Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia, przybijam piątkę. U nas wycie od 21, najpierw była głodna - dostała butelkę mm, potem wyszła kupa, później nie mogła biedna zasnąć. W końcu po 23 udało mi się ją uśpić i odłożyć. Wyparzylam butelki, zjadłam kanapkę, wzięłam prysznic, po północy wychodzę do góry szczęśliwa że zaraz zasne a Iga nie śpi 😭 Wzięłam ją na ręce a ona w ryk taki że chyba całe osiedle słyszało. Nosiłam, tulilam i nic, dalej to samo. Dałam jej pierś, ciumkała chętnie ale u mnie pusto już niestety, więc dostała butlę. Jedząc zrobiła kupę, przebrałam, lulałam, spania nie było tylko płacz 🤷 w końcu mąż powiedział że może jeszcze jest głodna, dorobiliśmy jej odrobinę na przytkanie ale nic to nie dało...w końcu wzięłam i zawinęłsm ją w otulacz jak kebaba, przytuliłam do siebie i 5min temu zasnęła. Boję się ją odłożyć 😓Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia, Suszarka dołączam.. Olek w dzień spał od 12:30 do 13:30 oraz od 16 do 19 ale tak niespokojnie że w trakcie tych 3h go dokarmialam i lulam..
Od tej 19 zasnął mi chyba o 00:15 😵😵 i obudził o 1:54 wkurzony i głodny i poplakiwal puszczając bąki..
Ja nie wiem, czy to ta pogoda, czy taki dupny dzień, czy ten pieprzony skok, bo drugi to niby 8-9 tygodni, a Olek jutro a raczej już dzisiaj, kończy 9 ..
Co do zabawek, to mały bez problemu zaciska piąstkę np na mojej bluzce jak karmię, ale jak podsuwam mu zabawkę to nie potrafi rozłożyć sam palców. Ja mu delikatnie rozwieram paluszki, daję grzechotkę lub alilo i wtedy on zaciska piąstkę i macha, ale jakby nie wie że trzyma i że to jego ręka 🥴 ale ma na to czas jeszcze -
Suszarka wrote:Annia, przybijam piątkę. U nas wycie od 21, najpierw była głodna - dostała butelkę mm, potem wyszła kupa, później nie mogła biedna zasnąć. W końcu po 23 udało mi się ją uśpić i odłożyć. Wyparzylam butelki, zjadłam kanapkę, wzięłam prysznic, po północy wychodzę do góry szczęśliwa że zaraz zasne a Iga nie śpi 😭 Wzięłam ją na ręce a ona w ryk taki że chyba całe osiedle słyszało. Nosiłam, tulilam i nic, dalej to samo. Dałam jej pierś, ciumkała chętnie ale u mnie pusto już niestety, więc dostała butlę. Jedząc zrobiła kupę, przebrałam, lulałam, spania nie było tylko płacz 🤷 w końcu mąż powiedział że może jeszcze jest głodna, dorobiliśmy jej odrobinę na przytkanie ale nic to nie dało...w końcu wzięłam i zawinęłsm ją w otulacz jak kebaba, przytuliłam do siebie i 5min temu zasnęła. Boję się ją odłożyć 😓
My wczoraj o 23 robiliśmy kąpiel i w końcu usnęła ☺️
Znowu od 6 brzuch męczył i o 8 mega kupaO ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Inaa, mogę Ci podrzucić Martę na odchowanie? Nie mam pojęcia jak Ty to robisz. A po Tymku nic a nic nie widać że to taki wczesniak. Cudny jest 😍
Wik89, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
A u nas słuchajcie naprawdę NIEZŁA nocka; Julek obudził się tylko 3(!!!!!)razy, w tym pierwszy raz po 3,5h snu 😍 Nie zapeszam, nie napalam się, cieszę się dniem 🥰.
