Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Zulu,jak Ci pomaga (jak to sama określiłaś) bujanie w obłokach, to bujaj do woli 🙂😍🤭
Pomaga , lubię marzyć 🤣🤣
Ale nie narzekam, bo te co 2h jak się już zdarzą to najgorsze noce, a zawsze mogly byc gorsze 🤣Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
U nas dzis pierwszy set trwal...uwaga.... 7H! Szkoda ze od 18.30 wiec nie wiele skorzystalam,a potem standard co 2h 😅 teraz leci pierwsza drzemka a ja zjadlam sniadanko
Zulugula, KarolinaMaria, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cześć mamusie
miłego czwarteczku i grzecznych, wyspanych dzieci! Ja dziś na lekkim stresie, mam wizytę w poradni onkologicznej, ze względu na obciążenie rodzinne miałam robione badania czy jestem nosicielem mutacji genów które wywołują nowotwór. Jeśli jestem to raczej na 100% zachoruje na nowotwór piersi/jajników/szyjki macicy itp, jeśli nie jestem nosicielem to mam ryzyko jak każda przeciętna kobieta. Dzisiaj mnie zaprosili po odbiór wyników, po ponad roku od pobrania materiału do badań... a jak już będziemy w Rzeszowie to przy okazji wstąpimy po fotelik i zobaczymy wozek. Chociaż ja jestem zdecydowana na bugaboo (a najlepsza cena jest bezpośrednio od producenta) ale może coś mnie jeszcze w sklepie zachwyci
Trzymajcie kciuki za moje wyniki, o 13.00 mam wizytę
Ounai, emdar, Lalia, Zulugula, Suszarka, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:U nas dzis pierwszy set trwal...uwaga.... 7H! Szkoda ze od 18.30 wiec nie wiele skorzystalam,a potem standard co 2h 😅 teraz leci pierwsza drzemka a ja zjadlam sniadanko
Najgorzej.. u nas teraz max 4h pierwszy set ale od 19:30 to tez wiele nie skorzystam.. wczoraj myślę, położę się spac przed 21 skorzystać troche z seta, a tu klops, bo seta nie było tylko 2h🙈🙈💙 11.2020
💗 11.2023 -
Mój starszak dzisiaj przestał pierwszą noc sam w swoim pokoju. Była jedna pobudka nad ranem ale jak mu zaproponowałam ze jak chce to może przyjść do nas to było stanowcze nie
KarolinaMaria, Zulugula, Ounai, Inaa89, emdar, kar_oliv, Lalia, Martt95, Suszarka, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
emdar wrote:Dzień doberek, u nas noc jako tako. Bez szału, ale i bez dramatu strasznego.
Lalia, nie znasz jeszcze jednej z podstawowych zasad macierzyństwa? "Nie przyzwyczajaj się,za 3 dni będzie inaczej(dotyczy absolutnie wszystkiego)" 😉🤣 Ale tak jak pisze Annia, po 3 miesiącach większość problemów brzuszkowych mija.
Annia, jest jeszcze jeden "poziom" robienia kupy, który mnie osobiście rozwalał. Julek potrafił jeść i jednocześnie cisnąć kupsona🤦♀️😁 Dla mnie niepojęte jak można się skupić na obu czynnościach 😂
Enigvaa, piękne ubranka.
Ounai, a jak się czuje teściowa? Nie pytam co ona mówi, bo z tego co piszesz to czuje jakby stała nad grobem(przepraszam za dosadność),ale co mówią lekarze? A Ty jak się czujesz? Spotkanie z koleżanką trochę pomogło?emdar lubi tę wiadomość
-
Muszę posmęcić, bo lekarka mnie zdenerwowała..
