Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Dokładnie tak jak pisze Ounai, poświęcenie teraz procentuje późniejszą dobrą relacją między dziećmi, ale także między rodzicem a dzieckiem 😊
Ja dzisiaj mam dzień pt "kręci mi się w głowie"..
Idę odprowadzić Felka do przedszkola, może jak poodycham świeżym powietrzem to trochę mi przejdzie
Udało się poćwiczyć jakieś 30 min. Potem Marta zaczęła jęczeć. Chyba za kilka tygodni, jak już się nauczę wstawać o 6 spróbuję się przestawić na wstawanie o 5, może wtedy nikt mi nie będzie przeszkadzać.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
U mnie trochę ciężka noc. Tymek pięknie spał pierwsza pobudka o 3, następna o 5.30. A teraz jeszcze śpi. Ale Ksawciu pół nocy przepłakał bo nóżki go bolały więc musiałam masować. Niestety tata dziś był odsyłany z kwitkiem bo tylko mama i mama może masować i tulić. Więc jestem zoombie. Młodsi już w przedszkolu a ja zaraz jadę z Tymkiem do fizjo i potem odrazu ze starszakiem do chirurga na kontole z nóżka. Także kolejny dzień w rozjazdach. Ale cóż trzeba jakoś przetrwać 😉
Ounai melduje, wczoraj ćwiczenia wykonane 💪 masaz na sucho zrobiony, do tego jeszcze zrobiłam sobie peeling całego ciała podczas kąpieli 😉😊 naprawdę po tym masażu odrazu skóra taka inna, lepsza 😁 niestety wczoraj wpadli znajomi na kawę i wszamałam trochę ciastek 🤦♀️ dlaczego nie potrafię się oprzeć słodyczą... Moja zmora ..Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai wrote:Też miałam takie dni ibuprom to w trakcie lockdownu. Tymek musiał się praktycznie sam sobą zajmować bo bałam się wstawać żeby się nie przewrócić. Jedyne po co wstawałam to zrobić nam coś do jedzenia.
Udało się poćwiczyć jakieś 30 min. Potem Marta zaczęła jęczeć. Chyba za kilka tygodni, jak już się nauczę wstawać o 6 spróbuję się przestawić na wstawanie o 5, może wtedy nikt mi nie będzie przeszkadzać.
Świeże powietrze nie pomogło więc będę leżeć ile mogę.. Na szczęście D ma dzisiaj wolne więc starszak nie będzie się nudził, pójdą na dwór na hulajnogę, a ja odpocznę.Ounai lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja tez man straszny apetyt. Raz w tygodniu od 2 tyg zamawiamy kebsa, wielka buła, mięcho, Full opcja. Mojego męża trzyma do wieczora i jest rozwalony jak dziki po nim, a ja po godzinie nie pamiętam, że jadłam 🤣 ja ważę ok 48kg mąż dwa razy tyle😆
A prosisz o takiego bez bmk? Też za mną chodzi, ale boję się co jest w bułce i sosie. Apetyt to chyba faktycznie zasługa kp, ja o 12 już myślę o obiedzie 😂🦄 2021 r. -
Ounai, a mi z kolei pepsi zero nie przejdzie przez gardło, wiele razy próbowałam i mi nie smakuje. Chyba po prostu skoro już sobie na nią pozwalam, to musze mieć cukier i już 🤣 Na szczęście na co dzień pijemy w domu wodę i weszło nam to w nawyk, ale był czas, kiedy po weselu zostało nam mnóstwo słodkich napojów i najpierw mieliśmy je komuś sprzedać za jakąś symboliczną kwotę, a później zaczęliśmy sobie przynosić po butelce i tak cały zapas zszedł nie wiadomo, kiedy. Właśnie wtedy zaczęły się moje problemy z wagą. To było bardzo głupie, zarówno z mojej strony jak i mojego męża, który ma IO i w ogóle nie powinien pić takich napojów.
A u fizjo uroginekologicznego jeszcze nie byłam, znalazłam bardzo polecaną babeczkę, tylko terminy do niej są kosmiczne. Ale mimo to zamierzam się do niej wybrać, tylko muszę chwilę poczekać z zapisaniem się bo aktualnie chwilowo nie prowadzi zapisów. Właśnie boję się zacząć ćwiczyć sama na własną rękę, zwłaszcza, że czuję jeszcze często bliznę po cc. Więc na razie będę wprowadzać tylko dietę, a jedyną aktywnością fizyczną będą spacery, codziennie spacerujemy z Olkiem po 5-8 km jeśli pogoda dopisuje.Ounai lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, aż mi głupio pisać, ale co za noc 😍
Olek poszedł spać po 20, my po 22. Była pobudka na karmienie o 1 i o 5 ale na leżąco, więc praktycznie nie odczułam. Wybudziły go bączki po 6, ale przebraliśmy pampersa, nakarmilam go, zasnęliśmy i obudziliśmy się o 9:20❤️ normalnie mam tę moc dzisiaj!💪🤩
Szkoda, że takie noce zdarzają się raz na kilka tygodni, ale cieszę się że są, bo baterie naładowane 👌😁
U nas pięknie świeci słońce więc w południe lecimy na spacer 🌼🌼🌼
Zulugula, Suszarka, Clover, Ulaa, Nowastaraczka, Ounai, emdar, Inaa89, Ladyo, kic83, kar_oliv, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:
A u fizjo uroginekologicznego jeszcze nie byłam, znalazłam bardzo polecaną babeczkę, tylko terminy do niej są kosmiczne. Ale mimo to zamierzam się do niej wybrać, tylko muszę chwilę poczekać z zapisaniem się bo aktualnie chwilowo nie prowadzi zapisów. Właśnie boję się zacząć ćwiczyć sama na własną rękę, zwłaszcza, że czuję jeszcze często bliznę po cc. Więc na razie będę wprowadzać tylko dietę, a jedyną aktywnością fizyczną będą spacery, codziennie spacerujemy z Olkiem po 5-8 km jeśli pogoda dopisuje.
