X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 09:38

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was używała detektora tętna płodu i mogła bym o coś zapytać?

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rodziłam SN, mam małą bliznę po pęknięciu i ona akurat nie ciągnie, lekarz to badał. To ciągnięcie to obniżenie pęcherza przez słabe MDM...

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle napisałam i mi usunęlo 😭

Ounai przykra sprawa z tym cyckiem, moze w końcu raz na dobre przejdzie, choc to pewnie od Twoich stresow i zmęczenia

Inga czekamy na link do sklepu, co to będzie za odzież?

Karolina super fizjo masz, oby szybko były efekty

Lalia a jak wypada próba trakcji u Olka? Ciągnie głowę?

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mój mąż zajmuje się pozycjonowaniem, jest programistą 😊 ale na pewno sporo włożymy w reklamy, mam znajomą która pomoże nam w fb i insta 😊 konkurencja jest duża i bez tego wiem, że ani rusz
    Noooo to macie kupę kasy w kieszeni7. To adwordsy też mąż ogarnie na luzaka. Jak ja prowadziłam ośrodek terapii uzależnień to na reklamę w necie szło mi 5 tyś zl/msc a i tak pozycjonera miałam słabego. Powodzenia! Aaaa, możesz rozważyć taką opcję - jak szukam teraz ciuchów to strasznie mi brakuje zdjęć z modelkami XL. Bo spoko, że sukienka jest ładna na chudej dziewczynie, skoro na mnie niekoniecznie będzie tak wyglądać. I znalazłam tylko jeden sklep, który miał zdjęcia sukienki na dziewczynie noszącej S i tej samej sukienki na dziewczynie w rozmiarze XL. Nie wiem czy jest na to popyt, ale możesz zbadać rynek. A nóż widelec okaże się, że dzięki temu zyskasz więcej klientek :)

dmg111, Suszarka, doomi03 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę spać i korzystać z długiego seta, bo potem pewnie jedzonko co 2h 😛

dmg111 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 09:38

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kurde :/ dziś dzwoniłam do kadr i oni wysłali wszystkie dokumenty 12.02. (jakiś z3, akt urodzenia i wniosek o macierzyński). Podobno nic nie muszę składać 🤔 a kiedy pojawił się na stronce zapis że w ogóle rozpatrują Twój macierzyński?

Ja nekalam zus dosyć długo i oni maja 30 dni od otrzymania dokumentów. Nic nękanie nie daje. Na zus pue pokaze Ci się komunikat o akceptacji wniosku i dopiero jak bedzie kwota to znaczy ze go rozpatrzyli pozytywnie. Osobiście ja nie mam żadnych opóźnienień tylko to czekanie 30 dni na ich decyzje plus taki ze sie trzymają tego terminu. Pytalas się w kadrach czy wysłali tez wniosek o zasilek z tyt. Urlopu rodzicielskiego? Bo prawnie masz to rozdzielone na macierzyński i rodzicielski a potocznie mowi się roczny macierzyński. Zeby rodzicielski Ci przyznali to musi w deklaracji do zus być zaznaczone ze drugi z rodziców nie będzie korzystał z tego urlopu i musisz tam podać dane meza nr dowodu, pesel itd. Jeżeli kadry tego nie zrobiły to przez zus pue mozesz złożyć taki dokument ktory wypełniasz przez ich stronę i akceptujesz profilem zaufanym.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu będzie odzież damska; sukienki, koszule, spodnie itp.😊 na razie tego asortymentu nie będzie jakoś dużo ale pomału będziemy go poszerzać

Ounai dzięki za radę! ❤️ Na razie niestety rzeczy będą tylko na mnie, ale przyszłościowo pomyślimy :)

Polecam sklep laurella tam dziewczyny na insta prezentują ubrania na różnych sylwetkach właśnie

SzalonaOna, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Ja nekalam zus dosyć długo i oni maja 30 dni od otrzymania dokumentów. Nic nękanie nie daje. Na zus pue pokaze Ci się komunikat o akceptacji wniosku i dopiero jak bedzie kwota to znaczy ze go rozpatrzyli pozytywnie. Osobiście ja nie mam żadnych opóźnienień tylko to czekanie 30 dni na ich decyzje plus taki ze sie trzymają tego terminu. Pytalas się w kadrach czy wysłali tez wniosek o zasilek z tyt. Urlopu rodzicielskiego? Bo prawnie masz to rozdzielone na macierzyński i rodzicielski a potocznie mowi się roczny macierzyński. Zeby rodzicielski Ci przyznali to musi w deklaracji do zus być zaznaczone ze drugi z rodziców nie będzie korzystał z tego urlopu i musisz tam podać dane meza nr dowodu, pesel itd. Jeżeli kadry tego nie zrobiły to przez zus pue mozesz złożyć taki dokument ktory wypełniasz przez ich stronę i akceptujesz profilem zaufanym.
    Zazanczalam w tym ogólnym wniosku do oracy, a oni to przesłali do zusu. Więc raczej mają komplet dokumentów :)

• emdar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was używała detektora tętna płodu i mogła bym o coś zapytać?
    Ja używałam. Jakie masz pytanie?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Czajkowskiego, neurologopeda poleca dwóch w Lublinie, jednym jest on, a drugim Czupkało. Ten drugi pomoc mniej kontaktowy jest, ale za to krócej się czeka. Dwóch robi tym zamykającym ostrzem, że nic nie krwawi. Całą resztę odradziała do typu 4. My mamy na 15ego marca, ale jak za tydzień neurologopeda stwierdzi że masaż nie dał poprawy to mam od niej numer prywatny i będę jeczala w słuchawce że chce szybciej, podobno dobra dusza jest z niego i dla maluchów przychodzi nawet przed pracą 🙊
    Koszt 300 zł
    Czajkowski robi laserowo, a u nas podobno lepiej jest to zrobić nożyczkami. Nam została polecona Szczerba-Gwóźdź. Ale jeszcze się nie zapisywałam. Liczę, że zabieg nie będzie potrzebny.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Zulu będzie odzież damska; sukienki, koszule, spodnie itp.😊 na razie tego asortymentu nie będzie jakoś dużo ale pomału będziemy go poszerzać

Uu, to czekamy na link!
    Jakbys potrzebowala pomocy ze zdjeciami „duch” to smialo pisz, pracowalam jako „grafik” w takim sklepie internetowym i tym sie zajmowalam. :)

Inga28 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Wik, czy u Was to wzmożone napięcie objawiało się może zaciśniętymi piąstkami??
    U nas dzisiaj pediatra zauważyła, że Olek jak leży na brzuszku to ma zaciśnięte rączki, leżąc na pleckach w sumie też, ale to mogło być spowodowane stresem w nowym miejscu, zmęczeniem czy zimnem. Teoretycznie mamy jeszcze czas, bo W Olek ma dopiero skończone 2 miesiące, ale jeśli do końca trzeciego miesiąca nie otworzy rączek to będziemy kierowani do fizjoterapeuty i rozluźniali.
    Na otwarcie piąstek ma czas do końca 4 miesiąca. Nasz Olek też leży na brzuchu na zaciśniętych piąstkach. I to jego leżenie mi się nie podoba, bo o ile głowę podnosi już całkiem spoko, to te ręce dziwnie układa. Choć u nas to był odwrotny problem, bo gdy się urodził, to nie miał odruchu chwytnego w ogóle.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:31

kic83, Zulugula lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:32

kic83 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, nie dziwię Ci się, że czujesz się osamotniona, bo naprawdę masz ciężko. Napisałabym, że tu jest potrzebna rozmowa z mężem, ale on obiecuje a potem i tak robi swoje. Ty go znasz najlepiej, dlatego wierzę, że sobie z tym poradzicie! Tylko oby szybko żebyś się nie wykończyła 🥴 w razie czego pisz, tu czy na IG 🙂

