WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec gratulacje 🥳 witamy Jasia na świecie 👶

U nas pracowity weekend z akcją "urządzamy sypialnię", w końcu wzięliśmy się za pomieszczenia na poddaszu👍

Adaś znów lekko wysypany. Zaczynam podejrzewać gluten, ale czekam z wnioskami do wtorku i następnej wizyty u alergologa 😔

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja jestem już po wszystkim.
    Jasiu waży 3100 widziałam go może jakieś dwie minuty.
    Wrzucę wam zcjecie jak mi go przyniosą. Na razie brzuch zaczyna boleć dostałam morfine i jest do przezycia.
    Na sali operacyjnej okazało się że miałam ukryte rozjescie blizny po cc więc dziekuje Bogu że poród nie postępował
    Moje gratulacje ❤️😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, a Wy dostalyście ten bon turystyczny za tamten rok i za ten? Bo ja mam na stronie ZUSU tylko jeden
    BON turystyczny przyznany jest tylko raz na dziecko. Nie raz na rok :)

Meggi110818 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia
    Staś mega przystojniak!

Emdar
    Julek nawet upaprany cudny 😘

Ounai
    Marta niby taka mała a już taka duża 😮

Anetka
    Pola piękna 😘

Malwinka i Oliwka śliczne dziewczyny!

Jednorożec
    gratulacje!

emdar lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jestem po pionizacji, Jasia też miałam chwilę u siebie jeszcze cyca nie było bo spał pewnie pierwsze próby jutro, ale nie czuje jeszcze pokarmu znów będę musiała poczekać aż się rozkręci
    Boziu, najpiękniejsze chwilę przed Wami ❤️ zazdroszcze aż!

• kic83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny czy jeśli Mikolaj siedzi stabilnie posadzony bez podparcia, ale sam tylko próbuje usiąść to czy mogę go dać już do spacerówki i dawać na prawie płasko?

Co do nocy to u nas tez lekka poprawa, mamy 4/5 pobudek. To duży postęp w porównaniu z pobudkami co 40 minut przez niemal całą noc.

Tak, jak najbardziej możesz już go dać do spacerówki :)

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Zmartwię Cię tylko tym, że ta poprawa nastąpiła jak przestałam go w ogóle odkładać do łóżeczka, nawet nie probuje i cała noc śpi że mną. Bo pamiętam, że Ty też odkładałaś i niezbyt lubiłaś spać z dzieckiem, prawda?

Ounai, ale Marta pięknie stoi! Jest bardzo podobna do Ciebie. :) Co do twojego męża, to nie mam jakiejś rady, bo mój jest podobnym typem jak Twój... :/ Łącze się w bólu.
    Dzięki ❤️ przynajmniej na zakupy pojechał. Powiedziałam mu, że zachował się wobec mnie tak samo jak nasz syn wobec niego i chyba zrozumiał, że każdy potrzebuje trochę przestrzeni i w złości niekoniecznie chce się tulić. Obcinam młodemu maksymalnie bajki. Będzie miał w weekendy 2h i w tygodniu 1h bajek wieczorem, po jakimś czasie jeszcze mocniej mu obetne. Piloty są schowane bo oczywiście on już sobie potrafi włączyć YouTube na tv sam. Wiem, że mi się uda, bo o tablecie już nawet nie wspomina. Za to czytamy już 5 książkę o przygodach skarpetek a one mają po ponad 100 stron ;) mąż też się buntuje bo wiecznie nos w telefonie i też go opieprzam, że ma dawać przykład. Ja tu się wezmę za tą moją rodzinę.

A w ogóle z mamą dalej nie gadam. Dziś próbowałam zagaić, wysłałam "jaskółkę" ale pokazywała tylko jaka to ona jest biedna. O wnuki wcale nie zapytała. Siostra dziś u niej była po opony i mówi że mama stwierdziła że w sumie to nigdy nie była uzależniona i jej to wmówili. Tak, jasne, ludzie zdrowi piją w pracy, jeżdżą pod wpływem zzostawiaja 3-latka na huśtawce bez opieki żeby móc się napić, standard. Tak wygląda życie każdej przeciętnej kobiety. To niestety tylko pokazuje że nie zamierza nic z tym zrobić. Najgorsze, że mój brat tak bardzo wierzy w to, że możemy coś w niedługim czasie z tym zrobić. Wiem też, że żyje w ciągłym strachu kiedy ona znowu się napije. Gdyby nie on i jego matura to olalabym to całkowicie :/ nie wiem czemu mi i mojemu rodzeństwu życie ciągle wali takie kłody pod nogi. Tu śmierć taty, tu alkoholizm mamy. Ehhh, ciężko :/

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wreszcie Was nadrobiłam :) nie nadążam czasem w tygodniu czytać. Ale dzieci wracają do przedszkola i żłobka, więc mam nadzieję, że będzie lepiej...

