X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    U nas też typ 4. U kogo będziecie podcinać? Bo my jak coś, to też w Lublinie. U nas nikt tych tylnych nie podcina
    Nie, to żaden nalot właśnie. Może tak wyglądają dziąsła u niemowląt, tylko wcześniej nie zwróciłam uwagi... Choć od urodzenia codziennie myje mu "zęby".

U Czajkowskiego, neurologopeda poleca dwóch w Lublinie, jednym jest on, a drugim Czupkało. Ten drugi pomoc mniej kontaktowy jest, ale za to krócej się czeka. Dwóch robi tym zamykającym ostrzem, że nic nie krwawi. Całą resztę odradziała do typu 4. My mamy na 15ego marca, ale jak za tydzień neurologopeda stwierdzi że masaż nie dał poprawy to mam od niej numer prywatny i będę jeczala w słuchawce że chce szybciej, podobno dobra dusza jest z niego i dla maluchów przychodzi nawet przed pracą 🙊
    Koszt 300 zł

O ❤️
    Z ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kurde :/ dziś dzwoniłam do kadr i oni wysłali wszystkie dokumenty 12.02. (jakiś z3, akt urodzenia i wniosek o macierzyński). Podobno nic nie muszę składać 🤔 a kiedy pojawił się na stronce zapis że w ogóle rozpatrują Twój macierzyński?
    To już raczej nie musisz nic składać, bo ja właśnie składałam ten wniosek plus akt urodzenia.
    Na stronce zusu nie pojawi się zapis ze zaczęli rozpatrywać badz cokolwiek z tym robią. Pojawi Ci się dopiero decyzja z terminem wypłat jak już wydadzą.
    Jeśli zakład pracy wyslal dopiero 12.02 to zus ma 30dni na wydanie decyzji, ale teraz jest jak jest ze ten czas się wydłuża niestety i to sporo. Wiec pewnie będziesz miała decyzje bliżej kwietnia dopiero 😒 ale dzwon na infolinię zusu oni tam powiedzą czy rozpatrują itp.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Kopie aktu urodzenia ? Bo mi kazali sobie wysłać oryginał i do teraz nie odesłali mi go ..

Dmg słodka malutka

U nas dziś śmieszne minki rano złapałam
    Czemu dawałaś orginal aktu? Ja dalam kopie i to starczyło.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi trochę głupio nagle z pytaniem wyskakiwać. Ale szukam staników do karminia. Tak żeby były raczej bez fiszbin ale jednak troszkę tej koronki miały, macie jakieś do polecenia? 😃

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale mi ostatnio ciezko byc na biezaco z Wami! Staram sie czytac, ale zwykle juz nie mam czasu, aby sie od odniesc do wpisow!

U nas ostatnio gorsze dni i gorsze noce, od paru dni, mam nadzieje, ze to po prostu jakis skok i sie za chwile unormuje

Ounai, mam nadzieje, ze zdazylas na wizyte u poloznej i ze byla pomocna. Oby minal Ci ten bol

Kiniusia, fajnie, czekam na relacje, ja tez bardzo chce juz pochodzic na basen z synkiem, ale czekam jeszcze, bo nie kontroluje do konca glowki i fizjoterapeutka kazala sie wstrzymac (syn ma wzmozone napiecie miesniowe)
    Ale ostatnio kapalam sie z nim w wannie (zainspirowalyscie mnie z Ounai) i bylo super :)

Ania81, biedny maluszek, oby problemy brzuszkowe wkrotce minely!

Mi tez strasznie wypadaja wlosy, nasililo sie to ponad miesiac temu, czekam az minie. Biore Prenatal Duo i czasami tran, jak nie zapomne ;)

Ania81, kiniusia270 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie u CDL. Miałam zatkane ujscie kanalika. Nawet tego nie widziałam. Przekłuła mi to igłą, aż krew poleciała. Kazała od razu po powrocie przystawić małą. I mówi, że to lubi się nawracać, więc być może to nie ostatnie moje zatkanie kanalika. Po karmieniu mam nałożyć hydrokortyzon, na to folie, po 10 min umyć pierś i bepanthen albo lanolinę. We wtorek przyjdzie zobaczyć jak się to leczy.

