Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula, gratulacje 😍
Martt, szok 😯 pięknie uporządkowane:D ja też lubię porządek, ale w kuchni mam tak pół na pół, mam kilka pojemników na orzechy, płatki itd, ale przyprawy w torebkachza to u Mai wszystko pod linijkę (póki co) ,też w tych organizerach
mam jedną szufladą 56, drugą 62, trzecią spodenki 62 , skarpetki i czapki...za dużo tego mam...samych pajaców 56 mam ok 30 sztuk
resztę (pieluszki, kocyki, sukienki, 68) mam w szafie
Martt95, Ulaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Moj sie budzi w 70 procentach z wrzaskiem, drze sie przy kazdym ubieraniu na spacer (jak tylko go odkladam do wozka to zadowolony), no i jest wymagajacy dosc. Spi tak jak pisalam, w miare ok tylko czeste pobudki i o 5 najchetniej by juz zaczynal dzien. I trzeba przy nim byc i go zabawiac. Spacery sa moim wybawieniem, taka jest prawda 🤪
Dzisiaj tesciowa mowi: „a moze poloze go do lozeczka i dam smoczka i usnie na drzemke”, poszla z synkiem do jego pokoju i po 15 sekundach byl wrzask 😅
Ula, cudowne wiesci!
Kicku, wow, nie wiedzialam, dzieki!!! Kiedy zaczynasz szczepic Aleksa na meningokoki?
Nie ma za co
Teraz na 6 miesięcy będziemy mieli ostatnia dawkę Hexacimy więc myślę że później zrobimy kilka tygodni przerwy i spróbujemy z tymi meningokokami.
A Wy kiedy planujecie?Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
KarolinaMaria wrote:Kar, u nas jest tak samo. Max 10-15 min. na macie lub przed obrazkami kontrastowymi. Tak to wiszenie na cycu lub ciągle na rękach (i najlepiej chodzić). Na szczęście akceptuje wózek i spacery. Kupujemy używanego babybjorna, moze w nim chwilę wytrzyma i będę mogła coś zrobić. A wiecie co mnie wkurza najbardziej? Że inni tego nie rozumieją, sądzą, że to mój wymysł, że ona musi z nami być ciągle itd. Złote rady w stylu 'spróbujcie smoczka, to wam zaśnie w łóżeczku'. Serio?? Nie wiedziałam, że jest cos takiego 🙄 nie żalę się, bo wiem, że to tylko etap i kiedyś będzie lepiej. Ogólnie jest zdrowa, grzeczna, tylko się nią cieszyć, ale rady innych mnie dobijają.
Znam to... tez slysze ze to my rozpieszczamy albo jestesmy przewrazliwieni bo pierwsze dziecko itd. Spoko, tylko zostawiam go na macie/w bujaku/lozeczku i po 15min placze to co mam go zostawić 🤦♀️ chyba kazdy by chcial odlozyc i zeby dziecko sie samo zajelo ale nie zawsze tak to działa 🥴 ostatnio widzialam na insta ze byl blad na amazonie i babybjorny poszly za 300.. pluje sobie w brode ze przegapilam info o tym 😒 wracajac do tematu ja juz olewam te złote rady, mi sie tez wiele rzeczy u innych w wychowaniu nie podoba i jakoś nie komentuję tego.Annia, kic83, KarolinaMaria, emdar, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Oliwka, Leoś tez tak mial, i w sumie dalej szalu nie ma w tym temacie. W lozeczku na chwile jak jest wyspany to pooglada karuzelke, w babybjornie tez chwilka przed tv i z zabawkami no i musze zagadac czasem ze jestem :p dzis mial dwa momenty ze sie zapomnial i spokojnie na lozku lezal i gadal do lampy. Ja jak juz nie mam siły to spacer zeby czas minał a mlody lezal nienoszony :d
Ja mam jeszcze takiego gagatka co ma czujnik ruchu i nawet jak spi po poludniu to musze byc obok, tylko sie rusze to mnie szuka 🙈 jedyną moją opcją jest jak juz zasypia mocno na sen nocny ale tez czasem się jeszcze mu zdarzy przebudzic i albo mezowi sie uda ze zasnie na nim albo ja muszę wrocic pocycowac bo jest płacz.
