Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:No ogólnie dramat, bo wszystko jest wszędzie. Ale nie chcemy inwestować w organizację, bo za 5-6 lat marzy nam się mały domek albo szeregówka. Wtedy mam nadzieję zrobię w końcu po swojemu 🤩
My przed ślubem wynajmowaliśmy 3 lata mieszkanie w bloku. Kolo 50m. Wiem co masz na myśli 🙉
Oczywiście wszytsko zależy od człowieka. Ja cale życie mieszkałam w domu jedno rodzinnym. Maz znowu mieszkał w małej kamienicy więc dla niego mieszkanie w bloku nie było problemem. A ja się dusiłam 🙈 urodziła się Alicja to już całkiem mialam dosyć. Zima nie było gdzie suszyć ubranek. Wiecznie bałagan. Mało miejsca na wszytsko. Ale my od początku mieliśmy plan na siebie UWAGA... slub i kredyt na 30 lat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Tak więc spłacamy nie mały kredyt. Ale kupiliśmy bliźniaka od developera 100m plus stych (który jest teraz zbawieniem by przechowywać różne rzeczy, no bo tam to jest wszytsko🙉). Ale nie żałujemy, gdybym miała się cofnąć w czasie i podjąć jeszvE raz decyzję to nadal chciałabym ten dom. Fakt... wszytako w nim zrobiłabym inaczej wiadomo. Ale dom byl by ten sam 😍Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lulu gratulacje! Jest cudowna!
Kiedy Malwi taka byla 😭 tak szybko leci ten czas...
Cos jej wczoraj nie pasowalo i 3h probwala usnac i nie mogla, przez co byla marudna i zmeczona... w nocy 4 pobudki wiec super 💪 teraz jeszcze probuje oko przymknac ale baki chyba jej nie daja 🤔🔸28 lat
My jesteśmy jeszcze większymi świrami, bo wynajmowaliśmy kawalerkę przez 3 lata. W końcu sytuacja zawodowa się ustabilizowała, w 4 miesiące kupiliśmy mieszkanie (od rozpoczęcia poszukiwań do finalizacji transakcji), kredyt powiększony o środki na remont, na 35 lat i właśnie zamierzamy wziąć drugi kredyt na działkę i się budować.
Mart, ja też się wychowałam w domu z działką 4 hektary, dostałam od rodziców działkę 20 arów i jeszcze mama chce mi dorzucić trochę i też się duszę w bloku. Chciałabym w weekend odpalić grilla, w lecie rozłożyć basen, leżak i zrelaksować się. I to ciągłe upychanie rzeczy mnie drażni strasznie. A mamy 63m2 więc nie jest najgorzej.
Przyszło łóżeczko! Wreszcie będziemy mogli oddać tą dostawkę i przewijak i nie będę się zastanawiać czy nie uszkodzę czegośMartt95, kar_oliv, Suszarka, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:37+2. Zostawili ją niespodziewanie w szpitalu po rutynowym ktg, bo zapis wychodził średnio. Niby kolejny był dobry, nawet mówili że dzisiaj może wyjdzie, ale następny znów kiepski. Na dyżurze był jej lekarz prowadzący i zdecydował że nie ma sensu ryzykować i zrobił cięcie.
Dobrze, że podjęli szybką decyzję, bo różnie mogłoby się skończyć 👌Suszarka lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Nocka u nas ok, Tymek zasnął o 21. Pierwsza pobudka o 1, potem 4 i 7. Ja jakoś nie odczuwam zmęczenia. Maly w nocy nie robi juz kupek wiec odpada przewijanie tak częste. I on pije z cyca 10min i spi dalej. Wiec tak naprawdę nawet tego nie odczuwam 😊
Ahh pamiętam takie noce chlip chlip😆Inaa89, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Martt95 wrote:Nie bo te pojemniczki ona ma o tyle fajne ze się chuba w kazda szufladę dopasują 🙈🙉
Nie ułatwiasz... haha dobrze ze najbliższe Leroy mam 60km od domu 😂😂
Ale tak myślę że jak ta maka nie wchodzi to może i dokupie sobie następnym razem tez jakieś pojemniki od niej właśnie na takie sprawy na pełne kg. Bo na makarony idę te od ikei wysokie i nie w szufladę a w szafke wlasnie😃
Co do przypraw ja jeszcze gdzieś na IG u kogoś widziałam coś takiego, jestem ciekawa jak by się sprawdzało. Ale w sumie też fajna arternarywa jak ktoś nie ma miejsca w szufladzie na przyprawy. To jeszcze są takie probówki. Tez widzialam ciekawe rozwiązania. Wystarczy wpisać probowka na przyorawy i w grafice pełno aranżacji wyskakuje co cieszą oko🙈
