Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:
Martt, super Ci to idzie 👌👌👌 ja raz na trzy miesiące robię gruntowne porządki po kolei w każdym pomieszczeniu, ale teraz chyba złapię opóźnienie 😂 też jestem zdania, że jak coś się raz dobrze zorganizuje to potem dużo łatwiej ogarnąć 👍
I tu mnie pocieszyłaś. Ze jak raz się zoeganiuzje to pozniej łatwiej to utrzymać 💪🏼💪🏼Lalia lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lekarka przepisała mi profilaktycznie tabletki dopochwowe fluomizin. Niby przy pessarze często zdarzają się infekcje.
Dziś próbowałam ja zaaplikować i nic 😬 taki wielki byk z tej tabletki,że udaje się wsadzić ale tak tylko płytko a nie o to chodzi.
Kto to wymyślił zeby robić takie ogromne tabletki w formie dopochwowej.
Muszę zapytać swojego gina,czy może jest jakiś zamiennik ale mniejszy bo tu niedosc,że się namęczyłam, to i tak się nie udało -
U mnie najgorszy scenariusz. Młody ostatni raz zjadł o 17, potem dużo marudzenia, kąpiel , nie chciał zjeść i zasnął po 19. Śpi dalej.. poszlabym spać ale kto wie czy się zaraz nie obudzi 🙄 jak nie pójdę spać to kto wie, może akurat będzie spał rekord 🤦♀️ i co, da się bez jedzenia być już prawie 4h?? A takto w nocy to co 2h je🤪
Wik89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:U mnie najgorszy scenariusz. Młody ostatni raz zjadł o 17, potem dużo marudzenia, kąpiel , nie chciał zjeść i zasnął po 19. Śpi dalej.. poszlabym spać ale kto wie czy się zaraz nie obudzi 🙄 jak nie pójdę spać to kto wie, może akurat będzie spał rekord 🤦♀️ i co, da się bez jedzenia być już prawie 4h?? A takto w nocy to co 2h je🤪
Oj kurcze :p z tymi bobasami to wieczny spacer po linie, albo bedzie zajebiscie albo sie spada z hukiem.
Moze na śnie bedzie jadł już spokojnie i jakoś przetrzymacie 🥴 -
Nowastaraczka wrote:Oj kurcze :p z tymi bobasami to wieczny spacer po linie, albo bedzie zajebiscie albo sie spada z hukiem.
Moze na śnie bedzie jadł już spokojnie i jakoś przetrzymacie 🥴
To na pewno, on nocą wzorowo je, w dzień tylko cuduje🙈. Aaa i spi w wózku, więc już w ogóle nie mogę zasnąć, żeby tam nigdzie nie przytkał sobie nosa. To czuwam dalej a tak mi się chce spaaac. A nie obudzę go, bo nie mam sumienia💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia wrote:Ladyo, gwarantuję że jak wózek przyjdzie, to będziecie w trójkę wozić Waszego piesełka na zmianę 😂
Martt, super Ci to idzie 👌👌👌 ja raz na trzy miesiące robię gruntowne porządki po kolei w każdym pomieszczeniu, ale teraz chyba złapię opóźnienie 😂 też jestem zdania, że jak coś się raz dobrze zorganizuje to potem dużo łatwiej ogarnąć 👍
Moje dziecię też poszło dzisiaj prawie 2h wcześniej spać 😳 tak to jest jak uparciuch nie idzie na drugą drzemkę w dzień 🥴Lalia lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:
W tym ze pojemnik 1,3 zmieści 1kg cukru, ale 1kg mąki już nie jakby co. Te 750ml wzielam bo taniej wychodziło i mam jedno na drugi w szufladzie na kaszkę manne, chia, wiórki kokosowe itp( takie rzeczy nie codziennego użytku które mogą sobie u mnie tak właśnie leżeć i to mi nie przeszkadza) najbardziej mi się podobają te pojemniki 2,3ml i 4 napewno jeszcze kupie na makarony 😃 -
ZielonaHerbata wrote:Lekarka przepisała mi profilaktycznie tabletki dopochwowe fluomizin. Niby przy pessarze często zdarzają się infekcje.
Dziś próbowałam ja zaaplikować i nic 😬 taki wielki byk z tej tabletki,że udaje się wsadzić ale tak tylko płytko a nie o to chodzi.
Kto to wymyślił zeby robić takie ogromne tabletki w formie dopochwowej.
Muszę zapytać swojego gina,czy może jest jakiś zamiennik ale mniejszy bo tu niedosc,że się namęczyłam, to i tak się nie udałoLalia, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ehh zmartwiłaś mnie. Muszę mieć taki co zmieści 1kg maki bo nie będę trzymać połowy torebki osobno. Poszukam czegoś na allegro
No właśnie też się zdziwiłam że nie wchodzi cala 🤣😂
Edit. Coś mi tu nie gra, muszę to jesCE raz sprawdzić 🤔
Może wtedy mialam jalas paczkę zaczęta i próbowałam obie wsypać 🤷🏽♀️🤔 Juttro to sprawdzę raz jeszcze bo mam 1kg mąki nie otwarty 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 21:20
Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ounai wrote:To jaka ta tabletka była? Bo tak na chłopski rozum, to penis się zmieści a tabletka nie?
