Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Emdar- a Twój mąż nie wstaje w nocy do synka ?
Annia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja Was dziewczyny podziwiam za te noce, przecież to się można wykończyć 🙈 no ale wiadomo, reklamacji nie uwzględnia się 🤣
Anetko, u nas alergia pokarmowa się objawiała brzydką wysypką, Iga się strasznie drapała.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Motylku, gdzie się podziała ta kruszynka? 😱
Nowastaraczka, pozwoliłam sobie zrobić screeny.
U nas problemy brzuszkowe przybierają na sile. Zapisałam nas na jutro na teleporadę do kolejnego pediatry w luxmedzie. Ostatnio suszarka chodzi od rana do wieczora 😞SzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Wylogowalam sie na weekend z forum. Bylismy u mojej ciotki (jest moja ciotka ale 10lat starsza wiec nie jak ciotka, czasem nazywam ja kuzynka), pierwsza noc w innym miejscu za nami. Wczoraj tez sporo gosci nas odwiedzilo bo dziadek mial imieniny w tygodniu.
U nas nocki sie ustabilizowaly w miare, pierwsza pobudka 1-3 w nocy, a potem to juz co godzine lub dwie. Smieje sie ze bilans ml mleka musi sie zgadzac i nadrabia pierwszy sen 🤣
🔸28 lat
emdar wrote:Wstaje, wstaje,coś Ty,chyba bym zeszła gdybym tylko sama ogarniała Julka. Mamy taki system,że tak co drugą noc tylko któreś z nas wstaje do niego. Mniej więcej, nie liczymy tego z planerem w ręku, czasem ktoś wstaje parę pod rząd, czasem parę dni nie, czasem się w nocy zmieniamy. Mąż przeważnie w nocy nadrabia zaległości pracowe( od zawsze pracuje z domu, ma swoją działalność), a jak ma większe luzy to zupełnie ogarnia małego. Często też zajmuje się nim cały dzień, wtedy ja mogę spokojnie odpocząć. Ogólnie uważam, że jakoś sobie radzimy z nocną opieką nad Julkiem; po prostu noce u nas od początku były koszmarne 😪 Ale gdyby mąz miał pracę jak większość facetów (tzn.rano wychodzi i wraca po 8-10h) i średnio w nocy mógłby się zająć małym, to serio byśmy wszyscy wylądowali w wariatkowie. Chociaż wiem, że gdyby tak było, to po prostu byśmy się przyzwyczaili, no bo co zrobisz jak dostaniesz takie dziecko?Reklamacji nie da się napisać 😉 Ale zupełnie szczerze uważam,że dobrze śpiące dziecko to inny wymiar macierzyństwa niż pobudki co moment 😒. I jak mi koleżanka mówi,że ona miała dziś koszmarną noc bo jej syn obudził się aż DWA razy, to aż musze się ugryźć w język żeby jej nie powiedzieć, że naprawdę bardzo mało wie o ciężkich nocach. Wiem oczywiście,że są naprawdę dużo gorsze problemy z małymi dziećmi niż słabe noce,ale to nie znaczy że nie uważam rodziców mających dzieci-śpiochów za mega farciarzy.
Emdar
w pełni popieram, jak koleżanki mi mówiły że zła noc to taka jak muszą wstawać 2/3 razy to myślałam że się popłaczę.
Ja niestety tak miałam jak piszesz 8 pobudek w nocy zazwyczaj z Wiki i mąż od 8-18 poza domem.
U nas jeszcze doszło to, że każdego dnia budziła się już na dobre o 5.
Jak kolezanka mi teraz powiedziała, że może skoro syn idzie w jej ślady to żebym wzięła jakiegoś trenera snu to jej powiedziałam, że może nie, bo nic to nie zmieni, bo na Wiki próbowaliśmy.
Są poprostu takie typy dzieci, które nie śpią po nocy i które się rano budzą.
Moja córka ostatnio wstaje 5:30/6:00 i nic na to nie poradzę.
To że drugie się budzi w nocy to przecież nie moja wina, prawda? Czy moja?
Dziś było tryliard pobudek, mąż powiedział że może za dużo uwagi mu przykładam w ciągu dnia to w nocy tej uwagi się domaga, ale czy tak naprawdę może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 09:50
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nie bylo mnie w weekend na forum, bo w weekendy mamy czas rodzinny i ograniczamy tel. Takze nie jestem wstanie nadrobić tyle napisałyście 😅
Motylku oby malutka przeszła bez temp szczepienie 😘
U nas nocka ok. 2 pobudki. Kolejny tydzień intensywny, dzis jadę z najstarszym synem do ortopedy, bo od jakiegoś czasu ma bole w kręgosłupie, wzialam go do fizjo i stwierdził skoliozę 😒 ale trafiamy do jednego z najlepszych lekarzy w Polsce od skoliozy u dzieci, zjeżdżają się do niego pacjenci naprawde z daleka. Co prawda wizyta koszt prawie 400zl, do tego rtg prawie 200zl, bo mają jakieś specjalistyczne pod kątem kręgosłupa, więc wizyta uszczypnie 600zl jednorazowo ale dla dziecka nie żałuję. I mam nadzieję że coś zaradzi.SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
kiniusia270, Ewa88 , Enigvaa, LaBellePerle, emdar, kic83, ZielonaHerbata, Ounai, Nikaa92, Zulugula, kar_oliv, Lalia, dmg111, calanthe, Martt95, Ania81, Ladyo, Annia, SzalonaOna, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kic, to nie Twoja wina! Nie idź tą drogą, bo oszalejesz. Naprawdę wiem co czujesz,bo ja też przez długie miesiące doszukiwałam się "winy" słabego snu Julka w sobie, w rytmie dnia, w jedzeniu,w poświęconej mu ilości czasu/uwagi. Próbowaliśmy wszystkich możliwych modyfikacji. W końcu odpuściłam,bo to naprawdę nic nie daje. Takie mamy dzieci i już. Bardzo Ci współczuję bo to Twoje drugie takie dziecko. Ej, a od wszystkich wkoło słyszałaś jak byłaś w ciąży" drugie będzie spało super"? Nas każdy "namawia" na drugie dziecko właśnie tym tekstem🤦♀️ Serio? A to jakiś algorytm jest,że jak pierwsze dziecko słabo śpi to drugie będzie spało za dwoje? To ja się pytam dlaczego ten algorytm nie mógł zadziałać jednak przy moim pierwszym? Rady wszystkich wkoło odnośnie snu to w ogóle oddzielna historia. Słyszałam już chyba wszystko,łącznie z tym,że może jak by został bez nas na parę nocy(z babcią np) to się oduczy ze nie ma mamy i taty w nocy i przestanie się budzić🤦♀️.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny i Nas króluje rączka.. Lepiej poda a jej wtedy smoczka czy może sobie ślinić tą piąstke?
Piastki sa ok. To etap rozwojuu nas smoczka wypluwa, cyca tez nie chce a piastki pakuje i gada sobie przy tym
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/24/piastki-w-buzi/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 10:40
Meggi110818 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g