Zulu, kolki raczej objawiają się wieczorami, i podobno nic nie pomaga. Piszę, podobno, bo nas to "szczęście " ominęło. Może po prostu ma gorszy dzień? To tez się zdarza u takich maluchów. To mały człowiek, i jak każdy może czasem czuć się gorzej, tylko niestety nie umie zakomunikować tego inaczej jak płaczem. Pamiętaj,że nie każdy gorszy czas to musi być skok. Ale oczywiście obserwuj go,może uda Ci się wyłapać przyczynę i mu pomóc. Noszenie zawsze pomaga na niemowlęcy "ból istnienia"👶. Sily dużo przesyłam😘Inaa89, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, Lalia, Ounai, Annia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, u nas Julek złapał świadomie zabawkę koło 3 msca (i to bliżej końca). Nie pamiętam już jak to się odbyło, pamiętam ze nagle patrzę a Julek naprawdę świadomie ogląda zabawkę ( mieliśmy taką kostkę sensoryczną). Ale mieliśmy tez takie mniejsze kosteczki czarno białe (jednolite, ale też we wzorki, w kropki,paski ) i to był hit. Jak był gdzieś w wieku Twojego, to to była jedna metoda aby go na zmotywować do dłuższego leżenia na brzuchu; kładłam mu te kostki tak jakies pół metra od niego i patrzył jak zahipnotyzowany . Nie wiem skąd były to od kogoś dostaliśmy, i nie wiem gdzie można kupić. Zaraz poszukam zdjęcia jakiegoś jak tak patrzył (jak sroka w gnat 🤭)
Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, to takie były
https://naforum.zapodaj.net/5f4d06e4c2c1.jpg.html
Julek na tym zdjęciu ma dokładnie 11 tygodni( co do dnia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 09:22
Nowastaraczka, Lalia, Ounai, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny, współczuje ciężkich nocy.
U nas się wszystko ustabilizowało póki co, mam nadzieje, ze i u Was tak bedzie!
Emdar, to zmierza w dobrą stronę, super
Lalia, moj synek dopiero od jakiegoś tygodnia-dwóch świadomie trzyma zabawki (w takim sensie, ze rozumie, że to on trzyma, że to jego ręka - tak mi się przynajmniej zdaje), a wcześniej to tylko mu wkładaliśmy do raczki, machał tymi grzechotkami ale mam wrażenie, ze nieświadomie
Świadomość rąk rozpoczęła się od pakowania ich do buzi z 4 tygodnie temu, potem przyszedł czas na świadome łapanie i trzymanie zabawek (choc wiekszosc szybko odrzuca, sa za duże). Jestem ciekawa tych małych kostek, o których pisze Emdar
Lalia, co do Waszego dnia i nocy - Olek juz kończy dwa miesiące, wiec moze możesz zacząć troche ustawiać dzień. Np. jak sie obudził o 13.30 to dazyc do tego, aby kolejna drzemka zaczęła sie ok 15 a nie 16, wtedy wybudziłby się 17/18 i moze szybciej rozpocząłby potem sen nocny? Bo jak spi 3 godziny od 16 do 19 to potem moze po prostu nie jest spiacy.
To tylko taka myśl. U nas to w ogóle było inaczej, ponieważ syn odkąd mial kilka tygodni nie spal długo w dzień, ponad 1h tylko na spacerze. A 3 h nigdyWiec łatwiej mi moze było zaplanować dzień i jego drzemki tak, zeby nie spal tuz przed kąpielą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 09:30
emdar, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu, moj synek tez robil po kilka (a na poczatku po kilkanascie 😅) kup dziennie, po czym pare tygodni temu mial wlasnie taka 2-3 dniowa przerwe, po tej przerwie zrobil ogromna kupe i od tego czasu robi 1 dziennie, czase dwie dziennie, a czasem raz na dwa dni! Moze i Twoj jest wlasnie na etapie przestawiania sie 😀
Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Środa wieczór albo nawet popoludnie 😕 zawszw było kilka, pierwszy raz nan się zdarza taka przerwa
Zulugula lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula, może ma jakiś humorek taki na płakanie. Co do karmienia w dzień, to mój też robi aferki, wyrywa się czasem i płacze. Je bo go zmuszam. Tak to wszystko inne wokół jest dużo ciekawsze, widok za oknem to cudo, a guzik przy mojej bluzce to najlepsza zabawka na świecie😀
Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️