X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:49

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:49

Martt95 lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj nie miałam.jeszcze czasu was nadgonić. Mam głupie pytanko.

Jakoś konkretnie nazywa się ten wymaz z pochwy który robi się przed rozwiązaniem? 🤦🏽‍♀️

GBS 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie pozwoli się przetestować. Próbowaliśmy na wszystkie sposoby, nie ma opcji. A jednak sporo tej krwi trzeba pobrać dokumentacja kapilary, więc na siłę tego nie dam rady zrobić. Trudno. Przetestuję jeszcze siebie. Jeśli obydwoje mamy przeciwciała z mężem to 90%, że i Tymek już przeszedł. Zwłaszcza że jego koleżanka ma przeciwciała i cały czas chodziła do przedszkola.

Angie, piękny kącik :) Jagoda - piękne imię. Marta ma rozek w jagódki, pasowałby Wam :D

Podobno bardzo dużo osób ma przeciwciała u nas w Newagu gdzie maaasa ludzi jest zatrudniona zrobili testy na przeciwciała całej załodze i coś ponad 50 procent im wyszło że już przeszło covid a tak na poważnie chorował niewielki procent

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wiem bo widziałam na jakimś zdjęciu że macie wzór w jagódki. Widziałam w sklepie ale uznałam że nie mogę tyle wydać. Ale wzór przepiękny. 🥰😍

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chorowałam jeszcze, mąż tak:

76beb854a387.jpg

I to u męża dość świeża sprawa bo igm mu się delikatnie podbarwiło. Ale mówi że ok 2 tygodnie temu bardzo źle się czuł przez 2 dni i to by się zgadzało.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai wiem bo widziałam na jakimś zdjęciu że macie wzór w jagódki. Widziałam w sklepie ale uznałam że nie mogę tyle wydać. Ale wzór przepiękny. 🥰😍
    Właśnie mam prześcieradło domu chicco i rożek i tak zastanawiam się na co mogłabym przerobić to prześcieradło bo mi trochę żal sprzedać je za pół ceny. Może kocyk jakiś albo otulacz bo to bawełna bambusowa jest

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie kocyk lub otulacz na nadchodzące lato będzie super. 😍

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak GBS dziekuje dziewczyny. Wyleciało mi to z głowy jak się nazywa 🤦🏽‍♀️

Ogolnie dziwna sprawa... myslalam ze taki posiew od razu trzeba zawieź do sanepidu. A doktorek dzisiaj mi zrobił i dał by jutro podać do badania bo podobno nic się z tym nie stanie 😳

Swoja droga jestem po wizycie... stres za dobrze na mnie nie wpłynął. Mam rozwarcie "zewnętrzne" cokolwiek to znaczy. Mam brać Aspargin 3x2 i dużo wypoczywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 21:16

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula, mój Michałek też widzę że ma jakieś zmiany na skórze. Przy kąpieli zobaczyłam suche plamy na nóżkach, rączkach i jakaś dziwna czerwona wysypka na plecach ☹️☹️ i cały dzień dzisiaj marudzi i płacze.. Myślicie , że to może być od rzodkiewki? Wczoraj jadłam...

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Zulugula, mój Michałek też widzę że ma jakieś zmiany na skórze. Przy kąpieli zobaczyłam suche plamy na nóżkach, rączkach i jakaś dziwna czerwona wysypka na plecach ☹️☹️ i cały dzień dzisiaj marudzi i płacze.. Myślicie , że to może być od rzodkiewki? Wczoraj jadłam...

Kurczę Iryska powiem Ci,że mąż mi zwrócił uwagę, że ja właśnie tez jadłam rzodkiewke teraz, od piątku jakoś i że takie nowalijki są też uczulające . Wolałabym, aby u nas to było to niż bmk..

