X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To chyba z moim dzieckiem jest coś nie tak 🤦‍♀️

Nie odczuwam skoków, nie jest marudna, ma stałe godziny spania....

Może mam lalkę, nie dziecko? 😍

Uff a myslalam ze tylko ja nie odczuwam skokow i zastanawiałam się czy z Kuba wszystko ok 😁 moj jakos nie ma stałych godzin spania ale plus minus 1h i cala noc przespana, za dnia z drzemkami różnie zależy jak się wymeczy zabawa na matach. Mamy dzieci na zachętę tylko Ty Motylku jak dobrze pamietam kończysz produkcje 🙂

Ale śliczności i słodkości z Matyldy i Malwinki 🥰🥰

Ounai cos za dużo ostatnio Ci się zwala na głowę. Widać po postach ze twarda i ogarnieta z Ciebie dziewczyna wiec przezwyciężysz wszystkie problemy.

A faceci....oni zawsze maja swoj swiat i poglad widzenia. O moim to ksiaze można pisać i ciągle ostatnio sa kłótnie o jego lenistwo i "zmeczenie". No bo my kobiety to przecież nigdy nie możemy się źle czuć i być zmeczone....

KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam resztę nadziei, że może dobra energia i pozytywna myśl idzie gdzieś w świat i przynosi dobro tam gdzie powinna, dlatego proszę Was kochane o takie dobre myśli i modlitwę kto może za moją kuzynkę.

Mówiłam Wam kiedyś że jest w ciąży bliźniaczej jednojajowej. W przeciągu kilku ostatnich dni okazało się że nastąpił zespół przetoczenia między chłopcami, przedwczoraj przeszła operację laserowej okluzji naczyń i amnioredukcje.
    Wczoraj rano niestety dostaliśmy straszną wiadomość że jeden z bliźniaków umarł (nie wytrzymało jego przerośnięte serduszko 😭) ... To dramat dla całej naszej rodziny, ja jestem załamana na samą myśl...
    Trwa jednak dalej walka o drugiego bliźniaka i tak na prawdę wszystko już w rękach Boga... To dopiero 26 tydzień, a on nie ma jeszcze nawet kilograma 😢
    Proszę pomódlcie się i zaciśnijcie kciuki za to, żeby ten malutki sobie poradził... 😢😢😢

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem co się przed chwilą wydarzyło.. jedyne co mi przychodzi do głowy, to że mojemu cyckowi odj***ło...
    Obudził mnie mega ból od strony pachy, macam a tu cyc wielkości melona, twardy i cały gorący, a drugi totalnie normalny.. patrzę Olek śpi, to poleciałam do kuchni po laktator. Sciągnęłam do uczucia minimalnej ulgi 90 ml w minutę (!!). W tym czasie obudził się Olek, więc go przebrałam i wróciłam do sypialni nakarmić i jeszcze ciągnął z tego cyca dobre 15 min. Szok..

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poduszka do karmienia z motherhod po 3 msc jest już w kiepskim stanie, rozpłaszczyła się, nie jestem zadowolona od początku bo najpierw dziecko mi wpadało między mnie a poduszkę (mam wąską talię), jak chciałam odłożyć po karmieniu do łóżeczka to spadała mi na podłogę i z racji, że ja mam wysoką górną część ciała to muszę się pochylać. Zamówiłam poduchę z twinny lu z fb, robią też poduszki nie tylko dla bliźniąt ale i single. Ma zaczep na talię. Jak przyjdzie to dam znać jak się sprawdza, ma 17 cm wysokości.

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia a może przy karmieniach ostatnich pomyliłaś cycka i pod rząd karmiłaś z drugiego i ten się przepelnił?

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi to straszna tragedia... nie wiem co powiedzieć, to jest takie niesprawiedliwe... oby z drugim dzieckiem wszystko do końca było dobrze.

A u mnie znowu pogrzeb w rodzinie, najpierw moja mamę dobił covid a teraz mojego wujka, a jej brata... moja ciocia w ciągu pół roku straciła oboje rodzeństwa... 🙄

atdcgu1rjappkskg.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu atak kolki :( wziąłem nospe max godzinę temu, ale słabo działa,zwijam się :( nawet 2 tyg nie minęły fuck ,:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 05:03

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy dzień 🥴🥴

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Lalia a może przy karmieniach ostatnich pomyliłaś cycka i pod rząd karmiłaś z drugiego i ten się przepelnił?

Też o tym myślałam ale na pewno nie. Na noc nakarmilam z dwóch, pierwsza pobudka była po północy i nakarmilam z prawego, a o 2:40 obudził mnie ten ból lewego. Jak nakarmilam z lewego Olka o 3 tak mi się obudził o 6:30, a zazwyczaj im bliżej poranka tym częściej się wybudza. Nie wiem co mu z tego cyca poleciało że tyle spał 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, pomodliłam się za Twoją kuzynkę i jej malucha.

doomi03 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, przykro mi ,że znowu Cię rypnęło. Mała teraz szybko rośnie i może uciskać Ci na narządy, może stąd kolejny atak(tak mi lekarze tłumaczyli moją kolkę). Trzymaj się mocno ❤

Tajka lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv, przykro mi bardzo:(

kar_oliv lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka, może to będzie dla Ciebie jakaś delikatna forma pociechy,ale my dziś zaczęliśmy dzień o...4😒🙄

