Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:No właśnie, a my musielibyśmy do Katowic jechać więc mi się nie chce
Tak czy siak póki co postanowiłam, że w pierwszej kolejności jednak robię porządek z dokumentami, więc pojemniki mogą zaczekac
Lalia, Nowastaraczka, Martt95 lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy mieszkanie jak mieliśmy 27 lat i wtedy te 70 metrów bylo dla nas ok.A teraz z biegiem czasu jest już nam za ciasno. A w sumie, to bardziej mi jest ciasno bo dla męża jest ok 😁Przydałaby się spiżarnia,pralnia, garderoba, biuro dla męża bo od roku pracuje zdalnie z domu.
Teraz jak będzie z nami maluszek, to pewnie to miejsce się całkowicie skurczy.
Ja też od zawsze mieszkałam w domu więc jestem przyzwyczajona do dużych,przestronnych przestrzeni i ogrodu. Ogólnie bardzo lubię nasze mieszkanie i to jak jest urządzone ale też marzy mi się takie 100m😁
Zobaczymy, coś po cichu myślimy o zmianie. Ale tak jak Inga pisała- ceny za większe mieszkania,czy działki we Wrocku są spore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 12:26
-
To my mamy mieszkanie ok 100m2 ale też w bloku. W sumie mimo że jest nas 8 to się mieścimy bez problemu. Dzieci są po 2 w pokojach. Jedyny minus to taki ze my śpimy z mezem w salonie, oddaliśmy nasza sypialnie dzieciom 🙈 ale mi to nie przeszkadza. Ogolnie mamy porządek, bo ja jestem typem osoby która nie nawidzi jak coś leży na wierzchu porozrzucane. Dzieci zabawki maja w pojemniakch badz na regale. I zawsze jak kończą zabawę nauczeni są ze sprzątają po sobie i odkładają na miejsce. W jednym z pokoi Dzieci mamy wielką szafe na całą ścianę az do sufitu i tam są ubrania wszystkich. A małego ubranka u nas w komodzie. Dzięki czemu nie mam dodatkowych szaf. Tylko jeszcze jedna tez pod sufit w korytarzu na kurtki i buty. A tak to u dzieci biurka i regal na książki i zabawki.
Ale też marzy nam się dom. Z tym że my jesteśmy troche anty na kredyty i nie chcemy brać, wszystko chcemy sami. Takze w najbliższym czasie planujemy kupic dzialke. A potem małymi kroczkami się budować 😊KarolinaMaria, Lalia, Martt95, Wik89, Annia, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Dokładnie. Mój tata zawsze ma typową gadke "my to w maluchu z dwójką dzieci i jeszcze worek ziemniaków i się mieściliśmy " 🤣🤣
tez wychowalismy się na 40m2 w 4 osoby i zawsze byl mega porządek i w ogóle. Dopiero teraz podziwiam moją mamę.. 💛
Zulu, u mnie było tak samo. Worek ziemniaków na przednim siedzeniu 😂 i też zawsze w domu był porządek. A teraz zastanawiam się jak się zmieścimy na wakacje do opla astry w trójkę. Konsumpcjonizm - znak naszych czasów.Zulugula, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzis mialam Dzien na szukanie wakacji. Wtym roku odpuszczamy wyjazdy za granicę. Takze zarezerwowałam domek nad morzem w lipcu.
A w czerwcu pierwszy tydzieńna Boże cialo zarezerwowałam apartament w Zakopanym. Takze mam nadzieję że będzie można wyjechać.
A za rok planujemy Wlochy-Sardynie. Bardzo podoba mi to miejsce.KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, Annia, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa podziwam Was. Przy takiej gromadce jeszcze myslec o budowie wlasnymi srodkami. My chyba nie umiemy w oszczedzanie za bardzo 😅 pracujemy nad tym, powoli wychodzi nam to co raz lepiej.