Mieliśmy dziś szczepienie Rotarixem. Lekarka pyta, jak było po ostatnim szczepieniu (6w1 + pneumokoki). Więc odpowiadam jej zgodnie z prawdą, że na drugi dzień miał gorączkę, a potem wieczorami przez dwa tygodnie był rozdrażniony i miał podwyższoną temperaturę. Pyta mnie, ile wynosiła i gdzie mierzyłam. Mówię, że około 37,3-37,5 mierzone w uchu. Pyta, dlaczego w uchu, że ona nie wie, czy dobrze mierzyłam tę temperaturę, dlaczego nie dzwoniłam do niej, że może ma zakażenie układu moczowego itp. i generalnie mnie wymaglowała pytaniami, co i jak i kiedy, że wyszłam stamtąd z poczuciem, że jestem najgorszą matką na świecie. Że przychodzę na ostatni dzwonek z tym szczepieniem, że ona nie wie, czy może Olka zakwalifikować. Olek, jak zazwyczaj jest spokojny, to się rozdarł.. 😥
Na koniec dostał skierowanie na badanie moczu. 😒
I mam pytanie: czy jesteście zadowolone z termometru dousznego? Bo ja za waszymi opiniami taki zakupiłam, ale jestem z niego bardzo niezadowolona. Żeby zmierzyć dobrze temperaturę, to trzeba go idealnie w kanał słuchowy wycelować, bo inaczej rozbieżności są nawet 1 stopnia..
Lekarka mówiła, żeby kupić zwykły tylko elektroniczny i mierzyć w odbycie i od tego wyniku odjąć 0,5 stopnia. -
edyciak. wrote:Muszę posmęcić, bo lekarka mnie zdenerwowała..
Mieliśmy dziś szczepienie Rotarixem. Lekarka pyta, jak było po ostatnim szczepieniu (6w1 + pneumokoki). Więc odpowiadam jej zgodnie z prawdą, że na drugi dzień miał gorączkę, a potem wieczorami przez dwa tygodnie był rozdrażniony i miał podwyższoną temperaturę. Pyta mnie, ile wynosiła i gdzie mierzyłam. Mówię, że około 37,3-37,5 mierzone w uchu. Pyta, dlaczego w uchu, że ona nie wie, czy dobrze mierzyłam tę temperaturę, dlaczego nie dzwoniłam do niej, że może ma zakażenie układu moczowego itp. i generalnie mnie wymaglowała pytaniami, co i jak i kiedy, że wyszłam stamtąd z poczuciem, że jestem najgorszą matką na świecie. Że przychodzę na ostatni dzwonek z tym szczepieniem, że ona nie wie, czy może Olka zakwalifikować. Olek, jak zazwyczaj jest spokojny, to się rozdarł.. 😥
Na koniec dostał skierowanie na badanie moczu. 😒
I mam pytanie: czy jesteście zadowolone z termometru dousznego? Bo ja za waszymi opiniami taki zakupiłam, ale jestem z niego bardzo niezadowolona. Żeby zmierzyć dobrze temperaturę, to trzeba go idealnie w kanał słuchowy wycelować, bo inaczej rozbieżności są nawet 1 stopnia..
Lekarka mówiła, żeby kupić zwykły tylko elektroniczny i mierzyć w odbycie i od tego wyniku odjąć 0,5 stopnia.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Jestem zadowolona z dousznego Brauna. Rzeczywiście Edyciak te temperatury są dość wysokie... W sensie Mikołaj jak nie ma gorączki to maks ma 37.1 na usznym jak jest zgrzany bo np szalał przed chwilą. A tak to ma normalne temperatury. Zrób to badania moczu, czy Pani doktor mówiła Ci ze musisz dokładnie umyć Olkowi siusiaka, jajeczka itp? Będziesz pobierać do podklejanego woreczka czy do pojemnika?
Ladyo trzymam mocno mocno kciuki, żebyś nie miała tego genu! Daj znać jak będziesz wiedzieć co i jak. Które Bugatti chcecie?
Ounai twoja teściowa to niezła manipulantka... tak czy siak dużo zdrówka dla niej! Dzisiaj męża też od rana budziła?Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Jestem zadowolona z dousznego Brauna. Rzeczywiście Edyciak te temperatury są dość wysokie... W sensie Mikołaj jak nie ma gorączki to maks ma 37.1 na usznym jak jest zgrzany bo np szalał przed chwilą. A tak to ma normalne temperatury. Zrób to badania moczu, czy Pani doktor mówiła Ci ze musisz dokładnie umyć Olkowi siusiaka, jajeczka itp? Będziesz pobierać do podklejanego woreczka czy do pojemnika?
