X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Oby ta wizyta pomogła a to cholerstwo już nie nawracało.
    Oby, bo miesiąc w bólu :/ ale położna ma rację. Z drugą piersią zero problemów, tylko z tą naokraglo coś.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga przykro mi, że Gucio ma problemy ze skórą, pby faktycznie to był zwykły trądzik. Wiesz, czasami Ci starsi lekarze mają więcej racji niż Ci młodzi będący niby na czasie z zaleceniami.

Gucio jest cudowny!

Czekamy niecierpliwie na otwarcie Waszego sklepu, znając Twój świetny gust uda Wam się rozkręcić biznes.

Widziałam na instagramie, że byłaś właśnie gdzieś z koleżankami, która knajpa jest czynna ? Też planuje wyjście z przyjaciółką ale smiałyśmy się, że pozostaje nam chyba ławka w parku ( ja po takim czasie naeet tym nie pogardzę) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 19:18

Inga28 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Annia, piona z mężem. Wczoraj jak zawalił to się zarzekał, że dzisiaj bierze dzieci a ja mogę iść na zakupy gdzie tylko chcę. Nie dość że przez niego spóźniłam się do położnej, to jak wróciłam nalał mi wody do wanienki i poszedł do pracy mówiąc że im wcześniej pójdzie tym wcześniej wróci. Hahahaha, jeszcze powinnam się cieszyć, że on to dla mnie robi :/

Ryczeć mi się chce, bo czuję się taka samotna w tym wszystkim :( Co chwilę tylko te problemy w pracy a my na drugim miejscu. I ciągle ma pretensje, że się czepiam. Mam wrażenie, że nasze małżeństwo zaczyna się sypać i to tak konkretnie :(
    Kochana, tak mi przykro. :( Nie wiem co Ci mam powiedzieć. Mój przynajmniej jest skruszony jak zasiedzi się w robocie... Słuchaj, a nie możesz pojechać np do mamy na jakoś tydzień z dzieciakami, czy to za duża operacja logistyczna?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, pytałaś kiedyś o ćwiczenia na MDM. Miałam dziś pierwsze spotkanie z fizjo. Moja fizjoterapia polega na tym, że wkładają mi w bożenę specjalną głowicę do EMG, podpinają do kompa, ja mam pracować mięśniami poprzez zasysanie tej głowicy do środka i puszczanie (coś jak trening Kegla) i obserwujemy na wykresie siłę i jakość skurczów. Dziś szło mi dobrze, nie angażowałam innych mięśni (miałam elektrody na udzie i brzuchu), ale skurcze mają słabą siłę i szybko się męczę. Potem miałam jeszcze elektrostymulację, podpięli pod głowicę jakieś urządzenie i kopali mnie tam prądem. W czwartek kolejne zajęcia i dostanę już ćwiczenia do domu, mam je wykonywać z tą głowicą w środku. Jeśli dostanę coś, co mogłaby robić każda z nas bez dodatkowego sprzętu, to na pewno się podzielę. Fizjoterapeutka miała na ekranie moją kartotekę i jak przeczytałam kątem oka to co napisał o mnie lekarz po ostatniej wizycie to mi się zachciało płakać. 'Brak pracy mięśnia jakiegoś tam' itd. Czuję się sponiewierana przez tę ciążę.

Co do ogólnego samopoczucia to pewnie przez suple czuję się dobrze. Piję tran, biorę żelazo na receptę i witaminy z grupy B. Tego nikt nam nie mówi przy wyjściu ze szpitala. Na wypisie powinny być konkretne zalecenia suplementacji, nie ukrywajmy, żadna z nas po porodzie nie ma czasu na myślenie o zbilansowanej diecie 😳

Moja córka od kilku dni jest nieodkładalna i jest cycowisem. Myślicie, że to minie? Chciałabym jeszcze kiedyś w spokoju się wysiusiać 😂 jeszcze dziś się okazało, że L zamiast wracać jutro, wraca z del w piątek. Będę sama z małą równy tydzień.
    Ale super zajęła się Tobą fizjo. Na pewno ćwiczenia przyniosą dobre rezultaty.

Fakt, czy o suplach czy o wizycie u urofizjo nikt nam nie mówi, a później pojawiają się problemy, bo ginekolodzy patrzą tylko z ich punktu widzenia na nas czyli od cipki strony :D
    Dobrze, że teraz są takie czasy że jednak ta wiedza jest powszechnie dostępna i my kobiety same się za to bierzemy aby zadbać o siebie.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaa, Gucio cudny 😍i czekamy na link do Waszego sklepu 😎

Ounai, ciągle masz pod górkę 😕 i wybacz, ale Twój mąż mnie zaczyna wkurzać, on to robi specjalnie czy naprawdę nie jest świadomy tego że byłaś np dzisiaj umówiona?!

