoły, a potem znowu płacz, nie jadł już prawie 4h i nie dał się przystawic, jak chwile się uspokoił to zrobilismy mu kąpiel i bylo ok parę chwil a potem na nowo 😪 aż padł.. 😪 polozylam go na brzuch, może cos ruszy jeśli to o kupkę chodzi. Ale brzuszek ma miękki:( nie wiem czy nie dzwonic do lekarza..
    Z tego co pamiętam nie robił kupy. Wyślij rano męża do apteki po wlewke miodową pediatryczną i mu zrób, albo wyślij jeszcze teraz, niech się chłopak nie męczy. Na kolki już za późno. Teraz by już powoli przechodziły a nie zaczynały się.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, a przy stałych zębach to wedzidelko też może wpływać na szpare? Mój Tymek ma też skrócone górne i ma taką szpare że jeszcze jeden ząb by się zmieścił. On długo czekał, żeby mu ten ząb tam wyrósł ;)

Ladyo, masz wspaniałych teściów. Moja babcia była takim dzieckiem jak Twoja córka i opowiadała zawsze, że jej ojczym zawsze najbardziej rozpieszczał właśnie ją. Tak go kochała, że nigdy nie chciała dowiedzieć się kto jest jej biologicznym ojcem a kiedy moja mama chciała się dowiedzieć babcia jej zabroniła.
    Wszystkiego najlepszego dla Twojej już wielkiej Panny. Niech rośnie piękna i mądra jak mama :*

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3097 3098 3099 3100 3101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