Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde tyle napisałam i mi usunęlo 😭
Ounai przykra sprawa z tym cyckiem, moze w końcu raz na dobre przejdzie, choc to pewnie od Twoich stresow i zmęczenia
Inga czekamy na link do sklepu, co to będzie za odzież?
Karolina super fizjo masz, oby szybko były efekty
Lalia a jak wypada próba trakcji u Olka? Ciągnie głowę?KarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Inga28 wrote:Mój mąż zajmuje się pozycjonowaniem, jest programistą 😊 ale na pewno sporo włożymy w reklamy, mam znajomą która pomoże nam w fb i insta 😊 konkurencja jest duża i bez tego wiem, że ani rusz
dmg111, Suszarka, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
SzalonaOna wrote:Kurde
dziś dzwoniłam do kadr i oni wysłali wszystkie dokumenty 12.02. (jakiś z3, akt urodzenia i wniosek o macierzyński). Podobno nic nie muszę składać 🤔 a kiedy pojawił się na stronce zapis że w ogóle rozpatrują Twój macierzyński?
Ja nekalam zus dosyć długo i oni maja 30 dni od otrzymania dokumentów. Nic nękanie nie daje. Na zus pue pokaze Ci się komunikat o akceptacji wniosku i dopiero jak bedzie kwota to znaczy ze go rozpatrzyli pozytywnie. Osobiście ja nie mam żadnych opóźnienień tylko to czekanie 30 dni na ich decyzje plus taki ze sie trzymają tego terminu. Pytalas się w kadrach czy wysłali tez wniosek o zasilek z tyt. Urlopu rodzicielskiego? Bo prawnie masz to rozdzielone na macierzyński i rodzicielski a potocznie mowi się roczny macierzyński. Zeby rodzicielski Ci przyznali to musi w deklaracji do zus być zaznaczone ze drugi z rodziców nie będzie korzystał z tego urlopu i musisz tam podać dane meza nr dowodu, pesel itd. Jeżeli kadry tego nie zrobiły to przez zus pue mozesz złożyć taki dokument ktory wypełniasz przez ich stronę i akceptujesz profilem zaufanym. -
Zulu będzie odzież damska; sukienki, koszule, spodnie itp.😊 na razie tego asortymentu nie będzie jakoś dużo ale pomału będziemy go poszerzać
Ounai dzięki za radę! ❤️ Na razie niestety rzeczy będą tylko na mnie, ale przyszłościowo pomyślimy
Polecam sklep laurella tam dziewczyny na insta prezentują ubrania na różnych sylwetkach właśnieSzalonaOna, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Ja nekalam zus dosyć długo i oni maja 30 dni od otrzymania dokumentów. Nic nękanie nie daje. Na zus pue pokaze Ci się komunikat o akceptacji wniosku i dopiero jak bedzie kwota to znaczy ze go rozpatrzyli pozytywnie. Osobiście ja nie mam żadnych opóźnienień tylko to czekanie 30 dni na ich decyzje plus taki ze sie trzymają tego terminu. Pytalas się w kadrach czy wysłali tez wniosek o zasilek z tyt. Urlopu rodzicielskiego? Bo prawnie masz to rozdzielone na macierzyński i rodzicielski a potocznie mowi się roczny macierzyński. Zeby rodzicielski Ci przyznali to musi w deklaracji do zus być zaznaczone ze drugi z rodziców nie będzie korzystał z tego urlopu i musisz tam podać dane meza nr dowodu, pesel itd. Jeżeli kadry tego nie zrobiły to przez zus pue mozesz złożyć taki dokument ktory wypełniasz przez ich stronę i akceptujesz profilem zaufanym.
-
Meggi110818 wrote:U Czajkowskiego, neurologopeda poleca dwóch w Lublinie, jednym jest on, a drugim Czupkało. Ten drugi pomoc mniej kontaktowy jest, ale za to krócej się czeka. Dwóch robi tym zamykającym ostrzem, że nic nie krwawi. Całą resztę odradziała do typu 4. My mamy na 15ego marca, ale jak za tydzień neurologopeda stwierdzi że masaż nie dał poprawy to mam od niej numer prywatny i będę jeczala w słuchawce że chce szybciej, podobno dobra dusza jest z niego i dla maluchów przychodzi nawet przed pracą 🙊
Koszt 300 zł -
Inga28 wrote:Zulu będzie odzież damska; sukienki, koszule, spodnie itp.😊 na razie tego asortymentu nie będzie jakoś dużo ale pomału będziemy go poszerzać
Uu, to czekamy na link!