Ania81, kic83, dmg111, Annia, Wik89, Inaa89, Enigvaa, kar_oliv lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, ja bardzo lubię staniki Alles do karmienia, z tym że mam oba z fiszbinami. Na noc zakładam takie z Lidla, też są spoko ale mają pokopane rozmiary 😅

Ounai, oby ten zatkany kanalik nie nawracał 💪 cieszę się, że udało Ci się skorzystać z konsultacji z cdl mimo spóźnienia męża!

Czy któraś z Was szczepi malucha szczepionkami na NFZ?

Martt95, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotarixa może już brakowac w przychodniach z racji tego , że teraz będą darmowe więc warto wczesniej dzwonić upewnić się czy jest . Do mnie babka dzwonila czy będziemy mieć swoje czy z przychodni, bo nie wiedziała czy zamawiać .

Swoją drogą zestaw 6w1, pneumo 13 i rotarix w przychodni 750zl, w aptece hygieia 687zl jakby co. I w tej aptece ponoć najtaniej. Bylam tez w ziko i niezapominajce ale cena taka jak w przychodni

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, czy u Was to wzmożone napięcie objawiało się może zaciśniętymi piąstkami??
    U nas dzisiaj pediatra zauważyła, że Olek jak leży na brzuszku to ma zaciśnięte rączki, leżąc na pleckach w sumie też, ale to mogło być spowodowane stresem w nowym miejscu, zmęczeniem czy zimnem. Teoretycznie mamy jeszcze czas, bo W Olek ma dopiero skończone 2 miesiące, ale jeśli do końca trzeciego miesiąca nie otworzy rączek to będziemy kierowani do fizjoterapeuty i rozluźniali.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dmg, jaka śliczna Julka. Zakochałam się!! Zaklepuje ją dla Michałka ❤️❤️

O nie moja Droga ja Cię przepraszam ale Julcia jest już dla Aleksandra 😘💙❤️

dmg111, Iryska, calanthe lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko ja będę szczepić szczepionkami na Nfz.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, pytałaś kiedyś o ćwiczenia na MDM. Miałam dziś pierwsze spotkanie z fizjo. Moja fizjoterapia polega na tym, że wkładają mi w bożenę specjalną głowicę do EMG, podpinają do kompa, ja mam pracować mięśniami poprzez zasysanie tej głowicy do środka i puszczanie (coś jak trening Kegla) i obserwujemy na wykresie siłę i jakość skurczów. Dziś szło mi dobrze, nie angażowałam innych mięśni (miałam elektrody na udzie i brzuchu), ale skurcze mają słabą siłę i szybko się męczę. Potem miałam jeszcze elektrostymulację, podpięli pod głowicę jakieś urządzenie i kopali mnie tam prądem. W czwartek kolejne zajęcia i dostanę już ćwiczenia do domu, mam je wykonywać z tą głowicą w środku. Jeśli dostanę coś, co mogłaby robić każda z nas bez dodatkowego sprzętu, to na pewno się podzielę. Fizjoterapeutka miała na ekranie moją kartotekę i jak przeczytałam kątem oka to co napisał o mnie lekarz po ostatniej wizycie to mi się zachciało płakać. 'Brak pracy mięśnia jakiegoś tam' itd. Czuję się sponiewierana przez tę ciążę.

Co do ogólnego samopoczucia to pewnie przez suple czuję się dobrze. Piję tran, biorę żelazo na receptę i witaminy z grupy B. Tego nikt nam nie mówi przy wyjściu ze szpitala. Na wypisie powinny być konkretne zalecenia suplementacji, nie ukrywajmy, żadna z nas po porodzie nie ma czasu na myślenie o zbilansowanej diecie 😳

Moja córka od kilku dni jest nieodkładalna i jest cycowisem. Myślicie, że to minie? Chciałabym jeszcze kiedyś w spokoju się wysiusiać 😂 jeszcze dziś się okazało, że L zamiast wracać jutro, wraca z del w piątek. Będę sama z małą równy tydzień.

