X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia masz dzisiaj fizjo, czy coś przegapiłam?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Kic super metoda.

U nas dzis dzien na rekach i na cycku. Padam na twarz. Ledwo udalo mi sie rozwiesic pranie, ale reszta domu to pobojowisko. Maz bedzie sie dzis martwic o obiad. 😁😁 Jeszcze bede musiala leciec do szkoly po dzieciaki.
    High five! Mi się płakać chce jak widzę mieszkanie. Prania nie udało mi się rozwiesić. Może nie zgnije do wieczora w pralce. Udało mi się rozpakować zmywarkę. I nawet kilka rzeczy zapakować do niej. Młody ma lekkiego NOPa. Ułożył kilka klocków i powiedział że nie ma sił układać dalej. Marta też wyje cały dzień. Odliczam godziny do powrotu męża. Nawet nie mam jak wstać po termometr żeby im zmierzyć temp. Ale dostali od razu ibuprom więc nawet jeśli urosła to mam nadzieję że niedużo. I tak ibupromu jeszcze nie mogę im podać.

Ania81 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żal post.

Dzisiaj się prawie popłakałam. Czekając na wizytę u osteopaty z Oliwką, wyszła mama z synkiem, tak miał na oko 1.5 miesiąca. Włożyła go pod pachę i zaczęła karmić.

A ja łzy w oczach. Ja bym tak nie mogła bo Oliwka nerwowa w dzień przy piersi jest i po karmieniu KP zawsze już czeka butla żeby dać jej mm, bo mojego jest za mało.

Mam wyrzuty do siebie, że ta laktacja nie ruszyła ładnie i nie dużo pokarmu aby Oliwka się na jadła.

Drugi zarzut do siebie że nie poszłam na CC od razu tylko była próba naturalnego. Przez co Oliwka ma napięcie na barki i szczękę i główkę stożkowata. Da się te cechy wypracować z fizjo i osteopata, ale gdyby nie parte i pchanie w kanał to by tego nie było😭

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dalej mecze ten ZUS.

W zakładce Zasiłki mam tylko datę decyzji, bez kwot i dat wypłat.

Ale dziś otrzymałam taka informacje na moje zapytanie. Czy to oznacza, że lada dzień pokażą mi się tam kwoty w tej zakładce i wypłata zasiłku dla mnie będzie 29.03?
    f7fd7fcb8732.jpg

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, dalej mecze ten ZUS.

W zakładce Zasiłki mam tylko datę decyzji, bez kwot i dat wypłat.

Ale dziś otrzymałam taka informacje na moje zapytanie. Czy to oznacza, że lada dzień pokażą mi się tam kwoty w tej zakładce i wypłata zasiłku dla mnie będzie 29.03?
    f7fd7fcb8732.jpg
    Na to wychodzi, że wypłatę będziesz miała 29 marca. Kwoty zazwyczaj pojawiają się na tydzień przed wyplata. Takze sprawdzaj na bieżąco. A jeśli już znają termin to wydaje mi się, iż powinny już być widoczne 🤔

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Bo ciemieniucha odpuściła i w końcu włoski zaczęły rosnąć 😍 muszę zrobić to zdjęcie na 5 miesięcy 🙈

Co stosowałaś na ciemieniuche?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula, nasz pediatra obejrzał te zmiany na skórze i stwierdził że to nie jest alergia pokarmowa. Że albo przesuszyła się skóra tak bez powodu, lub zaczyna się AZS. Za trzy tygodnie mamy kolejne szczepienie i będzie oceniał jak to wygląda. Zalecił smarować emolientem i się nie stresować.
    Michałek mało waży, z tego co patrzyłam spadł kanał niżej na siatce ☹️ doktorek tym tez kazał się nie stresować, zważymy jeszcze raz trzy tygodnie i zobaczymy jak będzie😔

