Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Hejo. Dawno nie zagladalam, ale ostatnio mi zycie nabiera rozpedu razem z wiosna. Przygotowania do swiat,chrzcin. Malwi co raz bardziej absorbujaca, wiec mam malutko czasu na cokolwiek.
Mam nadzieje ze u Was wszystko okej.
Kiedy robicie chrzciny? W święta? Pochwal się zdjęciami swoich wypieków. Na pewno są na miarę bożonarodzeniowej chatki z piernika 😁🦄 2021 r. -
Enigvaa wrote:Hejo. Dawno nie zagladalam, ale ostatnio mi zycie nabiera rozpedu razem z wiosna. Przygotowania do swiat,chrzcin. Malwi co raz bardziej absorbujaca, wiec mam malutko czasu na cokolwiek.
Mam nadzieje ze u Was wszystko okej.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Tymek ma takiego kolegę z którym zawsze ładnie się bawili i bardzo go lubiłam. Ale po 2 dniach u nas mam dość. Jest nieznośny. Nie słucha, jest niegrzeczny. Mówię, że czegoś nie wolno, wyjdę tylko z pokoju to już to robi bo przecież nie widzę. Jak on dokucza kolegom to jest spoko, ale jak jemu dokuczają to od razu biegnie skarżyć. Dziś też jego mama mnie trochę wkurzyła, bo wiedziała że idziemy na plac zabaw i wszystkie dzieci były umówione o 14, to przywiozła go o 15:15 i na plac zabaw doszlismy o 15:30. Podobno syn się tak długo zbierał.. Muszę wykombinować jak zrobić, żeby jednak częściej Tymek się widywał z innymi dziećmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 21:48
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziekujemy za komplementy stylówy Kuby 😁
Tajka pokoik śliczny. Piękna mama z Ciebie 😉
Zielona gratulacje i trzyma kciuki za zdrówko malutkiej i Twoje.
Mamusie nocnych marków ciesze się ze dzisiaj była lepsza noc. Oby nie jedyna, z wiosna może przyszedł i lepszy sen.
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKornela dostała receote na okulary z refundacja... Wow. Szkła zamiast 300 będą kosztować 240 😂 oprawki drugie tyle... No nic, trzeba to trzeba... Jutro mam dzień wolny, więc jedziemy wyrobić jej okularki. A po wypłacie ja sobie też wyrobię nowe, bo już kiepsko widzę w obecnych 🤔
Jutro muszę ogarnąć też zakupy i mieszkanie wysprzątać, bo w sobotę te urodzinki
Aaaa no i dziś wreszcie przyszło łóżeczko Matyldy ❤️
Buziaki dla cioc i dzieciaczków 😍 oby nocka była dla Was łaskawa!
Suszarka, Ounai, Nikaa92, dmg111, Ania81, Lalia, kar_oliv, Fragaria, Nowastaraczka, Inaa89, emdar, kiniusia270, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
U mnie też sporo sie działo ostatnio 😁 po powrocie do domu strasznie walczyłam zeby karmić piersia, obolałe, poranione piersi były strasznym problemem. W końcu po tygodniu nareszcie mogę powiedzieć że karmienie sprawia mi 100% przyjemność 😂 w sumie tez dlatego ze juz mi się wygoiło wszystko, a mala tez lepiej zaczela ssac i już tak nie łapie jak wygłodzony potworek 🤣
Jesteśmy tez po pierwszej wizycie patronazowej, z którego ogolnie nie jestem zadowolona. Miałam tez duzo problemow z przychodnia bo ta ktora wybrałam dla małej poprosiła nas o zmianę, bo polozna poszla na miesiąc wolnego i jeszcze pediatry miało nie być przez 2 tygodnie...
Wiec normalnie cyrk.