U nas dziś bardzo słonecznie. Także pospacerowaliśmy. Plac zabaw zaliczony. No i imieniny dziadka też 💪

Od dziś też biorę te zastrzyki od diabetologa. Leki zmienione dawki, więc zobaczymy jak się będę czuć i wreszcie czy coś ruszy... Oby.

Zaraz sobie siadam do Brzyduli, bo wczoraj nie miałam czasu 🤦‍♀️

U nas rozszerzanie diety pełna para. Matylda to mały glodomor. Jak tylko widzi łyżeczkę to otwiera ta gebale z zadowoleniem. Je wszystko póki co, bez żadnych rewolucji zoladkowych/kupkowych/alergicznych. Wczoraj zasmakował jej słoiczek z hippa "przysmak na dobranoc" - Kaszka mleczna z biszkoptami i jablkiem :)

W pracy spokój, wyrabiam się ponad plan, doszkalam słabsze osoby. Team Leader mega zadowolony ze mnie, oby tak dalej :)

Na jutro jakichś większych planów nie mam. Ogarnę z grubsza mieszkanie, zrobię sobie paznokcie, pospacerujemy i tyle :)

Cały czas Was sledze!
    Nasze dzieciaczki są takie śliczne... Ale czas tak szybko leci, że aż mi się płakać chce 😪 za szybko rosną!

Czy ktos chce sprzedać ciuszki dla młodej damy na 74? Chętnie odkupię co nieco :)

Pozdrawiamy ze spacerku :)

IMG-20210417-155808.jpg

IMG-20210417-160045.jpg

kiniusia270, kar_oliv, Lalia, Fragaria, Ounai, Wik89, dmg111, Meggi110818, Ania81, emdar, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Inaa89, Martt95, Ladyo, Enigvaa, Annia, Nikaa92, Karenira, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, aż miło się czyta. Ja nawet gdybym chciała to nie mogłabym Ci sprzedać bo Marta nadal chodzi w 74. Niektóre rękawy ma nawet nadal za długie 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylku, aż miło się czyta. Ja nawet gdybym chciała to nie mogłabym Ci sprzedać bo Marta nadal chodzi w 74. Niektóre rękawy ma nawet nadal za długie 😂
    No u nas 68 właśnie się robi mocno na styk 😂dlatego zaczynam kompletować 74.. :)

Gratuluję postępów w utracie wagi! Jesteś mega ❤️

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo jak Enigva 👍 w sensie konto z mężem, ale swoje dane logowania więc wniosek 500+ złożyłam ja, teraz muszę się tylko zarejestrować na pue ZUS 😅

To ja mam tak samo, tyle że mąż złożył 500+ i u niego jest bon

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No u nas 68 właśnie się robi mocno na styk 😂dlatego zaczynam kompletować 74.. :)

Gratuluję postępów w utracie wagi! Jesteś mega ❤️
    Wiedziałam, że nie mogę codziennie wchodzić na wagę. Dziś już 74,1 więc wczoraj to jakiś błąd pomiaru musiał być. Ale nie demotywuje się. Kolejne ważenie w sobotę po prostu.

Ja już mam cały worek 65l ciuchów 80 i leży i czeka. Sporo mam z tym długim rękawem a tu chyba będzie rozmiar typowo letni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 08:14

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, nie wiem co Ci doradzić w związku z Twoimi problemami 😔 jedno mogę napisać, że wiem, że się z tym uporasz i będzie jeszcze spokój w Twoim życiu 😘 jak będziesz potrzebować się wygadać, wyżalić to pisz śmiało i "wysłucham"🙂

Co do wagi, to to nie był błąd pomiaru, po prostu waga nie jest wymiernym pomiarem, bo nie da się jej trzymać codziennie co do grama. Wszystko zależy czy było wypróżnienie, ile się zjadło, a nawet ile się miało wysiłku fizycznego. Dla siebie możesz się ważyć codziennie, ale dla wyników bierz pod uwagę tylko pomiary raz na tydzień 👍

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, dajesz radę!! Jestem pełna podziwu 👌👌👌

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie w niedziele, miłego dnia ❤️ Ounai ja kiedyś przeczytałam bardzo mądry tekst, ze człowiek który się nie odchudza powinien się ważyć raz w tygodniu, a człowiek który się odchudza raz na miesiąc (bo wtedy najlepiej widzi efekty, na które już nie maja wpływu np gorsze dni, zatrzymanie wody itp). Nie zniechęcaj się, wszystko jest na dobrej drodze :)

Lalia, Ounai, kar_oliv, emdar, Ania81, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, nie wiem co Ci doradzić w związku z Twoimi problemami 😔 jedno mogę napisać, że wiem, że się z tym uporasz i będzie jeszcze spokój w Twoim życiu 😘 jak będziesz potrzebować się wygadać, wyżalić to pisz śmiało i "wysłucham"🙂