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, dbasz o Oliwkę nią najlepiej jak potrafisz. Chciałaś ją urodzić sn i ja to rozumiem, tyle się mówi o tym że sn jest lepsze. A to co się stało to nie jest Twoja wina. Jakbyś nie mogła urodzić sn to lekarze by Ci nie pozwolili próbować, tylko od razu dali do podpisania zgodę na CC. Tak naprawdę to jesteś bohaterką, i tak o sobie myśl, bo przeżyłaś dwa porody żeby wydać na świat jedno dziecko. Teraz pracujesz nad tym żeby problemy Oliwki wyprowadzić, chodzisz po specjalistach. Niejedna matka by na to nawet nie wpadła. Skoro można to wszystko naprawić to tym bardziej nie ma się o co biczować. Od początku do końca chciałaś i chcesz dla niej jak najlepiej! Sama wiem że problemy z laktacją potrafią siąść na głowę, bo tydzień temu przeplakalam kilka wieczorów po tym jak zobaczyłam jak karmi moja siostra. I wiem że będzie mi ciężko znosić ten widok. Ale z drugiej strony jak patrzę na Igę, na to jak rośnie, jak potrafi coraz więcej, to myślę sobie że sposób karmienia nie ma aż takiego znaczenia. Przecież ona mnie i tak kocha. Nasze córki nigdy nam nie powiedzą że byłyśmy do dupy matkami karmiąc mm. Ja też byłam dzieckiem dokarmianym i mam szczerze gdzieś czy mama karmiła mnie tak czy inaczej. Twoim zadaniem jest zabezpieczyć potrzeby dziecka, i robisz to znakomicie! Najważniejsze żeby nie płakała z głodu. Głowa do góry, popatrz na piękny uśmiech córeczki i ODPUŚĆ SAMEJ SOBIE, przestań być swoim najsurowszym krytykiem! Jesteś cudowną kobietą. I dlatego Twoja córeczka wybrała właśnie Ciebie na swoją mamę - wiedziała że będzie jej z Tobą dobrze 💓

dmg111, KarolinaMaria, Zulugula, Martt95, Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, Annia, emdar, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:49

Ewa88 lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:49

KarolinaMaria, Martt95, Ania81 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Zulugula, nasz pediatra obejrzał te zmiany na skórze i stwierdził że to nie jest alergia pokarmowa. Że albo przesuszyła się skóra tak bez powodu, lub zaczyna się AZS. Za trzy tygodnie mamy kolejne szczepienie i będzie oceniał jak to wygląda. Zalecił smarować emolientem i się nie stresować.
    Michałek mało waży, z tego co patrzyłam spadł kanał niżej na siatce ☹️ doktorek tym tez kazał się nie stresować, zważymy jeszcze raz trzy tygodnie i zobaczymy jak będzie😔

Kurde oby to bylo zwykle przesuszenie a nie AZS. Ciekawe czy takie same zmiany mamy na skórze. A co do wagi to zauważyłaś żeby np mniej jadł Michalek?
    Mi się dzis nie udało z wizytą, jutro mam dzwonić z rana najpierw na teleporade i wtedy lekarz zdecyduje czy mamy przyjść 🤦‍♀️

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Dermicin, później zwykła oliwke, ziajke, a pozniej już się nie patyczkowałam tylko mocno wyczesywalam tą szczotką z dermicin i w końcu zeszlo, pozostałości suche(nie krzyczcie) delikatnie zdrapalam i w końcu jest piękna główka 😍

Ja polecam ten dermicin tez, 3 dni i wyczesane, ta szczotka jest mega 👍 pod włos najlepiej czesac

Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ma biegunkę i gorączkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:40

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kurde oby to bylo zwykle przesuszenie a nie AZS. Ciekawe czy takie same zmiany mamy na skórze. A co do wagi to zauważyłaś żeby np mniej jadł Michalek?
    Mi się dzis nie udało z wizytą, jutro mam dzwonić z rana najpierw na teleporade i wtedy lekarz zdecyduje czy mamy przyjść 🤦‍♀️
    On różnie je, ciężko stwierdzić czy się najada, często robi aferki przy karmieniu i nie wiadomo o co mu chodzi...

