Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai moim zdaniem słuszna decyzja.
Angie piękny kącik! Jak tam gotowość psychiczna na ostatniej prostej? 💓
Zulu idź do pediatry, niech obejrzy Tomka. W razie czego dieta bez bmk nie taka straszna, ale może się okazać że alergia jest na coś innego.
Dziewczyny czy to mozliwe żeby wysypka u Igi była spowodowana tylko tym że ja jadłam za dużo nabiału? Od tygodnia nie jem wcale, buzię ma pięknie wygojoną, zero kropek. Ale mleko modyfikowane zjada nadal w proporcji 3 miarki zwykłego i 1 miarka tego dla alergików...chyba gdyby to była typowa alergia na bmk to dalej by była wysypana od mm? Zjada 3 butelki takiej mieszaniny dziennie. Spytam pediatry za tydzień bo wtedy mamy szczepienie. Nie chcę jej niepotrzebnie faszerować Nutramigenem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 18:17
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:Tak, ale pokazuje też obecność igm czyli trwającej choroby. Nie mam wyjścia, bo co mam zrobić? Mogę przełożyć szczepienie ale nadal nie będę mieć pewności a nasza pediatra kazała się już zapisać na szczepienia 5-ciolatka. Jak jutro pójdę do przychodni i powiem ze miał kontakt z chorym to już całkiem sobie narobię kłopotów. A jak nie powiem to będę ryzykować jego zdrowiem.
I masz racjębezpieczeństwo małego najważniejsze
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
dmg111 wrote:Zulu, z bólem serca, ale mi wyszło w 4 miesiącu dopiero, równo 4 tygodnie nie jadłam mleka, zrobiłam probe i dalej nie jem 😭
Edit: U nas tylko suche bezbarwne plamy nad łokciami były znakiem
Objaw kaszlu występował u syna mojej siostry (oni do chyba 5 roku życia się z tym męczyli)
Jestem załamana 😭 w robiliście jakies testy z krwi czy tylko wprowadza się diete eliminacyjna?💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyOunai sluszna decyzja, zdrowie synka najwazniejsze.
Nie ma za co, moze cos pomoze.
Pomaga zrelaksować sie mojemu najstarszemu dziecku, a on ma problemy. Kiedys moze napisze cos wiecej. Powiem tylko, ze nam bardzo to pomoglo z jego rutyna.
Angie1985 sliczny kacik, bardzo mi sie podoba. Taki cieply. A imie dla coreczki jest przesliczne😍.
Czekamy na twoja Jagodke ❤️.
Angie1985, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Jestem załamana 😭 w robiliście jakies testy z krwi czy tylko wprowadza się diete eliminacyjna?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Wiem, że sporo z Was jest na diecie eliminacyjnej i to pewnie żaden rocket sciene ale ja balam się tego potwornie , juz się cieszylam że Młody nie ma na nic alergii , nie wiedzialam że to nawet później może wyjść. Ja całe zycie nie jadłam mięsa, bo mnie brzydzi (teraz dopiero od jakichs kilku miesiecy cos jem , bo mąż mnie nauczył- robi dobre rzeczy z mięsa) , żyje dzięki nabialowi, dlatego tak spanikowalam. Jutro dzwonię do pediatry to podjedziemy, obejrzy Gościa💙 11.2020
💗 11.2023 -
Iryska wrote:Ale macie tylko zmiany na skórze? Wydaje mi się że do alergii powinny być jeszcze jakieś inne objawy typu krew w kupie albo brak przyrostu wagi... Mój mały też ma czasem jakieś pojedyncze zmiany na skórze, ale to zawsze mija i nic więcej się nie dzieje, więc ja nie traktuje tego jak alergii...
Irysko, na wadze przybiera ale na ostatnim wazeniu przy szczepieniu wyszla taka waga, że jak wklepalam w siatki to mi spadl z 40centyla na 35. niby jest nadal w tym samym kanale ale i tak mnie tez to zmartwilo. Pediatra wtedy tylko powiedziała, żeby raz na miesiąc przyjechac zwazyc. Krwi w kupce nie ma, czaaaasem trochę śluzu, teraz te kupy z kolei bardziej ziarniste są. U nas czasem byly kropki na ciele ale zaraz znikały a dziś zauwazylam właśnie te suche plamy na obu rękach w okolicy łokcia i nie wygląda to na cos co zaraz tez zniknie 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 18:51
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Angie
Mega kącik!!! Bardzo mnie urzekł! 😚Angie1985 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Anetka u nas też była taka niechęć do picia i najprawdopodobniej było to spowodowane refluksem, cofanie się pokarmu niestety podrażnia przełyk i może powodować ból 😐
Lalia ja słyszałam że dziecko można "przeprowadzić" do innego pokoju wtedy, kiedy potrafi w nocy w razie czego bez problemu "trafić" do sypialni rodziców 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 20:21
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Jednorożec89 wrote:I masz rację
bezpieczeństwo małego najważniejsze
Angie, piękny kącikJagoda - piękne imię. Marta ma rozek w jagódki, pasowałby Wam
Angie1985 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020