Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Tajka- tu super,że wszystko dobrze i tak szybko Cię wypisali.
Ja już leżę prawie 2 tygodnie i z dnia na dzień coraz ciężej jest mi tu wytrzymać 😩😩
Herbatko, współczujęa masz dobre towarzystwo ? Jak u Ciebie sytuacja ?
Plus z tego mojego pobytu jest taki, że zaznajomiłam się ze szpitalem (pierwszy raz w szpitalu), wiem jak wygląda przyjęcie na izbie przyjęć i utwierdzilam sie w tym, że chcę tam rodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:55
-
Suszarka wrote:Karolina, jak do tego doszło nie wiem, ale przedwczoraj było dwa razy pod rząd 🤣 a tak serio to mój mąż co drugi tydzień pracuje od 10, Iga rano długo śpi więc okazja się nadarza. Wieczorem to by mi chyba musieli dopłacać żebym się dała tknąć 🤦 Co do ochoty, powiem szczerze że bywa różnie, ale jeszcze się nie zdarzyło żebym żałowała jak się już zebrałam 🤣
Mnie na samą myśl boli głowa 🙈 mąż się mnie wyrzeknie 🤣O ❤️
Z ❤️ -
Oczekiwania:
Ululać syna i w trójkę zrobić sobie drzemkę 😍
Rzeczywistość:
Syn śpi, ale na rękach i nie da się odłożyć, a mąż leży obok i chrapie 😑Wik89, Inaa89, dmg111, Suszarka, kar_oliv, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Herbatko, współczuję
a masz dobre towarzystwo ? Jak u Ciebie sytuacja ?
Plus z tego mojego pobytu jest taki, że zaznajomiłam się ze szpitalem (pierwszy raz w szpitalu), wiem jak wygląda przyjęcie na izbie przyjęć i utwierdzilam sie w tym, że chcę tam rodzić
Towarzystwo bardzo szybko się zmienia. Jestem już prawie 2tygodnie a w mojej sali przewinęło się już 11 dziewczyn. Praktycznie codziennie ktoś nowy przychodzi i za chwilę zostaje wypisany.
-
Anet.kaa wrote:U nas to samo, mamy maine coona która myśli że jest królową bo ją tak roZpieściłam jej jest najtrudniej to zaakceptować. Nawet nie patrzy w stronę Poli. Jak kładzie się z nami na łóżku to po najdalszej przekątnej.
U nas też był szok bo koty były 3 miesiące u mojej mamy z powodu naszego remontu, wróciły do zupełnie nowego mieszkania w którym nie było ich zapachów, do tego dziecko które płacze. Widze, że im ciężko, staram się poświęcać im czas ale nie mam go za dużo.
Anetka
mistrz!😂😂😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka zazdro 😅 U Nas od kiedy jest Staszek był jeden incydent i teraz tydzień spóźnia mi się okres 😳 ale było z zabezpieczeniem bo inaczej Stary nie mógłby się zbliżyć 😅 Kumpela dzisiaj mi mówiła, ze może powinnam kupić test na co ja, ze jakby wyszedł pozytywny, to mąż chyba mógłby się domagać testów genetycznych 😂
My już po pierwszych zajęciach na basenie i był szał ❤️ Zajęcia ekstra, Pani prowadząca była bardzo dumna ze Stasia, że pierwszy raz a nic się nie bal i 30 minut było mu mało 😂 Gorzej z logistyka na basenie... czy pierwsza siebie ubierać/rozbierać czy Młodego itp. 😅 Woda tak wyciąga, ze po basenie wjechał mcdonalds 😂Lalia, Inaa89, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka, Zulugula lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Anetko właśnie staram się jakoś naszego Kokosa oswajać z rzeczami dla małej, żeby się zaprzyjaźnili
kładę obok niego ubranka itp. Ze szpitala zamierzam dac mezowi pieluszkę tetrowa z zapachem malutkiej, zostawić mu na noc itp. Ale wiadomo, wszystko wyjdzie „w praniu”. On ogólnie strasznie mnie pilnuje w ciazy, wcześniej już był ze mną bardzo związany ale teraz to wystarczy ze głośniej westchne a on już patrzy czy nic mi nie jest. Zreszta nawet teraz leżę a on pilnuje, jak widać na załączonym obrazku
myśle ze Wasze koty jeszcze się przyzwyczaja
rzeczywiście miały duży szok, mieszkanie po remoncie i malutka Polcia. Na pewno potrzebują czasu
Tajka super, ze już wychodzisz do domu. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Herbatko mam nadzieje ze Ciebie tez niedługo wypuszcza do domu! Mówią coś w ogóle jakie są perspektywy na wyjście? Bo rozumiem ze skurcze się uspokoiły? Ounai to rzeczywiście ciężka sytuacja z teściowa. Albo mąż do niej pojedzie (ale potem wiadomo - izolacja) albo trzeba liczyć na to, ze jej się poprawi... albo ta karetka covidowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 19:31
Ounai, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej, ja tez ostatnio duzo mniej pisze, bo noce tragiczne, a w dzien jestem zajeta synkiem, plus a to wizyta u mamy, a to wyjazd do tesciow, a to fizjoterapia, itd.
