X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj mam dobrze. Maz sie zabrał za sprzątanie, mi nie pozwala nic robić. Leze i popijam kawkę, no nic... trzeba zacząć się z tego cieszyć bo niedługo się skończy 🤭😂

Ounai, Lalia, dmg111, Nikaa92, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zdrowych spokojnych świąt bez niemiłych niespodzianek. Żebyście mogły je spędzić tak jak sobie wymarzyłyście. Dużo zdrowia. 😘

Inaa89, Lalia, Ounai, dmg111, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie!

WESOŁYCH Świąt dziewczyny! Przede wszystkim zdrowia, bo ono najważniejsze ❤️ reszta się ułoży!

I pamiętacie, że to już wiosna, teraz już będzie lepiej :)

Inaa89, Lalia, Ounai, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i pogodnych świąt wielkanocnych!🐣🥚🐤

Lalia, Ounai, dmg111, Inaa89, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dzień dobry z kawusia! ☕

Ja ogólnie jestem daleko w polu. Nie mam zrobione na Święta NIC. Ale może jakoś zdążę. Dziś te urodziny Kornelki. Mąż w oracy do 14. A ja musze zasuwa z dziećmi do sklepu, po balony, po torta i ogarnąć mieszkanko...

No wesoło 😂

Wczoraj byłam z Kornelia wybrać okularki u optyka. Oczywiście księżniczka wybrała sobie piękne, różowe ❤️ że względu na specjalne szkła czas oczekiwania to około 2 tyg, tak więc czekamy aż będa gotowe.

Przy okazji ja też po przymierzałam sobie okulary, bo już czas wymienić. Uparłam się na kształt coś w stylu kociego oka, i panterkę. Finalnie wybrałam sobie 2 oprawki. I mam zamiar te 2 właśnie zrobić, żeby zrobić. Jedna rzeczywiście panterkowa, druga oprawka cieniutka, metalowa. Aż w szoku byłam, jak ładnie mogą człowiekowi dobrać okulary! Troszkę mnie to będzie kosztować, no ale trudno... :)

Tak więc Święta w sumie spędzam z dziećmi w domu, P jutro też pracuje do 14. Także śniadanie jemy sami. A w pon dzieci jadą do taty (pewnie znów sam Filip), tak więc szybko nam minie czas...

A we wtorek już do pracy.

Raporty wagi - podziwiam Was i dalej kibicuje. U mnie jakieś anomalie się dzieją. Mimo zjadania 2000 kcal, zmiany leków waga mi poszła do góry 🤦‍♀️ ale mam jeszcze miesiąc i jeśli na tych lekach nie ruszy, to zmiana na mocniejsze już.
    Od dziś też wracam do ćwiczeń. Już wiem jak wygląda nasz dzień w tygodniu, kiedy pracuje, także mige wszystko zaplanować...

Czekam też na kolejny Zanzibar - w przyszłym tyg idę na paznokcie - robię Żel bo hybryda dalej mi odpryskuje... A kosmetyczka mi zrobi z tajniaka. Co to za czasy że ludzie tak muszą się kryć, żeby pracować i wyżyć 🤦‍♀️
    Mi też odpryskuje i moje paznokcie łamią się pod hybrydą :/ już mam dość i też zastanawiam się czy nie zrobić żelowych, bo ile można :/ lewa ręka powoli wraca do normy, ale na prawej jest dramat :/już robię całkiem krótkie bo potrafił mi się przy samej skórze odłamać paznokieć.

Co do Świat to ja wzięłam mój sprawdzony catering i dziś mamy odebrać do odgrzania. Płacę 150zl za 12 kawałków mięsa. A że jesteśmy sami to sporo pójdzie do zamrożenia. Ciasta też chciałam kupić ale mąż się odpalił że będzie piekł.

