X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Wik cieszę się że u ciebie wszystko dobrze i że będzie synek 😁

Ounai mój synek też tak kiedyś zrobił jak był mniejszy 😂

Wiecie co ja to chyba jestem dziwna, cały czas jestem tu z wami patrzę co kupujecie, oglądam zdjęcia usg z wizyt i cieszę się że u was wszystko jest dobrze. Tak jakby w ogóle nie docierało do mnie że mojego maleństwa już nie ma i że już tu nie pasuję... 😢
    Zawsze będziesz do nas pasować :*

To smutne co Cię spotkało. Jest mi naprawdę przykro, wiem, jak dzielnie walczyłaś :( może mimo wszystko, zawalczcie jeszcze.. Może nie wszystko stracone...?

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was wie jak interpretować wyniki PAPP-A?
    Zalogowałam się i mam wynik tylko taki bez interpretacji...

Jaki masz wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria - pokaż!

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Pepco -30% tylko do 25.05
    Ja bym poczekała ,ale zawsze możesz kupić jakiś zestaw unisex :)
    Tylko Tak naprawdę tam nie ma praktycznie nic unisex bo ostatnio oglądałam.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola kciuki za wizytę ❤️❤️❤️

• Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Gin musial mi pokazac bo ja oczywiscie sama sie nie orientuje gdzie co. I widzialam taki słodki zarys buzi 🥰
    Gratuluję!! Ale mamy tu chłopaków ❤❤❤

kkasia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, jak się czujesz w 11 tygodniu? Brzusio już się pokazuje?

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Gratuluję, teraz będziesz mieć 2 penisy w domu :D

Tak mi się przypomniało. Młody wszedł do łazienki akurat jak mąż kończył kąpiel. Wpada do pokoju i krzyczy "Mama! Mama! Ale tata ma wielkiego siuraka! Widziałaś?"
    😂😂😂😂😂😂😂 tato jest wielki to i ma wielkiego siusiaka 😂
    Dzieci są bezbłędne.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednostki inne niż w pierwszej ciąży, a myślałam że sobie plus minus porównam... I teraz się zestresowałam trochę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:47

Kitka_87 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Wiecie co ja to chyba jestem dziwna, cały czas jestem tu z wami patrzę co kupujecie, oglądam zdjęcia usg z wizyt i cieszę się że u was wszystko jest dobrze. Tak jakby w ogóle nie docierało do mnie że mojego maleństwa już nie ma i że już tu nie pasuję... 😢

Kochana, ale przecież Ty masz synka i swoje aniołki więc jak najbardziej jesteś gorącą mamuśką 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:00

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą pregna plus - takie pytanie!

Bo jest też pregna DHA. I teraz pytanko - przechodzicie na tamte DHA po którymś tygodniu, czy nie? Bo coś kojarzę, że się przechodziło na ten drugi🤔

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Powiem Ci, że ryczałam jak to usłyszałam. A mąż tylko powtarzał żebym przypadkiem nikomu nie opowiadała.
    Druga taka historia: nigdy nie kryliśmy się przed nim z nagością, ale chyba nie zwracał uwagi na mnie nago, bo któregoś dnia był bardzo zaskoczony brakiem siusiaka u mamy. Do tego stopnia, że koniecznie musiał zaglądnąć czy na pewno go tam nie mam. Było to dla niego tak szokujące odkrycie, że pocieszał mnie mówiąc "Nie martw się mamo, jeszcze Ci wyrośnie". Przez tydzień codziennie sprawdzał czy nie wyrósł.
    A jak dowiedział się, że nadal nie mam siusiaka będąc w ciąży stwierdził, że zapewne będzie miał siostrę, bo ona też nie będzie mieć siusiaka. Zaczęłam mu tłumaczyć, że dziewczynki nie mają w ogóle i jak on się urodził to też nie miałam. Na co stwierdził, że Pan doktor musiał się strasznie śmiać jak zobaczył, że mama bez siusiaka urodziła dzidziusia z siusiakiem 😂

Edyciak, Lalia, SzalonaOna, Koteczka82, dmg111, Annia, Zulugula, kkasia, doomi03, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, ja się nie znam, ale czytałam kiedyś, że samego wyniku z krwi NIE MOŻNA interpretować, że wynik testu PLUS pomiary z usg są wpisywane w jakiś specjalny algorytm i program dopiero wtedy wylicza te ryzyka 😘

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, które biorą pregna plus - takie pytanie!

