Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania81 wrote:Kic super metoda.
U nas dzis dzien na rekach i na cycku. Padam na twarz. Ledwo udalo mi sie rozwiesic pranie, ale reszta domu to pobojowisko. Maz bedzie sie dzis martwic o obiad. 😁😁 Jeszcze bede musiala leciec do szkoly po dzieciaki.Ania81 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Żal post.
Dzisiaj się prawie popłakałam. Czekając na wizytę u osteopaty z Oliwką, wyszła mama z synkiem, tak miał na oko 1.5 miesiąca. Włożyła go pod pachę i zaczęła karmić.
A ja łzy w oczach. Ja bym tak nie mogła bo Oliwka nerwowa w dzień przy piersi jest i po karmieniu KP zawsze już czeka butla żeby dać jej mm, bo mojego jest za mało.
Mam wyrzuty do siebie, że ta laktacja nie ruszyła ładnie i nie dużo pokarmu aby Oliwka się na jadła.
Drugi zarzut do siebie że nie poszłam na CC od razu tylko była próba naturalnego. Przez co Oliwka ma napięcie na barki i szczękę i główkę stożkowata. Da się te cechy wypracować z fizjo i osteopata, ale gdyby nie parte i pchanie w kanał to by tego nie było😭O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Na to wychodzi, że wypłatę będziesz miała 29 marca. Kwoty zazwyczaj pojawiają się na tydzień przed wyplata. Takze sprawdzaj na bieżąco. A jeśli już znają termin to wydaje mi się, iż powinny już być widoczne 🤔
SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula, nasz pediatra obejrzał te zmiany na skórze i stwierdził że to nie jest alergia pokarmowa. Że albo przesuszyła się skóra tak bez powodu, lub zaczyna się AZS. Za trzy tygodnie mamy kolejne szczepienie i będzie oceniał jak to wygląda. Zalecił smarować emolientem i się nie stresować.
Michałek mało waży, z tego co patrzyłam spadł kanał niżej na siatce ☹️ doktorek tym tez kazał się nie stresować, zważymy jeszcze raz trzy tygodnie i zobaczymy jak będzie😔12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi, dbasz o Oliwkę nią najlepiej jak potrafisz. Chciałaś ją urodzić sn i ja to rozumiem, tyle się mówi o tym że sn jest lepsze. A to co się stało to nie jest Twoja wina. Jakbyś nie mogła urodzić sn to lekarze by Ci nie pozwolili próbować, tylko od razu dali do podpisania zgodę na CC. Tak naprawdę to jesteś bohaterką, i tak o sobie myśl, bo przeżyłaś dwa porody żeby wydać na świat jedno dziecko. Teraz pracujesz nad tym żeby problemy Oliwki wyprowadzić, chodzisz po specjalistach. Niejedna matka by na to nawet nie wpadła. Skoro można to wszystko naprawić to tym bardziej nie ma się o co biczować. Od początku do końca chciałaś i chcesz dla niej jak najlepiej! Sama wiem że problemy z laktacją potrafią siąść na głowę, bo tydzień temu przeplakalam kilka wieczorów po tym jak zobaczyłam jak karmi moja siostra. I wiem że będzie mi ciężko znosić ten widok. Ale z drugiej strony jak patrzę na Igę, na to jak rośnie, jak potrafi coraz więcej, to myślę sobie że sposób karmienia nie ma aż takiego znaczenia. Przecież ona mnie i tak kocha. Nasze córki nigdy nam nie powiedzą że byłyśmy do dupy matkami karmiąc mm. Ja też byłam dzieckiem dokarmianym i mam szczerze gdzieś czy mama karmiła mnie tak czy inaczej. Twoim zadaniem jest zabezpieczyć potrzeby dziecka, i robisz to znakomicie! Najważniejsze żeby nie płakała z głodu. Głowa do góry, popatrz na piękny uśmiech córeczki i ODPUŚĆ SAMEJ SOBIE, przestań być swoim najsurowszym krytykiem! Jesteś cudowną kobietą. I dlatego Twoja córeczka wybrała właśnie Ciebie na swoją mamę - wiedziała że będzie jej z Tobą dobrze 💓
dmg111, KarolinaMaria, Zulugula, Martt95, Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, Annia, emdar, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Iryska wrote:Zulugula, nasz pediatra obejrzał te zmiany na skórze i stwierdził że to nie jest alergia pokarmowa. Że albo przesuszyła się skóra tak bez powodu, lub zaczyna się AZS. Za trzy tygodnie mamy kolejne szczepienie i będzie oceniał jak to wygląda. Zalecił smarować emolientem i się nie stresować.
Michałek mało waży, z tego co patrzyłam spadł kanał niżej na siatce ☹️ doktorek tym tez kazał się nie stresować, zważymy jeszcze raz trzy tygodnie i zobaczymy jak będzie😔
Kurde oby to bylo zwykle przesuszenie a nie AZS. Ciekawe czy takie same zmiany mamy na skórze. A co do wagi to zauważyłaś żeby np mniej jadł Michalek?