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt dużo masz tego rozwarcia? Ja chodziłam z rozwarciem od 34 tygodnia, najpierw było 0.5cm, potem 1.5, potem 3, a i tak urodziłam tydzień po terminie 🙈 odpoczywaj, jeszcze troszkę i będzie ciąża donoszona 😘

Wystawiłam opinię mojemu prowadzącemu na znanym lekarzu, ale moderator ją odrzucił ponieważ nosi znamiona pomówienia 🤣 chyba nawet moderator nie wierzy co się odjaniepawliło

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Martt dużo masz tego rozwarcia? Ja chodziłam z rozwarciem od 34 tygodnia, najpierw było 0.5cm, potem 1.5, potem 3, a i tak urodziłam tydzień po terminie 🙈 odpoczywaj, jeszcze troszkę i będzie ciąża donoszona 😘

Szczerze to nie wiem ile bo nie zapytałam i nawet nie wiem czy by mi powiedział bo mowi ze jestem za duży nerwus🤦🏽‍♀️. Uslyszałam rozwarcie, spojrzał na moją reakcje i powiedział "zewnętrzne" ze mam dużo wypoczywać, nie stresować się to będzie dobrze. Na skurcze mam brać Aspargin teraz bralam 3x1 zwiększył do 3x2.

Wzielam zalecenia na poważnie. Moja córeczka po powrocie ze szpitala jest bardzo żywym dzieckiem co oczyswiscie mnie cieszy ze doszła do siebie w podwojoną siłą. Nie daje mi zabardzo poleżeć. Jutro od rana mam teściowa do niej. A po jej spaniu ma przyjechać moja mama na trochę. Jakoś to się będziemy organizować by wytrwać jak najdłużej.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, zewnętrzne jest mniej niebezpieczne. Wewnętrzne oznacza że dziecko napiera główka i rozwiera i ono może bardzo szybko postępować. Słuchaj lekarza, odpoczywaj i donosisz. Nie dał Ci luteiny?

Edit, na tym etapie ciąży może zacząć się pojawiać już drobne rozwarcie. Wiadomo, że lepiej dmuchać na zimne bo nie wiadomo jak to się potoczy, ale myślę że nie musisz panikować :) w zasadzie tylko 4 tygodnie już i możesz rodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 23:27

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, nie denerwuj się. Gdyby było bardzo niebezpiecznie to lekarz na pewno by Cię wysłał do szpitala. Dobrze że załatwiłaś sobie pomoc. Bierz grzecznie asparagin, wypoczywaj i pij melisę żebyś trochę wyciszyła emocje. Będzie wszystko dobrze!

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Edit, na tym etapie ciąży może zacząć się pojawiać już drobne rozwarcie. Wiadomo, że lepiej dmuchać na zimne bo nie wiadomo jak to się potoczy, ale myślę że nie musisz panikować :) w zasadzie tylko 4 tygodnie już i możesz rodzić ;)

A mi lekarze mówia,że do 34 i może Pani już rodzic. Czyli u mnie za 4 dni.
    Cały czas mówia,ze 34 to taki bezpieczny czas i już nie ma stresu o malucha. Ale chyba mówią tak żeby mnie uspokoić bo sami na początku mówili,że nie uda mi się dotrwać do 34.
    Ale to pewnie zależy od przypadku. U jednych walka do 34 bo niby bezpieczny, a u innych walka do 37tc.
    Ale jednak pewnie każdy dzień dla malucha jest ważny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 07:22

SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie luteiny nie zapisal🤦🏽‍♀️

Ogolnie o swoim lekarzu prowadzącym wole tu za dużo nie pisać bo nie jedna z was zmieniłaby lekarza po pierwszej wizycie u niego czuje. On jest dobrym lekarzem. Ludzie go sobie chwalą jaki jesy w szpitalu. Ja też go sobie ze szpitala chwale. Jest ordynatorem i jako jedyny się mną zainteresowała jak trafiłam na szpotal w pierwszej ciąży. Dlatego sobie powkedzialam ze druga cieze chce prowadzić u niego.

Poersza ciaze prowadziłam u doktorki która przyjmowała tylko prywatnie i w szpitalu nie pracowała. Badala mnie zawsze bardzo dokładnie. Ale końcówka ciąży była nerwowa. Nie powoedziala o zastrzyku na konflikt. Nie wiedziała że są braki w szpitalu ze trzeba załatwiać. Nie skomentowała mojego bialkomaczu i nie powiedziała jaki jest on niebezpieczny. Nie mialam z nią stałego kontaktu bo przyjmowała tylko w środy i piątki. Nawet telefonu do niej nie miałam bo nie posiadała dla pacjentów. Ogolnie.... badała dokładnie siedziałam po 40 minut na wizycie ale jednak....