Ja juz sie przywyczailam do tego stanu rzeczy i czekam na lepsze czasy 😆 mąż zazwyczaj sie zajmuje od 16 wiec mogę coś porobić i taki mamy już uklad opracowany.
Mój mąż też przejmuje małą o 16 😁 Wiesz co, to chyba już takie typy, mojej zaletą jest te nocne spanie ale np. teraz już mąż od godziny nosi i nie ma mowy o spaniu. Moja ma jeszcze czujnik wysokości, na rączkach i nie na kanapie tylko wysoko trzeba nosić albo na przewijaku xDKarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kic, sprawdziłam te placówki gdzie można szczepić na meningokoki. Mało ich:( Mojej przychodni nie ma niestety:( Myślę że jakby była to by mi zresztą pediatra powiedziała, bo jest mocno ogarnięta. Zresztą my juz jesteśmy po dwóch dawkach Bexsero i jednej Nimenrix, i zostało nam tylko po jednej dawce (tak mi się wydaje, musiałabym zerknąć do moich notek o szczepieniach) to nie wiem czy mi się chce robić zamieszanie z nową przychodnią itd..Zadzwonię jutro się zapytać czy w ogóle można dołączyć w trakcie do programu. Jak się da,to pewnie nas zapiszę, zawsze to kilka stówek w kieszeni
Dzięki raz jeszcze!
kic83 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka wrote:Oho, moj gagatek zasnal... to pewnie jutro pobudka o 4 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Mój też śpiNowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mamusie,a na rady wszystkich ciotek dobra rada w stylu "a może smoczka mu daj, a może odłóż do łóżeczka/wózka, a może przestań nosić" jest tylko jedna odpowiedź "a ktoś ciocię prosił o radę?". No bo co innego można odpowiedzieć? Zawsze uważałam że udzielanie rad młodej mamie jeśli o to wyraźnie nie prosi jest po prostu chamskie. Moje wszystkie przyjaciółki mają dzieci. Ja "postarałam się" ostatnia,i każda mi w jakimś momencie życia powiedziała że byłam jedyną osobą która się nieproszona nie odzywała w temacie dzieci. Fakt ze nie miałam dziecka niewiele zmienia, bo mówiły mi że kobiety bezdzietne bardzo często są pierwsze do udzielania rad. I to faktycznie chyba prawda; spotykam ostatnio sąsiadkę (młoda dziewczyna, bez dziecka), gadka-szmatka, a ta nagle "musisz Julkowi cieplejszą czapkę ubierać w taką pogodę"🤦♀️🤣
KarolinaMaria, Wik89, Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Mart super ta Twoja kuchnia!!! I fajny profil tej architektporzadku. Zaczynam wolne od kwietnia i mam właśnie taki plan żeby ogarniać szafke po szafce, teraz już wiem co będę robić 😂 miałaś jakiś plan od czego zacząć, jak się za to zabrać? Ula gratuluje zdrowego synka!
-
Martt95 wrote:I właśnie ja jestem z tych ze jak się uprą to muszą mieć na już. A jak dobrze pamiętam to właśnie na tej stronie u babeczki ten duży pojemnik do makaronu coś koło 20 zł nawet kosztował nie ukrywam ze za szybko bym się kolekcji nie dorobiła 🙉
Co nie zmienia faktu ze ona ma piękne te pojemniki, może za 10 lat zmienię 😂🤭
Powiedz mi jakie rozmiary brałaś?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ladyo wrote:Mart super ta Twoja kuchnia!!! I fajny profil tej architektporzadku. Zaczynam wolne od kwietnia i mam właśnie taki plan żeby ogarniać szafke po szafce, teraz już wiem co będę robić 😂 miałaś jakiś plan od czego zacząć, jak się za to zabrać?