Karolina, fantastyczna opieka fizjo 👌 ja ostatnio oglądałam filmik na YT i ponoć we Francji taka opieka fizjo o której Ty piszesz jest refundowana dla wszystkich 😳 no szok!! Trzymam kciuki żeby Twoje treningi przyniosły oczekiwane efekty 💪

Inga28, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    To już raczej nie musisz nic składać, bo ja właśnie składałam ten wniosek plus akt urodzenia.
    Na stronce zusu nie pojawi się zapis ze zaczęli rozpatrywać badz cokolwiek z tym robią. Pojawi Ci się dopiero decyzja z terminem wypłat jak już wydadzą.
    Jeśli zakład pracy wyslal dopiero 12.02 to zus ma 30dni na wydanie decyzji, ale teraz jest jak jest ze ten czas się wydłuża niestety i to sporo. Wiec pewnie będziesz miała decyzje bliżej kwietnia dopiero 😒 ale dzwon na infolinię zusu oni tam powiedzą czy rozpatrują itp.
    Cooooo🤔weź nie zartuj😪ja pierniczę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Mart, ja bardzo lubię staniki Alles do karmienia, z tym że mam oba z fiszbinami. Na noc zakładam takie z Lidla, też są spoko ale mają pokopane rozmiary 😅

Ounai, oby ten zatkany kanalik nie nawracał 💪 cieszę się, że udało Ci się skorzystać z konsultacji z cdl mimo spóźnienia męża!

Czy któraś z Was szczepi malucha szczepionkami na NFZ?
    Ja szczepię na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga - Gucio to przystojny kawaler 😍 czekamy na Wasz sklep! :)

Dmg - wiesz, że ja w Juleczce jestem zakochana od pierwszego wejrzenia ❤️

Ounai - a może też jakaś terapia czy coś?

Inga28, dmg111 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai o ja ale małż jedzie po bandzie... Też kocham takie akcje.
    Dobrze że doradca coś zaradził na ten ból piersi.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Inga przykro mi, że Gucio ma problemy ze skórą, pby faktycznie to był zwykły trądzik. Wiesz, czasami Ci starsi lekarze mają więcej racji niż Ci młodzi będący niby na czasie z zaleceniami.

Gucio jest cudowny!

Czekamy niecierpliwie na otwarcie Waszego sklepu, znając Twój świetny gust uda Wam się rozkręcić biznes.

Widziałam na instagramie, że byłaś właśnie gdzieś z koleżankami, która knajpa jest czynna ? Też planuje wyjście z przyjaciółką ale smiałyśmy się, że pozostaje nam chyba ławka w parku ( ja po takim czasie naeet tym nie pogardzę) :D

Dziękuje ❤️

Byłyśmy na hala Świebodzki, nie wiem czy kojarzysz bo oni otworzyli się latem. Oficjalnie nie mają info, że są otwarci ale ludzi jednak trochę było 😊 i spoko opcja bo tam w środku jest kilka restauracji plus bar, więc fajna opcja

doomi03, Anet.kaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 09:39

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do macierzyńskiego to u mnie niby księgowa tez wszystko wysłała a i tak przyszło mi pismo z ZUS z jakimś dokumentem do uzupełnienia i mąż pojechał zwieść i tez chcieli oryginał aktu urodzenia, ale skserowali sobie sami na miejscu.

Polecam do nich napisać, bo mi już wypłacili i za grudzień, styczeń a wczoraj już nawet za luty 🤷🏻‍♀️ Ale pisałam do nich w styczniu i odpisali wtedy że wniosek niedługo zostanie rozpatrzony

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 15:51

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ale dawno nie pisałam🤭 mieliśmy trochę szalony okres ostatnio. Gustaw dostał jakiś czerwonych plam na twarzy i nasza pediatra uznała że to skaza i przeszliśmy na Bebilon Pepti ale później było jeszcze gorzej więc zaleciła wizytę u alergologa i dermatologa i dodatkowo zrobić morfologię. Więc dermatolog uznała że to łojotokowe a nie skaza, przepisała maści i faktycznie pomogło ale po odstawieniu chyba zaczyna wracać:/ Pobieranie krwi zamówiliśmy do domu i jest to super opcja, mniej stresu dla dziecka a pobieranie poszło bardzo sprawinie. Dzisiaj poszliśmy do takiej już bardzo wiekowej alergolog która również jest pediatrą i też mówi że to żadna skaza a zwyczajny trądzik niemowlęcy i mamy wrócić do zwykłego bebilonu. Natomiast mówiła że mały ma jakiś szum nas sercem i musimy skonsultować to z kardiologiem, mam nadzieje że to nic poważnego :(

W między czasie odwiedziliśmy dwóch osteopatów, bo nadal nie chce spać na drugiej stronie, ale po 3 wizytach zero poprawy.