Inaczej wygląda proces aplikowania jednego i drugiego i chyba dlatego tak ciężko włożyć duża tabletkę 😁😁Ladyo, Nowastaraczka, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Inaczej wygląda proces aplikowania jednego i drugiego i chyba dlatego tak ciężko włożyć duża tabletkę 😁😁
Hahaha 🤣😂
Herbatka z tego co pamiętam nie miewałaś infekcji wiec temat tabletek dopochwowych jest ci obcy. Ja za pierwszym razem tez nie umiałam się do tego zabrać. Duzo zależy od techniki jaka się opracuje. Niestety jestem podatna na infekcje w ciąży. I w pierwszej ciąży mialam problemy i w tej tez mam. Tabletek duzo przerobiłam. I najgorsze są te co nie mają tego "poslizgu" ale to wszytako kwestia wprawy i podejścia 🙈Ounai lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lalia haha masz racje z tym psem, mąż już dziś nosił psa w avionaucie 😂 a potem przystawiał go do brzucha i mu tłumaczył, ze tam jest jego siostra, przykładali głowy i sprawdzali czy słuchać bicie serca 😂 Mart No rak mnie nakręciłam na te porządki, ze już dziś bym zaczęła 😂 ale czekam do kwietnia, jak przestaną pracować
Zulu trzymam kciuki żeby Tomus pospal ładnie i żeby mamusia mogła się wyspać
Martt95, Lalia, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ladyo, Pixel jest świetny, uwielbiamy ten filmik fotelik 👌👌👌
DMG, wooow 😳😳😳 jak kiedyś będziemy mieć dom i będę mieć moją kuchnię marzeń to tak ogarnę 😍😍😍dmg111, Martt95, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Nie udzielam się bo nie mam siły.
Przed południem jakoś mogę funkcjonować po poludniu i w nocy to dramat. Pomijam zgage ale plecy to jakaś masakra przeważnie pół nocy spędzenia kręcąc się w poszukiwaniu pozycji w której chociaż minimalnie mniej boli.
Dodatkowo wczoraj uro fizjo mnie wkurzyla i więcej do niej nie pójdę.
Poszłam do polecanej dzieeczyny wszyscy ją chwalą podczas wywiadu wydawała się naprawdę spoko zapytała co mi dolega z czym przyszłam i czego oczekuję wiec wyjasniłam że w pierwszej kolejności to chcę rozwiazać problem odcinka krzyżowego kregoslupa zeby mi chociaż minimalnie coś pomogła a po drugie mam nadzieję na poród sn i chce też nad tym popracować.
Przez całą wizytę masaowała mi odcinek szyjny mowiłam że tam akurat nic nie boli a ona swoje w końcu pięć minut przed końcem dotknęła mojego krzyża i orzekla no rzeczywiście ma pani tam dużo napieć trzeba nad tym popracować zapraszam na kolejną wizytę wtedy się już trochę zdenerwowałam i mowię do niej że to obecnie mój najwiekszy problem i liczyłam że skupi się właśnie na tym. Skonczylo się tym że zaczęła coś przebąkiwać o piłce i wzięłam tylko pół kasy za wizytę ale już do niej nie pójdę. Mąż mnie będzie masowaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Chyba udało mi się wreszcie odetkać ostatnie zatkane ujscie kanalika. Naklulam igła, potem moczyłam z pół godziny pod prysznicem i w końcu zacisnęłam zęby, złapałam pęsetką i normalnie wyszedł taki na 3 mm korek. Aż dziura w brodawce została. Teraz się nie dziwię, że mnie to tak ciągle bolało. Mam nadzieję, że to już cały "korek" i nic więcej już tam nie blokuje. Masakra, 2 miesiące męczarni, antybiotyk, niezliczona ilość nakłuć igła. Akurat młoda wstała więc od razu przystawiłam ją do bolącej piersi, niech przetka to porządnie.
-
dmg111 wrote:Mart, uwielbiam ogarnięte kuchnie ❤️
Ja najpierw kupiłam milion pojemników z Ikei, a potem zaczęłam oglądać właśnie architekt porządku i przepadlam ❤️ Jej pojemniki są też w Leroy Merlin, trochę taniej, ale nadal są drogie, ale tak mnie wkurzało, że nie wchodzi mąka i inne rzeczy, że w końcu jak psycholka zaczęłam stopniowo kupować te pojemniki, nawet nie chce wiedzieć ile wydałam 😂 Ale są super, skompensowalam dwie szuflady z pojemnikami Ikei w jedną! Tak super wypełniaja, niektóre mam piętrowo ułożone, nadal jeszcze parę muszę kupić, ale wygląda to tak:
Dla porównania w szufladzie obok mam jeszcze resztę ikeowych i zacieram rączki kiedy je wymienię i zajmą mi dwa rzędy ale pionowo 😂
Ogarnęłam też w końcu przyprawy ❤️
Jestem w tym wieku, że bardziej jarają mnie pojemniki niż zakupy ciuchów, starość 😂😂😂dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Inaczej wygląda proces aplikowania jednego i drugiego i chyba dlatego tak ciężko włożyć duża tabletkę 😁😁
A tak serio to wszystkie dopochwowe na infekcje są takie spore. Musisz tak jak Mart pisze, ogarnąć sobie jakiś swój własny sposób ułatwiający aplikację. Ewentualnie możesz pogadać z lekarzem, bo niektóre tabletki mają taką bardziej śliska powłokę więc trochę łatwiej z nimi.dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość