X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Marta jak błyskawica. Dobrze, że w tym trudnym czasie masz takie małe radości.

Lalia, ale jaja z tymi rozmiarami. Jak widać każde dziecko jest inne, a i rozmiarówki marek różne. My jesteśmy teraz w 62 i mam lukę w ubraniach, bo myślałam, że ona szybko wyjdzie z tego rozmiaru, tzn myślałam tak w ciąży... ale nic nie kupuję, piorę na bieżąco i liczę, że rzeczy z 68 będą ok, a nie będzie w nich pływać.

Suszarko, powiem Ci tak, masz prawo do takich emocji i dobrze, że je nazywasz. My wiemy, że Ty nie masz nic złego na myśli i nie życzysz siostrze źle. Ja też zazdroszczę mojej przyjaciółce, że miała rzekę mleka. I jak o tym myślę to mam jakiś dziwny żal... myślę, że kiedyś o tym zapomnimy. Trudno nie mieć żalu jak na każdym kroku pytają 'jak Pani karmi?'.

Lalia, Suszarka, kic83, Fragaria lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Marta 👏

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai nie wierze! Alez ona gna do przodu! Zdolniacha, szybko jej to poszlo! 🥰

Ounai lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 15 marca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - brawo dla Martusi! Zdolna dziewczynka :)

Ounai lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratulacje dla mojej synowej 😉😍 Julek w tym samym miesiącu ruszył, więc nasze wnuki będą torpedy 🤭🤩

Lalia, Ania81, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zaraz was nadgonię.
    Jeszcze raz napisze. Chujowy poniedziałek.

Koniec końców córce pogorszyło się strasznie po drzemce. Wzielam ja w samochód razem z mężem i pojechaliśmy do przychodni się wykłócić zeby przyjęli dziecko. Udało się dostać do naszego lekarza. Lewa strona płuc juz zajęta. Skierowanie na szpital. Maz zdecydował ze z nią będzie bo nie chce bym wylądowała zaraz na patologii. Szybko ich spakowałam i pojechali. Póki co mówili ze wyniki "srednie" dostaje kroplówki i leki na płuca. Alusia dosłownie lala się przez ręce... poszlo to tak szybko ze jestem w szoku do teraz. Przypomnialo mi się że rano jak wymiotowała miala odruch zwrotny. Wiec prawdopodobnie się zachlysla. Jutro będzie miała zdjęcie płuc 😪

Teraz wiem ze spi, i gorączka wkoncu spadła. Jestem dzisiaj już naprawdę wymęczona i znwrwicowana. Staram się uspokoic bo jest juz w dobrych rękach i mają ja na oku.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Herbatko, przykro mi że znowu jesteś w szpitalu :( gdzie leżysz? Trzymać dla Ciebie dresik bambi 56 czy 62?

Leże na Kamińskiego, tu też leżałam ostatnio 2tyg więc już jakiś obraz mojej sytuacji mają.

Tak,tak odkupie ten dresik. Tylko sama nie wiem jaki rozmiar. Ta rozmiarowka jest standardowa,czy zawyżona?

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt- bardzo dobrze,że mąż został z córką w szpitalu! Dużo zdrowia 💪

Martt95 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeny Marta współczuję :( super ze mąż się zdecydował i został z malutką ( nie kazdy facet by się podjął) mam nadzieję że szybko się jej poprawi! Spróbuj wypić meliskę bo Tobie niestety stres teraz niewskazany😔

Herbatko, trzymaj się tam, oby Ci szybko minęło, dobro dzieciatka najwazniejsze ❤

Ounai , Martusia to jest super babeczka po mamie i wszystko ogarnia w ekspresowym tempie 👌 pewnie szybko zacznie biegać 😄

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, dużo zdrówka dla Alusi i siły dla Was 😘 choroba dziecka to chyba największy koszmar rodzica 😔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mart, bardzo współczuję stresu:( A od kiedy była chora? Ja to się bardzo boję takich szybkich zwrotów akcji u maluchów. Alicja jest w dobrych rękach, wszystko będzie dobrze. Postaraj się trochę wyspać. Trzymaj się mocno!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Hej dziewczyny. Zaraz was nadgonię.
    Jeszcze raz napisze. Chujowy poniedziałek.