Inaa89 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
polecam bo stoi na blacie w kuchni i co nie robię to przyprawy mam zawsze pod ręka. Fiolka Mieści dokładnie opakowanie przypraw. Kupiłam u lajtowa mama lising za około 150 zł. Co do mieszkania to my mamy 76 m, trzy pokoje, do tego garderoba i pralnia. Niby dużo miejsca do przechowywania ale chyba jednak wolałabym mieć zamiast tego jeden pokój więcej. Ale mamy w planie budować dom
Lalia, Martt95, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLulu ogromne gratulacje dzielna mamo❤️❤️❤️. Malenka jest cudowna❤️❤️❤️
Suszarko gratulacje dla siostry ❤️. Dobrze, ze lekarz nie zwlekal.
Dziewczyny super porzadki. Zainspirowalyscie mnie do zakupu pojemnikow. My oboje lubimy porzadek, ale przy 4 dzieci czasami mam wrazenie ze jakies tornado przeszlo przez dom😂😂😂.
U nas noc byla kiepska. Haris zaczal plakac, brzuszek go nie bolal, glodny nie byl. A plakal okropnie przez pol nocy chyba. Sprawdzilam czy nie ma gdzies wlosa zakreconego na paluszkach, czy w pieluszke, ale nic. Nie wiem co mu sie stalo🤷♀️🤷♀️🤷♀️. Oboje z mezem nosilismy go na rekach , nic nie pomagalo. Wreszcie po jakims czasie zasnal przy cycku, zglodnial przez ten placz.
Rano za to co zjadl to ulal. Szkoda mi tego mego szkraba.
Znowu przelozylam swoj zabieg zalozenia implantu🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Mam we wtorek, tyle ze maz ma dzien wolny, bo ma nocki. Wiec mam nadzieje, ze sie uda.
Ja dzis padam z bolu glowy, oby to migrena nie wrocila.
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie jakieś sposoby na bolące nogi? Bolą mnie praktycznie bez przerwy już od tygodnia... kiedy mogę to leżę z nogami w gorze ale to mało co pomaga, nie wiem jak wytrzymam tak jeszcze 3 miesiące
to była tez moja zmora w pierwszej ciazy
-
Ladyo wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby na bolące nogi? Bolą mnie praktycznie bez przerwy już od tygodnia... kiedy mogę to leżę z nogami w gorze ale to mało co pomaga, nie wiem jak wytrzymam tak jeszcze 3 miesiące
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? mojej matce kur.... odpierda...
Poszłam na zakupy. Spożywka na cały tydzień pytam jej co potrzebuje to jej kupie. Ona mi dała 100 złotych i listę.
Wróciłam dałam jej rzeczy, resztę i rachunek.
Ona do mnie właśnie wpadła i robi rozjeb... bo zostawiłam jej 20 złotych reszty a przecież na rachunku jest 79 i gdzie ta złotówka.
Nie mam siły. Siedzę i wyje z bezsilności.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ladyo wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby na bolące nogi? Bolą mnie praktycznie bez przerwy już od tygodnia... kiedy mogę to leżę z nogami w gorze ale to mało co pomaga, nie wiem jak wytrzymam tak jeszcze 3 miesiące
Mi pomagal spray z mentolem w skladzie, chlodzacy. Troszke przynosilo ulge. I bujanie sie na pilce lagodzilo to mrowienie.🔸28 lat
Ja też z team "tylko mieszkanie w bloku". Grunt to nie zagracać i nie chomikować. Tak jak pisze Karolina, każdą przestrzeń da się zagracić, po prostu teraz ludzie mają baaardzo dużo rzeczy (o dzieciach nie wspomnę). Ja też wychowałam się na 47 m w 5 osób (jak tata zmarł, to w 4; ale do dziś jak są Święta to potrafimy się u mamy zmieścić w 11 osób na nocleg). Mamy teraz 55 m, plus balkon. Nie planowaliśmy dziecka jak kupowaliśmy to mieszkanie, więc z czasem trzeba będzie ogarnąć coś większego. Póki co mam tak rozplanowane mieszkanie, że serio mogłabym upchnąć jeszcze jedną rodzinę. Ale ani ja ani mąż nie jesteśmy chomikami, jedyne co namiętnie przechowujemy to książki,ale na książki mamy w salonie całą jedną ścianę specjalnie zaprojektowaną i zrobioną przez stolarza,więc nie zajmują miejsca jakoś mega. Cała nieużywana odzież/buty oddaje znajomym mamy ze wsi,którym się nie przelewa. Tzw.przydasi w mieszkaniu brak. Do tego mam w kuchni(mam oddzielną)zabudowę do sufitu z mega pojemnymi pawlaczami na wszystkie jednak czasem przydatne szpargały(ozdoby świąteczne, papiery). Grunt to organizacja 💪42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyLadydo mi pomagal masaz od stopy w gore, maz robil. Na poczatku usickal dosc mocno, a pozniej lekki mazas. Chlodna woda i moczenie stop.