Zulu, zarówno fizjo jak i dwie pediatry powiedziały, że ta próba trakcji ok, Olek nie ma tam napięcia, nie wciska głowy między barki itd tylko ma ją jeszcze luźno puszczoną do tyłu. Pediatra dzisiaj zwróciła uwagę na te piąstki, ale mi się wydaje że miał zaciśnięte, bo był wkurzony. Pojechaliśmy na to szczepienie niestety na śpiocha, wkurzył się jak mąż go rozbierał bo spał, był niezadowolony bo tata mu zmieniał pieluchę bo była kupa, potem to ważenie i mierzenie a on chciał spać, badanie przez pediatrę itd kazała to na razie obserwować jak zachowuje się w domu. Podpatrywałam więc i zaciskał jak wkładałam go do kąpieli ale w wodzie rozluźniał, przy karmieniu miał całkiem otwarte, teraz jak śpi to ma zamknięte dłonie ale nie ściśnięte. Dziękuję za podpowiedź z tymi zabawami 👌👌 znalazłam jeszcze filmik na blogu mama.fizjoterapeuta i od jutra będziemy ćwiczyć, choćby profilaktycznie 😊

I mam pytanie:
    Czy każda z Was nosi dziecko na fasolkę lub na leniwca lub bokiem?? Żadna nie nosi jakby na pionowo przytulając główkę dziecka do siebie a nóżki podkurczając w żabkę tak jak się nosi w chuście??
    Mam na myśli noszenie zanim dziecko samo trzyma główkę
    pozycja-fasolki.png Noszenie-przodem-do-siebie-czy-to-samo-z-o-1-1024x573.png

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ja używałam. Jakie masz pytanie?
    Chodzi o to że jak szukam. Tętna dziecka to na całym brzuchu pokazuje mi tętno od 120 do 140 i wydawało mi się to bardzo dziwne więc sprawdziłam na mężu i też pokazywało wysokie tętno ponad sto więc jak to rozumieć detektor mam zepsuty czy ja coś nie tak robię. A martwię się bardzo bo jestem. Po poronieniach

• Iryska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, nie dziwię Ci się, że czujesz się osamotniona, bo naprawdę masz ciężko. Napisałabym, że tu jest potrzebna rozmowa z mężem, ale on obiecuje a potem i tak robi swoje. Ty go znasz najlepiej, dlatego wierzę, że sobie z tym poradzicie! Tylko oby szybko żebyś się nie wykończyła 🥴 w razie czego pisz, tu czy na IG 🙂

Zulu, zarówno fizjo jak i dwie pediatry powiedziały, że ta próba trakcji ok, Olek nie ma tam napięcia, nie wciska głowy między barki itd tylko ma ją jeszcze luźno puszczoną do tyłu. Pediatra dzisiaj zwróciła uwagę na te piąstki, ale mi się wydaje że miał zaciśnięte, bo był wkurzony. Pojechaliśmy na to szczepienie niestety na śpiocha, wkurzył się jak mąż go rozbierał bo spał, był niezadowolony bo tata mu zmieniał pieluchę bo była kupa, potem to ważenie i mierzenie a on chciał spać, badanie przez pediatrę itd kazała to na razie obserwować jak zachowuje się w domu. Podpatrywałam więc i zaciskał jak wkładałam go do kąpieli ale w wodzie rozluźniał, przy karmieniu miał całkiem otwarte, teraz jak śpi to ma zamknięte dłonie ale nie ściśnięte. Dziękuję za podpowiedź z tymi zabawami 👌👌 znalazłam jeszcze filmik na blogu mama.fizjoterapeuta i od jutra będziemy ćwiczyć, choćby profilaktycznie 😊

I mam pytanie:
    Czy każda z Was nosi dziecko na fasolkę lub na leniwca lub bokiem?? Żadna nie nosi jakby na pionowo przytulając główkę dziecka do siebie a nóżki podkurczając w żabkę tak jak się nosi w chuście??
    Mam na myśli noszenie zanim dziecko samo trzyma główkę
    pozycja-fasolki.png Noszenie-przodem-do-siebie-czy-to-samo-z-o-1-1024x573.png
    Hm, przodem do siebie lepiej nie nosić, bo to zwiększa napięcie. My nosimy pionowo, ale przodem do świata, jedną ręką pod pupą jakby, druga ręka trzyma mocno tułów żeby był prosty. Nasz mały nie cierpi pozycji fasolki, jest zawsze oburzony jak ktoś go tak weźmie 🤭🤭 ja już to wiem, ale jak ktoś go nie zna , to nie wie o co mu chodzi 😀

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:01

Lalia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 3121 3122 3123 3124 3125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