Jakbys potrzebowala pomocy ze zdjeciami „duch” to smialo pisz, pracowalam jako „grafik” w takim sklepie internetowym i tym sie zajmowalam.Inga28 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
U nas dzisiaj pediatra zauważyła, że Olek jak leży na brzuszku to ma zaciśnięte rączki, leżąc na pleckach w sumie też, ale to mogło być spowodowane stresem w nowym miejscu, zmęczeniem czy zimnem. Teoretycznie mamy jeszcze czas, bo W Olek ma dopiero skończone 2 miesiące, ale jeśli do końca trzeciego miesiąca nie otworzy rączek to będziemy kierowani do fizjoterapeuty i rozluźniali. -
Ounai, nie dziwię Ci się, że czujesz się osamotniona, bo naprawdę masz ciężko. Napisałabym, że tu jest potrzebna rozmowa z mężem, ale on obiecuje a potem i tak robi swoje. Ty go znasz najlepiej, dlatego wierzę, że sobie z tym poradzicie! Tylko oby szybko żebyś się nie wykończyła 🥴 w razie czego pisz, tu czy na IG 🙂
Zulu, zarówno fizjo jak i dwie pediatry powiedziały, że ta próba trakcji ok, Olek nie ma tam napięcia, nie wciska głowy między barki itd tylko ma ją jeszcze luźno puszczoną do tyłu. Pediatra dzisiaj zwróciła uwagę na te piąstki, ale mi się wydaje że miał zaciśnięte, bo był wkurzony. Pojechaliśmy na to szczepienie niestety na śpiocha, wkurzył się jak mąż go rozbierał bo spał, był niezadowolony bo tata mu zmieniał pieluchę bo była kupa, potem to ważenie i mierzenie a on chciał spać, badanie przez pediatrę itd kazała to na razie obserwować jak zachowuje się w domu. Podpatrywałam więc i zaciskał jak wkładałam go do kąpieli ale w wodzie rozluźniał, przy karmieniu miał całkiem otwarte, teraz jak śpi to ma zamknięte dłonie ale nie ściśnięte. Dziękuję za podpowiedź z tymi zabawami 👌👌 znalazłam jeszcze filmik na blogu mama.fizjoterapeuta i od jutra będziemy ćwiczyć, choćby profilaktycznie 😊
I mam pytanie:
Czy każda z Was nosi dziecko na fasolkę lub na leniwca lub bokiem?? Żadna nie nosi jakby na pionowo przytulając główkę dziecka do siebie a nóżki podkurczając w żabkę tak jak się nosi w chuście??
Mam na myśli noszenie zanim dziecko samo trzyma główkę
-
emdar wrote:Ja używałam. Jakie masz pytanie?
-
Lalia wrote:Ounai, nie dziwię Ci się, że czujesz się osamotniona, bo naprawdę masz ciężko. Napisałabym, że tu jest potrzebna rozmowa z mężem, ale on obiecuje a potem i tak robi swoje. Ty go znasz najlepiej, dlatego wierzę, że sobie z tym poradzicie! Tylko oby szybko żebyś się nie wykończyła 🥴 w razie czego pisz, tu czy na IG 🙂
Zulu, zarówno fizjo jak i dwie pediatry powiedziały, że ta próba trakcji ok, Olek nie ma tam napięcia, nie wciska głowy między barki itd tylko ma ją jeszcze luźno puszczoną do tyłu. Pediatra dzisiaj zwróciła uwagę na te piąstki, ale mi się wydaje że miał zaciśnięte, bo był wkurzony. Pojechaliśmy na to szczepienie niestety na śpiocha, wkurzył się jak mąż go rozbierał bo spał, był niezadowolony bo tata mu zmieniał pieluchę bo była kupa, potem to ważenie i mierzenie a on chciał spać, badanie przez pediatrę itd kazała to na razie obserwować jak zachowuje się w domu. Podpatrywałam więc i zaciskał jak wkładałam go do kąpieli ale w wodzie rozluźniał, przy karmieniu miał całkiem otwarte, teraz jak śpi to ma zamknięte dłonie ale nie ściśnięte. Dziękuję za podpowiedź z tymi zabawami 👌👌 znalazłam jeszcze filmik na blogu mama.fizjoterapeuta i od jutra będziemy ćwiczyć, choćby profilaktycznie 😊
I mam pytanie:
Czy każda z Was nosi dziecko na fasolkę lub na leniwca lub bokiem?? Żadna nie nosi jakby na pionowo przytulając główkę dziecka do siebie a nóżki podkurczając w żabkę tak jak się nosi w chuście??
Mam na myśli noszenie zanim dziecko samo trzyma główkę
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️