O, tak jak w moim miescie. Jest tylko jedna babeczka, ja sie zapisalam a 2 tyg pozniej oglosila ze musi sie skupic na tych pacjentkach co ma i nie przyjmuje nowych. Szkoda ze tak malo ich jest. To powinna miec kazda kobieta po porodzie zapewnione.🔸28 lat
Zulugula wrote:My dziś wracamy z majówki od teściów , baterie dość naladowane , ja dużo odsypiałam rano 👍ale jakos teraz będziemy wchodzić w skok , więc szybko się rozładują 🤪 ale jak patrzylam to Tomuś juz umie parę rzeczy z tego skoku, więc może nie będzie źle. Najgorsze z tego skoku będzie nabycie lęku separacyjnego..
Nowastaraczka przeszliscie juz to?
Hmm, raz zostawilam Leosia u mojej siostry i ona twierdzi ze jak wyszlam to zaczal plakac ale ja mysle ze plakal bo potem zrobil kupsko i byl spiacy a nie chodzilo szczegolnie o mnie 😄😄😄 w domu z ojcem czy dziadkami jest i tez nie zauwazylam zeby mu przeszkadzal brak matki 😆😆 boje się zapeszac ale dzisiaj wstal o 7:20 a poszedl wczoraj spac o 20:30 , prawie dzisiaj nie jęczał i zasnał na drzemkę w 2minuty wiec moze nadeszły chwilowe lepsze czasy?:d
Ogólnie ostatnie tyg to było dużo jęczenia wiec nie wiem czy to skok czy jego hobby 😁Lalia, Zulugula, kic83 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Czy w 74 dluzej dziecko chodzi? Bo z 68 mi juz Malwi wyrasta,a myslalam ze dluzej pochodzi 😕
Enigva, mi Olek chyba najszybciej z 68 wyskoczył. Zaczął nosić jak miał ok. 2msc 2-3 tygodnie, a od skończonych 4 miesięcy 75%jego ubranek to już 74. Ale jak patrzę na te 74 to wydaje mi się że na pewno starczą na dłużej, zwłaszcza że ja mam dużo z Lidla a one są 74/80.
Dużo zależy też od firmy niestety. -
Chyba muszę mojemu wprowadzić emolium. Ma mega suchą skórę oliwka srednio pomaga przy Franiu dopiero emolium w miarę pomogło. Poza tym mam kontrolę u gina dzisiaj pozabiegowąDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Lalia wrote:Enigva, mi Olek chyba najszybciej z 68 wyskoczył. Zaczął nosić jak miał ok. 2msc 2-3 tygodnie, a od skończonych 4 miesięcy 75%jego ubranek to już 74. Ale jak patrzę na te 74 to wydaje mi się że na pewno starczą na dłużej, zwłaszcza że ja mam dużo z Lidla a one są 74/80.
Dużo zależy też od firmy niestety.
To fakt, z lidla nosi 62/68 i jest ok, a z 68 innych juz wyrasta i sa na styk.Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Cześć kochane. Tylko pobieżnie udało mi się was nadrobić.
Ina przybijam piątkę. Jagunia spała pięknie za to Adaś całą noc jęczał, popłakiwał, nie mógł spać i ja razem z nim. ☹️ Dopiero gdzieś o 8 stwierdził że go rączka boli pomasowałam dałam syrop i zasnął. A ja kiepsko się czuję.
Ja tak samo tylko bym jadła. Masakra.
Mart jak czytałam to też mi serce pękło ale to minie i niedługo wszytko wejdzie w rutynę i nauczycie się nowej rzeczywistości . Przytulam mocno mimo to bo serce matki nie znosi takich sytuacji.
U nas wszyscy zakochani do szaleństwa i w tej małej isotce a już wybitnie ja. Cały czas bym ją przytulała i całowała.Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Chyba muszę mojemu wprowadzić emolium. Ma mega suchą skórę oliwka srednio pomaga przy Franiu dopiero emolium w miarę pomogło. Poza tym mam kontrolę u gina dzisiaj pozabiegową
Enigva, Marta już dobre 2 miesiące nosi 74, a syn wyrósł z 74 w 3 tygodnie. Wszystko zależy od dziecka, nie przewidzisz.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Motylku, ale Matyldzia przecież zaczynała chyba od 44 i ona jak na wiek korygowany to pewnie jest podobnie jak mój Olek, a my też jesteśmy 68/74☺️
Zresztą Matyldzia jest raczej drobna, a Malwinka i Olek są chyba większymi dzieciaczkami 🥰
Mamuśki, jaka piękna pogoda u nas 😍😍😍 17/18 stopni, piękne słońce, lekki wiaterek, ja w bluzie i w adidaskach (Emdar- team Adidas 😎) ❤️❤️❤️ oby jak najdłużej tak było 🤩🤩🤩 chodzimy już 1,5h więc ja oczywiście głodna 🤣 weszłam do Biedry i teraz Olek śpi w wózku a ja na ławce pije jogurt truskawkowo bananowy 😁emdar, Nowastaraczka, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość