X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, a u mnie znów senność wygrywa! Masakra! Muszę się jakoś zmobilizować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja buzia jest cała jakby w kaszce :/ peelingi nic nie pomagają. Do tego dekolt i ramiona :/ ale przeżyje. Miałam tak z synem w ciąży, przejdzie za jakiś czas na pewno.

Odliczam dni do wizyty. Chcę już ten prezencik na dzień Mamy - USG ❤️

Pozq tym dziś siadam i rozpisuje zakupy dla dzidzi na każdy miesiąc. Zacznę jakoś od 16 tyg kompletowanie. Ale chcę mieć taką listę co kiedy i gdzie. Będzie mi łatwiej to ogarnąć :)

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Wlasnie mialam was o pryszcze pytac. Też mnie wysyfilo ze hej. Zastanawiam się tylko kiedy to przejdzie czy w późniejszej ciąży będzie lepiej czy tak do końca?
    Mi zaczęły schodzić dopiero koło polowych ciąży :(

age.png

age.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Ja mam taki swój, zmodyfikowany z dwóch innych.
    1cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 papryka, Passata pomidorowa (zależy od porcji, czasami i cała daje), 1 puszka czerwonej fasoli, soczewica tak na oko w zależności od ilości Zupy, wywar warzywny, ewentualnie woda, pietruszka, kurkuma, papryka wędzona, trochę słodkiej i ostrej też daje.
    Cebulę, czosnek, paprykę pokroić w kostkę. Skladniki poddusić, dodać soczewice i wywar. Jak będzie miękka soczewica to dodać passaty i fasoli. Gotować jeszcze z 15 minut. Doprawić przyprawami, papryka (wędzona daje super smak), kurkuma (wszędzie ja wciskałam), podawać z natka pietruszki. Przepis można dowolnie modyfikować, podstawa to wywawr, Passata i soczewica

Dziekuje napewno zrobie bo kocham takie zupki 😍😍

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moja buzia jest cała jakby w kaszce :/ peelingi nic nie pomagają. Do tego dekolt i ramiona :/ ale przeżyje. Miałam tak z synem w ciąży, przejdzie za jakiś czas na pewno.

Odliczam dni do wizyty. Chcę już ten prezencik na dzień Mamy - USG ❤️

Pozq tym dziś siadam i rozpisuje zakupy dla dzidzi na każdy miesiąc. Zacznę jakoś od 16 tyg kompletowanie. Ale chcę mieć taką listę co kiedy i gdzie. Będzie mi łatwiej to ogarnąć :)

Pochwal się listą, ja zielona jestem co kiedy trzeba😬

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Możesz dowolnie modyfikować i gęstość i składniki. Mąż ja uwielbia, na zmianę z pomidorowa robiłam. Jest mega sycąca, a w zimnie jak jeszcze curry dawałam to rozgrzewała

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:

Kilka płodnych przepisów na instagramie ma hiperinsulinka

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Pochwal się listą, ja zielona jestem co kiedy trzeba😬

Ja listę mialam z neta, dopisalam tylko kilka rzeczy

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą brodę wysypaną a chłodzenie 7 h w maseczce nie pomaga. I zaczęło się myślałam że jak do tej pory nie miałam mdłości to może mnie ominie. A teraz zygam w pracy. Jupi 🙄🤮

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje wiem ze nie dolacze do was jeszcze przed waszym rozwiazaniem, ale mam nadzieje ze po rozwiazaniu bedziecie tu zagladac

