Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, których maluchy mają pianinko poduszkę Fisher Price. Czy materiałowe elementy zabawki można prać? Da się wyciągnąć grający mechanizm? Chcę zamówić coś od zajączka dla Matyldy (Wiem, wiem, późno, ale nie będzie pamiętała, że dostała po świętach ;P ), podoba mi się ta zabawka, ale przy ulewającym bobasie muszę mieć możliwość wyprania 😁🦄 2021 r.
-
Martt, świetnie wyglądasz 😁 jesteś rocznik mojego brata 😎 ja rok starsza 😁
Anetko, wszystkiego co najlepsze 😍 mało trosk, a wiele radości 😘
Ounai, napisz coś więcej o działce 🤩
Tajka, kawał dobrej roboty zrobiliście 💪
Ja dzisiaj upiekłam babkę piaskową i kruche spody do babeczek, jutro zrobię do nich krem ze śmietany i mascarpone plus świeże owoce, taki powiew wiosny 💐 więcej nie piekę, bo jeden dzień będziemy u teściów, a drugi u rodziców i stosujemy handel wymienny, ich ciasta za moje babeczki 🤣 mieszkanie mamy prawie wysprzątane, zostało tylko umyć podłogi i skończyć prasować 👍 jutro ugotuję żurek, chleb upiekła nam teściowa, a jeśli tylko pogoda dopisze to idziemy w trójkę na świecenie pokarmów bo jest na zewnątrz, a do kościoła mamy 2 min spacerkiem 🙂Martt95 lubi tę wiadomość
-
Lalia, działka we wsi która jest już częścią naszego miasta, więc jest świetnie skomunikowana. 13min na piechotę od szkoły podstawowej.
Plusy:
- obok tereny które nigdy nie będą budowlane
- zabudowa jednorodzinna, brak bloków
- wydane warunki zabudowy
- uzbrojona (media 20m dalej)
- dostęp do kanalizacji i gazu (na wioskach nie zawsze jest)
- kształt prostokąta
- 10ar
Minusy:
- druga linia zabudowy
- widok na strefę przemysłową
- jakieś 100m dalej mini rzeczka, a wiadomo, że i mini rzeczki mogą wylać przy dużych opadach deszczu
Generalnie facet kupił ja dla siebie, ale okazało się że narzeczona jest w ciąży... z innym. No i ślub odwołany, budowy domu nie będzie więc stwierdził że sprzedaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 20:58
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, których maluchy mają pianinko poduszkę Fisher Price. Czy materiałowe elementy zabawki można prać? Da się wyciągnąć grający mechanizm? Chcę zamówić coś od zajączka dla Matyldy (Wiem, wiem, późno, ale nie będzie pamiętała, że dostała po świętach ;P ), podoba mi się ta zabawka, ale przy ulewającym bobasie muszę mieć możliwość wyprania 😁
Marta ulewala i ja to przecierałam od razu mokrymi chusteczkami. Ten materiał jest taki śliski i nie wchłania. A poduszeczkę prałam i suszyłam w pralkosuszarce normalnie.
Dmg, ale Wam się trafiło. Zdrowiej szybko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 20:57
KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziękuję dziewczyny 🥰😘
Tak na marginesie, maz skończył w styczniu 31lat a do dziś zdarza się ze proszą go o dowod... no dobrali się 🤪🤣
A patrzcie co znalazłam 🙈 aż musiałam porównać🤭
Dodam że w pierwszej ciąży przytyłam coś koło 20kg. Teraz póki co jest kolo 7-8kg na plusie 🙈
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 18:24
Suszarka, Wik89, Ladyo, kiniusia270, Fragaria, Nikaa92, dmg111, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Nowastaraczka, Karenira, SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dmg, współczuję, obyście już do końca to przeszli łagodnie! No a my jesteśmy w kwarantannie, czekamy na wynik testu, bo też niestety miałam kontakt z osobą, która ma covid.. .Czujemy się zasadniczo ok
dmg111 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny powiedzcie mi czy łóżeczka normalne macie z opuszczanym bokiem czy nie ? Wlasnie stoję przed wyborem... jestem niska i boje się,że będzie mi źle wkładać np.spiacego małego. Znowu internety piszą że jak opuszczany bok to nie wyjmowane szczebelki, a na tym też by mi zależało... nie wiem teraz co zrobić. Możecie się podzielić jak to jest u was ? Do tej pory użytkowaliśmy dostawke ale maly ma tam zdecydowanie za mało miejsca zeby się obracać itp..
-
Hej dziewczyny m, niestety nie dam rady wszystkiego nadrobić ;(
DMG współczuje, ze musicie siedzieć w domu
Ounai gratuluje, ze w końcu znaleźliście coś ciekawego 😊
U Nas Stasiu wychodzi z przeziębienia i Mąż tez... dwóch facetów z katarem to dla mnie za dużo 😅🤦♀️
Mam pytanie czy Wasze maluchy tez się w nocy przekręcają na bok lub na brzuch? Mam od kilku nocy zawał, ze dzieciak się udusi 😫 Ciagle przekladam go na plecy a po minucie znowu leży na boku 😳’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Pastelova wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy łóżeczka normalne macie z opuszczanym bokiem czy nie ? Wlasnie stoję przed wyborem... jestem niska i boje się,że będzie mi źle wkładać np.spiacego małego. Znowu internety piszą że jak opuszczany bok to nie wyjmowane szczebelki, a na tym też by mi zależało... nie wiem teraz co zrobić. Możecie się podzielić jak to jest u was ? Do tej pory użytkowaliśmy dostawke ale maly ma tam zdecydowanie za mało miejsca zeby się obracać itp..
