Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Ounai cokolwiek by to nie było, to przeszliśmy to lekko 😊💪
A Zaraziliśmy się od mojej 15 miesięcznej chrześnicy, która szczepiona na te wszystkie rotawirusy, a już ponad tydzień i nie może dojść do siebie 🤷♀️
Emdar dzięki 😘 tak, na 100% będzie Julian, zaklepane 😄
Dmg, ależ ona ma już poważne spojrzenie, jakby była w wieku Marty.
Marta od kilku dni robi po 4 kupy a zawsze była jedna. Myślicie ze to mogą być zęby? Zapomniałam zapytać pediatry. A dziś to już apogeum. Były już 4 a gdzie tam do wieczora.
Tymek oglada kolejna bajkę, Marta rozmontowuje zabawki, a ja odpoczywam. Wymiekam, a jestem dopier w polowie dnia. Szkpda, ze nie moge soe zdrzemnac. Cycek bolo i dalej mam tam twarda kulkę.
A mój mały kozak już próbuje stojąc puszczać jedną rękę i drugą sięgać po zabawki 😒dmg111 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
emdar wrote:. Macie jakieś badania kontrolne Alicji zrobić po tym zapaleniu płuc?
Nic mężowi nie mówili. Ale ja się wybieram na dniach do przychodni by rodzinna ja osluchala dla spokoju. No i ogólnie powiedzieć jak wyglądała sytuacja. Wczoraj skończył się antybiotyk. Od soboty zaczal się katar tzn... taki gesty co jakiś czas więc zaczyna nam tam wszystko schodzic. Na inhalacje nie mamy już sterydów, robimy rano nebud niebieski po którym troche kaszle i sól fizjologiczna popołudniu. Ale ogólnie widzę że ma się dobrze.
Dziaiaj byly problemy z kupka której od soboty nie robila. Więc zrobiłam jej tą wylewkę miodowa, podobno lepsze od czopków no i poszło 🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Przezylam poludnie z tesciowa 🙈😂
O dziwo nie wierzę że to powiem ale nie było źle, ma podejście do dzieci. Potrafi zabawic i Alis ja bardzo lubi. Przebadaly wszystkie pluszaki po X razy i gotowały im obiadek 😃 córeczka teraz padła. I kolo 14 moja mama ma dojechać. Będę chciała wstawić resztę prania dla Asi bo conieco zostało. No i spakować torbę na nowo 🙈
Ogolnie moja tesciowa nie zawsze jest dostępna. Chodzi opiekować się synkiem swojej córki. 4latek z zespołem Downa z wada serduszka. Ma co z nim robić, jest dużym nerwusem. Mowi ze przy Ali to ona wypoczywa 🙈Lalia, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt ja cie doskonale rozumiem. Ja miałam fajnego prowadzącego w ciąży, ale nie pracował w szpitalu. I mimo, że byłam zadowolona to następnego lekarza jeśli kiedyś będę w ciąży to będę szukać takiego co pracuje w szpitalu, na końcu ciąży jak miałam perypetie to mi tego brakowało. Więc doskonale rozumiem chęć posiadania prowadzącego ordynatora.
Lalia, dziękuję że pytasz, noc nadal ciężka, ale w porównaniu do ostatniej to o wiele lepsza.
Ja jeszcze mam Nimenrix do zaszczepienia niedługo. A wiecie może od kiedy można szczepić na ospe wietrzna?Martt95, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai współczuję zastoju. Już ledwo się cieszyłaś, że wszystko ok i znowu coś.
Kp to jednak ciężka droga...
Dmg ale ślicznotka! Lacze się w bólu. I też po takich nocach mówię, że będzie jedynakiem bo za stara jestem na powtórki, a później właśnie jest dobry dzień i myślę, że może jednak zasłużył na rodzeństwo. 🤪dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, a ospa to nie jest ten MMM chyba z odra i różyczką w komplecie? Jeśli mi się nie pomyliło nic, to chyba po skończonym roku 🤔
-
Lalia wrote:Anniu, a ospa to nie jest ten MMM chyba z odra i różyczką w komplecie? Jeśli mi się nie pomyliło nic, to chyba po skończonym roku 🤔
tam nie ma ospy. Ospa jest szczepieniem zalecanym, dla dzieci żłobkowych refundowana.
Martt95, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Dmg o matulu, jaka śliczna Juleczka! I jaka ona już duża, ale te nasze forumowe dzieci szybko rosną!!! Ula Myśle ze jakby to był rotawirus to byłabyś pewna ze to to! U nas kiedyś J. przyniosła do domu i to była jedna wielka tragedia. Mieszkaliśmy wtedy jeszcze z moja mama i siostra, każda z nas spędziła cała noc w łazience, z każdej strony tragedia. Moja 9 miesięczna wtedy siostrzenica i jej dziadek wylądowali w szpitalu odwodnieni. Nie polecam.
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dmg Julcia slodki cukiereczek 🍬😘
Angie, widziałam wczoraj kącik dla Jagódki, pieknie 🥰 aż Ci zazdroszczę (oczywiście pozytywnie) 😘
Ounai mam nadzieję, dzieciaczki przejdą bezobjawowo szczepienie 😘
My dzis mielismy Synagis kolejna dawke przeciwcial. Juz 4, a w sumie ma dostać 5. Wiec za miesiąc na szczescie ostatnia. Bo już nie mogę patrzeć jak go kluja a ponoć podanie tego leku sprawia bardzo duży 😔 jestem już wymęczona tym jeżdżeniem. Wiecie u mas nie ma specjalistów dla tak małych dzieci, oprócz pediatry i wszędzie musze uderzać na Poznań, a tam mam 50km. A jak musze jeździć kilka razy w tyg to potem padam...
