X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka leci. Wjezdza sniadanko i kawka. Zaraz wroci stary to ogarne troche bo niezly sajgon juz mamy 🤣 skad ten balagan sie bierze 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 12 marca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart a mnie zainspirowałaś do zrobienia porządku w szafce z lekami :D

dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu gratulacje! 🧡🧡🧡

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jakie porządki! Chyba mnie też zainspirowałyście do wiosennych porządków, chyba zacznę od swojej szafy bo tam to armagedon😅

Ja całe życie mieszkałam w domu na wsi, cisza, spokój, zaraz przy samym lesie. A leci 5 rok we Wrocławiu, lubię miasto bo wszystko jest na miejscu, większe możliwości itp. Tylko mnie męczy trochę mieszkanie w boku, teraz z dzieckiem na 55 metrach robi się ciasno, a obecnie ceny za mieszkania poszły tak w górę, że kupno większego jest totalnie nie opłacalne, bo wydać prawie milion na 100 metrowe mieszkanie to jednak chyba przegięcie 😅

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:08

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy to chociaż macie w miare duże mieszkania, my mamy.klitkę 41m2. Teraz robi się masakra przy Poli i jej rzeczach, dobrze że mąż zaplanował tak meble że jesteśmy.w stanie duuużo w nie pochować.
    Też planujemy jeszcze 2 lata spłacać remont bo mieszkanie dostaliśmy i przeprowadzić się do domu. Niestety mamy na razie problem gdzie ten dom kupić/wybudować. Mąż chciałby bliżej Wrocławia, ja w sumie też wolałabym blisko miasta ale mamy kilka działek budowlanych 40 km od Wrocławia i żal tego nie wykorzystać.
    Na razie to przez najbliższy czas Pola będzie mieszkać z nami w sypialni.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuję się zainspirowana 😁 od dziś zaczynam przeglądać szafki w czasie matyldziowych drzemek. Zacznę od rtvki, tam to jest wszystko... A do niedawna nawet mój pozytywny test ciążowy zapakowany w woreczek 😂 lubię porządek na wierzchu, nie lubię mieć nastawionych bibelotów na półkach, ubrań na krzesłach itd. Z porządkiem w szafach już gorzej. Szybko wkrada się bałagan. Staram się nie gromadzić rzeczy, bo tak jak pisałyście najgorsze jest to upychanie na 60 metrach, ale guzik wychodzi z tych starań. Jak pomyślę ile zabawek będzie miała Matylda i, że będa na widoku w salonie, to juz boli mnie dusza tak jak męża Emdar 😂

Lalia, dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:03

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Też czuję się zainspirowana 😁 od dziś zaczynam przeglądać szafki w czasie matyldziowych drzemek. Zacznę od rtvki, tam to jest wszystko... A do niedawna nawet mój pozytywny test ciążowy zapakowany w woreczek 😂 lubię porządek na wierzchu, nie lubię mieć nastawionych bibelotów na półkach, ubrań na krzesłach itd. Z porządkiem w szafach już gorzej. Szybko wkrada się bałagan. Staram się nie gromadzić rzeczy, bo tak jak pisałyście najgorsze jest to upychanie na 60 metrach, ale guzik wychodzi z tych starań. Jak pomyślę ile zabawek będzie miała Matylda i, że będa na widoku w salonie, to juz boli mnie dusza tak jak męża Emdar 😂
    Mam to samo z rzeczami na wierzchu. Nie znoszę. Wszystko bym chowała aby nie było na widoku.
    Jedziemy jutro do Leroy, zostały nam 3 opakowania paneli po remoncie, zwróce je i za wszyztko kupie pojemniki :D

Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Martt95, emdar lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:47

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:47

Wik89 lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie że macie małe mieszkanka? My mamy 47 m i troje dzieci będzie. 😂

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 62 metry i mieszkanie jakby ma potencjał, ale jest beznadziejnie urządzone, tak że tego miejsca do przechowywania jest mało albo bardzo niepraktyczne, jak np szafa w przedpokoju która jest za płytka na wieszaki więc co z tego że wyprasuje ubrania jak i tak się pogniota. Pokój Olka od początku do końca urządzałam sama i tu jest mnóstwo miejsca do przechowywania: wielka szafa z drążkiem, szufladami i półkami, komoda z szufladami i półkami z przewijakiem, łóżeczko z szufladą, regał kallax z pudełkami, regał na książki z szafeczkami, zabudowa kaloryfera z półkami. Tak że Olek i brat/siostra w przyszłości naprawdę będą mieć i dużo miejsca do przechowywania i do zabawy. Ale reszta mieszkania to dramat 😅 ale nie chce mi się robić nie wiadomo czego bo mi szkoda kasy skoro i tak docelowo nie planujemy tu mieszkać do końca życia 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, Wy to chociaż macie w miare duże mieszkania, my mamy.klitkę 41m2. Teraz robi się masakra przy Poli i jej rzeczach, dobrze że mąż zaplanował tak meble że jesteśmy.w stanie duuużo w nie pochować.
    Też planujemy jeszcze 2 lata spłacać remont bo mieszkanie dostaliśmy i przeprowadzić się do domu. Niestety mamy na razie problem gdzie ten dom kupić/wybudować. Mąż chciałby bliżej Wrocławia, ja w sumie też wolałabym blisko miasta ale mamy kilka działek budowlanych 40 km od Wrocławia i żal tego nie wykorzystać.
    Na razie to przez najbliższy czas Pola będzie mieszkać z nami w sypialni.
    My też mamy takie malutkie mieszkanie, oszaleć można! Wszystko upchnięte byle jak, strasznie mnie wkurza taki bałagan i nieporządek. Odliczam dni do wyprowadzki do domku, bardzo się cieszę że kupiliśmy ten dom w tamtym roku...

