Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jej jakie porządki! Chyba mnie też zainspirowałyście do wiosennych porządków, chyba zacznę od swojej szafy bo tam to armagedon😅
Ja całe życie mieszkałam w domu na wsi, cisza, spokój, zaraz przy samym lesie. A leci 5 rok we Wrocławiu, lubię miasto bo wszystko jest na miejscu, większe możliwości itp. Tylko mnie męczy trochę mieszkanie w boku, teraz z dzieckiem na 55 metrach robi się ciasno, a obecnie ceny za mieszkania poszły tak w górę, że kupno większego jest totalnie nie opłacalne, bo wydać prawie milion na 100 metrowe mieszkanie to jednak chyba przegięcie 😅 -
Dziewczyny, Wy to chociaż macie w miare duże mieszkania, my mamy.klitkę 41m2. Teraz robi się masakra przy Poli i jej rzeczach, dobrze że mąż zaplanował tak meble że jesteśmy.w stanie duuużo w nie pochować.
Też planujemy jeszcze 2 lata spłacać remont bo mieszkanie dostaliśmy i przeprowadzić się do domu. Niestety mamy na razie problem gdzie ten dom kupić/wybudować. Mąż chciałby bliżej Wrocławia, ja w sumie też wolałabym blisko miasta ale mamy kilka działek budowlanych 40 km od Wrocławia i żal tego nie wykorzystać.
Na razie to przez najbliższy czas Pola będzie mieszkać z nami w sypialni. -
Też czuję się zainspirowana 😁 od dziś zaczynam przeglądać szafki w czasie matyldziowych drzemek. Zacznę od rtvki, tam to jest wszystko... A do niedawna nawet mój pozytywny test ciążowy zapakowany w woreczek 😂 lubię porządek na wierzchu, nie lubię mieć nastawionych bibelotów na półkach, ubrań na krzesłach itd. Z porządkiem w szafach już gorzej. Szybko wkrada się bałagan. Staram się nie gromadzić rzeczy, bo tak jak pisałyście najgorsze jest to upychanie na 60 metrach, ale guzik wychodzi z tych starań. Jak pomyślę ile zabawek będzie miała Matylda i, że będa na widoku w salonie, to juz boli mnie dusza tak jak męża Emdar 😂
Lalia, dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Też czuję się zainspirowana 😁 od dziś zaczynam przeglądać szafki w czasie matyldziowych drzemek. Zacznę od rtvki, tam to jest wszystko... A do niedawna nawet mój pozytywny test ciążowy zapakowany w woreczek 😂 lubię porządek na wierzchu, nie lubię mieć nastawionych bibelotów na półkach, ubrań na krzesłach itd. Z porządkiem w szafach już gorzej. Szybko wkrada się bałagan. Staram się nie gromadzić rzeczy, bo tak jak pisałyście najgorsze jest to upychanie na 60 metrach, ale guzik wychodzi z tych starań. Jak pomyślę ile zabawek będzie miała Matylda i, że będa na widoku w salonie, to juz boli mnie dusza tak jak męża Emdar 😂
Jedziemy jutro do Leroy, zostały nam 3 opakowania paneli po remoncie, zwróce je i za wszyztko kupie pojemnikiLalia, KarolinaMaria, dmg111, Martt95, emdar lubią tę wiadomość
-
My mamy 62 metry i mieszkanie jakby ma potencjał, ale jest beznadziejnie urządzone, tak że tego miejsca do przechowywania jest mało albo bardzo niepraktyczne, jak np szafa w przedpokoju która jest za płytka na wieszaki więc co z tego że wyprasuje ubrania jak i tak się pogniota. Pokój Olka od początku do końca urządzałam sama i tu jest mnóstwo miejsca do przechowywania: wielka szafa z drążkiem, szufladami i półkami, komoda z szufladami i półkami z przewijakiem, łóżeczko z szufladą, regał kallax z pudełkami, regał na książki z szafeczkami, zabudowa kaloryfera z półkami. Tak że Olek i brat/siostra w przyszłości naprawdę będą mieć i dużo miejsca do przechowywania i do zabawy. Ale reszta mieszkania to dramat 😅 ale nie chce mi się robić nie wiadomo czego bo mi szkoda kasy skoro i tak docelowo nie planujemy tu mieszkać do końca życia 😅
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, Wy to chociaż macie w miare duże mieszkania, my mamy.klitkę 41m2. Teraz robi się masakra przy Poli i jej rzeczach, dobrze że mąż zaplanował tak meble że jesteśmy.w stanie duuużo w nie pochować.
