X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak rozszerzalyscie dietę maluchowi to też było tak jak u mnie czyli np. 4 dni podawałam marchewkę, plucie, placz,rzucanie się, na widok łyżki spazmy. Teraz przy ziemniaku jest to samo... już mysle co następne zeby on chociaż trochę mi spróbował. Wiem,ze to bywa żmudne i dzieci często nie chcą jesc, ale liczyłam że chociaż mi z łyżkę dziennie na początek tego zje zeby się przyzwyczaić. Tymczasem ta mała gadzina nie chce nawet słyszeć o czymś innym niż mleko... (i nie karmię piersia, butelka).

ckai43r80uurljcv.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądziłam, że taki wynalazek może pomóc na brzuszek badz marudzenie dziecka. A jednak.
    Tymek co prawda nie ma problemów brzuszkowych, może dotychczas 2 razy się zdarzyło, że go męczył. Ale chwila na tej podusi i dziecko odrazu spokojne. Kiedy marudzi, również poducha pomaga, w moment się uspokoja. Zapewnia delikatne wibracje i oddaje dźwięk bijącego serduszka. Mozna ja również przypiac do bujaka, my mamy 4moms mamaroo wiec ladnie się wpasuje. Wtedy buja go w pozycji na brzuszku. Tymek ja uwielbia 💙 polecam przyszłe mamusie 😉 Babocush poduszka antykolowa 😊

80ca51e6521d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 12:24

Ounai, Enigvaa, Martt95, Ladyo, Zulugula, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Lalia, Fragaria, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ile mozna dorobic na urlopie macierzynskim? W ogole mozna? :)

Zulu trzymam kciuki zebys wrocila od tesciow do swoich 4katow a nie za kraty 😂

Mala wczoraj chyba wyczula ze tatus ma ochote na 🐝 i jak nigdy nie dala sie uspac, padla dopiero po 23, a tatus 30min wczesniej 😂

Ja nie wiem czy można 🤔 u nas sklep jest założony na męża bo on i tak ma swoją działalność, wiem że ja jako żona po prostu mogę mu pomagać ☺️

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Chłopy są jakieś inne od dwóch dni mam batalię o łóżko dla starszaka. Chciałam zamówić bo mam upatrzone a mój stary uparcie że nie potrzebne bo on ma jakieś stare łóżko na strychu tylko trzeba odkurzyc. Już brak mi sił na tą debilną dyskusję
    Ja bym się na Twoim miejscu pospieszyla z tym łóżkiem i przenoszeniem. Bo za chwilę mały może poczuć się odrzucony jeśli do tej pory spał z Wami. Że przyjechał jakiś dzidziuś i zabrał mu miejsce w pokoju z mamą a on musi spać osobno.

U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać.

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia gratulacje wypadu ekskluziw 😅😘

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja bym się na Twoim miejscu pospieszyla z tym łóżkiem i przenoszeniem. Bo za chwilę mały może poczuć się odrzucony jeśli do tej pory spał z Wami. Że przyjechał jakiś dzidziuś i zabrał mu miejsce w pokoju z mamą a on musi spać osobno.

U nas jaja. Zła jestem jak nie wiem. Moja teściowa w ogóle nie słucha lekarza. Nie odbiera telefonu, stwierdziła że nie będzie jeść. Ogólnie jest straszna kicha. Mąż zadzwonił po karetkę. Jeśli ją zabiorą to będzie musiał jechać.
    Ounai daj znać potem jak sytuacja z mamą i czy karetka ja zabrała.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Właśnie wiem, za raz łóżko zamawiam najwyżej szwagier będzie mi skręcać jak ta uparta męda się obrazi:)

Daj znać jak teściowa

Ounai lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 3 miesiące 🐰🧡 w weekend jedziemy do rodziców i pierwszy raz będziemy nocować 🙈

fb9b8e344591.jpg

Inaa89, Enigvaa, Martt95, Ladyo, Zulugula, Nowastaraczka, kar_oliv, Anet.kaa, KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, Ounai, kic83, Lalia, kiniusia270, Wik89, Belie, Fragaria, dmg111, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Czemu ona robi tak pod górkę ? W sensie czemu nie chce jeść? Brak apetytu czy jest taka uparta ?kurde,słabo...

ckai43r80uurljcv.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga masz przecudownego, przesłodkiego synka 😘😘 do schrupania 🥰😘

Inga28 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga ale czarujące oczka 😍

Inga28 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuuustaw, chcę Cię za zięcia!

Inaa, ekstra ta poduszka, widać jaki Tymek wychillowany ❤

Na wychowawczym chyba można dorabiać, na macierzyńskim nie.

Ounai, mam wrażenie że Twoja teściowa jest jakaś nienormalna. Komu ona zrobi na złość nie słuchając lekarza? Przecież ona naraża swoje zdrowie a.dodoatkowo Wam robi problem. Niepoważna baba....

Ja dziś idę z koleżankami na wino i dobre jedzenie🍷 mam zamiar pozwolić sobię na lampkę lub dwie. Jutro natomiast mąż zaprosił mnie na kolację.

Katarek Poli w miare opanowany, jest zdecydowanie lepiej jak przepłukuje jej nosek takimi kroplami które wczoraj pediatra nam przepisała. ampułka jest ogromna a muszę całą jej wlać do noska ale ulga prawie natychmiastowa.
    Byliśmy dziś u fizjo, tak jak podejrzewałam Pola była mocno pospinana przez co cała prawa strona była zdecydowanie słabsza. Pani ją wymasowała, rozluźnila, zatejpowała brzuszek, pokazała nam ćwiczenia i ma być lepiej. Przy okazji zatejpowała mi rękę i dała namiary do jakiejś dobrej babeczki od nadgarstków.

Inaa89, Inga28, kic83, Lalia, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda miała wczoraj szczepienie i pneumo zniosła słabo. Miała zaczerwieniony nóżkę i strasznie płakała 😪 daliśmy paracetamol i na szczęście przeszło. Odwołałam dziś jej fizjo, bo jest cały czas senna i nie chciałam już jej męczyć. Spacer też odpuściliśmy. Za to wybrałam się sama do Reserved i kupiłam wreszcie coś dla siebie 😎 mam mało wyjściowych ubrań, w których mogę karmić, więc dziś oglądałam tylko rzeczy z guzikami 😏 no i, żeby były też na później.

Miłego rozpoczynającego się weekendu!

Ania81, Inaa89, kiniusia270, Wik89, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ounai daj znać potem jak sytuacja z mamą i czy karetka ja zabrała.
    A szkoda mi słów. Karetka ja zabrała, ale mój mąż zachowuje się jakby lekarze powiedzieli co najmniej, że jej stan jest ciężki i to kwestia dni. Tak naprawdę nie jest podobno źle. Już nie wytrzymałam i mu powiedziałam, że oprócz mamy to on jeszcze ma żonę i dzieci. A tak szczerze mówiąc to jestem na 90% pewna, że teściowa wyolbrzymia żeby ściągnąć do siebie męża. Najpierw przeszło mi to przez myśl, a potem się upewniłam po tym co mówiła lekarzowi. Ogólnie jest kiepsko, bo z moim mężem nie da się racjonalnie pogadać. Wpadł w tą histerie i zapomniał o Bożym świecie.

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj ogólnie słaby dzień. Wczoraj miałam super przypływ energii tak że sobie posprzątałam i ugotowałam i wyprasowałam wszystkie ubranka i pranie bieżące a dzisiaj tylko bym leżała i ledwo chodzę tak mi plecy dokuczają. Odliczam czas żeby stary przyszedł i zajął się mlodym a ja idę odsypiać kolejną kiepską noc.
    Kurczę teraz jak mam możliwość spać to nie mogę a potem zaczną się pobudki to tym bardziej się nie wyśpie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria polubilam za zakupy dla ciebie.

Ingaa Gustaw jest przystojniaka, i te piekne oczka😍.

Inaa89 super podusia, musze ja sprawdzic, bo mojemu brzdacowi by sie przydala.

Ounai Wspolczuje problemow z tesciowa, co ona proboje osiagnac tak sie zachowujac🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.
    Daj znac co i jak pozniej.

Zulu zycze przetrwania weekendu bez rozlewu krwi😁😁.

Moja dziecina znowu sie troche psuje🥴🥴🥴🥴🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Dal mi sie dzis wyspac laskawie, rano pozwolil mi ogarnac w domu, nastawic obiad w moim ukochanym wolno gotujacym garnku. Teraz zaczyna sie cycowiszenie🥴🥴🥴🤩🤩🤩😍😍😍

Inga28, Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś tak paskudna pogoda, że odpuściłam spacer. Wieje, pada śnieg i jest ledwo powyżej zera. Za to dziecko spało dwie godziny to zdążyłam posprzątać i zrobić ciasto drożdżowe. Teraz panienka się bawi na macie. Coraz lepiej jej idzie podnoszenie głowy i dziobanie z jednej strony na drugą :)

Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana. Dziś w szpitalu mierzyli mi szyjkę i ma 1,2cm lekarka powiedziała,że mam zapomnieć o wyjściu do domu przy takiej szyjce. Jestem przerażona wizja leżenia tutaj jeszcze 2 miesiące.
    Biorę luteine i jak to w szpitalu bywa cały czas leże a to nic nie daje. Jeszcze 1,5tygdonia temu miała 2,2cm.
    ☹️☹️

klz9df9hix7ly771.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A szkoda mi słów. Karetka ja zabrała, ale mój mąż zachowuje się jakby lekarze powiedzieli co najmniej, że jej stan jest ciężki i to kwestia dni. Tak naprawdę nie jest podobno źle. Już nie wytrzymałam i mu powiedziałam, że oprócz mamy to on jeszcze ma żonę i dzieci. A tak szczerze mówiąc to jestem na 90% pewna, że teściowa wyolbrzymia żeby ściągnąć do siebie męża. Najpierw przeszło mi to przez myśl, a potem się upewniłam po tym co mówiła lekarzowi. Ogólnie jest kiepsko, bo z moim mężem nie da się racjonalnie pogadać. Wpadł w tą histerie i zapomniał o Bożym świecie.
    Kurcze nie ciekawa sytuacja 😒 rozumiem Cie i to bardzo.. nie rozumiem tylko co takie zachowanie da twojej teściowej 🤔 może chciala usilnie być w centrum uwagi, aby interesować się tylko nią? twoj maz jedzie tam? Bo w sumie to i tak wydaje mi się ze nie ma sensu, tym bardziej że jest zakaz odwiedzin.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Czemu ona robi tak pod górkę ? W sensie czemu nie chce jeść? Brak apetytu czy jest taka uparta ?kurde,słabo...
    Bo jest egoistką. Zawsze była ;)

age.png

age.png
‹‹ 3182 3183 3184 3185 3186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