Ja znalazłam czas dla siebie i zrobiłam nowy makijaż permanentny brwi, byłam na paznokciach i od razu człowiek lepiej się czuje 😊 Nawet w jedną sobotę wyszłam z koleżankami na grzane wino.

Gustaw jest przekochany i wszyscy mówią że jest bardzo pogodnym dzieckiem😊 rzadko płacze, dużo się uśmiecha i pół dnia gaworzy😅 Ma też swoje humorki, zdarzają mu się jeszcze trudniejsze nocki ale nie narzekam.

Otwieramy niedługo z mężem sklep internetowy z ubraniami i ostatnio cały wolny czas poświęcałam na szukanie asortymentu, mąż przygotował sklep, pozostało zrobić zdjęcia i możemy ruszać. Dajemy sobie do roku czasu na rozkręcenie i mamy nadziej, że po tym czasie już będzie przynosił spoko zysk i nie będę musiała wracać po macierzyńskim do pracy😅

Próbowałam Was podczytywać ale zazwyczaj udawało mi się 1-2 strony :( mam nadzieje, że teraz będę miała trochę więcej czasu

[l]
    Jesli mogę coś doradzić, to znajdźcie dobrego pozycjonera strony. I nie żałujcie na to kasy. Bez tego ani rusz. Przy regionalnych reklamach dobra firma powinna Wam to zrobić za ok 3 tys /msc. A na początek dobrze się sprawdzają Google Adwords

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 19:50

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Mart, ja bardzo lubię staniki Alles do karmienia, z tym że mam oba z fiszbinami. Na noc zakładam takie z Lidla, też są spoko ale mają pokopane rozmiary 😅

Ounai, oby ten zatkany kanalik nie nawracał 💪 cieszę się, że udało Ci się skorzystać z konsultacji z cdl mimo spóźnienia męża!

Czy któraś z Was szczepi malucha szczepionkami na NFZ?
    Ja szczepię na nfz + rota + meningo

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jesli mogę coś doradzić, to znajdźcie dobrego pozycjonera strony. I nie żałujcie na to kasy. Bez tego ani rusz. Przy regionalnych reklamach dobra firma powinna Wam to zrobić za ok 3 tys /msc. A na początek dobrze się sprawdzają Google Adwords

Mój mąż zajmuje się pozycjonowaniem, jest programistą 😊 ale na pewno sporo włożymy w reklamy, mam znajomą która pomoże nam w fb i insta 😊 konkurencja jest duża i bez tego wiem, że ani rusz

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Co do macierzyńskiego to u mnie niby księgowa tez wszystko wysłała a i tak przyszło mi pismo z ZUS z jakimś dokumentem do uzupełnienia i mąż pojechał zwieść i tez chcieli oryginał aktu urodzenia, ale skserowali sobie sami na miejscu.

Polecam do nich napisać, bo mi już wypłacili i za grudzień, styczeń a wczoraj już nawet za luty 🤷🏻‍♀️ Ale pisałam do nich w styczniu i odpisali wtedy że wniosek niedługo zostanie rozpatrzony
    Ja właśnie dziś napisałam :) mam nadzieję, że to ich pchnie do szybszej decyzji :)

Inga28 lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na to liczę, że efekty będą! Nie pisałam o tym wcześniej, ale zaraz po porodzie zdarzyło mi się kilka razy nietrzymanie moczu.
    I to takie konkretne, np. stałam i nagle czułam, że że mnie coś leci, nie mogłam tego zatrzymać. Dobrze, że wtedy używałam jeszcze podkładów Bella mama. Przestraszyłam się i szybko umówiłam urofizjo. Teraz już się to nie zdarza, ale czuję czasem takie ciągnięcie tam na dole. Nie jest to normalne. Jutro kończę połóg, w pt wizyta u gina, mam nadzieję, że tam jest wszystko ok.

O suplach po porodzie i urofizjo wiem dzięki grupie mądrych kobiet, które zebrały się na wątku 'gorące mamuśki' ❤❤❤

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, to akurat nie byl objaw, ale podczas wizyt neurolog zawsze pyta o te piastki, czy zaciska i jak. Gutek juz bardzo rzadko to robi. Mysle, ze mozesz zaufac pediatrze w tej kwestii. I czekac do koonca 3 miesiaca, a w miedzyczasie porobic te cwiczenia, o ktorych pisze Zulu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:17

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Wik dziękuję 😍😍😍
    Ja jestem pewna że ma zaciśnięte jak kładę go na brzuchu, ale tutaj ma prawo jeszcze mieć 👌 ale muszę go przyo serwować w ciągu dnia bo szczerze, to jakoś do tej pory nie zwróciłam na to uwagi 🤔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3120 3121 3122 3123 3124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