Też planujemy jeszcze 2 lata spłacać remont bo mieszkanie dostaliśmy i przeprowadzić się do domu. Niestety mamy na razie problem gdzie ten dom kupić/wybudować. Mąż chciałby bliżej Wrocławia, ja w sumie też wolałabym blisko miasta ale mamy kilka działek budowlanych 40 km od Wrocławia i żal tego nie wykorzystać.
Na razie to przez najbliższy czas Pola będzie mieszkać z nami w sypialni.Ounai, Suszarka, Ania81, Annia, Lalia, Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Angie1985 wrote:Wy piszecie że macie małe mieszkanka? My mamy 47 m i troje dzieci będzie. 😂
Wiesz Angie jak to jest, nie ma takiej przestrzeni, której nie da się zagracić😂 ja wychowałam się z bratem i rodzicami na 40 metrach i daliśmy radę. W pokojach meblościanki na całą ścianę i się żyło. Mam wrażenie, że teraz wszyscy mają więcej rzeczy. Wszystko jest łatwo dostępne i w miarę tanie, mamy więc pełno sprzętów i akcesorii kuchennych, butów, dzieci mają mnóstwo zabawek, niemowlaki mają maty, kokony, leżaczki... można wymieniać bez końcaAnnia, Suszarka, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziewczyny my mamy 60m2 i balkon 10m2 i się dusimy. Niby ustawne, ale i tak za mało miejsca... jak się postawi wózek, rozłoży mate piankowa, fotelik, krzesełko, suszarkę na pranie, duża piłkę do siedzenia to człowiek tonie w gratach. Marzy mi się dom. Ja się wychowałam najpierw w dużym mieszkaniu w kamienicy, a później w dużym domu. Wiem tylko, że chciałabym płaski dom, moi rodzice mają piwnice, parter, 1 piętro i poddasze i latanie po tych schodach to jest MASAKRA. Tylko ceny domów w okolicy są koszmarne... wszystkim dziewczynom co mają dom albo budują megaaaa zazdroszczę. 😍
Co do nocy... Mikołaj chyba powinien mieć na drugie Julian. 🤣 Ja juz nie liczę, nie patrze na telefon ale od 23 do 8 było co najmniej 4 lub 5 pobudek... 🤨emdar lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Wiesz Angie jak to jest, nie ma takiej przestrzeni, której nie da się zagracić😂 ja wychowałam się z bratem i rodzicami na 40 metrach i daliśmy radę. W pokojach meblościanki na całą ścianę i się żyło. Mam wrażenie, że teraz wszyscy mają więcej rzeczy. Wszystko jest łatwo dostępne i w miarę tanie, mamy więc pełno sprzętów i akcesorii kuchennych, butów, dzieci mają mnóstwo zabawek, niemowlaki mają maty, kokony, leżaczki... można wymieniać bez końca
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Jej jakie porządki! Chyba mnie też zainspirowałyście do wiosennych porządków, chyba zacznę od swojej szafy bo tam to armagedon😅
Ja całe życie mieszkałam w domu na wsi, cisza, spokój, zaraz przy samym lesie. A leci 5 rok we Wrocławiu, lubię miasto bo wszystko jest na miejscu, większe możliwości itp. Tylko mnie męczy trochę mieszkanie w boku, teraz z dzieckiem na 55 metrach robi się ciasno, a obecnie ceny za mieszkania poszły tak w górę, że kupno większego jest totalnie nie opłacalne, bo wydać prawie milion na 100 metrowe mieszkanie to jednak chyba przegięcie 😅 -
dmg111 wrote:Niestety nie wiem, bo mam Leroy 3 min od domu 🙈
Tak czy siak póki co postanowiłam, że w pierwszej kolejności jednak robię porządek z dokumentami, więc pojemniki mogą zaczekac
Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Wiesz Angie jak to jest, nie ma takiej przestrzeni, której nie da się zagracić😂 ja wychowałam się z bratem i rodzicami na 40 metrach i daliśmy radę. W pokojach meblościanki na całą ścianę i się żyło. Mam wrażenie, że teraz wszyscy mają więcej rzeczy. Wszystko jest łatwo dostępne i w miarę tanie, mamy więc pełno sprzętów i akcesorii kuchennych, butów, dzieci mają mnóstwo zabawek, niemowlaki mają maty, kokony, leżaczki... można wymieniać bez końca
Dokładnie. Mój tata zawsze ma typową gadke "my to w maluchu z dwójką dzieci i jeszcze worek ziemniaków i się mieściliśmy " 🤣🤣
tez wychowalismy się na 40m2 w 4 osoby i zawsze byl mega porządek i w ogóle. Dopiero teraz podziwiam moją mamę.. 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 11:55
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023