Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai też dziś wskakuje na wagę i robię pomiary, bo muszę wysłać dietetyczce aby ułożyła nowy plan na nowy miesiąc. U mnie może i waga małymi krokami leci w dół, ale co z tego jak w cm w obwodzie ciała nie widzę żadnej różnicy 😒 a na tym mi najbardziej zależy. Ja się nie czuje dobrze z tym. Ja nawet w tshirty nie wchodzę te sprzed ciąży..02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Tajka wrote:Ja już nie wiem szczerze mówiąc 😁 do 2-3 tak jak pisałam, później leżenie w wannie i na moment je wyciszyło, ale później znowu kilka godzin średnio co 10 min, udało się zasnąć na pół godziny, obudził mnie skurcz mocny, wzięłam prysznic i jakby spokojniej...Ale ogólnie to cały czas boli okresowo. Jem śniadanie i się kładę 😊 mam nadzieję, że to nie fake....02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Fragaria wrote:Dziewczyny, ja jeszcze o tych szczotkach mecze 😉 czytam tu i porównuję i zastanawiam się - włosie jak twarde to lepiej? Powinno być z agawy czy może być z końskiego włosia? Znalazłam jedna która ma mix agawa i końskie, zaliczana do średnio twardych i prawie się na nią zdecydowałam, ale znowu nie wiem czy efekty będą zadawalajace jak mniej twarda 🤦♀️
Myślę jeszcze żeby dokupić szczotkę do twarzy🤔
Fra, ja kupiłam szczotkę bambusową w Rossmannie za ok. 20 zł. Użyłam jej na razie parę razy, ale myślę, że jest ok. Daje przyjemne uczucie masażu i po pierwszym szczotkowaniu skóra była już przyjemnie gładka 😁 na pewno ma twarde włosie.
Fajne jest to, że się nawzajem nakręcamy na dbanie o siebieLalia, Zulugula, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai, wiem że to marne pocieszenie, ale dobrze że nie przytyłaś. Wkręciłam się w liczenie kalorii na serio (a nie tak tylko "na oko"). Masakra, człowiek naprawdę potrafi zjeść niby nic a tu nagle dodatkowe 600 kcal. Mąż chciał żebym upiekła chlebek bananowy, bo dawno nie robiłam, a lubi. No to upiekłam, z ciekawości policzyłam ile kcal ma cały, i na porcję to podzieliłam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Wyszło mi,że jeden kawałek tego mojego to jakieś 290 kcal. A co to jest jeden kawałek? I to chlebka bananowego niby... Zjadłam w sumie 2 kawałki, czyli prawie 600 kcal; i co? I nic zjadłabym z
chęcią kolejne 2 (jeszcze dwa tygodnie temu) ,bo to przecież na pewno nie takie okropnie kaloryczne. Czasem dobrze boleśnie odczarować rzeczywistość. W następnym tygodniu będzie lepiej, zobaczysz 💪✊Ounai lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Angie1985 wrote:Tajka 💪✊✊✊✊
Dawaj znać.
Mi ewidentnie odchodzi czop. Skurczy brak.
Martwi mnie tylko że mała mała mało się rusza. Muszę zjeść śniadanie i może więcej coś się porusza.
Boziu nie przypuszczałam że na suwaczku zobaczę taki widok. 😭🤦♀️42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka wrote:Ja już nie wiem szczerze mówiąc 😁 do 2-3 tak jak pisałam, później leżenie w wannie i na moment je wyciszyło, ale później znowu kilka godzin średnio co 10 min, udało się zasnąć na pół godziny, obudził mnie skurcz mocny, wzięłam prysznic i jakby spokojniej...Ale ogólnie to cały czas boli okresowo. Jem śniadanie i się kładę 😊 mam nadzieję, że to nie fake....