Co do wagi, to to nie był błąd pomiaru, po prostu waga nie jest wymiernym pomiarem, bo nie da się jej trzymać codziennie co do grama. Wszystko zależy czy było wypróżnienie, ile się zjadło, a nawet ile się miało wysiłku fizycznego. Dla siebie możesz się ważyć codziennie, ale dla wyników bierz pod uwagę tylko pomiary raz na tydzień 👍
    Chyba dziś byłam lekko odwodniona bo wyduldałam na dzień dobry pół litra wody ;)

Ja już poćwiczyłam, jeszcze szczotkowanie zostało 💪

Edit
    Ladyo mądre słowa :) chyba zapakuję mężowi do bagażnika ta wagę żeby mnie nie kusiła 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 09:55

Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, bardzo mi przykro, że życie wiecznie Cię doświadcza. Szkoda, że Twoja mama wypiera problem, ale jeśli ona sama nie będzie chciała dać sobie pomóc, to nic się nie da zrobić. :( Nie mam kompletnie doświadczenia, żeby móc Ci cos doradzić. Z jednej strony odciąć się i zająć swoim życiem brzmi super, a z drugiej strony to jednak jest twoja mama, jedna z najbliższych osób w życiu. :( Mocno Cię przytulam. A co do wagi, to wystarczy że nie było kupy i już może waga inaczej pokazywać, nie martw się. 😘

Mój chłop oczywiście polazł dzisiaj do pracy. Nie musiał, ale wczoraj miał telefon, że jakby mogl dzisiaj to byłoby super. I co? Oczywiście może. Mam tego dość, serio czuję się jak samotna matka. 😒

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku pięknie wyglądasz, jestem nieustająco pełna podziwu dla Ciebie i tego jak ogarniasz życie. :)

Jednorożec jak tam u Was? Jesteście już razem z Jasiem? :)

Angie, Martt, Tajka jak sytuacja? :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, bardzo mi przykro, że życie wiecznie Cię doświadcza. Szkoda, że Twoja mama wypiera problem, ale jeśli ona sama nie będzie chciała dać sobie pomóc, to nic się nie da zrobić. :( Nie mam kompletnie doświadczenia, żeby móc Ci cos doradzić. Z jednej strony odciąć się i zająć swoim życiem brzmi super, a z drugiej strony to jednak jest twoja mama, jedna z najbliższych osób w życiu. :( Mocno Cię przytulam. A co do wagi, to wystarczy że nie było kupy i już może waga inaczej pokazywać, nie martw się. 😘

Mój chłop oczywiście polazł dzisiaj do pracy. Nie musiał, ale wczoraj miał telefon, że jakby mogl dzisiaj to byłoby super. I co? Oczywiście może. Mam tego dość, serio czuję się jak samotna matka. 😒
    Doskonale Cię rozumiem. Nie wiem jak u Was, ale u nas najgorsze jest to, że w domu potem nie można na niego liczyć bo jest zmęczony po pracy. I ja się nie dziwię bo jak człowiek tyle pracuje to normalne że jest zmęczony. U nas jest chwilowa poprawa, ale zobaczymy jak długo. Teraz stwierdził, że na pogrzeb pojedzie w poniedziałek wieczorem bo musi być o 13 z teściową u jej siostry. Spoko, tylko do jej siostry jest 15 min samochodem, a do Rzeszowa 2,5h jazdy. Więc jak wyjedzie we wtorek o 8, to nawet jakby miał obsuwę najpóźniej o 11 będzie w Rzeszowie. A mi jednak nie jest tak łatwo zebrać Martę i Tymka w deszczu żeby go odprowadzić do przedszkola.
    Annia, jedyne co mogę Ci doradzić to jeśli planujecie więcej dzieci zacznij już teraz walkę o to żeby spędzał czas w domu, bo inaczej będziesz mieć jak ja. Z jednym mi to tak nie przeszkadzało, bo łatwiej ogarnąć, ale z dwójką jest już ciężko. I to niestety cierpi starsze dziecko najbardziej.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, w końcu zrobiła się fajna pogoda:)

Potrzebuję pomocy,może któraś z Was będzie się orientować w temacie. Do rzeczy, czy urlop wychowawczy można rozdzielić urlopem wypoczynkowym? Np.idę na urlop wychowawczy od 01.05.do 31.07.; od 01.08 do 05.09 jestem na urlopie wypoczynkowym, a od 06.09 jestem z powrotem na wychowawczym(powiedzmy do lutego 2022)? Któraś z Was ma wiedzę z zakresu kadr? Muszę w tym tygodniu ogarnąć mój urlop, a moje kadrowe 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Z góry dzięki!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 3418 3419 3420 3421 3422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