Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Riki
ja zachorowałam równo dwa tygodnie po porodzie, nikogo z domowników o dziwo nie zaraziłam.
Wszyscy w czwórkę mieliśmy wymaz i tylko ja miałam wynik pozytywny.
Jak się domyślasz chcąc nie chcąc byłam bardzo blisko synka bo karmiłam i karmię go piersią i się nie zaraził.
Nic się nie denerwuj, niech mąż nosi maseczkę i śpi w innym pokoju.
Ja z covidem robiłam wszystko standardowo przy synku, jedyne co nie całowałam go.
Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRiki wrote:Dziewczyny czy miała któraś taki przypadek że po urodzeniu ktoś z was zachorował na Covid .Ja urodzilam dwa tygodnie temu i mąż właśnie przechodzi wirusa strasznie się boje o mała ,ciągle płacze z obawy że coś może się jej stać czuję się bezradna,dzwoniłam już do ośrodka zdrowia kazali obserwować ,tak się boje.
-
Hej 🥰
U mnie dziś znowu bezsenna noc.. A raczej od 3:30 do 6 🤷♀️
Ale byłam dzisiaj na usg u lekarza z kliniki i będziemy mieć na 99% Julka. Chłopaczek rośnie zdrowo, a co do płci już nie było wątpliwości 😄
Także możemy kompletować wyprawkę 💪
Motylku możesz wpisać mnie na listę - data porodu 13.09.21 synek Julian 💙Lalia, dmg111, Zulugula, Ania81, Ounai, kic83, Inaa89, SzalonaOna, Enigvaa, emdar, KarolinaMaria, Suszarka, Tajka, Ewa88 , Martt95, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
U nas mimo że w nocy dzisiaj 4 pobudki, to patrząc na Wasze noce naprawdę nie narzekam. Wrócił nam pierwszy set dłuższy, a najgorzej jest od 3-4 rano, bo później pobudki co godzinę lub częściej, wtedy po prostu Olek potrzebuje sobie pociągnąć ze 2 razy z cyca albo kręci się przez sen i mnie wybudza.
Jako, że nasza klusia dobił pewnie już do 7 kg, a dostawka jest do 9 kg, to postanowiliśmy, że od dzisiaj zaczniemy trening spania w łóżeczku. Do tej pory w nocy Olek spał w dostawce i z nami w łóżku, a w dzień w kokonie na narożniku w salonie. Łóżeczko stoi w jego pokoju i spał tam może 2-3 razy. Od dzisiaj chcemy żeby w dzień miał drzemki w łóżeczku w swoim pokoju. Później jest plan, że jak wyrośnie z dostawki (wagowo i na długość), to w nocy przeniesiemy go do jego łóżeczka.
Tylko tu mam wątpliwości, bo z jednej strony mamy monitor oddechu, nianię i jego pokój jest za ścianą, ale z drugiej czytałam że do roku najlepiej jeśli dziecko śpi w tym samym pomieszczeniu co rodzice. Powstrzymuje mnie też to, że w nocy na karmienie i tak będę go musiała przynosić do sypialni, a potem odnosić.
Czy któraś z Was już przeprowadziła malucha do jego pokoju na noc? Jak to u Was wygląda? A mamy starszaków, jak to u Was było?? -
Ula, ogromne gratulacje 😍😍😍 bardzo się cieszę, że Julianek tak pięknie się rozwija 💙
Ulaa lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ja urodziłam 31.10, 20.11 wyszłyśmy ze szpitala a od 23.12 chorowaliśmy z mężem na Covid. Matylda to wczesniak i nic absolutnie nic jej nie było i nie jest
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
kic83 wrote:Zulu
niestety już nie śpi tak, zniknął nawet ten pierwszy set (od miesiąca jak nie dłużej), wczoraj już pierwsza pobudka po godzinie snu, przedwczoraj po dwóch, jest coraz gorzej 🤦🤷
Nie wspomnę o drzemkach w ciągu dnia, z 40 minut zrobiły się 30-minutowe...
O kurczę Kic😔😔💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:Ula, jednak chłopczyk! Ty jak Ina, skazane na wychowanie porządnych facetów dla naszych córeczek 😄❤️
Chyba tak 🤣
Ale to dobrze, im więcej dobrze wychowanych facetów, tym lepiej! 😊
A teraz będzie jeszcze większa motywacja żeby za jakiś czas postarać się o córkę 😄dmg111, Lalia, kic83, Suszarka, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Ula, gratulacje! Kto wie, może Julek będzie świętować urodziny z Martą, albo Mikołajem
Lalia, Marta druga drzemka w łóżeczku. Wczoraj wieczorem chciałam ja odłożyć do łóżeczka, a mąż postukał się w głowę i mówi: daj spokój. Kładź ja ze sobą ile chodź na kolację 😂
Zulu, jeśli jesz przez cały dzień tylko nabiał roku może tako być, że godz uczuliło.
Lalia, Tymek spałam ze mną 3 lata. Teraz ma 5 lat i dalej zdarza mu się przyjść spać do mnie w nocy. Martę próbuję odkładać do łóżeczka żeby mi nie spadła z łóżka jak wstanieUlaa, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Dziewczyny zamówiłam bluzki 74 i 80 na krótki i długi rękaw ze sklepu endo, w promo po 10-15 zł i wydają się fajne
) Zobaczcie może coś wam się tam spodoba 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 10:23
Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ounai wszystko możliwe 😍
Zobaczymy ile zechce posiedzieć w brzuszku 😉
Dziewczyny a ja już odetchnęłam tak na serio z wielką ulgą, że wszystko jest dobrze z małym, że jest zdrowy 🤗
Teraz mam nadzieję, że tylko czeka nas dobry czas 🥰
I chociaż żal mi tych różowych ubranek dla dziewczynek, to cieszę się z synka 💙 i nie mogę doczekać się aż pojawi się na świecie 🤗Lalia, dmg111, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Chyba tak 🤣
Ale to dobrze, im więcej dobrze wychowanych facetów, tym lepiej! 😊
A teraz będzie jeszcze większa motywacja żeby za jakiś czas postarać się o córkę 😄
No wiesz ja za każdym razem motywowałam się ze bedzie córeczka i mam 6 chłopaków 🤭
Ale mimo to jestem bardzo szczęśliwa, że ich mam 🥰Lalia, Ulaa, dmg111, Nowastaraczka, Suszarka, Lulu83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