Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:beta potem już tak nie przyrasta jak na początku, spokojnie!"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ale znowu jak np wpisze 1 swoje badanie i ostatnie to jest ok przyrost, bo ona z początku rosła mi bardzo, przyrost był większy niż podwójny"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
w ogóle bez sensu jest robienie bety wiecej niz 2razy, no max 3. może byc ciąża pozamaciczna a beta i tak przyrasta, może byc ładny przyrost bety a i tak można poronic. beta nie jest jakims super wyznacznikiem, za te kase lepiej kupic jakiegoś bodziaka 😉
Anet.kaa, dmg111, Annia, Edyciak, Lalia, LaBellePerle lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:w ogóle bez sensu jest robienie bety wiecej niz 2razy, no max 3. może byc ciąża pozamaciczna a beta i tak przyrasta, może byc ładny przyrost bety a i tak można poronic. beta nie jest jakims super wyznacznikiem, za te kase lepiej kupic jakiegoś bodziaka 😉"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
jeśli chcesz isc do lekarza to idź, żeby nie było, że jakaś laska na forum sie wymadrza 😀 ale zeby Cie uspokoic to ja w 8tyg mialam bete 93tys (mialam ja na skierowaniu z innymi badaniami, ktore mialam zrobic wczesniej ale jakos nie zrobilam) czyli nie ma szans żeby potem przyrastala jak na początku bo wynik bylby wyje***y w kosmos a nie 93tys. podwaja się do pewnego etapu a potem ten przyrost jest duzo mniejszy 😊💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:jeśli chcesz isc do lekarza to idź, żeby nie było, że jakaś laska na forum sie wymadrza 😀 ale zeby Cie uspokoic to ja w 8tyg mialam bete 93tys (mialam ja na skierowaniu z innymi badaniami, ktore mialam zrobic wczesniej ale jakos nie zrobilam) czyli nie ma szans żeby potem przyrastala jak na początku bo wynik bylby wyje***y w kosmos a nie 93tys. podwaja się do pewnego etapu a potem ten przyrost jest duzo mniejszy 😊"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Na pewno? Bo według tego kalkulatora mój przyrost jest lekko poniżej normy 😢
Te kalkulatory licza mininalny przyrost ale dla tych wszystkich początkowych wartości, gdzie faktycznie musi on być te minimum 66%. Dlatego obstawiam ze te kalkulatory nie są po prostu dedykowane do późniejszych etapów gdzie te przyrosty już mocno zwalniaja, bo po prostu już sie wtedy z reguły bety nie robi.Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Te kalkulatory licza mininalny przyrost ale dla tych wszystkich początkowych wartości, gdzie faktycznie musi on być te minimum 66%. Dlatego obstawiam ze te kalkulatory nie są po prostu dedykowane do późniejszych etapów gdzie te przyrosty już mocno zwalniaja, bo po prostu już sie wtedy z reguły bety nie robi."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Ehhhh mam nadzieję, że wszystko jest ok 😢
Natiszko nadal Cię nie uspokoiłam?
popatrz: jeśli miałaś betę 9maja 18tys to jeśli by przyrastała dajmy na to podwójnie co 2 dni to dziś byś miała 144tys ! a jesteś w 6tyg. to by nie było normalne, bałabyś się wtedy, że to zaśniad a nie ciąża. ja w 8tyg miałam 93tys. wszystko się zgadza, że betę masz taką a nie wyższą, wdech wydech💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Natiszko nadal Cię nie uspokoiłam?
popatrz: jeśli miałaś betę 9maja 18tys to jeśli by przyrastała dajmy na to podwójnie co 2 dni to dziś byś miała 144tys ! a jesteś w 6tyg. to by nie było normalne, bałabyś się wtedy, że to zaśniad a nie ciąża. ja w 8tyg miałam 93tys. wszystko się zgadza, że betę masz taką a nie wyższą, wdech wydech"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziewczyny, poza zakupami w Lidlu czy kupowałyście jeszcze jakieś ciążowe ubrania?Polecicie jeszcze jakies sklepy?
Patrzę na ślepo w internecie i nie wiem gdzie oczy zatrzymać.
Szorty z Lidla chciałam do jeansów dobrać, ale nie ma rozmiaru, więc na razie mam tylko 1 legginsy. Mieszczę się niby w zwykle jeansy ale jest mi już wygodniej jak jest luźno na brzuchu. A przy tym nie mogę się na nic zdecydować 🤔Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Natisz wrote:Wiem głupia jestem 😢
Nie jesteś głupia, chyba każda z nas tak samo przeżywa my patrzymy na to z boku więc jesteśmy w stanie obiektywniej ocenić ze nie masz powodu do niepokoju. Każdy tydzień ma swoj zakres norm i jak już to na to spojrz a nie na przyrost. Głowa do góry 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 18:23
doomi03 lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyFragaria wrote:Dziewczyny, poza zakupami w Lidlu czy kupowałyście jeszcze jakieś ciążowe ubrania?Polecicie jeszcze jakies sklepy?
Patrzę na ślepo w internecie i nie wiem gdzie oczy zatrzymać.
Szorty z Lidla chciałam do jeansów dobrać, ale nie ma rozmiaru, więc na razie mam tylko 1 legginsy. Mieszczę się niby w zwykle jeansy ale jest mi już wygodniej jak jest luźno na brzuchu. A przy tym nie mogę się na nic zdecydować 🤔
Ja póki co nie mam nic. Tzn mam dwie pary jeansów z HM z pierwszej ciąży. Poki co chodze w zwykłych legginsach, bluzki czy koszulki mam takie ze sie rozciągaja i normalnie przez całą ciąże noszę S. Jedynie pewnie dokupie szorty jakieś, chociaż mam mnóstwo sukienekFragaria lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, mam wyniki badań ✊✊✊
Glukoza 86 👌
TSH 1,17 👍
Morfologia i mocz super 💪
Różyczkę byłam szczepiona a cytomegalie przechorowałam ✌️
Tylko toksomplazmoza wyszła ujemna więc pewnie będę musiała badać całą ciążę 😑
TSH = 1,7. W 5 tygodni spadło z 2,7. Nie za szybko?