Ale wieczoremi albo na spacerach podczytuję
Ula, super wiesci!!! Gratulacje jeszcze raz
Tajka, oby juz teraz wszystko bylo w porzadku
U nas tez jesli juz 🐝 to rano, wieczorem nie ma szans, bo padam w minutę jak juz sie znajde w lozku
Martt, mamy te pizamki z hm, nie wiem czy to ma znaczenie, bo moze wlasnie takie chcesz, ale ta bawelna jest bardzo cienka
Ulaa lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja jak Wik mniej się udzielam bo noce mega słabe, turbodrzemki natomiast w dzień po max 40 minut, tak że niestety nie mogę odespać 🤷
Dodatkowo jest jeszcze przecież córeczka, która zaraz idzie do zerówki i też wymaga dużo uwagi.
Nie nadrobię Was niestetyCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Przyjaciółka męża kupiła 4 zgrzewki wody, mąż zamówił do niej 10 obiadów, skoczyła na zakupy, pokupiła do tego kaszki takie dla niemowląt, batoniki, herbatniki u zawiozła teściowej i ciotce. Zostawiła pod bramą więc póki co mają i jedzenie i wodę. Oczywiście teściowa kłóci się, że jeść nie będzie. Ja nie wiem, lekarka tłumaczy jej, że może umrzeć jak nie będzie jadła a to dalej takie głupie. A na poniedziałek najwyżej zamówimy im catering dietetyczny.
-
Wik89 wrote:
Martt, mamy te pizamki z hm, nie wiem czy to ma znaczenie, bo moze wlasnie takie chcesz, ale ta bawelna jest bardzo cienka
Dzięki za informację 😘
Mi właśnie o takie chodzi, miękka i cienka bawełna. Mam śpiworeki do spania dla małej ciepłe, wręcz zimowe bo po córce która była z listopada. A właśnie do spania chce mieć takie piżamki dla niej ❤ swoją drogą rodze planowo w maju i mam nadzieję że już tez pogoda będzie piękna 😃Wik89 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Hej mamuśki przychodzę z takim zapytaniem czy wasze maluszki odbijają po każdym karmieniu?
Ja karmie piersią ale dziś podałam butle jedną 70ml modyfikowanego. Dla nas ciężkie jest odbijanie synek nie za każdym razem odbije a często tez ulewa czy nawet jak się naje to chlusnieStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja, po piersi nie odbijam nigdy, po butelce zawsze. Fajna do odbijania jest pozycja na kolanie, popatrz sobie na FB mama fizjoterapeuta. Czekam aż odbije czasem nawet 10 minut, boję się ją odkładać jak nie odbije. Ulewanie jest niestety fizjologiczne, bo niemowlaki mają coś tam w krtani nie zamknięte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 21:05
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki przychodzę z takim zapytaniem czy wasze maluszki odbijają po każdym karmieniu?
Ja karmie piersią ale dziś podałam butle jedną 70ml modyfikowanego. Dla nas ciężkie jest odbijanie synek nie za każdym razem odbije a często tez ulewa czy nawet jak się naje to chlusnie
Ja w dzień odbijam, wystarczy że podniosę po karmieniu i już beka.
W nocy nigdy nie odbijam.Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ula
Gratuluję zdrowego Kropusia 💙❤️Ulaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Suszarka z jakiego powodu dajesz bebilon comfort? Pewnie pisałaś ale przegapiłam 🤔
Anetka a ten gastrotuss baby jest na hamowanie ulewań czy tylko na łagodzenie skutków np podrażnienie gardła itp?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Suszarka z jakiego powodu dajesz bebilon comfort? Pewnie pisałaś ale przegapiłam 🤔
Anetka a ten gastrotuss baby jest na hamowanie ulewań czy tylko na łagodzenie skutków np podrażnienie gardła itp?
Ja aktualnie nie podaje jej tego, czekam aż minie katar. Nie mam serca jeszcze tym ją męczyć bo porcja tego jest spora a mam podawać po każdym karmieniu. O dziwo od poniedziałku może raz się zdarzyła cofka, być może też dlatego że śpi pod dużym kątem i nie karmie na leżąco .Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ewa, moja Iga miała problemy brzuszkowe, brak kupy przez kilka dni, wiła się jak wąż, Strasznie się mordowała. Lekarka wypisała debirdat, kazała dawać Biogaia i powiedziała że jeśli chcemy to mozna dawać mleko z mniejszą ilością laktozy. Więc kupowałam Bebilon Comfort przez miesiąc, dzisiaj kupiłam już zwykły Advance...zobaczymy co będzie, jednak mam wrażenie że te jej przejścia to nie jest nietolerancja laktozy bo wtedy po moim mleku też by miała problemy, zwłaszcza że produktów mlecznych jem sporo. Mam nadzieję że ta zmiana nie zrobi jej krzywdy. Najwyżej polecę w podskokach po Comfort znowu.
Ewa88 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022