W kwestii działki, sprawdziłam mapy i w granicy z działka kończą się tereny zalewowe. Nie wiem czy zaryzykuję szczerze mówiąc. W dodatku myśleliśmy że obok jest przepompownia wody, a tam jest przepompownia ścieków :/ tak, że słabo. Jedyny plus taki, że jednak jest to blisko miasta no i wielkość.

age.png

age.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świat! ❤️🐣

Mi tez szybko odchodziła hybryda do tego mam uczulenie na semilaca... po tygodniu potrafiła odpadać z paznokci 🙄 kosmetyczka zaproponowała, ze najpierw położy żel i na to hybrydę i teraz trzyma ponad 3 tygodnie;)

Ania81 lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś się trzymała, a teraz po ciąży takie hece :/

Dziewczyny, ja również życzę Wam radosnych Świąt, niech Zmartwychwstały Chrystus darzy Was zdrowiem, miłością i radością w tych trudnych dla wszystkich czasach.

Lalia, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, moi rodzice mają "za płotem" przepompownie ścieków i to masakra, po roztopach czy dużych opadach potrafiło wywalać studzienki z kanalizacja, w domu śmierdziało szambem, dodzwonić się do służb to był dramat 🤦

Martt, jeśli się nie mylę, to Enigva ('96) jest rok młodsza od Ciebie, potem jesteś Ty ('95), później Suzi, Nadzieja i ja ('94), a po nas Motylek ('93)😁

DMG, dużo zdrówka i spokoju dla Was 😘😘😘

A wszystkim Mamusiom życzymy zdrowych, spokojnych i mimo wszystko radosnych świąt Wielkanocnych 🐣🐣🐣

Martt95, SzalonaOna, Inaa89, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, moi rodzice mają "za płotem" przepompownie ścieków i to masakra, po roztopach czy dużych opadach potrafiło wywalać studzienki z kanalizacja, w domu śmierdziało szambem, dodzwonić się do służb to był dramat 🤦

My też mieliśmy na oku kupic bliźniaka od prywaciarza. Bliźniak tańszy, większy i z garażem oraz dużo większą działka. Ale minus taki ze niedaleko jest ta przepompownia ścieków. I właśnie jak popada i przejedzie się tam tylko autem to jest masakra, może i da się przyzwyczaić ale trochę słabo jednak 🤧😷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 12:46

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Martt, jeśli się nie mylę, to Enigva ('96) jest rok młodsza od Ciebie, potem jesteś Ty ('95), później Suzi, Nadzieja i ja ('94), a po nas Motylek ('93)😁

DMG, dużo zdrówka i spokoju dla Was 😘😘😘

A wszystkim Mamusiom życzymy zdrowych, spokojnych i mimo wszystko radosnych świąt Wielkanocnych 🐣🐣🐣
    Dzięki! To my sobie chyba darujemy. Może się coś jeszcze trafi. Jeszcze kilka działek jest które mamy w ulubionych ;)

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnych, rodzinnych Świat w tych trudnych czasach. Dużo zdrowia. I przespanych nocy! Aby najszybciej cały świat wrócił do normalności. 🐰🐇🐣🐤🐥⛪

Angie1985, Iryska, Karenira, Lalia, Inaa89, Ounai, Ania81, Nowastaraczka, SzalonaOna, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mamy. Więcej mąż mówił, pokazałam jej dzieci, czuję jakby tona stresu ze mnie zeszła. Mieliśmy jutro dzwonić, ale od wczoraj miałam tak ściśnięty żołądek ze nie byłam w stanie czekać. Tak więc mam z głowy, mogę świętować.

Suszarka, Ania81, Nowastaraczka, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, tak mi przyszło do głowy. A Ty trzymasz dietę o niskim ig czy tylko deficyt? Może tu leży problem?

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to nie jest tak, że po każdym deszczu i po każdych roztopach śmierdzi, ale jak zdarzały się usterki, to był dramat. Tych usterek i dramatów zdarzyło się może z 5, ale jak już były to nie dało się w domu wytrzymać, bo normalnie podnosiło klapę w toalecie 🤯

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart nie wiem gdzie Ty te kg mialas w poprzedniej ciąży. Ślicznie wyglądałaś w 1 ciąży w 2 również. No takie 16+ to masz 😉 Zazdroszczę młodego wyglądu.