Koniec końców córce pogorszyło się strasznie po drzemce. Wzielam ja w samochód razem z mężem i pojechaliśmy do przychodni się wykłócić zeby przyjęli dziecko. Udało się dostać do naszego lekarza. Lewa strona płuc juz zajęta. Skierowanie na szpital. Maz zdecydował ze z nią będzie bo nie chce bym wylądowała zaraz na patologii. Szybko ich spakowałam i pojechali. Póki co mówili ze wyniki "srednie" dostaje kroplówki i leki na płuca. Alusia dosłownie lala się przez ręce... poszlo to tak szybko ze jestem w szoku do teraz. Przypomnialo mi się że rano jak wymiotowała miala odruch zwrotny. Wiec prawdopodobnie się zachlysla. Jutro będzie miała zdjęcie płuc 😪

Teraz wiem ze spi, i gorączka wkoncu spadła. Jestem dzisiaj już naprawdę wymęczona i znwrwicowana. Staram się uspokoic bo jest juz w dobrych rękach i mają ja na oku.
    Ojejku, współczuję przeżyć :( ale Ala z tata dadza radę. Nie martw się mama, zaraz będzie po wszystkim!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś szalony dzień. Matylda mega grzeczna, jakby dziecka w domu nie było! Mąż ogarnął mieszkanie, teściowa przyniosła obiad, dzieci rozwiezione i przywiezione. Żyć nie umierać!

Szkolenie dość wymagające bo jednak na kamerkach, ale już stricte praca od 30.03 będzie wyłącznie na mailach, to nie będę miała spiny, że dzieci w pokoju czy Matylda ze mną siedzi. Na luzie. Oby tylko przejść szkolenie. Dziś to takie pierdół, HR, sprawdzenie kompa i aplikacji. Jutro już zaczynam szkolenie niemieckojęzyczne i tu się troszkę stresuje, cy wszystko zrozumiem itd. Zobaczymy 🤔

Dzionek mi przeleciał między palcami. Szkolenie kończę codziennie o 17, także w zasadzie tylko wieczór zostaje. Zrobiłam pranie, chwila z Matyldą i już dzieciaki kolacja i spanie. No ale nic, coś za coś. Wpadnę w rytm to też będzie inaczej :)

Matylda straszna gaduła od wczoraj, pisCzy, wydaje jakieś dziwne dźwięki 😂 jak kot czy coś.

kic83, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart
    Dużo zdrowia dla córci, a Ty spróbuj się wyciszyć!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart ogromnie współczuję tego stresu. Dużo zdrowia dla Aluni. Dobrze że jest pod opieką lekarską.

Herbatko trzymaj się tam. Dasz radę mamy zniosą wiele dla dzieciątka. Jesteś silna. Oby jeszcze się udało wyjść do domku.

Motylku rządzisz. Kobieta wielozadaniowa. Bardzo podziwiam. 💪
    Jutro na pewno dasz radę.

SzalonaOna, Martt95 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zdrowka dla coreczki
    Dobrze, ze pojechaliscie do lekarza i wymusiliscie wizyte. Alunia z tata dadza rade i malenka bedzie zdrowa.

Ounai brawa dla Martusi. Idzie jak burza.

Herbatko lepiej zebys byla w szpitalu dla wszego dobra. Wspolczuje ci tej sytuacji.

Tajko zdrowka, Wspolczuje co tego bolu. Jak sie czujesz +

Ounai, Martt95 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai nie wierze! Alez ona gna do przodu! Zdolniacha, szybko jej to poszlo! 🥰
    Rano przysnęłam, budzę się a ona już na brzegu łóżka. Myślałam że dopelzala, a potem patrzę a ta zasuwa na czworakach 😂

Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, trzymaj się! Uważam że dobra decyzja że z Alusią jest mąż... Swoją drogą nie chcę myśleć co by było gdybyście się nie wykłócili o wizytę. Żyjemy w chorych czasach :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, gratulacje dla mojej synowej 😉😍 Julek w tym samym miesiącu ruszył, więc nasze wnuki będą torpedy 🤭🤩
    Wykończymy się pomagając im w opiece 😂

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Już mi trochę lepiej jak wiem ze jest w dobrych rękach. Maz wysyła mi zdjęcia i uspakaja. Jest kochany ❤

Ala w sobotę miala delikatny kaszelek. Bez gorączki, bez kataru. W niedziele dostala tego kaszlu trochę więcej. Ale nie był to kaszel jakos straszny. Normalnie funkcjonowała, biegała, bawiła się. W nocy zaczela się dusić od 1-5 nie mogla zasnąć bo się męczyła. Tabletka na kaszel która dostala i powinna działać 8h nie działała... przy kaszlu w nocy zaczęła wymiotować(jak miala 8 miesiecy tez miala taki kaszel wymiotny wiec dla mnie to nie było nic nowego) Rano nie było jeszcze tragwdii. Ale przypomniało mi się ze zwróciła śniadanie i miala odruch zwrotny wymiocin i chwilę nie mogla złapać tchu. Chwile po tym chciala iść spać, wiec poszliśmy. I jak się obudziła to się pogorszylo. Goraczka nie chciała spadać. Była na pol tomna, w oczach robila się juz naprawdę slaba dlatego odrazu pojechaliśmy do lekarza.

Maz juz mial powiedzieć to lekarzowi i czekam za informacja bo być może to zachłystowe zapalenie płuc. By się zgadzało dlaczego tak szybko to wszystko poszło 😭

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 3247 3248 3249 3250 3251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