No to myślę że coś się powoli rozkręca. Jak ból będzie nabierał na intensywności z każdą godziną to będzie to -
KarolinaMaria ja za Waszym poleceniem też wczoraj kupiłam ta szczotkę bambusowa z Rossmana i już po jednym użyciu skóra jest zupełnie inna. Ja wczoraj miałam Zanzibar w łazience. Naładowałam Foreo, nakupilam balsamów itp i chyba z godzinę wieczorem spędziłam na masowaniu, kąpaniu, smarowaniu, wklepywaniu. Super tak zadbać o siebie, a nie ekspresowy prysznic. Ale robią mi sie zmarszczki. Nie wiem czy to od niewyspania czy ogólnie. Dupa, bo dopóki karmie to zero medycyny estetycznej.
Dziewczyny w temacie zbliżającego się porodu to ja nie pomogę, bo 3 tygodnie łaziłam z rozwarciem, przyparty główka a i tak mialam indukcje.
Ounai, wy nie możecie mieć słodyczy w domu. Ty jesteś jak ja chyba. Jak coś jest to musi być zjedzone.Ja od poniedziałku też odstawiam słodycze, żeby się zmieścić w sukienkę na chrzciny, bo nie dopinam się w cycu (tzn dopinam się ale guzik się rozjezdza), liczę że jak spadnie mk z 2 kg to z biustu może też coś odrobinę...
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Ja już nie wiem szczerze mówiąc 😁 do 2-3 tak jak pisałam, później leżenie w wannie i na moment je wyciszyło, ale później znowu kilka godzin średnio co 10 min, udało się zasnąć na pół godziny, obudził mnie skurcz mocny, wzięłam prysznic i jakby spokojniej...Ale ogólnie to cały czas boli okresowo. Jem śniadanie i się kładę 😊 mam nadzieję, że to nie fake....
-
Inaa89 wrote:Ounai też dziś wskakuje na wagę i robię pomiary, bo muszę wysłać dietetyczce aby ułożyła nowy plan na nowy miesiąc. U mnie może i waga małymi krokami leci w dół, ale co z tego jak w cm w obwodzie ciała nie widzę żadnej różnicy 😒 a na tym mi najbardziej zależy. Ja się nie czuje dobrze z tym. Ja nawet w tshirty nie wchodzę te sprzed ciąży..
-
Emdar, ja też ostatnio zaczęłam sprawdzać. Paluch z nutella ten co można kupić w sklepie 100kcal, schoko bons 30kcal, ale np lód algida ten karmelowy taki tęczowy 80kcal więc fajna sprawa jak się ma ochotę. Jeden tost z serem i szynka bez masła to 250kcal czyli tyle samo co 3 jabłka. Też muszę zacząć liczyć i zapisywać jeśli coś podjem dodatkowo w ciągu dnia bo tracę kontrolę.
Idziesz dziś biegać? Ja właśnie skończyłam wycierać kurze, jeszcze lustra w szafach ale jak nie zdążę to wytrę w poniedziałek. Wieczorem poprasuje sobie, na 14 jedziemy oglądać działkę a potem do aldiego bo dziś w gazetce jest kontenerek podmiot biurko za 150zl na kółkach i chce synowi na art biurowe kupić bo ciągle jest z tym bałagan i ciągle chodzi za mną że chce kartki a tak będzie miał w szufladce i będzie wiedzieć. -
To u mnie wygląda to tak.
01.02.2021 kiedy startowałam z dieta:
Waga: 62.80
Klatka piersiowa: 94
Ramie: 27
Talia: 90
Biodra: 99
Udo: 53
Dziś 24.04.2021
Waga: 57.80
Klatka piersiowa: 87
Ramie: 27
Talia: 79
Biodra: 91
Udo: 51emdar, Lalia, Karenira, Annia, Nowastaraczka, SzalonaOna, Zulugula, kic83, Fragaria, Suszarka, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai, a nie sprawdzi Ci się system jeden słodycz raz dziennie do kawy?? Ale właśnie nie ciasto, nie czekolada czy cukierki, tylko coś takie ograniczone, np jeden batonik dziennie?? U mnie drugi tydzień sprawdza się metoda że słodycze tylko w weekend i myślałam że będzie ciężko, a naprawdę nie jest źle 👍
A co do ubrań, dziewczyny ja ważę 2 kg mniej niż jak zachodziłam w ciążę a dalej nie wchodzę w spodnie 🤷 wydaje mi się że możliwe że nigdy nie wejdę bo mi się proporcje zmieniły 🤔 -
Lalia wrote:Ounai, a nie sprawdzi Ci się system jeden słodycz raz dziennie do kawy?? Ale właśnie nie ciasto, nie czekolada czy cukierki, tylko coś takie ograniczone, np jeden batonik dziennie?? U mnie drugi tydzień sprawdza się metoda że słodycze tylko w weekend i myślałam że będzie ciężko, a naprawdę nie jest źle 👍
A co do ubrań, dziewczyny ja ważę 2 kg mniej niż jak zachodziłam w ciążę a dalej nie wchodzę w spodnie 🤷 wydaje mi się że możliwe że nigdy nie wejdę bo mi się proporcje zmieniły 🤔
A proporcje wrócą tylko musisz dać sobie czas.
