X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, gratulacje udanej nocki 😘 oby tak dalej!

Anetko jak tam Polcia dzisiaj?

Lalia, kciuki za szczepienie! My idziemy za tydzień i już o tym myślę non stop 🙈

U nas chyba najgorsza noc ever, doliczyłam się 6 pobudek 🤯 a później rano brakło mi mleka w cyckach, nie miałam zagotowanej wody ani czystych butelek. Zanim to wszystko zorganizowałam to Iga krzyczała, a ja się prawie pobeczałam, bo gdybym miała mleko w piersiach to by nie musiała przeze mnie czekać na jedzenie i płakać z głodu🤦

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:31

Ladyo, Angie1985, Iryska, Suszarka, kiniusia270, Nowastaraczka, emdar, suzi1994, Ania81, doomi03, Lalia, KarolinaMaria, Ounai, Inaa89, Martt95, Wik89, kic83, SzalonaOna, Nikaa92, calanthe, kar_oliv, Julik, Fragaria lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu81 piękna kuchnia.

Ounai super że piszesz o tych kwasach po ciąży też muszę zacząć dodatkowo łykać bo słaba jestem jak barszcz.

Motylku ty koniecznie musisz o siebie zadbać przecież Ty masz na głowie 4 dzieci w tym trójkę maluchów. Ja normalnie nie wiem jak wy z Iną i Ania81 ogarniacie takie gromadki. Wonder Woman normalnie.

Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, jaka śliczna Julka. Zakochałam się!! Zaklepuje ją dla Michałka ❤️❤️

dmg111, Lalia, KarolinaMaria, kic83 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziwnie to w Polsce z tym zastrzykiem anty D. Ja mialam podawane w kazdej ciazy i po porodzie.

Wspolczuje szczepien. Niech maluszki najlepiej nie czuja bolu wogole😍.

Moje dziecko nie chce spac odlozone🥴. Boli go pepuszek chyba, ma tam pelno zaschnietej krwi. Juz sama nie wiem co robic🤷‍♀️.

My zakonczylismy ogarnianie kuchni pi kafelkach. Wlasciwie maz zakonczyl, nawet nie wiedzialam, ze ma takie zdolnosci do sprzatania😂😂😂
    https://naforum.zapodaj.net/bf5485d1815e.jpg.html

Piękna kuchnia :)

Ania81 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Ounai dziękuje za recenzje, tez muszę zamówić te środki czystości 🧹

Aniu81 woow przepiękna kuchnia 😍

Mi tak włosy lecą od miesiąca, ze już zakola mi się zrobiły i siostry cisną ze mnie bekę 🤨 na szczęście w ich miejscu już rosną nowe 😊😳

Zapisaliśmy się ze Stanisławem na zajęcia dla niemowlaków na basenie 😍 już nie mogę się doczekać czwartku 😊

Daj znać po basenie jak było, bo my tez się przymierzamy :)

💙
    💗
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Nie odzywam się, bo nie mam nic ciekawego do opowiadania.. mamy gorszy okres. Zaczynam fiksować, siedząc w domu i chyba na sobotę umowie sobie pacjentów.. w tę sobotę miałam wychodne, mąż kazał mi pojechać choćby po paczkę zapałek. 🤦 I się zachłysnelam tą wolnością kilkugodzinną..
    Mały gorzej ssie znowu, pojutrze mamy wizytę u fizjo polecanej przez logopedke. Jak to nie pomoże, to podetniemy mu to wędzidełko. Zauważyłam coś nietypowego na dziąsłach. Czy wasze dzieci też mają takie coś białe w miejscu, gdzie będą kły? Tak jakby przebarwienie dziąsła lub kość prześwitywała, na pewno nie jest to żaden nalot.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Daj znać po basenie jak było, bo my tez się przymierzamy :)

Jasne, zdam relacje 😊

dmg111 lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tak pracodawca musi przesłać do ZUS z-3, ale Ty również tak mi się wydaje musisz w Zusie zlozyc jakiś dokument o wypłatę zasiłku. Zadz na infolinię i dopytaj. Bynajmniej ja musialam. Druga sprawa zus nadal ma opóźnienia. Ja urodzilam 17 grudnia. I pierwszy macierzyński zus wypłacił mi wczoraj. Decyzje otrzymałam po 2 miesiącach.
    Kurde :/ dziś dzwoniłam do kadr i oni wysłali wszystkie dokumenty 12.02. (jakiś z3, akt urodzenia i wniosek o macierzyński). Podobno nic nie muszę składać 🤔 a kiedy pojawił się na stronce zapis że w ogóle rozpatrują Twój macierzyński?

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Hej,
    Nie odzywam się, bo nie mam nic ciekawego do opowiadania.. mamy gorszy okres. Zaczynam fiksować, siedząc w domu i chyba na sobotę umowie sobie pacjentów.. w tę sobotę miałam wychodne, mąż kazał mi pojechać choćby po paczkę zapałek. 🤦 I się zachłysnelam tą wolnością kilkugodzinną..
    Mały gorzej ssie znowu, pojutrze mamy wizytę u fizjo polecanej przez logopedke. Jak to nie pomoże, to podetniemy mu to wędzidełko. Zauważyłam coś nietypowego na dziąsłach. Czy wasze dzieci też mają takie coś białe w miejscu, gdzie będą kły? Tak jakby przebarwienie dziąsła lub kość prześwitywała, na pewno nie jest to żaden nalot.

