Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziewczyny jak rozszerzalyscie dietę maluchowi to też było tak jak u mnie czyli np. 4 dni podawałam marchewkę, plucie, placz,rzucanie się, na widok łyżki spazmy. Teraz przy ziemniaku jest to samo... już mysle co następne zeby on chociaż trochę mi spróbował. Wiem,ze to bywa żmudne i dzieci często nie chcą jesc, ale liczyłam że chociaż mi z łyżkę dziennie na początek tego zje zeby się przyzwyczaić. Tymczasem ta mała gadzina nie chce nawet słyszeć o czymś innym niż mleko... (i nie karmię piersia, butelka).
-
Nie sądziłam, że taki wynalazek może pomóc na brzuszek badz marudzenie dziecka. A jednak.
Tymek co prawda nie ma problemów brzuszkowych, może dotychczas 2 razy się zdarzyło, że go męczył. Ale chwila na tej podusi i dziecko odrazu spokojne. Kiedy marudzi, również poducha pomaga, w moment się uspokoja. Zapewnia delikatne wibracje i oddaje dźwięk bijącego serduszka. Mozna ja również przypiac do bujaka, my mamy 4moms mamaroo wiec ladnie się wpasuje. Wtedy buja go w pozycji na brzuszku. Tymek ja uwielbia 💙 polecam przyszłe mamusie 😉 Babocush poduszka antykolowa 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 12:24
Ounai, Enigvaa, Martt95, Ladyo, Zulugula, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Lalia, Fragaria, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Enigvaa wrote:Ile mozna dorobic na urlopie macierzynskim? W ogole mozna?
Zulu trzymam kciuki zebys wrocila od tesciow do swoich 4katow a nie za kraty 😂
Mala wczoraj chyba wyczula ze tatus ma ochote na 🐝 i jak nigdy nie dala sie uspac, padla dopiero po 23, a tatus 30min wczesniej 😂
Ja nie wiem czy można 🤔 u nas sklep jest założony na męża bo on i tak ma swoją działalność, wiem że ja jako żona po prostu mogę mu pomagać ☺️ -
Jednorożec89 wrote:Chłopy są jakieś inne od dwóch dni mam batalię o łóżko dla starszaka. Chciałam zamówić bo mam upatrzone a mój stary uparcie że nie potrzebne bo on ma jakieś stare łóżko na strychu tylko trzeba odkurzyc. Już brak mi sił na tą debilną dyskusję
U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać. -
Ounai wrote:Ja bym się na Twoim miejscu pospieszyla z tym łóżkiem i przenoszeniem. Bo za chwilę mały może poczuć się odrzucony jeśli do tej pory spał z Wami. Że przyjechał jakiś dzidziuś i zabrał mu miejsce w pokoju z mamą a on musi spać osobno.
U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Ja bym się na Twoim miejscu pospieszyla z tym łóżkiem i przenoszeniem. Bo za chwilę mały może poczuć się odrzucony jeśli do tej pory spał z Wami. Że przyjechał jakiś dzidziuś i zabrał mu miejsce w pokoju z mamą a on musi spać osobno.
U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać.
Właśnie wiem, za raz łóżko zamawiam najwyżej szwagier będzie mi skręcać jak ta uparta męda się obrazi:)
Daj znać jak teściowaOunai lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Inaa89, Enigvaa, Martt95, Ladyo, Zulugula, Nowastaraczka, kar_oliv, Anet.kaa, KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Ounai, kic83, Lalia, kiniusia270, Wik89, Belie, Fragaria, dmg111, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać.
Czemu ona robi tak pod górkę ? W sensie czemu nie chce jeść? Brak apetytu czy jest taka uparta ?kurde,słabo... -
Guuuustaw, chcę Cię za zięcia!
Inaa, ekstra ta poduszka, widać jaki Tymek wychillowany ❤
Na wychowawczym chyba można dorabiać, na macierzyńskim nie.
Ounai, mam wrażenie że Twoja teściowa jest jakaś nienormalna. Komu ona zrobi na złość nie słuchając lekarza? Przecież ona naraża swoje zdrowie a.dodoatkowo Wam robi problem. Niepoważna baba....
Ja dziś idę z koleżankami na wino i dobre jedzenie🍷 mam zamiar pozwolić sobię na lampkę lub dwie. Jutro natomiast mąż zaprosił mnie na kolację.
