Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś rekord w nocnej przerwie... od 1.30 do 4... jak padła to obudziła się o 4.40 😞 w końcu przytuliłam ją do siebie, przykryłam moją kołdrą i dotrwałyśmy rana. Wiem, że to niebezpieczne, ale nie miałam już sił na inne sztuczki. Jeszcze od dziś do środy jestem sama, bo L jest w delegacji. Dziś jedziemy do luxmedu na USG główki (rutynowe zalecenie z wypisu). Pierwszy raz będę jechać z nią sama autem.
Miłego piątku!🦄 2021 r. -
I u nas dzis dobra noc. Pierwszy raz pobudki co 3h. Chyba musze czesciej „narzekac” na to moje dziecię 🤪 chyba ja kupka meczy bo sie prezyla, przebudzala i marudzila. Chociaz ja juz nie wiem czy ona tak ma czy rzeczywiscie cos jej dolega 🤔
Lalia, emdar lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Emdar, u nas z leżeniem na brzuchu akurat nie ma problemu, może dlatego że my go dużo tak kładziemy a w dzień dużo śpi ze względu na ten brzuszek. U nas sprawdzają się i karty kontrastowe i króliczek alilo a czasem nawet mama która leży na wprost 😅
Wik, u nas nie ma reguły, jak Olek wybudzi się nawet o 18 to raz pójdzie spać o 20:40, a następnym razem o 23 🤷 ma dni że w ciągu dnia robi sobie trzy drzemki po 2h i później idzie spać o 21, a ma dzień że przez cały dzień zrobi sobie tak naprawdę jedną niespokojną drzemkę jak wczoraj i zasnął po północy 🥴 ale jeśli nie ma problemów z brzuchem to w nocy w miarę śpi więc nie narzekam 🙏
Nie cytujcie proszę zdjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 12:59
Ladyo, Iryska, Annia, Wik89, emdar, Zulugula, kiniusia270, Ounai, KarolinaMaria, Martt95, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Emdar co za noc! Super, bardzo się cieszę!
Jak gorszy dzien to spoko, ja tylko się martwię czy cos mu czasem nie jest 😕 ale tak na oko to chyba nic.. jedynie ten kasztan nieszczęsny
Emdar gratuluję dobrej nocy! My mieliśmy znośna, już po szczepieniu. Nawet nie było tyle płaczu. Jeszcze Bexsero za 2.5 tygodnia i Nimenrix za 2 tygodnie od Bexsero i koniec szczepień do roku.😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 10:46
Lalia, Zulugula, Iryska, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Lalia pięknie Olek leży 💪
Dziękuję Zulu, pediatra też ostatnio chwaliła 😘
Ale ja oczywiście Matka Wariatka widzę że on czasami opiera się na pięściach a nie na całych przedramionach i tak ciągnie tą głowę, a któraś z Mam pisała że jak dziecko ciągnie główkę jakby pleckami a nie odpychając się od podłoża, to może to być wzmożone napięcie obręczy barokowej. A ten nasz mały siłacz ma bardzo tendencje do wyprzedzania 🤦Zulugula lubi tę wiadomość
-
Anniu, cieszę się że szczepienie sprawnie poszło 😘 teraz niech Miki odpoczywa i niech go omijają wszelkie dolegliwości poszczepienne 💪
Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia ale Olek urósł i pięknie radzi sobie na brzuchu. 😍 Lalia są różne dzieci, Mikołaj jest dużo starszy i też nie ma stalego rytmu. Tzn. jak obudzi się wcześniej czyli koło 8 to zawsze zaliczy gdzieś drzemkę 2 godziny w przedziale 12-18, ale czasem chce spać o 12 a czasem o 16 dopiero. A jak pospi do 10 to tylko turbodrzemki w ciągu dnia. Jedyne co jest stale to to, że koło 23 zaczynamy usypianie i zasypia w widełkach 23-00.00.
