Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Lalia ale Olek urósł i pięknie radzi sobie na brzuchu. 😍 Lalia są różne dzieci, Mikołaj jest dużo starszy i też nie ma stalego rytmu. Tzn. jak obudzi się wcześniej czyli koło 8 to zawsze zaliczy gdzieś drzemkę 2 godziny w przedziale 12-18, ale czasem chce spać o 12 a czasem o 16 dopiero. A jak pospi do 10 to tylko turbodrzemki w ciągu dnia. Jedyne co jest stale to to, że koło 23 zaczynamy usypianie i zasypia w widełkach 23-00.00.
Dziewczyny czy muszę ZAWSZE dawać słoiczek koło tej samej pory? Mąż chciał być przy karmieniu i zobaczyć jak Mikołaj zajada dynie, mogę raz dać mu później ten słoiczek?Mikołaj poświęci się dla taty
Kiniusia, uwielbiam Twój ego syna, jest prześliczny 😍 U nas balony też robią szał, mam w domu butlę z helem
Lalia, on dużo leży na brzuchu, więc dużo trenuje. Nie możesz go porównywać z dziećmi które leżą na brzuchu 5 min dziennie. Marta robi rzeczy które są przypisane dla dzieci miesiąc starszych. Niektóre dzieci tak mają że rozwijają się trochę szybciej, inne trochę wolniej. Słuchaj pediatry a nie internetuLalia, Sylwucha, kiniusia270, Annia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny, dacie sobie radę same z dziećmi. Mój mąż jak miałam Tymka wyjeżdżał raz w miesiącu a raz do roku leciał na 2 tygodnie do USA. Teraz go nie było i też dałam radę z dwójką dzieciaków, a to już bardziej skomplikowana logistyka. Przecież na codzień i tak jesteście same przez te 8h, więc ta noc niewiele zmienia
Sylwucha, kiniusia270 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:KarolinaMaria a czy ktoś nie mógłby Ci pomoc z Matyldą jak męża nie będzie? Mój jedzie 28.02 też na tydzień i mam w planach ściągnąć moją mamę do siebie.
Oczywiście jestem obstawiona pomocą. Jutro wpadają tesciowie, cała niedzielę spędzę u moich rodziców. W tygodniu wpadnie mama, bo zaczynam fizjoterapię. Gdyby było śnieznie to poprosiłabym dzis tatę, żeby mnie zawiózł na to USG, ale drogi już ok, więc chcę się sama przełamać. Mam teściów z domem pod miastem, muszę 'nauczyć się' z nią sama jeździć, bo chętnie będę do nich wpadać, żeby mała pokorzystała z drzemek na dworzeAnnia lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Kiniusia, czy w imieniu Matyldy mogę prosić o...rękę Stasia??? 😂 jest przesłodki. Oczywiście Olek Lalii też, ale widzę, że go już zgarnęła Malwinka 😂
Dam sobie radę. Jestem przyzwyczajona, że L często nie ma. Mamy już swój system, zawsze przed wyjazdem robi mi duże zakupy, żebym nie dzwigała, czasem jakiś obiad do zamrażarki wpadnie, tankuje mi auto, po powrocie ogarnia mieszkanie. Teraz różnica jest taka, że jest Matylda. To jego pierwszy wyjazd od porodu.Lalia, Nowastaraczka, kiniusia270, Enigvaa, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Enigvaa wrote:Emdar gratuluje nocki! Ciesz sie tym dniem 😍
Nowastaraczka, Lalia, kiniusia270, Ounai, Inaa89, Enigvaa, Zulugula, calanthe, Tajka, Annia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny zasysanie dolmej wargi do srodka to jakas umiejetnosc czy widmo zblizajacych sie zębow?
U mojego syna to samo od dwoch tygodni i tez sie nas tym zastanawiam 😀Nowastaraczka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
KarolinaMaria oświadczyny przyjęte ❤️😅
Stasiu 2 tygodnie maltretował dolna wargę, dopiero w zeszły weekend dał spokój a zęba jak nie ma tak nie ma 🤷♀️😅KarolinaMaria, Nowastaraczka, Annia lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny zasysanie dolmej wargi do srodka to jakas umiejetnosc czy widmo zblizajacych sie zębow?
Moja tak ma od urodzenia. Nawet na usg miala zassana, przez co wygladala jak maly simpson bo ta gorna taka wyeksponowana byla 😂 i czesto sobie ssie ta wargeNowastaraczka lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Dzieci nakarmione, starszy kończy obiad, młoda wykapanego po swoim obiedzie w umywalce idzie na drzemkę, wyprasowane, pranie w prace, jak młoda wstanie to bierzemy się za pakowanie. Jakbym miała 6 dzieci jak Inaa89 to mówię Wam, byłabym chuda bez diety 😂 Bieganie wokół nich jest jak dobry trening 😂😂 przemyślałam sprawę, niech będę się jeszcze rozwodzić z mężem 😂😂😂
Lalia, Martt95, Nowastaraczka, Inaa89, Annia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
U nas Olek od rana nie śpi a jest nieprzytomny 🥴 ucina sobie mini drzemki w bujaczku albo na rękach albo odłożony i się wybudza, domaga na śpiocha cyca, odpływa i znowu się wybudza 😵
Ale jedziemy zaraz do moich rodziców, więc mam pewność że chociaż w samochodzie podpis te 40 min 🙏 -
Mam taką zgage że aż wymiotuje. Wzięłam w desperacji rennie i nic kompletnie nie pomogło. Ehh byle do poroduDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Mam taką zgage że aż wymiotuje. Wzięłam w desperacji rennie i nic kompletnie nie pomogło. Ehh byle do porodu
Współczuje ;( niestety mi tez nic nie pomagało, do tego zgaga nie wiem jakim cudem chyba mi zeżarła struny głosowe bo mam lekko przechlany głos od lipca 🤨’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Dziewczyny, co pakować do torby na poród ? Koszule oczywiście, klapki, pierwsze ciuszki dla bobasa, podklady na lozko (?) , pieluchy tetrowe (?), kocyk, przekąski
Ale zastanawiam się nad szlafrokiem...chyba na poród niepotrzebny tylko później ? Rzeczy dla męża? No i co z rzeczami potrzebnymi do umycia się j przebrania po porodzie (kosmetyki, recznik, koszula, majtki itd), to na sali porodowej czy juz jak mnie przewiozą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:21
-
Tajka wrote:Dziewczyny, co pakować do torby na poród ? Koszule oczywiście, klapki, pierwsze ciuszki dla bobasa, podklady na lozko (?) , pieluchy tetrowe (?), kocyk, przekąski
Ale zastanawiam się nad szlafrokiem...chyba na poród niepotrzebny tylko później ? Rzeczy dla męża? No i co z rzeczami potrzebnymi do umycia się j przebrania po porodzie (kosmetyki, recznik, koszula, majtki itd), to na sali porodowej czy juz jak mnie przewiozą?
Ja poprzednio z grubsza trzymałam się tej listy i niczego mi nie brakowało teraz też według niej się spakuje tylko jest jedna uwaga. Pieluszek więcej niz jest tu podane
https://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Ja poprzednio z grubsza trzymałam się tej listy i niczego mi nie brakowało teraz też według niej się spakuje tylko jest jedna uwaga. Pieluszek więcej niz jest tu podane
https://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/
Ok, dzięki:) tylko to ogólnie to szpitala , a ja chce spakować część rzeczy potrzebnych tylko na poród osobno, a osobno część na oddział po porodzie
Dlatego interesuje mnie jak to u was wyglądało, co się na sam poród przydało:)