Trzymanie nog wyzej. Masaz codziennie.
Biedronko przykro mi z powodu twej mamy. Okropne to jej zachowanie. Nie wiem co wiecej co ci poradzic.Ladyo lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Inaa podziwam Was. Przy takiej gromadce jeszcze myslec o budowie wlasnymi srodkami. My chyba nie umiemy w oszczedzanie za bardzo 😅 pracujemy nad tym, powoli wychodzi nam to co raz lepiej.
Poki co w tym roku robi domek na dzialce rekreacyjnej, bo 2 lata temu kupiliśmy taka 800m2. A latem chcemy z dziećmi tam przebywać 😉Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:No właśnie, a my musielibyśmy do Katowic jechać więc mi się nie chce
Tak czy siak póki co postanowiłam, że w pierwszej kolejności jednak robię porządek z dokumentami, więc pojemniki mogą zaczekac
Polubiłam za te dokumenty. Szacun. Ja się tego w domu nie tykam, zostawiam mężowi 🙈😂
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dziewczyny, polecam Wam firmę cuddle me na IG. Trafiłam na promocję -20%. Zapłaciłam ze zniżką za wkładkę + podusię + kokardę do torby. Gratis dostałam drugą poduszkę i drugą kokardę! Płacąc tą promocyjną cenę! Wkładka oczywiście szyta na wymiar
Martt95, Nowastaraczka, Wik89, Lalia, Inaa89, Inga28, Ladyo, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny nie mam siły. Pomijam, że syn nie chce zasnąć- klasyka o tej godzinie. Ale non stop miętoli łape w buzi a cycka nie chce. I nie jest to stan, że ok bo bierze rękę do buzi bo ćwiczy (potrafię to rozróżnić ) tylko widać ze chce jesc a piersi nie chce się tknąć 🤷♀️ mialyscie tak?
Zulu ja mam wrażenie że nasi synowie są jakoś zsynchronizowani 🤔 co czytam że u was jakiś problemie to u nas dokładnie w tym samym czasie identyczny. Przedwczoraj nie chciał jeść. No i ręce w buzi ciągle(i wszystko inne co się da) ewidentnie zasysał paluchy czy smoczka jak na głód ale przy cycku był bunt i nawet nakładka nie ratowała sytuacji. Dzisiaj za to nadrabia wilczym apetytem.Zulugula lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Zulu ja mam wrażenie że nasi synowie są jakoś zsynchronizowani 🤔 co czytam że u was jakiś problemie to u nas dokładnie w tym samym czasie identyczny. Przedwczoraj nie chciał jeść. No i ręce w buzi ciągle(i wszystko inne co się da) ewidentnie zasysał paluchy czy smoczka jak na głód ale przy cycku był bunt i nawet nakładka nie ratowała sytuacji. Dzisiaj za to nadrabia wilczym apetytem.
Matko faktycznie to samo! Zasysanie takie właśnie.. w końcu tylko 2 dni różnicy między chłopakami 😆Domi w ogóle Wy i my teraz jesteśmy w tym kilkutygodniowym skoku.. może po nim będzie znow czas względnego spokoju 😅🙏doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023