Z wagi mam 5 kg na + do zrzucenia 😭 nie wiem kiedy to ze mnie zejdzie. Plus taki ze chociaz moge wejść w swoje ubrania normalnie. Pomału dostosowuje się do rytmu małej i jakoś tak we 3 nam mija przyjemnie czas 🥰
Jedynie zostało mi załatwić sprawę z rana po cieciu bo zauważyłam ze szew mi się rozpuścił na samym koncu i nie zrosla mi się skóra i mam dziurke😞 muszą mnie zalatac💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Mart, też mi gin zapisywał Gynazol mniej więcej na Twoim etapie. Tylko miałam sobie jedną tubkę dać od razu a drugą za dwa tygodnie 🙄 ten aplikator to taki średnio komfortowy, no ale mus to mus 🤣
Co do sączenia wód, dostałam "w spadku" wkładki Saguella amniocheck i jak ktoś ma schizy to polecam. Kilka dni przez porodem myślałam że mi wody odchodzą bo kichnelam i coś ze mnie wyleciało. Założyłam wkładkę, zrobiłam wszystko jak na instrukcji i okazało się że to nie to 🤷 tylko te wkładki są dość drogie i ciężko dostępne, chyba trzeba internetowo zamawiać.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Olla, a czemu nie jesteś zadowolona z patronażu? Cieszę się, że udało się pokonać trudności z kp! 5kg zapasu dwa tygodnie po porodzie to jest niewiele. Uwierz mi, do końca połogu jeszcze trochę zejdzie, a jak wchodzisz w swoje stare ubrania to kobieto, Ameryka! 🤣
dmg111, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Suszarka, kobitka ogolnie była bardzo miła, ale to był taki typ starej szkoły, co jeszcze na dodatek mało słuchała, a sama za dużo gadala nie na temat 🙄 na szybko tam pokazała na co tylko zwrócić uwagę u małej, bo z powodu covida to te wizyty są teraz krótsze mówiła. I tak nie czułam się usatysfakcjonowana
Napewno się cieszę że 5 kg zostało tylko a nie 20 jak to było w przypadku mojej mamy 🤣 moje zdziwienie było wielkie jak buty które na okres ostatnich tygodni co kupiłam większe bo ciasno mi się robiło, nagle zrobiły się luźne 😂💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
KarolinaMaria wrote:Kiedy robicie chrzciny? W święta? Pochwal się zdjęciami swoich wypieków. Na pewno są na miarę bożonarodzeniowej chatki z piernika 😁
Ja tylko robie tort, mazurka i jajka do koszyczka. Reszte ciast robi tesciowa 😁 chrzcimy w poniedzialek wielkanocny.Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dzień dobry
witam w ciąży donoszonej
chyba...bo właśnie, zaczynam 38, czyli 37+0 to ciąża donoszona, czy liczy się skończony 38 tydzień? Termin mam za 3 tygodnie, czyli 40 tydz jest za 3 tygodnie ..chyba tego nie czaję 🤔
Miłego dnia 🥰Zulugula, Martt95, KarolinaMaria, Nikaa92, kar_oliv, Nowastaraczka, emdar, Ewa88 , Olla95, Lalia, Ania81, Suszarka, Karenira, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dzień dobry
witam w ciąży donoszonej
chyba...bo właśnie, zaczynam 38, czyli 37+0 to ciąża donoszona, czy liczy się skończony 38 tydzień? Termin mam za 3 tygodnie, czyli 40 tydz jest za 3 tygodnie ..chyba tego nie czaję 🤔
Miłego dnia 🥰
Z tego co zrozumialam ostatnio to juz donoszona 💪🏼💚
Witamy witamy 💚
Edit. Masz nawet ładnie opisany suwaczek 🥰
Edit2. Tajka pamiętam ze jak tobie wyszły dwie kreseczki na teście to ja zaczynałam akurat swój szczęśliwy cykl 💚 jak to zleciało 🙈 teraz jeszcze wytrwać te 2 tygodnie i działać 😈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 08:57
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021