X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:04

Suszarka, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest coś co można stosować na pobudzenie laktacji będąc jeszcze w ciąży ? 🤭
    Jakieś konkretne produkty, herbatki?

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic może to Cie nie pocieszy a może tak (oby). U nas tez ostatnimi czasy noce są średnie, pobudki co 2h, a potem co 1h, 1,5h. Ale Aleks chociaz śpi ciągiem od tej ok 19 do 1 i ja bym dużo dała za taki set, bo jak się wyśpię do północy te 2-2,5h ciągiem to potem juz mi łatwo wstawać częściej w drugiej części nocy.
    U nas syn z pt na sb zafundował mi extra noc, jak dawniej, 2 pobudki, tak potem kolejna i dzisiejsza noc byla taka , ze od polnocy budzil się albo 10min po odlozeniu do łóżeczka albo juz po 40min-1h 🤪

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro szczepimy.

Inaa89, Tymek jest prześliczny

Inaa89 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy jest coś co można stosować na pobudzenie laktacji będąc jeszcze w ciąży ? 🤭
    Jakieś konkretne produkty, herbatki?
    Nic, bo laktacja rusza po porodzie. Ja żeby sobie pomóc przygotowałam numery telefonów do dwóch doradczyn laltacyjnych. Żeby móc jak najszybciej poprosić o pomoc. I starałam się nie spinać za bardzo. Nawet na noc oddawałam Martę na neonatologię, stwierdziłam że najwyżej w domu już będziemy walczyć ale muszę się wyspać i nabrać sił.

ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, cudny Tymuś 😍😍😍 kolejny przystojniak Wam rośnie 💙 podobny chyba do Taty bardziej?🤭

Kic, Ty się absolutnie nie obwiniaj!! Ja byłam pierwszym dzieckiem rodziców, a byłam względnie "grzeczna". Za to mój brat chodził spać o 19 a o 22 był już wyspany, jednej nocy rodzice liczyli że wstali do niego 24 razy (!!), a w dodatku on musiał być kolysany więc na łóżeczko musiały być założone bieguny (to było 26 lat temu). Do tego stopnia musiał być kolysany, że w naszej podłodze (mieliśmy drewnianą) zrobiły się wyżłobienia, a jak tylko rodzice przestawali to się budził. Nie muszę dodawać, że w dzień nie spał wcale, a jak skończył rok to się budził, bo chciał pić, a jak pił to trzeba go było przebierać (czasy tetry i ceratek) itd. Mama w końcu zapytała pediatry czy z nim wszystko ok, bo była wyczerpana (między mną a bratem jest 17 msc różnicy, tata pracował na 3 zamiany i budowaliśmy dom "sami"). A pediatra powiedziała, że on po prostu TAK MA. I że mama zobaczy, że jak skończy 3 lata to będzie spał tam gdzie będzie stał. Mama się na początku załamała, że gdzie tu do 3 lat jeszcze, ale potem faktycznie brat spał wszędzie. Nawet ja pamiętam jak spał na schodku w domu, albo na dywanie itd. I co? Mają nas dwoje, tak samo pielęgnowanych i wychowywanych i z moim bratem mieli survival rodzicielski i to nie była niczyja wina.
    Więc kochana, wysyłam Ci mnóstwo wsparcia, sił i ściskam, bo jesteś wspaniała!! 😘

kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas są 4-5 ale chyba się przyzwyczaiłam. Jeszcze o 6 przychodzi syn i z reguły na powitanie słyszę "mamo, dałem jej buziaka" 😂 no to wiecie jak się to kończy 😂😂😂 generalnie położyłabym się, i zlała to że oni nie śpią, ale się nie da bo Marta raczkuje i to w 99% przypadków kierunkiem jest brzeg łóżka :P Odsypianie nie wchodzi w grę bo mąż wychodzi do pracy. Chyba że uda się ją uśpić przy cycku jak pójdą ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Motylku Matylda jest juz taka duza❤️❤️❤️
    Inaa89 Tymek jest przeslodki❤️❤️❤️

Dzieki dziewczyny za wasze slowa.
    Musze powiedziec, ze moje dzieci bardzo chca bym karmila synka piersia. Corcia przeczytala, ze to dobre dla maluszkow, a mlodszy chce by Haris byl karmiony tak samo jak on. Musze wziasc na luz, bo sie wykoncze i od dzis postanowilam tak robic.