Motylku tez nic jeszcze nie mam na święta xD jakoś nie czuje tych swiat i przez to srednio chce mi się cokolwiek robić.

Ania jak pępuszek maluszka, byłaś w końcu znow na pogotowiu z nim?

Ula trzymam kciuki żebys miała te przeciwciała. Dobrze ze z Julkiem wszystko ok i oby tak zostało.

Anetka trochę spóźnione ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń.

Z okazji świąt które i w tym roku nie są "normalne" chciałabym wszystkim życzyć duuzo zrowia, miłości i świat spędzonych w rodzinnym gronie na tyle ile to możliwe. Oraz Wam i sobie jak najszybszego powrotu do normalności.

Lalia, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, to nie jest tak, że po każdym deszczu i po każdych roztopach śmierdzi, ale jak zdarzały się usterki, to był dramat. Tych usterek i dramatów zdarzyło się może z 5, ale jak już były to nie dało się w domu wytrzymać, bo normalnie podnosiło klapę w toalecie 🤯
    Wiem, ale sama działką kosztuje 250 tys. A to nie jest jej jedyny minus. Więc raczej odpuścimy sobie i będziemy czekać czy nie trafi się coś lepszego. Tak czy siak bardziej martwi mnie ta rzeczka. Mój tata mieszkał obok takiej i przeżył 2 powodzie. Co prawda ta koło której mieszkał wylewała bardziej, bo cofała się do niej woda z Wisły, a tu jedynie woda z jeziora mogłaby się cofnąć ale mimo wszystko nie wiem czy chcę ryzykować.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej nie piekę, bo mama i teściowa obiecały się wymienić 😁🐰

b2457df24217.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 15:26

Martt95, Ounai, Ania81, kic83, Nowastaraczka, SzalonaOna, Suszarka, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, traktuj to jako komplement, że młodo wyglądasz. 🙂 Zresztą, faktycznie jesteś młoda. 😉
    A ekspedientki czasami inteligencją nie grzeszą. Gdy byliśmy z małym u lekarza, skoczyliśmy na szybkie zakupy. Wsadziliśmy go z nosidełkiem do wózka sklepowego, obrączki na dłoniach, mój mąż wygląda jak mój ojciec. A ona mnie prosi o dowód... Bo kupiłam Karmi 0% na laktację. 😂😂

Martt95, Ania81, Nowastaraczka, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Martt, traktuj to jako komplement, że młodo wyglądasz. 🙂 Zresztą, faktycznie jesteś młoda. 😉
    A ekspedientki czasami inteligencją nie grzeszą. Gdy byliśmy z małym u lekarza, skoczyliśmy na szybkie zakupy. Wsadziliśmy go z nosidełkiem do wózka sklepowego, obrączki na dłoniach, mój mąż wygląda jak mój ojciec. A ona mnie prosi o dowód... Bo kupiłam Karmi 0% na laktację. 😂😂

Jak poszło podcinanie?

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa dziekuje za pamiec😍. Tak bylam dzis w nocy na pogotowiu bo synek cale popoludnie, wieczor darl sie z bolu. Ma zakzaenie, dostal antybiotyk w masci. Brak mi slow na sluzbe zdrowia, a wczoraj omalo nie zamordowalam wzrokiem (jezykiem chyba tez) pielegniarki i lekarki bo ruszaly sie jakos tak szybciej niz zwykle. Dobrze, ze to zakazenie dopiero sie zaczelo i masc jest tylko na kilka dni. Efekty juz widze🤩.

Laila dawaj adres, lockdown czy nie wpadam na te babeczki 🤤🤤🤤.

Zycze wam dziewczyny spokojnych swiat.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

‹‹ 3343 3344 3345 3346 3347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