Inaa, ładnie wyglądają te Twoje cm co się nie zmieniają. - 8cm w biodrach a ona mówi że nic się nie rusza 😂 -
Ounai, dziś idę biegać,nie ma wymówek. Znam siebie, wiem że raz odpusczę to jeszcze spoko, ale już jakbym dziś nie poszła to i jutro itd...Wiadomo jak to by się skończyło.
Inaa89, gratuluję efektów !!! 11 cm mniej w talii, WOW💪🙂
Lalia, ciało na bank po porodzie się zmienia. Ja już kiedyś ważyłam tyle co kiedyś (od zawsze borykam się z wagą) ,a wyglądałam zupełnie inaczej niż teraz. Gratuluję wytrwałości w detoksie słodyczowym🙂.Lalia, Ounai, Inaa89, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Umyłam drzwi i wstawiłam pranie. Jeszcze umyć podłogi i ogarnąć stół i kuchnię. Kuchnia była co prawda wysprzątana, ale mój mąż robił sobie kolację więc wygląda jakby 5 kucharzy gotowało. No i po polu chciałabym umyć pralkę bo już się o to prosi. Piekarnik też, ale nie wiem czy się tak wyrobię z wszystkim.
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Inaa, efekty piękne 🤩🤩🤩 i to w 2 miesiące 🤩🤩🤩
Ounai, no racja, mój mąż w tygodniu też nie je słodyczy, ale której szafki bym nie otworzyła to tam coś leży słodkiego 🤣 ja sobie powtarzam że jeszcze jeden dzień wytrzymam, jeszcze jeden i tak małymi krokami do weekendu 👍 a jak mnie już mega nachodzi na słodkie to jem owoce lub jogurt owocowy 😅Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Tylko mój mąż wyciąga przy mnie czekoladki i je zjada tak bezczelnie i zostawia na wierzchu te których nie zjadł, papierki po tych które zjadł też zostawia. I ciągle pyta "chcesz?". A Twój mąż chyba nie je codziennie przy Tobie czekoladek, chipsów itd więc to też inaczej jeśli masz ochotę i patrzysz na osobę która to je i musisz sobie wmówić że mimo tej ochoty wytrzymasz i tak codziennie.
A proporcje wrócą tylko musisz dać sobie czas.
Inaa, ładnie wyglądają te Twoje cm co się nie zmieniają. - 8cm w biodrach a ona mówi że nic się nie rusza 😂
Wiem co czujesz jeśli chodzi o słodkie. Ja kocham słodycze, uwielbiam je. A mąż codziennie musi zjeść do kawy, cukierczki, ciasta, ciasteczka. I jak ja mam być wytrwała w nie jedzeniu kiedy musze na to patrzeć cały czas 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 11:10
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Lalia wrote:Inaa, efekty piękne 🤩🤩🤩 i to w 2 miesiące 🤩🤩🤩
Ounai, no racja, mój mąż w tygodniu też nie je słodyczy, ale której szafki bym nie otworzyła to tam coś leży słodkiego 🤣 ja sobie powtarzam że jeszcze jeden dzień wytrzymam, jeszcze jeden i tak małymi krokami do weekendu 👍 a jak mnie już mega nachodzi na słodkie to jem owoce lub jogurt owocowy 😅