Ounai Tymek ma teraz 5 lat? Moj 4 latek to taki maly wojownik. Ja wieczorem mam zawsze ta sama rutyne, zawsze o tym samym czasie (roznica max 15 min). Kolacja, 5 do 10 min na zabawe, tablet, bajki co ta sobie wybiora. Prysznic. Ksiazka na dobranoc. Zasypiaja przy medytacji (moge przeslac link, jest po angielsku). Od czasu medytacji widze zmiany na lepsze u synka. Coraz bardziej sie slucha.
    W ciagu dnia jesli sie nie slucha, otrzymuje jakas kare typu zero bajek. Bardzo pomaga angazowanie go w obowiazki w domu, typu pomoz w odkurzaniu, zbieraniu zabawek, itd. Za kazdym razem jak pomoze, poslucha sie bardzo wyraznie chwale go za dobre zachowanie. Widze zmiany w zachowaniu.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ściskam mocno nocne mamy wojowniczki. Przesyłam trochę energii.

Dzisiaj w nocy normalnie się przestraszyłam bo miałam serię 10 takich mega bolesnych skurczy aż wstałam i wzięłam dwie nospy. Skurcz tak narastał od dołu do góry brzucha i bolał bardzo. Przypomniałam sobie jak to boli i normalnie cała się trzęsłam. Ale przeszło. Godzina zero się zbliża wielkimi krokami.

Motylku twoja Bambi jest cudna.
    Ina Tymon cudny i jak spodenki coraz lepiej leżą. Śliczności. Przesyłam dużo całusków.

Zaraz jadę znowu do szpitala na konsultacje do anestezjologa do zzo. Jak przyjadę rodzić to będzie tak: Dzień dobry rodzę, to ja poproszę znieczulenie. 😂

Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Ania81, Suszarka, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Kic lacze sie z wami w bolu. Rozumiem was dobrze. Przeszlam to z moim najstarszym synem(zasypial o 22 budzil sie o 2 w nocy w pelni wyspany, w trakcie snu kilka razy pobudka) , corka nie spala praktycznie przez pierwsze 3 miesiace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku na co dzisiaj szczepiłas Matyldę? 😉

Dziewczyny nie zazdroszczę Wam tych pobudek 🤔
    U nas zazwyczaj są dwie a i tak jestem wykończona 😐
    DTP, polio, hib i pneumokoki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    W sierpniu skończy 12 lat 😉
    Tymus to już duży chłopak! P. S. Matylda miała podobna wagę w tym mcy - 5210 :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic ja już też się zastanawiam czy coś robię źle... U nas nigdy ten sen nie był fenomenalny, ale przecież wcześniej spał lepiej, były sety zazwyczaj 3 godziny, 2 godziny u nad ranem już godzinne, sporadycznie spał lepiej, a teraz to jakiś dramat... Dopiero o 4 zasnął na dłużej. Czyli do 4 nie spałam... Od 4 do 7.50 jeszcze jedno karmienie było. I o 7.50 definitywnie wstał. Nie rozumiem tego, właśnie dzień mamy już o wiele bardziej uporządkowany i stały niż kiedyś a sen jest co raz gorszy. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylu, Inaa ale Wasze maluchy wyrosly! 😍

SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Motylku Matylda jest juz taka duza❤️❤️❤️
    Inaa89 Tymek jest przeslodki❤️❤️❤️

Dzieki dziewczyny za wasze slowa.
    Musze powiedziec, ze moje dzieci bardzo chca bym karmila synka piersia. Corcia przeczytala, ze to dobre dla maluszkow, a mlodszy chce by Haris byl karmiony tak samo jak on. Musze wziasc na luz, bo sie wykoncze i od dzis postanowilam tak robic.

Ounai Tymek ma teraz 5 lat? Moj 4 latek to taki maly wojownik. Ja wieczorem mam zawsze ta sama rutyne, zawsze o tym samym czasie (roznica max 15 min). Kolacja, 5 do 10 min na zabawe, tablet, bajki co ta sobie wybiora. Prysznic. Ksiazka na dobranoc. Zasypiaja przy medytacji (moge przeslac link, jest po angielsku). Od czasu medytacji widze zmiany na lepsze u synka. Coraz bardziej sie slucha.
    W ciagu dnia jesli sie nie slucha, otrzymuje jakas kare typu zero bajek. Bardzo pomaga angazowanie go w obowiazki w domu, typu pomoz w odkurzaniu, zbieraniu zabawek, itd. Za kazdym razem jak pomoze, poslucha sie bardzo wyraznie chwale go za dobre zachowanie. Widze zmiany w zachowaniu.
    Tak, Tymek ma 5 lat, ale my popełniliśmy dużo błędów wychowawczych. Teraz staram się wrócić na prawidłowe tory. W zasadzie dopiero jak Marta się pojawiła ich jak zaczęły się te awantury to sobie zdałam z tego sprawę. Link możesz podać, na pewno nie zaszkodzi. Choć póki co super się sprawdza czytanie książek. Z angażowaniem go w obowiązki domowe jest problem ale tu też jest trochę wina męża, który niestety też daje nienajlepszy przykład. No i co tu dużo mówić. Wydawało mi się że wymagamy od niego, ale nie da się nie rozpuścić jedynaka. Jedynak jakbyśmy się nie starali zawsze będzie rozpieszczony i teraz właśnie to wychodzi.

Dziewczyny, jak są nie śpiące egzemplarze to nie zrobicie z tym za dużo. Trzeba przetrwać. Naprawdę jak pójdą do przedszkola to się zmieni :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miała któraś taki przypadek że po urodzeniu ktoś z was zachorował na Covid .Ja urodzilam dwa tygodnie temu i mąż właśnie przechodzi wirusa strasznie się boje o mała ,ciągle płacze z obawy że coś może się jej stać czuję się bezradna,dzwoniłam już do ośrodka zdrowia kazali obserwować ,tak się boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 12:55

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Dziewczyny czy miała któraś taki przypadek że po urodzeniu ktoś z was zachorował na Covid .Ja urodzilam dwa tygodnie temu i mąż właśnie przechodzi wirusa strasznie się boje o mała ,ciągle płacze z obawy że coś może się jej stać czuję się bezradna,dzwoniłam już do ośrodka zdrowia kazali obserwować ,tak się boje.
    Kic chorowała karmiąc piersią niemowlaka. Synek się nie zaraził.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kic może to Cie nie pocieszy a może tak (oby). U nas tez ostatnimi czasy noce są średnie, pobudki co 2h, a potem co 1h, 1,5h. Ale Aleks chociaz śpi ciągiem od tej ok 19 do 1 i ja bym dużo dała za taki set, bo jak się wyśpię do północy te 2-2,5h ciągiem to potem juz mi łatwo wstawać częściej w drugiej części nocy.
    U nas syn z pt na sb zafundował mi extra noc, jak dawniej, 2 pobudki, tak potem kolejna i dzisiejsza noc byla taka , ze od polnocy budzil się albo 10min po odlozeniu do łóżeczka albo juz po 40min-1h 🤪

Zulu
    niestety już nie śpi tak, zniknął nawet ten pierwszy set (od miesiąca jak nie dłużej), wczoraj już pierwsza pobudka po godzinie snu, przedwczoraj po dwóch, jest coraz gorzej 🤦🤷
    Nie wspomnę o drzemkach w ciągu dnia, z 40 minut zrobiły się 30-minutowe...

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:

Riki
    ja zachorowałam równo dwa tygodnie po porodzie, nikogo z domowników o dziwo nie zaraziłam.
    Wszyscy w czwórkę mieliśmy wymaz i tylko ja miałam wynik pozytywny.
    Jak się domyślasz chcąc nie chcąc byłam bardzo blisko synka bo karmiłam i karmię go piersią i się nie zaraził.
    Nic się nie denerwuj, niech mąż nosi maseczkę i śpi w innym pokoju.
    Ja z covidem robiłam wszystko standardowo przy synku, jedyne co nie całowałam go.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    My jutro szczepimy.

Inaa89, Tymek jest prześliczny
    My też jutro, Bexsero.

Ewa88 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 3279 3280 3281 3282 3283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