Zulugula lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:31

Annia lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale dawno nie pisałam🤭 mieliśmy trochę szalony okres ostatnio. Gustaw dostał jakiś czerwonych plam na twarzy i nasza pediatra uznała że to skaza i przeszliśmy na Bebilon Pepti ale później było jeszcze gorzej więc zaleciła wizytę u alergologa i dermatologa i dodatkowo zrobić morfologię. Więc dermatolog uznała że to łojotokowe a nie skaza, przepisała maści i faktycznie pomogło ale po odstawieniu chyba zaczyna wracać:/ Pobieranie krwi zamówiliśmy do domu i jest to super opcja, mniej stresu dla dziecka a pobieranie poszło bardzo sprawinie. Dzisiaj poszliśmy do takiej już bardzo wiekowej alergolog która również jest pediatrą i też mówi że to żadna skaza a zwyczajny trądzik niemowlęcy i mamy wrócić do zwykłego bebilonu. Natomiast mówiła że mały ma jakiś szum nas sercem i musimy skonsultować to z kardiologiem, mam nadzieje że to nic poważnego :(

W między czasie odwiedziliśmy dwóch osteopatów, bo nadal nie chce spać na drugiej stronie, ale po 3 wizytach zero poprawy.

Ja znalazłam czas dla siebie i zrobiłam nowy makijaż permanentny brwi, byłam na paznokciach i od razu człowiek lepiej się czuje 😊 Nawet w jedną sobotę wyszłam z koleżankami na grzane wino.

Gustaw jest przekochany i wszyscy mówią że jest bardzo pogodnym dzieckiem😊 rzadko płacze, dużo się uśmiecha i pół dnia gaworzy😅 Ma też swoje humorki, zdarzają mu się jeszcze trudniejsze nocki ale nie narzekam.

Otwieramy niedługo z mężem sklep internetowy z ubraniami i ostatnio cały wolny czas poświęcałam na szukanie asortymentu, mąż przygotował sklep, pozostało zrobić zdjęcia i możemy ruszać. Dajemy sobie do roku czasu na rozkręcenie i mamy nadziej, że po tym czasie już będzie przynosił spoko zysk i nie będę musiała wracać po macierzyńskim do pracy😅

Próbowałam Was podczytywać ale zazwyczaj udawało mi się 1-2 strony :( mam nadzieje, że teraz będę miała trochę więcej czasu

047c21d47f38.jpg

dmg111, kic83, Martt95, Lalia, emdar, Inaa89, KarolinaMaria, kiniusia270, Wik89, Ania81, Fragaria, calanthe, Suszarka, kar_oliv, Lulu83, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:31

kic83 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Tak mi trochę głupio nagle z pytaniem wyskakiwać. Ale szukam staników do karminia. Tak żeby były raczej bez fiszbin ale jednak troszkę tej koronki miały, macie jakieś do polecenia? 😃
    HM. :) Tylko widzę ze dużo modeli na stronie jest wyprzedanych. Na codzien mam z Alles a z HM są takie 'wyjściowe'.

Lalia Olek ma jeszcze czas otworzyć piąstki. Spokojnie.

KarolinaMaria te ćwiczenia z takim monitorowaniem brzmią super... Przykro mi oczywiście, że z mięśniami nie do końca tak jak powinno, ale na pewno przy takim high tech szybko je wyćwiczysz. 💪

Martt95, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Anetko, ja też nienajlepiej się czuję. Co Tobie dolega?
    Mi włosy lecą garściami, nie mam energii, straszne wahania nastrojów. Dlatego robię pakiet badań...
    Jestem taka rozwalona, wszystko mnie boli, stawy, szczególnie w nocy i rano i brak mi sił.
    Może to być od zmęczenia bo kilka ostatnich nocy mieliśmy cięższych, albo raczej poranków. Jutro idę na badania, zobaczymy co wyjdzie. Morfologię ostatnio miałam piękną.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 09:40

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    HM ma coś tego typu :) wygodne ale z koronką

Martt95 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Już po wizycie u CDL. Miałam zatkane ujscie kanalika. Nawet tego nie widziałam. Przekłuła mi to igłą, aż krew poleciała. Kazała od razu po powrocie przystawić małą. I mówi, że to lubi się nawracać, więc być może to nie ostatnie moje zatkanie kanalika. Po karmieniu mam nałożyć hydrokortyzon, na to folie, po 10 min umyć pierś i bepanthen albo lanolinę. We wtorek przyjdzie zobaczyć jak się to leczy.
    Oby ta wizyta pomogła a to cholerstwo już nie nawracało.

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 3119 3120 3121 3122 3123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