Dziewczyny czy muszę ZAWSZE dawać słoiczek koło tej samej pory? Mąż chciał być przy karmieniu i zobaczyć jak Mikołaj zajada dynie, mogę raz dać mu później ten słoiczek?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Dziękuję Zulu, pediatra też ostatnio chwaliła 😘
Ale ja oczywiście Matka Wariatka widzę że on czasami opiera się na pięściach a nie na całych przedramionach i tak ciągnie tą głowę, a któraś z Mam pisała że jak dziecko ciągnie główkę jakby pleckami a nie odpychając się od podłoża, to może to być wzmożone napięcie obręczy barokowej. A ten nasz mały siłacz ma bardzo tendencje do wyprzedzania 🤦
Lalia u nas tak trochę było ale nie wydaje mi się żeby Olek tak miał, może po prostu w ten sposob trochę sobie pomaga, zobacz czy widzisz szyję z tyłu, jak widzisz to raczej ok. Fizjo nam mówiła, że na razie piąstki nie muszą być otwarte, ważne żeby barki były w linii prostej i łokcie pod barkami, rączki z czasem się otworzą, a Olek bardzo ładnie trzyma tu barki. Oczywiście jak Cie martwi to obserwuj i ewentualnie zgłoś fizjo, Olek tak naprawdę jeszcze ma czas na dobre jakościowo leżenie a już bardzo ładnie leży 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 11:02
Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
KarolinaMaria ja tez mala biore do siebie. Zeby jej nie zrobic krzywdy to ukladam sie twarza do jej twarzy, zeby nie nakryc jej koldra. Takie to male a zajmuje polowe lozka, a ja z mezem na drugiej polowie sie sciskamy 🥴
Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
emdar lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia jaki Oluś juz maly slodziaczek 😍 widac ze silny z niego chłopiec 😘Uśmiechy juz ma takie swiadome? Tymek jeszcze nie, uśmiechnie się czasem ale to tak jeszcze nieświadome jest.
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Emdar gratuluje pięknej nocki 🥰
Laila Oluś pięknie leży na brzuszku ❤️ A na otwarcie piąstek ma jeszcze czas 😊
U Nas nocka ładnie przespana 21-2-6 przerwy na jedzenie, za to przedwczoraj pobudki co 2h i od 4:30-6 brak snu 😏
Stasia nadal meczy katar, prawdopodobnie na zęby a ja dzień 3 jadę na ketonalu po wyrwaniu tej nieszczęsnej ósemki 😭 przedwczoraj miałam dreszcze i wyłam z bólu tak ten ból promieniował 😞
Teraz Młody śpi a ja oczywiście oglądam Jego zdjęcia 🙈 od rana mieliśmy aktywności, wczoraj dostał od cioci balony z helem także kiedy się nimi zajmuje to nie mam dziecka 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 18:31
Lalia, Zulugula, Martt95, KarolinaMaria, emdar, Nowastaraczka, ZielonaHerbata, Inaa89, calanthe, Annia, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Jednorożec89 wrote:Mój stary miał być dwie godziny temu w domu. Awaria w pracy i oczywiście on pierwszy żeby zostać po godzinach. Pracuje z kawalerami bez zobowiązań to nie. ON pierwszy leci do tej awarii.
Od dwóch godzin siedzę z dzieckiem na macie i wymyślam zabawy bo ile można bajek kręgosłup za raz mi pęknie i chyba już na tej macie zostanę do porodu bo tak mnie boli że nie wiem jak wstanę.
Próbowałam leżeć a on żeby sam się bawił. Bawił się dwie minuty a potem było skakanie po brzuchu matki więc już wolę w tę stronę
Jak tak czytam o twoim synku to jak bym to ja pisala o córce 🙈 Od jakiegoś czasu przestała się sama bawić, potrzbuje duzo naszej obecności. Albo ja albo maz ale zawsze musi być ktoś obok. Inaczej zaczepia, właśnie skacze po brzuchu, ciągnie za nogę lub rękę w najgorszym wypadku wymusza płaczem. U mnie znowu nie tyle bol kręgosłupa co bardziej 🍑 tak mnie kosc ogonową ciągnie jak za długo siedzę ze szok.
Dzisiaj mam małą w domu, nie dałam jej do żłobka. Na 13 mamy szczepienie na ospe i zaległy bilans. O tyle dobrze ze mąż się zdeklarował ze z nią pojedzie więc chwile oddechu będzie dla mnie ❤Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Enigva, ładne będziemy mieć wnuki z Malwinki i Olka 😁😍
Inaa, Olek się pierwszy raz świadomie uśmiechnął jak miał równo 6 tygodnie, oczywiście się popłakałam 😭🤣 teraz to już niezły śmieszek, lubi jak robię swoimi ustami wszelkie "blebleplepble" i "brbrbrbrrr" to wtedy uśmiech od ucha do ucha 😁😍 tylko jeszcze nie śmieje się w głos świadomie, tylko przez sen takie heheszki z siebie wydaje że od razu ja zaczynam się śmiać 😅Inaa89, Enigvaa lubią tę wiadomość