Katarek Poli w miare opanowany, jest zdecydowanie lepiej jak przepłukuje jej nosek takimi kroplami które wczoraj pediatra nam przepisała. ampułka jest ogromna a muszę całą jej wlać do noska ale ulga prawie natychmiastowa.
Byliśmy dziś u fizjo, tak jak podejrzewałam Pola była mocno pospinana przez co cała prawa strona była zdecydowanie słabsza. Pani ją wymasowała, rozluźnila, zatejpowała brzuszek, pokazała nam ćwiczenia i ma być lepiej. Przy okazji zatejpowała mi rękę i dała namiary do jakiejś dobrej babeczki od nadgarstków.Inaa89, Inga28, kic83, Lalia, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Matylda miała wczoraj szczepienie i pneumo zniosła słabo. Miała zaczerwieniony nóżkę i strasznie płakała 😪 daliśmy paracetamol i na szczęście przeszło. Odwołałam dziś jej fizjo, bo jest cały czas senna i nie chciałam już jej męczyć. Spacer też odpuściliśmy. Za to wybrałam się sama do Reserved i kupiłam wreszcie coś dla siebie 😎 mam mało wyjściowych ubrań, w których mogę karmić, więc dziś oglądałam tylko rzeczy z guzikami 😏 no i, żeby były też na później.
Miłego rozpoczynającego się weekendu!
Ania81, Inaa89, kiniusia270, Wik89, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Inaa89 wrote:Ounai daj znać potem jak sytuacja z mamą i czy karetka ja zabrała.
-
Ja mam dzisiaj ogólnie słaby dzień. Wczoraj miałam super przypływ energii tak że sobie posprzątałam i ugotowałam i wyprasowałam wszystkie ubranka i pranie bieżące a dzisiaj tylko bym leżała i ledwo chodzę tak mi plecy dokuczają. Odliczam czas żeby stary przyszedł i zajął się mlodym a ja idę odsypiać kolejną kiepską noc.
Kurczę teraz jak mam możliwość spać to nie mogę a potem zaczną się pobudki to tym bardziej się nie wyśpieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualnyKarolinaMaria polubilam za zakupy dla ciebie.
Ingaa Gustaw jest przystojniaka, i te piekne oczka😍.
Inaa89 super podusia, musze ja sprawdzic, bo mojemu brzdacowi by sie przydala.
Ounai Wspolczuje problemow z tesciowa, co ona proboje osiagnac tak sie zachowujac🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Daj znac co i jak pozniej.
Zulu zycze przetrwania weekendu bez rozlewu krwi😁😁.
Moja dziecina znowu sie troche psuje🥴🥴🥴🥴🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Dal mi sie dzis wyspac laskawie, rano pozwolil mi ogarnac w domu, nastawic obiad w moim ukochanym wolno gotujacym garnku. Teraz zaczyna sie cycowiszenie🥴🥴🥴🤩🤩🤩😍😍😍Inga28, Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś tak paskudna pogoda, że odpuściłam spacer. Wieje, pada śnieg i jest ledwo powyżej zera. Za to dziecko spało dwie godziny to zdążyłam posprzątać i zrobić ciasto drożdżowe. Teraz panienka się bawi na macie. Coraz lepiej jej idzie podnoszenie głowy i dziobanie z jednej strony na drugą
Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, jestem załamana. Dziś w szpitalu mierzyli mi szyjkę i ma 1,2cm lekarka powiedziała,że mam zapomnieć o wyjściu do domu przy takiej szyjce. Jestem przerażona wizja leżenia tutaj jeszcze 2 miesiące.
Biorę luteine i jak to w szpitalu bywa cały czas leże a to nic nie daje. Jeszcze 1,5tygdonia temu miała 2,2cm.
☹️☹️ -
Ounai wrote:A szkoda mi słów. Karetka ja zabrała, ale mój mąż zachowuje się jakby lekarze powiedzieli co najmniej, że jej stan jest ciężki i to kwestia dni. Tak naprawdę nie jest podobno źle. Już nie wytrzymałam i mu powiedziałam, że oprócz mamy to on jeszcze ma żonę i dzieci. A tak szczerze mówiąc to jestem na 90% pewna, że teściowa wyolbrzymia żeby ściągnąć do siebie męża. Najpierw przeszło mi to przez myśl, a potem się upewniłam po tym co mówiła lekarzowi. Ogólnie jest kiepsko, bo z moim mężem nie da się racjonalnie pogadać. Wpadł w tą histerie i zapomniał o Bożym świecie.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g