Kiniusia, ja już mam te emocje co 2 lata temu jak oglądaliśmy nasze mieszkanie. Nasza rozmowa z mężem:
Ja: Ciągle mi siedzi w głowie ta działka...
Maz: to ją kupmy i po problemie
Ja: I co, całe życie będę na fabryki patrzeć?
Mąż: 30 lat patrzyłaś na cmentarz i Ci nie przeszkadzało 😂
Tak, mój dom rodzinny jest naprzeciw cmentarza
W Święta szukam chyba studium i będę szukac minusów tego położenia 😂kiniusia270 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Po robionej maści ze sterydem skóra Adasia zrobiła się mięciutka i już po 1smarowaniu odczuliśmy ogromną ulgę. Jako że mam kilka sprawdzonych produktów które wiem na 100% że go nie uczulają to trzymam się ich teraz codziennie i powoli będę dodawać nowe składniki. Dzisiaj np. zjadałam 1 ziemniaka i dodaje go oficjalnie do listy podejrzanej.
Nie ma tragedii, ale widać że coś tam się mu dzieje, to widać nawet po oczach. Ale reakcja na szczęście delikatna.
A! I udało się nakarmić z butelkizgodnie z zaleceniem lekarza, po objawach 2 karmienia miałam odpuścić więc nie było wyjścia. Załapał a że głodny był to na pepti nie narzekał. Butelka lovi - ta sama zresztą która wcześniej odrzucał.
W nocy wracam do kpLalia, Nowastaraczka, Nikaa92, Suszarka lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ounai wrote:Wydaje mi się, że nawet jeśli masz opuszczany bok, to jak go zaczniesz podnosić, to będzie się tak tłukło, że zaraz obudzisz dziecko i nie będziesz z tego korzystać ostatecznie. Chyba, że Twoje dziecko śpi tak mocno że hałasy go nie ruszają.
Kiniusia, ja już mam te emocje co 2 lata temu jak oglądaliśmy nasze mieszkanie. Nasza rozmowa z mężem:
Ja: Ciągle mi siedzi w głowie ta działka...
Maz: to ją kupmy i po problemie
Ja: I co, całe życie będę na fabryki patrzeć?
Mąż: 30 lat patrzyłaś na cmentarz i Ci nie przeszkadzało 😂
Tak, mój dom rodzinny jest naprzeciw cmentarza
W Święta szukam chyba studium i będę szukac minusów tego położenia 😂
Hmm no to fakt może być to nieco hałaśliwe. Az tak mocno dzieciak mi nie sypia 🤣 Ounai, gratuluję działki:) my mamy stan surowy, okna, właśnie wszedł elektryk. A dokupiliśmy połowę działki I prawie rok dopełnialismy formalności 4 razy spotykając się u notariusza bo na części działki jest las i musieliśmy uzyskać zgodę lasów państwowych 🤦♀️ ale co swoje to swoje, cieszy max -
kiniusia270 wrote:Hej dziewczyny m, niestety nie dam rady wszystkiego nadrobić ;(
DMG współczuje, ze musicie siedzieć w domu
Ounai gratuluje, ze w końcu znaleźliście coś ciekawego 😊
U Nas Stasiu wychodzi z przeziębienia i Mąż tez... dwóch facetów z katarem to dla mnie za dużo 😅🤦♀️
Mam pytanie czy Wasze maluchy tez się w nocy przekręcają na bok lub na brzuch? Mam od kilku nocy zawał, ze dzieciak się udusi 😫 Ciagle przekladam go na plecy a po minucie znowu leży na boku 😳
U nas mały jeszcze wymyślił spanie na brzuchu. To jest dopiero hardcore. Nieraz i nie dwa go obracam, zasypiam a on znowu na brzuchu... I tak w kółko. W dodatku na boku bardzo mocno odchyla mi glowe do tylu qiec czeka nas wizyta u fizjo... U nas termin najbliższy to dwa tygodnie czekania.... eh:/ -
Ounai, upewnijcie się tylko czy te fabryki nie są uciążliwe (hałas, emisja spalin z kominów, nieprzyjemne zapachy itd.). Ja bym się nie bała mieszkać przy nowoczesnych zakładach, tylko warto sprawdzić co produkują (Np. produkcja plastikowych skrzynek może śmierdzieć, a prawo w Polsce nie reguluje tematu odorów) i czy mieszkańcy się nie skarżą. W pracy często spotykam ludzi, którzy wybudowali się blisko zakładu, a potem są zaskoczeni jego oddziaływaniem. Jeśli byś chciała pogadać na priv to chętnie, trochę zakładów w naszym województwie odwiedziłam. Niestety teraz plany zagospodarowania czy studia nie chronią ludzi przed takimi uciążliwosciami. Dla gmin liczy się nowy podatnik i potrafią przekształcić działkę będącą za komuny otuliną huty w działkę pod budownictwo mieszkaniowe ;/🦄 2021 r.