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Na to wychodzi, że wypłatę będziesz miała 29 marca. Kwoty zazwyczaj pojawiają się na tydzień przed wyplata. Takze sprawdzaj na bieżąco. A jeśli już znają termin to wydaje mi się, iż powinny już być widoczne 🤔
    Właśnie dlatego mnie to zdziwiło. No nic, zobaczymy jutro, czy coś się pokaże.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Wiem, ze mnie udusicie, ale 29 🙈 Jak moja siostra miała dziecko ja miałam 20 i szalałam z młodym ile się da, a teraz już jestem wykończona, serio, mam mocne kryzysy, oczywiście nie daje Julce tego odczuć, ale odpadam 😥 Pobudki co godzinę, drzemki 25-35min pod warunkiem, że na rączkach, inaczej 10min, nie wiem czy może być gorzej 🤷🏻‍♀️

29 lat, młoda, ładna, mądra, kochana, jeszcze jej się odmieni 😚😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:39

Lalia, dmg111, emdar lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg Julcia prześliczna, już taka duża dziewczynka 🙂

dmg111 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Meggi, dbasz o Oliwkę nią najlepiej jak potrafisz. Chciałaś ją urodzić sn i ja to rozumiem, tyle się mówi o tym że sn jest lepsze. A to co się stało to nie jest Twoja wina. Jakbyś nie mogła urodzić sn to lekarze by Ci nie pozwolili próbować, tylko od razu dali do podpisania zgodę na CC. Tak naprawdę to jesteś bohaterką, i tak o sobie myśl, bo przeżyłaś dwa porody żeby wydać na świat jedno dziecko. Teraz pracujesz nad tym żeby problemy Oliwki wyprowadzić, chodzisz po specjalistach. Niejedna matka by na to nawet nie wpadła. Skoro można to wszystko naprawić to tym bardziej nie ma się o co biczować. Od początku do końca chciałaś i chcesz dla niej jak najlepiej! Sama wiem że problemy z laktacją potrafią siąść na głowę, bo tydzień temu przeplakalam kilka wieczorów po tym jak zobaczyłam jak karmi moja siostra. I wiem że będzie mi ciężko znosić ten widok. Ale z drugiej strony jak patrzę na Igę, na to jak rośnie, jak potrafi coraz więcej, to myślę sobie że sposób karmienia nie ma aż takiego znaczenia. Przecież ona mnie i tak kocha. Nasze córki nigdy nam nie powiedzą że byłyśmy do dupy matkami karmiąc mm. Ja też byłam dzieckiem dokarmianym i mam szczerze gdzieś czy mama karmiła mnie tak czy inaczej. Twoim zadaniem jest zabezpieczyć potrzeby dziecka, i robisz to znakomicie! Najważniejsze żeby nie płakała z głodu. Głowa do góry, popatrz na piękny uśmiech córeczki i ODPUŚĆ SAMEJ SOBIE, przestań być swoim najsurowszym krytykiem! Jesteś cudowną kobietą. I dlatego Twoja córeczka wybrała właśnie Ciebie na swoją mamę - wiedziała że będzie jej z Tobą dobrze 💓

Piękne jest to co napisałaś.
    Chciałabym dać co najlepsze dla córki.
    Dzisiaj dobił mnie jeszcze jej brzuszek. Wracamy do pepti, powrót do innego mleka to porażka. Dzisiaj całą noc stękala i pół dnia płacze, aż się zachodzi, a ona bardzo mało płacze ogólnie.

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, Zulu dzięki :) zamawiam na gemini :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:53

dmg111 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zulu teraz lekarz musi przyjąć dziecko takie małe normalnie na wizyte. Pisałyśmy już tutaj o tym kilka dni temu. Wszedł przepis, że dla dzieci do 6rż nie mogą robić teleporad. No chyba, że Ty w ten sposób wolisz 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 3287 3288 3289 3290 3291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