Ja zaczynałam od łazienki. Tam to tez sie prosilo. I pierwsze organizery zamawiałam właśnie do łazienki tez z ikei (dalo się do paczkomatu i szło sprawnie) I tu przy okazji juz szykowałam kącik kąpielowy dla Małej. Jak ogarnęłam łazienkę i dało mi to satusfakacje to zaczynałam następne rzeczy, w sumie nie miałam w planach az takich porządków robić, jakoś samo wyszło. Znajoma powoedziala mi o architekt porządku i już polecialo bo sie nakrecilam i nawet mnie to nie meczylo aż tak bardzo 😃
O tyle dobrze ze mam meza który pracuje zdalnie jak tylko coś było na wysokości to mi pomagał bo sama nie ryzykowałam tak by wchodzić na krzeszlo czy coś. Prace na wysokości zostawiam na potem 💪🏼Ladyo, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ounai wrote:Chyba zrobię tak jak Ty. Zawsze mogę powymieniać stopniowo na tamte a ikeowskie zostawić sobie np do spiżarni
Powiedz mi jakie rozmiary brałaś?
W tym ze pojemnik 1,3 zmieści 1kg cukru, ale 1kg mąki już nie jakby co. Te 750ml wzielam bo taniej wychodziło i mam jedno na drugi w szufladzie na kaszkę manne, chia, wiórki kokosowe itp( takie rzeczy nie codziennego użytku które mogą sobie u mnie tak właśnie leżeć i to mi nie przeszkadza) najbardziej mi się podobają te pojemniki 2,3ml i 4 napewno jeszcze kupie na makarony 😃Ladyo lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Asia9031 wrote:Hekjo. Czy ktoras z was ma tylozgiexie macicy i np w 1 trynestrze odczuwala parcie na pecherz i cienki mocz. Cienki strumien? Mam wrazenie jakbym nie sikala a sikam. A moze któraś z was miala tak a nie bylo to związane z tylozgieciem?
-
Dobra, nadganiam. U Tymka był kolega. Mówię Wam jak super! Miałam tylko Martę bo oni się grzecznie bawili. Wyprasowałam sobie wszystko, dzisiaj prałam ręczniki, więc kolejne pranie nie będzie zalegać
Jutro spakuję nas, bo w niedzielę rano basen a w sobotę jedziemy do Krakowa. Poprzeglądam ciuchy po Tymku i oddam tej dziewczynie z chorym synkiem. I jedziemy odebrać album z chrzcin!!!Martt95, Lalia, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Dziewczyny nie mam siły. Pomijam, że syn nie chce zasnąć- klasyka o tej godzinie. Ale non stop miętoli łape w buzi a cycka nie chce. I nie jest to stan, że ok bo bierze rękę do buzi bo ćwiczy (potrafię to rozróżnić ) tylko widać ze chce jesc a piersi nie chce się tknąć 🤷♀️ mialyscie tak?
-
Ladyo, gwarantuję że jak wózek przyjdzie, to będziecie w trójkę wozić Waszego piesełka na zmianę 😂
Martt, super Ci to idzie 👌👌👌 ja raz na trzy miesiące robię gruntowne porządki po kolei w każdym pomieszczeniu, ale teraz chyba złapię opóźnienie 😂 też jestem zdania, że jak coś się raz dobrze zorganizuje to potem dużo łatwiej ogarnąć 👍
Moje dziecię też poszło dzisiaj prawie 2h wcześniej spać 😳 tak to jest jak uparciuch nie idzie na drugą drzemkę w dzień 🥴Ladyo lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Nowastaraczka, Kic, mój też już śpi:) To co, o 4:00 rano zbiórka na forum 😅🤭?