Teraz mam takiego lekarza który mniej bada dziecko. Tzn nie powoiem zr go nie bada wcale. Bo bada sprawdza serduszko, sprawdza wszytskie narządy ale mierzenie dzieciątka mam co 2 wizytę. Ktg nie zrobi w swoim gabinecie. Nie zaleca badań co wizytę no.... (ale ja je zawsze robie i się troszkę ze mnie podsmiechuje ze jak lubie to mam robić jak.jestem.spokokniejsza). Trzeba się naprawdę do niego nauczyć. Ale tez mam z nim stały kontakt telefoniczny jak coś się dzieje mogę pisać lub dzwonić chociaz woli jak pisze bo nie zawsze może odebrać jak ma dyzur.

Na początku był to dla mnie szok jak on bada pacjentki. Bo mialam porównanie z lekarzem prowadzącym przy Alicji. Pogadalam sobie nawet z moja położna z którą mam rodzic. Jest to naprawdę super babeczka. Ja już myślałam zebh lekarza zmienić... ale usłyszałam to co chciałam od niej usłyszeć. Jest dobrym lekarzem i wie co robi. To mi wystarczyło. Zaufałam mu i tego sie trzymam.

I nie posze tutaj tego żebyście teraz jechali na niego. Ja wiem jak wyglądają często badania u innych lekarzy i sama mialam duży mętlik czy u niego zostać. Ale zdecydowaliśmy z mężem ze zostajemy i proszę nie krytykujcie mnie.

Swoja droga teraz idę 12 kwietnia i po tej wizycie mam iść do szpitala bo chce mieć mnie na oku jak wygląda zapis KTG. Będziemy się dokładnie umawiać by miał akurat wtedy dyżur.

A co do skurczy. Mam od jakiś 5tygodni i na napinanie się tego brzuszka i wystarczyło mi 3x1 jak bralam Aspargin. Ale teraz przez ten stres.... dokładnie we wtorek do napinania brzucha dochodziły lekkie boleści jak na miesiączkę. I już wtedy wiedziałam że muszę zwolic i przestać się stresować. Pozniej juz mialam dobre informacje ze małej się poprawia, więc już tez bole na miesiączkę minęły. Napinanie brzuszka zostało. Ale.... jestem dobrej myśli. Nic mnie nie boli przy napinaniu. Zaczynam brac wieksza dawkę tego magnezu i może akurat wyciszy na kolejne 3-4 tygodnie. Rodzina się zmobilizowała będę mieć pomoc przy Alis i wszystko się dobrze potoczy ✊🏼✊🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 07:33

emdar, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, nikt Cię nie zamierza krytykować. To Ty masz się czuć bezpiecznie z lekarzem jakiego wybrałaś. Ufasz mu, wiesz ze jeśli by było coś nie tak, to w porę zareaguje. Być może któreś z nas wybrałyby sobie na prowadzenie ciąży innego lekarza, ale to nie znaczy że Ty wybrałaś źle. W ogóle mam wrażenie,że z wyborem lekarza na prowadzenie ciąży to co kobieta to inna historia. I to w sumie dobrze, bo przecież każda z nas jest inna, ma inną ciążę,inny organizm, czego innego potrzebuje. Podstawa to poczucie bezpieczeństwa. Dobrze że rodzina Wam pomoże, tak naprawdę to jeszcze 4 tygodnie i będziesz miała ciążę donoszona, więc na pewno dacie radę😘. Macie jakieś badania kontrolne Alicji zrobić po tym zapaleniu płuc?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się z kawusia, ☕

Dzisiaj moje dzieci idą na wymaz. Zobaczymy co tam wyjdzie.... 🤔 Ogólnie jeszcze Kaszka i katar non stop mają. Gorączka sporadycznie im narasta...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, najważniejsze żebyś ufała swojemu lekarzowi i czuła się bezpiecznie 😘😘😘

U nas w nocy znowu ze 4 pobudki, ale w sumie tylko tą jedną odczułam bardziej, bo wstałam przebrać Olka i odłożyć do dostawki 😅 większą część nocy przespał z nami w łóżku więc tylko cyc na wierzch i lulu 🤣

Anetka, Zulu, Irysko jak tam Pola, Tomek i Michaś? Jak te alergie?😘

Kic, emdar, Annia, DMG, Wik jak Wasza noc?? Aleks, Julek, Miki, Julka i Gucio dali pospać?😘

Motylku, a jak Wy się czujecie? Przechodzi to chorobsko?😟

emdar, Nowastaraczka, Annia, Martt95, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