Do tego najstarszy dostal mi temp, w sumie nic poza mu nir jest nawet katarku nie ma. Wiec poobserwuje.
Teraz biore sie za szybki obiad. I musze wstawic pranie. Bo jak rano wyjechałam tak dopiero wróciłam. Musze wykorzystać, że Tymek spi. Mam nadzieje ze u nas obędzie się bez temp po kluciu.
Lalia daj znać po fizjo. Ja mam jutro 😉Angie1985, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
A my nie mozemy dojść do porozumienia jeśli chodzi o imię
tzn nie ze się kłócimy tylko nie mozemy się zdecydować. Na początku miało być Julia. Potem zmieniło się na Pola. Teraz nagle mąż wymyślił Marcelina, podoba się nam, ale z drugiej strony długie imię. Mi się podoba Lilianna ale mąż jest na nie. Jemu się podoba Zuzanna ale ja jestem na nie 😂 J. jest za Marcelina. I tak nie mozemy się zdecydować. Z drugiej strony moja J. cała ciąże miała być Natalia a jak ja zobaczyłam to powiedziałam ze to jest Jagoda i tak zostało
dmg111, Ania81, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:A my nie mozemy dojść do porozumienia jeśli chodzi o imię
tzn nie ze się kłócimy tylko nie mozemy się zdecydować. Na początku miało być Julia. Potem zmieniło się na Pola. Teraz nagle mąż wymyślił Marcelina, podoba się nam, ale z drugiej strony długie imię. Mi się podoba Lilianna ale mąż jest na nie. Jemu się podoba Zuzanna ale ja jestem na nie 😂 J. jest za Marcelina. I tak nie mozemy się zdecydować. Z drugiej strony moja J. cała ciąże miała być Natalia a jak ja zobaczyłam to powiedziałam ze to jest Jagoda i tak zostało
Ja bym brała 2xJ.
U nas miała być druga Julka własnie, a wyszedł synek.Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Laila
dzisiejsza noc łaskawsza, poszłam spać o 21:30, nie musiałam dziś lulać godzinę od 4:00 więc zupełnie inaczej się czuje.
Byłam rano z Wiki na zaległym szczepieniu, a potem zawiozłam ją do przedszkola, w tym czasie młody spał mężowi.
Byłam na 10-minutowym spacerze bo był ryk 🤷
Co do covidu, to że raz się zachoruje to nie oznacza, że nie można go drugi raz złapać, niestety można.
To że nie ma się przeciwciał to nie oznacza, że się covidu nie przechodziło, mogło się go przechodzić, ale nie jest się ozdrowieńcem i jak sama nazwa wskazuje to nie ma się przeciwciał więc można zachorować jeszcze raz bądź pierwszy raz.
Ounai
Co do radzenia sobie ze starszakiem my wprowadziliśmy odliczanie dni do otrzymania nagrody. I tak np. nie będzie uwag w przedszkolu że byłaś niegrzeczna, jesteś grzeczna w domu przez 7 dni dostaniesz bajkę, i nagle zero uwag w przedszkolu i w domu bo Wiki czeka na otrzymanie w końcu bajki i odlicza dni.
Niby strzał w kolano przy dwójce dzieci bo nie mam starszaka "z głowy", ale wcale tak nie wyszło i przyniosło to oczekiwany efekt.
Na półmetrową czekoladę Milka z Biedronki Wiki musiała czekać 14 dni, być grzeczna, zero uwag, zadziałało.
To mi przypomina nasze czasy, że rzeczywiście żeby coś dostać wymarzonego trzebabylo czekać bo nie było tego np w sklepie, bo było za drogie, bo nie było w Baltonie, bo tata przywiezie z NRD (w tamtych czasach).
A i jeszcze jedno, u nas Wiki nie ma dostępu ani do telefonu, ani do tableta, ani do tv, chowam ją starodawną metodą. Owszem dostaje wieczorem bajkę, tak jak i ja dostawałam od rodziców wieczorynkę/dobranockę, ale sama nie ma dostępu do tego.Ania81, KarolinaMaria, dmg111, Lalia, emdar, Tajka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyKic super metoda.
U nas dzis dzien na rekach i na cycku. Padam na twarz. Ledwo udalo mi sie rozwiesic pranie, ale reszta domu to pobojowisko. Maz bedzie sie dzis martwic o obiad. 😁😁 Jeszcze bede musiala leciec do szkoly po dzieciaki.
kic83 lubi tę wiadomość
-
Ounai mój też dostał bajki mam taki opad sił że poszłabym spać najchętniej i też mam wyrzuty sumienia że na telefonie wisi ale fizcznie nie dam rady się z nim bawić, na szczęście mój mąż ostatnimi czasy punktualnie o 16.10 jest w domu i przejmuje młodego bawi się z nim albo robią razem coś na polu
Ounai lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ladyo wrote:A my nie mozemy dojść do porozumienia jeśli chodzi o imię
PS. Co do długich imion ja jestem Małgorzata i jakoś żyje.Ladyo, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023