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Też o tym myślałam ale na pewno nie. Na noc nakarmilam z dwóch, pierwsza pobudka była po północy i nakarmilam z prawego, a o 2:40 obudził mnie ten ból lewego. Jak nakarmilam z lewego Olka o 3 tak mi się obudził o 6:30, a zazwyczaj im bliżej poranka tym częściej się wybudza. Nie wiem co mu z tego cyca poleciało że tyle spał 😂

Musiałaś zjeść coś pysznego, delektował się i smacznie spał 😂😂😂

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, pomodliłam się i przesyłam tyle pozytywnej energii ile potrafię. Bardzo mi przykro z powodu śmierci jednego bliźniaka ☹️

Kar oliv, moje kondolencje 😟

kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, zbieram się do pracy, jeszcze pół miesiąca do wolnego 😀 życzę Wam miłego tygodnia 😍. Ounai jeśli czujesz potrzebę rozmowy to pisz. Znamy się już tutaj jak łyse konie, czasami osoba z boku popatrzy na sprawę bardziej na trzeźwo. Lali współczuje przeżyć cyckowych! Dobrze ze udało się to opanować! Domi straszna historia! Bardzo współczuje! Na Netflix jest ten dokument Chirurgiczne cięcie i pierwszy odcinek jest właśnie o profesorze Nikolaidesie i zespole przetoczenia miedzy płodami, bardzo ciekawe. Zulu dzięki za kod ❤️ Podobno jest ważny do końca marca. Mam taka nadzieje bo mam już koszyk w hm na 500 zł po zniżce, a na Allegro czeka jeszcze koszyk z pojemnikami do kuchni i zastanawiam się co zamówić 😂

Lalia, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Uff a myslalam ze tylko ja nie odczuwam skokow i zastanawiałam się czy z Kuba wszystko ok 😁 moj jakos nie ma stałych godzin spania ale plus minus 1h i cala noc przespana, za dnia z drzemkami różnie zależy jak się wymeczy zabawa na matach. Mamy dzieci na zachętę tylko Ty Motylku jak dobrze pamietam kończysz produkcje 🙂

Ale śliczności i słodkości z Matyldy i Malwinki 🥰🥰

Ounai cos za dużo ostatnio Ci się zwala na głowę. Widać po postach ze twarda i ogarnieta z Ciebie dziewczyna wiec przezwyciężysz wszystkie problemy.

A faceci....oni zawsze maja swoj swiat i poglad widzenia. O moim to ksiaze można pisać i ciągle ostatnio sa kłótnie o jego lenistwo i "zmeczenie". No bo my kobiety to przecież nigdy nie możemy się źle czuć i być zmeczone....
    O, to lepiej mi, że są takie dzieci jak moja gwiazda 😂
    Ta, na zachętę. Ja ogólnie wszystkie dzieci miałam spiace całe noce i dość grzeczne. Choć muszę powiedzieć, że z całej 3 to Matylda jest najgrzeczniejsza ❤️ naprawdę, w dzień poleży na macie/bujaku/na tapczanie i nie trzeba przy niej siedzieć, po prostu leży i obserwuję wszystko. Gada z nami jak najęta od paru dni. Nocki śpi, w dzień też ma drzemki, krótsze bo takie do godziny, ale ma. W wózku śpi na spacerku, nei ma afer. Nie mamy bolących brzuszków, nie mamy problemów z kupka, nie było żadnych akcji po szczepieniu. No normalnie mega dziecko 😍 aż sama jestem w szoku!
    Mało tego, bo wszyscy mnie straszyli ze wczesniak, będzie łapać każda infekcje itd. A Matylda, mimo, że mieliśmy koronę, mimo że dzieci są chore po raz enty - ona NIC. Ani katarku ani nic.

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dziewczyny mam resztę nadziei, że może dobra energia i pozytywna myśl idzie gdzieś w świat i przynosi dobro tam gdzie powinna, dlatego proszę Was kochane o takie dobre myśli i modlitwę kto może za moją kuzynkę.

Mówiłam Wam kiedyś że jest w ciąży bliźniaczej jednojajowej. W przeciągu kilku ostatnich dni okazało się że nastąpił zespół przetoczenia między chłopcami, przedwczoraj przeszła operację laserowej okluzji naczyń i amnioredukcje.
    Wczoraj rano niestety dostaliśmy straszną wiadomość że jeden z bliźniaków umarł (nie wytrzymało jego przerośnięte serduszko 😭) ... To dramat dla całej naszej rodziny, ja jestem załamana na samą myśl...
    Trwa jednak dalej walka o drugiego bliźniaka i tak na prawdę wszystko już w rękach Boga... To dopiero 26 tydzień, a on nie ma jeszcze nawet kilograma 😢
    Proszę pomódlcie się i zaciśnijcie kciuki za to, żeby ten malutki sobie poradził... 😢😢😢
    Boziu, będę się modlić! Coraz częściej słyszę takie historie z bliźniakami :( trzymajcie się, oby wszystko poszło pomyślnie teraz!

doomi03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Nowastaraczka, może to będzie dla Ciebie jakaś delikatna forma pociechy,ale my dziś zaczęliśmy dzień o...4😒🙄
    Ja wstałam o 6, Matylda o 7- ale by spała dalej tylko dzieciaki się kręciły ubierając i wstała na mleczko. Zjadła, ubrana i dalej idzie w kimono zaraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w związku z tym, że będę jakoś w kwietniu kupować łóżeczko dla małej - podrzućcie linki do Waszych :) czas zmieniać pomału kolyske!
    Zależy mi tylko na białym kolorze :) reszta do i garnięcia.
    Aaaa i żeby cenowo mnie z nóg nie zwaliło :)

‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