Bo jest też pregna DHA. I teraz pytanko - przechodzicie na tamte DHA po którymś tygodniu, czy nie? Bo coś kojarzę, że się przechodziło na ten drugi🤔

Ja biore cały czas pregna plus. Mama mi wysyla poczta :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetka nie stresuj się tak, widzisz ja tez mialam krwiaka i juz ani śladu po nim, z tego co widzialam na forum to zazwyczaj na prenatalnych juz ich nie ma, tylko odpoczywaj i nie forsuj się, a na pewno szybko się wchłoną :)
    Zulciu, wiem że u Ciebie i większości krwiak się wchłoną, wiem że moje tamte dwa też się wchłonęły praktycznie, ale po prostu lekarz tak mnie nastraszył, że umieram ze strachu. Mój mąż mówi że może zrobił to specjalnie, ponieważ jak powiedział że znowu są to odpowiedziałam "Ale sobie pofolgowałam" A później wspomniałam o wyjeździe nad morze. To jest doktor który zajmuje się od nastu lat patologią ciąży, na wrocławskiej grupie do trudnych ciąż jest najczęściej polecany, i takie jego zachowawcze zachowanie + to jak powiedział że on zakłada kartę w 12 tygodniu bo już tyle się naoglądal (powiedział to przed wykryciem krwiaka).
    To wszystko nastraszyło mnie tak, że boję się bardziej niż przed wizytą serduszkową.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Chyba jakiś stan zapalny. Wyszły leukocyty, bakterie i kryształy

Robiłaś tylko badanie ogólne moczu?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, aż tak bardzo nastawiłaś się na córkę? 😘 Tzn wiem, że zdrowie jest najważniejsze 🙏 ale wiesz, tego nie da się przewidzieć.
    Rozumiem Cię trochę, bo my zawsze jak mówiliśmy o dziecku to w formie żeńskiej, mój mąż bardzo chce być tatą dziewczynki, moja mama i teściowa też celują w dziewczynkę.
    Ale ja się nastawiam na chłopca, nie dlatego, że bardziej bym chciała, tylko jakoś wydaje mi się to bardziej prawdopodobne, więc nawet jak oglądam ubranka to jakoś chłopięce częściej przyciągają mój wzrok 😉 ale jak się okaże dziewczynka, to będę bardzo miło zaskoczona 👍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, weź, co Ty gadasz. Ja się cieszę, że tu jest taka grupa osób które są w ciąży i starają się i takie dzielne babki jak Ty. Nie wiem jaką decyzję podjęliście, ale mam koleżankę, która ma dziecko z in vitro. Drugie in vitro nieudane. Stwierdzili, że już dają sobie spokój i kilka miesięcy później wpadka. Życie naprawdę potrafi zaskoczyć :)

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Anetka, jak się czujesz w 11 tygodniu? Brzusio już się pokazuje?
    Dziś czuje się średnio mdli mnie i głowa nieco boli, cały dzień leżę na przemian z leżeniem :D

Wydaje mi się że brzuch jakoś jeszcze nie rośnie, może troszkę to wypycha to do przodu, ale ja generalnie mam taką postawę jak Muszyński dziecko więc nie wiem czy to brzuch czy co. Ale coraz trudniej mi na nim spać A uwielbiam spać na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:08

Koteczka82, dmg111, Ounai, Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, nie mige znaleźć nic na temat takich wyników. Wiem tylko, że nie da się przeliczyć na inne jednostki

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