Podsyłam zdjęcie dla wglądu o co chodzi może jakaś mamuska się zainspiruje, nie wiem jak was ale mnie nakreca jak u kogoś taka organizacja 😂
Teraz maz obiecał ze bierzemy się za garderobę. Która naprawdę od początku do kanca będzie naszym projektem i nie będzie to na pewno garderoba marzeń, ale teraz wiem ze wystarczy sie dobrze zorganizować. Więc niedługo zacznę poszukiwania na kosze, organizery itp właśnie do ubrań 🙈🙉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
emdar wrote:Lalia, jakie pospać 😪. Ogarnęłam już big 💩(ledwie się zmieściła w pampersie), wypiłam kawę, teraz "bawię się" w żonę farmera z Panem Dumelkiem😄. Zaraz Pucio wjeżdża do nas 😅
Edit: mamy "młodziaków", możecie jeszcze nie orientować się w Waszych nowych przyjaciołach (Pan Dumelek, Pucio, Czuczu i reszta ekipy), ale za parę miesięcy poznacie się bliżej 🙂. Ja właśnie zaprzyjaźniam się z ludzikami Lego Duplo 😋
Suzi, toć normalne. Mała marudzi, a Ciebie to bardziej irytuje bo masz jeszcze drugie dziecko. Po prostu pogódź się z tym, że przez pierwszy rok tak właśnie będzie. Że szykowanie się to wyprawa itd. Przerzuć część obowiązków na męża. Niedługo będzie ciepło to i tak wyjście do sklepu nie będzie sprawiać takich problemów bo nie będzie trzeba pakować towarzystwa w kurtki
Edit: Suzi, może pomyśl oczne chuscie. Mała będzie na rękach a Ty będziesz mieć czas dla synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 09:27
suzi1994 lubi tę wiadomość
-
Lulu gratulacje!
Suszarko witamy maluszka siostry🤗
Mnie też jara taka organizacja 😂 część mam tak w szafkach ale nie wszystko , więc nakręcona przez Was będę kończyć w ten sposób szafo-spizarke 😅Martt95, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
U nas wczoraj armagedon no nic nie pomagało, ale właśnie zazwyczaj przy skokach dokładnie z czw/pt ma gorsze chwile (urodziła się w pt 😂 ) a dziś dziecko anioł. Uśmiech od ucha do ucha, gada jak najęta no szczęśliwe dziecko. U nas jadła o 20 i padła, miałam ją karmić o 23 ale szkoda było mi ją budzić po tym płaczu i jadła 1:30, a później koło 6. Rano jeszcze podjadła, poleżała na macie 10 min i mogłam bodziaki wyprasować 😁 a teraz lula.
Ounai super, że ten czop wyszedł, ale długi był i jak teraz komfortowo się karmi? U nas już też sutek naprawiony 👌KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Jak myślisz w ta probówkę zmiesvi się cale opakowanie przyprawy? Super to wygląda. Myślę że to rozwiązanie super dla mnie 😁
Widzialam ze sa różne rozmiary na allegro. Ale w te duże(wysokie) to myślę że raczej wejdzie 😃Inaa89 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
dmg111 wrote:Seria loft
https://m.leroymerlin.pl/kuchnie/akcesoria-kuchenne/pojemniki-na-zywnosc/pojemnik-kuchenny-na-zywnosc-loft-1-5-l-rotho,p464211,l3181.html -
Ounai wrote:Jak wyglądają koszty wysyłki w Leroy? Faktycznie jest dużo taniej. Nawet na allegro wychodzą drożej te pojemniki
Ej no już wam "zazdraszczam" 😂
Ale nie nie nieeeeee maz mnie pogoni. Najpierw garderoba 🤣🤣🤣🤣🤣dmg111 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
calanthe wrote:Zielona nim sama nabrał wyprawy w aplikacji tabsów to też trochę minęło. A ile się na wkurzał przy tym. Najgorzej z nystatyną, bo to też spora tabletka. I fakt, te bez "poślizgu" to jakaś masakra 🥴
A też przez tą moja praktycznie już zerowa szyjkę i ten pessar, to boje się tam grzebać i wpychać na siłę 🙈 -
Piszecie o domach i mieszkaniach.. Ja całe życie mieszkałam w bloku i mi to pasuje. Lubię być w mieście, mieć wszędzie blisko i choć mamy teraz mieszkanie 100m2 to i tak planujemy wybudować się gdzieś w okolicach miasta, bo brakuje nam właśnie tego ogrodu, żeby wypuścić dzieci żeby sobie pobiegały.. Ale to niewczesniej niż za 4 lata..
-
Dmg, i jak o 6 zasnela to na jak dlugo?
Ja sie pocieszam, ze to tzw regres snu czwartego miesiaca i ze bedzie lepiej wkrotce. A moze nie bedzie, jak slusznie wczoraj zauwazyla emdar, ale wole bujac w oblokach hahahaZulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023