Ladyo trzymam mocno mocno kciuki, żebyś nie miała tego genu! Daj znać jak będziesz wiedzieć co i jak. Które Bugatti chcecie?
Ounai twoja teściowa to niezła manipulantka... tak czy siak dużo zdrówka dla niej! Dzisiaj męża też od rana budziła?
Tak, mówiła, żeby siusiaka umyć dokładnie i próbować łapać do pojemnika, a gdy się nie uda, to do woreczka do pieluchy.
Ounai, bo przy szczepieniu na 6w1 nie byłam przygotowana mentalnie na zaszczepienie Rotarixem. Myślałam, że zaszczepie, gdy skończy pół roku, a okazało się, że trzeba najpóźniej do 12 tyg i chciałam decyzję podjąć razem z mężem. A długo się wahaliśmy. -
Edyciak, nie stresuj się. Lekarka na pewno chciała dokładnie wypytać co i jak. I nie myśl o sobie, że jesteś najgorszą mamą! Jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ❤ Co do termometru,to nam też pediatra zawsze mówi że najbardziej miarodajna jest ta mierzona w odbycie(i odjąć pół stopnia). Do tej pory mierzymy tak Julkowi, nie jest to łatwe, ale mąż go zagaduje/zabawia "na górze" a ja mu majstruje "na dole" termometrem. Trochę siłowo czasem trzeba do tego podejść, ale zawsze się udaje. A co do Rotarixa to podaje się do końca 12 tygodnia życia, więc tacy bardzo na ostatnią chwilę to nie jesteście, spokojnie. No ale oczywiście wyniki małemu zrób, rzecz jasna.
Edit:aż sprawdziłam; my (ze względu na zawieszone wszystkie szczepienia na początku pandemii) podaliśmy Rotarix dokładnie w dniu kończenia przez Julka 11 tygodnia,i pamiętam jak lekarka mi mówiła,że jeszcze tydzień rezerwy mieliśmy. Macie jednego pediatrę czy chodzisz za każdym razem do innego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 11:29
edyciak. lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ladyo, trzymam kciuki żeby wyniki były dla Ciebie korzystne ✊ a widziałaś ten wózek na żywo? Dzwoniłaś może do sklepu zapytać czy mają żebyś chociaż mogła pojeździć?😁
Ounai, Twoja teściowa jest niesamowita 🤦 ale zdrówka dla niej!
Edyciak, chyba niezależnie od rodzaju termometru 37,5 nie jest uznawane za gorączkę 🤔 a utrzymujący się prawie dwa tygodnie stan podgorączkowy też jest chyba niepokojący, nam pediatra mówiła o 3 dniach, jakby to trwało dłużej to miałam się kontaktować. Myślę, że Wasza pediatra miała sporo racji, jedynie nie musiała Cię tak ostro traktować, to Twoje pierwsze dziecko i masz prawo nie wiedzieć wszystkiego.Ladyo, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Annia, dzieki, o taki rzeczowy opis mi chodzilo ❤
Mnie wszystko co odbiega od jakies poczatkowej normy stresuje wiec bede juz wiedzieć o co kaman :d
Teraz przy zmianie pampera zauwazylam ze leo ma drobna wysypkę w okolicy pampersa plus lekko nad, nie wiem czy uczulenie jakies czy sie przegrzal po prostu bo mial takie gacie z wieksza gumą i moze to go tam "dociepliło". Jak nie to pewnie to ze sie nazarlam toffifeeNa buzce juz od dosyc chwili ma takie mini chrosteczki, nie czerwone ani nic tylko jakby skora.nie byla super gladka tylko miala taką fakture. Plus wczoraj zrobił zeza kilka razy wieczorem, jak mial zabawke albo patrzyl na cyca to oczy do noska. Zawsze coś się dzieje ze mam tysiac rozkmin czy cos powazniejszego mu nie dolega 🥴🥴🥴