Ounai, Suszarka, Ania81, Annia, Lalia, Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Wy piszecie że macie małe mieszkanka? My mamy 47 m i troje dzieci będzie. 😂

Wiesz Angie jak to jest, nie ma takiej przestrzeni, której nie da się zagracić😂 ja wychowałam się z bratem i rodzicami na 40 metrach i daliśmy radę. W pokojach meblościanki na całą ścianę i się żyło. Mam wrażenie, że teraz wszyscy mają więcej rzeczy. Wszystko jest łatwo dostępne i w miarę tanie, mamy więc pełno sprzętów i akcesorii kuchennych, butów, dzieci mają mnóstwo zabawek, niemowlaki mają maty, kokony, leżaczki... można wymieniać bez końca ;)

Annia, Suszarka, Lalia, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my mamy 60m2 i balkon 10m2 i się dusimy. Niby ustawne, ale i tak za mało miejsca... jak się postawi wózek, rozłoży mate piankowa, fotelik, krzesełko, suszarkę na pranie, duża piłkę do siedzenia to człowiek tonie w gratach. Marzy mi się dom. Ja się wychowałam najpierw w dużym mieszkaniu w kamienicy, a później w dużym domu. Wiem tylko, że chciałabym płaski dom, moi rodzice mają piwnice, parter, 1 piętro i poddasze i latanie po tych schodach to jest MASAKRA. Tylko ceny domów w okolicy są koszmarne... wszystkim dziewczynom co mają dom albo budują megaaaa zazdroszczę. 😍

Co do nocy... Mikołaj chyba powinien mieć na drugie Julian. 🤣 Ja juz nie liczę, nie patrze na telefon ale od 23 do 8 było co najmniej 4 lub 5 pobudek... 🤨

emdar lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Wiesz Angie jak to jest, nie ma takiej przestrzeni, której nie da się zagracić😂 ja wychowałam się z bratem i rodzicami na 40 metrach i daliśmy radę. W pokojach meblościanki na całą ścianę i się żyło. Mam wrażenie, że teraz wszyscy mają więcej rzeczy. Wszystko jest łatwo dostępne i w miarę tanie, mamy więc pełno sprzętów i akcesorii kuchennych, butów, dzieci mają mnóstwo zabawek, niemowlaki mają maty, kokony, leżaczki... można wymieniać bez końca ;)
    No pewnie jest dokładnie tak jak piszesz. Rzeczy jest mnóstwo. Najgorsze są zabawki. Jest tego zdecydowanie za dużo. Ledwo się sprzątnie i zaraz znowu bałagan.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jej jakie porządki! Chyba mnie też zainspirowałyście do wiosennych porządków, chyba zacznę od swojej szafy bo tam to armagedon😅

Ja całe życie mieszkałam w domu na wsi, cisza, spokój, zaraz przy samym lesie. A leci 5 rok we Wrocławiu, lubię miasto bo wszystko jest na miejscu, większe możliwości itp. Tylko mnie męczy trochę mieszkanie w boku, teraz z dzieckiem na 55 metrach robi się ciasno, a obecnie ceny za mieszkania poszły tak w górę, że kupno większego jest totalnie nie opłacalne, bo wydać prawie milion na 100 metrowe mieszkanie to jednak chyba przegięcie 😅
    Nawet mi nie mów. My jak oglądaliśmy domy to żeby móc się wprowadzić to też ponad milion trzeba mieć. Masakra. Ale znalazłam 3 fajne działki będziemy się umawiać na oglądanie, bo okazuje się, że studentki które wynajmowały mieszkanie teściowej się wyprowadziły, więc możemy wystawić mieszkanie na sprzedaż. Choć nie wiem, czy mężowi nie będzie żal, bo jednak tam się wychował.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Niestety nie wiem, bo mam Leroy 3 min od domu 🙈
    No właśnie, a my musielibyśmy do Katowic jechać więc mi się nie chce :P Tak czy siak póki co postanowiłam, że w pierwszej kolejności jednak robię porządek z dokumentami, więc pojemniki mogą zaczekac ;)

Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Dokładnie. Mój tata zawsze ma typową gadke "my to w maluchu z dwójką dzieci i jeszcze worek ziemniaków i się mieściliśmy " 🤣🤣

tez wychowalismy się na 40m2 w 4 osoby i zawsze byl mega porządek i w ogóle. Dopiero teraz podziwiam moją mamę.. 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 11:55

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 3229 3230 3231 3232 3233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