U nas wyszło wędzidełko 4 typu, takie ukryte, przez tydzień masaż 4x dziennie l, jak nie będzie różnicy to umówieni jesteśmy już na podcinanie.

Może pleśniawka?

O ❤️
    Z ❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kurde :/ dziś dzwoniłam do kadr i oni wysłali wszystkie dokumenty 12.02. (jakiś z3, akt urodzenia i wniosek o macierzyński). Podobno nic nie muszę składać 🤔 a kiedy pojawił się na stronce zapis że w ogóle rozpatrują Twój macierzyński?

Kopie aktu urodzenia ? Bo mi kazali sobie wysłać oryginał i do teraz nie odesłali mi go ..

Dmg słodka malutka

U nas dziś śmieszne minki rano złapałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 17:30

dmg111, kiniusia270, Ania81, doomi03, emdar, Enigvaa, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, to co piszesz na dziasłach to mogą być tzw. perły Epsteina.
    https://dentysta.eu/guzki-bohna-perly-epsteina
    Jak czujesz,że wyjście do ludzi Ci pomoże, to koniecznie wyjdź z domu:)

Ounai ma rację, suplementacja kwasami po ciąży to ważna sprawa.

Ania81, kuchnia cudowna.

Dmg111,Julka słodziakowa 🥰

Motyl, potwierdzam to co piszą dziewczyny. ZUS ma opóźnienia rzędu kilku miesięcy 😒 Mi macierzynski wypłaca pracodawca, ale wiem od koleżanek którym płaci ZUS że jest słabo z terminami.

Suszarka, polubiłam za gratulacje rzecz jasna, nie za Waszą słabą nockę. Będzie lepiej, zobaczysz. Mówię to ja, matka która na naprawdę lepszą noc czekała rok!!! Ściskam

dmg111, Ania81, Suszarka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:31

Lalia, Enigvaa, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złożyłam wniosek o macierzyński w grudniu a pierwsze wypłaty macierzyńskiego dostałam w połowie stycznia za listopad i grudzień i pod koniec stycznia styczniowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:03

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U nas wyszło wędzidełko 4 typu, takie ukryte, przez tydzień masaż 4x dziennie l, jak nie będzie różnicy to umówieni jesteśmy już na podcinanie.

Może pleśniawka?
    U nas też typ 4. U kogo będziecie podcinać? Bo my jak coś, to też w Lublinie. U nas nikt tych tylnych nie podcina
    Nie, to żaden nalot właśnie. Może tak wyglądają dziąsła u niemowląt, tylko wcześniej nie zwróciłam uwagi... Choć od urodzenia codziennie myje mu "zęby".

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Edyciak, to co piszesz na dziasłach to mogą być tzw. perły Epsteina.
    https://dentysta.eu/guzki-bohna-perly-epsteina
    Jak czujesz,że wyjście do ludzi Ci pomoże, to koniecznie wyjdź z domu:)

Ounai ma rację, suplementacja kwasami po ciąży to ważna sprawa.

Ania81, kuchnia cudowna.

Dmg111,Julka słodziakowa 🥰

Motyl, potwierdzam to co piszą dziewczyny. ZUS ma opóźnienia rzędu kilku miesięcy 😒 Mi macierzynski wypłaca pracodawca, ale wiem od koleżanek którym płaci ZUS że jest słabo z terminami.

Suszarka, polubiłam za gratulacje rzecz jasna, nie za Waszą słabą nockę. Będzie lepiej, zobaczysz. Mówię to ja, matka która na naprawdę lepszą noc czekała rok!!! Ściskam
    Oo! To może być to! Bo już nawet przez myśl mi przeszło, że zęby mu idą. 🤦🤦 Tylko trochę za wcześnie i nie w tej kolejności 😁

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.😍😍😍

Dmg111 jaka slodziutka jest twoja corcia ❤️❤️❤️.
    Suzi twoja malenka tez do schrupania.

dmg111 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, mieliśmy 6w1 to które można wydłużać do 3 r.ż. i pneumokoki 10. Rotawirusa brakło w naszej przychodni, ale wpisali nas na listę i jak będzie dostępna to będą dzwonić, między czasie my mamy polować w aptekach 🤷 Olek płakał przy wkluciach, pediatra kazała dać cyca i się szybko uspokoił. Teraz się już karmimy w domu i szykujemy na drzemkę 😊

Ania81, Inaa89, Wik89, dmg111, Zulugula, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila polubilam, ze juz po szczepieniach.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dopiero jedzie z pracy. A i położnej mam być za 10 min. Bo jemu się znowu sypie w robocie. Co za nowość, jak zawsze. Nie pamiętam już kiedy mu się nie sypało :/

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