Mi się dzis nie udało z wizytą, jutro mam dzwonić z rana najpierw na teleporade i wtedy lekarz zdecyduje czy mamy przyjść 🤦♀️💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:Dermicin, później zwykła oliwke, ziajke, a pozniej już się nie patyczkowałam tylko mocno wyczesywalam tą szczotką z dermicin i w końcu zeszlo, pozostałości suche(nie krzyczcie) delikatnie zdrapalam i w końcu jest piękna główka 😍
Ja polecam ten dermicin tez, 3 dni i wyczesane, ta szczotka jest mega 👍 pod włos najlepiej czesacEwa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Kurde oby to bylo zwykle przesuszenie a nie AZS. Ciekawe czy takie same zmiany mamy na skórze. A co do wagi to zauważyłaś żeby np mniej jadł Michalek?
Mi się dzis nie udało z wizytą, jutro mam dzwonić z rana najpierw na teleporade i wtedy lekarz zdecyduje czy mamy przyjść 🤦♀️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Na to wychodzi, że wypłatę będziesz miała 29 marca. Kwoty zazwyczaj pojawiają się na tydzień przed wyplata. Takze sprawdzaj na bieżąco. A jeśli już znają termin to wydaje mi się, iż powinny już być widoczne 🤔
-
dmg111 wrote:Wiem, ze mnie udusicie, ale 29 🙈 Jak moja siostra miała dziecko ja miałam 20 i szalałam z młodym ile się da, a teraz już jestem wykończona, serio, mam mocne kryzysy, oczywiście nie daje Julce tego odczuć, ale odpadam 😥 Pobudki co godzinę, drzemki 25-35min pod warunkiem, że na rączkach, inaczej 10min, nie wiem czy może być gorzej 🤷🏻♀️
29 lat, młoda, ładna, mądra, kochana, jeszcze jej się odmieni 😚😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:39
Lalia, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka wrote:Meggi, dbasz o Oliwkę nią najlepiej jak potrafisz. Chciałaś ją urodzić sn i ja to rozumiem, tyle się mówi o tym że sn jest lepsze. A to co się stało to nie jest Twoja wina. Jakbyś nie mogła urodzić sn to lekarze by Ci nie pozwolili próbować, tylko od razu dali do podpisania zgodę na CC. Tak naprawdę to jesteś bohaterką, i tak o sobie myśl, bo przeżyłaś dwa porody żeby wydać na świat jedno dziecko. Teraz pracujesz nad tym żeby problemy Oliwki wyprowadzić, chodzisz po specjalistach. Niejedna matka by na to nawet nie wpadła. Skoro można to wszystko naprawić to tym bardziej nie ma się o co biczować. Od początku do końca chciałaś i chcesz dla niej jak najlepiej! Sama wiem że problemy z laktacją potrafią siąść na głowę, bo tydzień temu przeplakalam kilka wieczorów po tym jak zobaczyłam jak karmi moja siostra. I wiem że będzie mi ciężko znosić ten widok. Ale z drugiej strony jak patrzę na Igę, na to jak rośnie, jak potrafi coraz więcej, to myślę sobie że sposób karmienia nie ma aż takiego znaczenia. Przecież ona mnie i tak kocha. Nasze córki nigdy nam nie powiedzą że byłyśmy do dupy matkami karmiąc mm. Ja też byłam dzieckiem dokarmianym i mam szczerze gdzieś czy mama karmiła mnie tak czy inaczej. Twoim zadaniem jest zabezpieczyć potrzeby dziecka, i robisz to znakomicie! Najważniejsze żeby nie płakała z głodu. Głowa do góry, popatrz na piękny uśmiech córeczki i ODPUŚĆ SAMEJ SOBIE, przestań być swoim najsurowszym krytykiem! Jesteś cudowną kobietą. I dlatego Twoja córeczka wybrała właśnie Ciebie na swoją mamę - wiedziała że będzie jej z Tobą dobrze 💓
Piękne jest to co napisałaś.
Chciałabym dać co najlepsze dla córki.
Dzisiaj dobił mnie jeszcze jej brzuszek. Wracamy do pepti, powrót do innego mleka to porażka. Dzisiaj całą noc stękala i pół dnia płacze, aż się zachodzi, a ona bardzo mało płacze ogólnie.O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Kurde oby to bylo zwykle przesuszenie a nie AZS. Ciekawe czy takie same zmiany mamy na skórze. A co do wagi to zauważyłaś żeby np mniej jadł Michalek?
Mi się dzis nie udało z wizytą, jutro mam dzwonić z rana najpierw na teleporade i wtedy lekarz zdecyduje czy mamy przyjść 🤦♀️02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