Ounai lubi tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:08

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.
    A więc był zarodek z bijącym serduszkiem, ciut za duży pęcherzyk żółtkowy, ale na ten moment nie wygląda to najgorzej.
    Te moje brązowe upławy to są plamienia, ale są bardzo niewielkie i mam odstawić Acard, bo to najprawdopodobniej od tego.
    Współżyć możemy, byleby nie powodowało to krwawienia i pozycje wskazane raczej z niezbyt głęboką penetracją.
    Dostałam skierowanie na USG genetyczne do Warszawy. Ma być za darmo.
    Co do wyników badań wszystko jest prawidłowo, poza dodatnim hcv. Najgorsze gówno jakie mogło wyjść, to niestety wyszło. Przy mnie doktor dzwonił do położnej z KOC, żeby przygotowała skierowanie na już na badanie potwierdzające. Od razu oddałam krew do badania. Wyniki będą za dwa tygodnie u lekarza.
    Co do braku przeciwciał na hbs, to trochę słabo. Pytałam, czy mam się doszczepic, czy w ogóle w ciąży można się szczepić, to tylko rozłożył ręce...
    No i to by było na tyle. 😉
    Na razie jestem dobrej myśli, bo przynajmniej zarodek żyje.

Iryska, SzalonaOna, Sarita35, Zulugula, Maggi110818, Ounai, Fragaria, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Jestem już po wizycie.
    A więc był zarodek z bijącym serduszkiem, ciut za duży pęcherzyk żółtkowy, ale na ten moment nie wygląda to najgorzej.
    Te moje brązowe upławy to są plamienia, ale są bardzo niewielkie i mam odstawić Acard, bo to najprawdopodobniej od tego.
    Współżyć możemy, byleby nie powodowało to krwawienia i pozycje wskazane raczej z niezbyt głęboką penetracją.
    Dostałam skierowanie na USG genetyczne do Warszawy. Ma być za darmo.
    Co do wyników badań wszystko jest prawidłowo, poza dodatnim hcv. Najgorsze gówno jakie mogło wyjść, to niestety wyszło. Przy mnie doktor dzwonił do położnej z KOC, żeby przygotowała skierowanie na już na badanie potwierdzające. Od razu oddałam krew do badania. Wyniki będą za dwa tygodnie u lekarza.
    Co do braku przeciwciał na hbs, to trochę słabo. Pytałam, czy mam się doszczepic, czy w ogóle w ciąży można się szczepić, to tylko rozłożył ręce...
    No i to by było na tyle. 😉
    Na razie jestem dobrej myśli, bo przynajmniej zarodek żyje.
    Pięknie ❤️ gratuluję dzidziolka ❤️ wszystko będzie dobrze :)

Edyciak lubi tę wiadomość

• Justa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    A już możecie się starać od razu w tym cyklu?🙂

Tak dostalam zielone swiatlo ale badania chce najpierw porobic :)

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Ja mam całą brodę wysypaną a chłodzenie 7 h w maseczce nie pomaga. I zaczęło się myślałam że jak do tej pory nie miałam mdłości to może mnie ominie. A teraz zygam w pracy. Jupi 🙄🤮
    Ja już drugi tydzień mam 24h mdłości, rano, wieczór, południe, noc. Wymiotów nie mam. Jak wczoraj lekarzowi powiedziałam że mam takie mdłości to powiedział "dobry znak"

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, tak mnie poruszyłaś, że nie mogłam opanować łez :* kochana, tak o Tobie ciepło myślę i mocno trzymam kciuki, że wierzę, że wszystko się ułoży :*

Edyciak, cieszę się że dzidziuś zdrowy :*

Ula, odnośnie snów, mi się dzisiaj śniło, że mąż tak skończył, że mi nosem wyszło :D hahaha

Ulaa, doomi03, Stokrotka027, Wik89, Koteczka82 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaszalałam... 1h po śniadanku - 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem i pomidorem :)

1b3a32779614.jpg

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o0lola0o wrote:
    My nad morze za tydzien 🥰🥰

Dzięki za polecenie, właśnie zamówiliśmy obiadek w tej włoskiej knajpce! 😍

A jak nad morzem to mogę polecić z czystym sumieniem w Sopocie Bar Przystań ❤️
    Jest to knajpa mojego D więc gwarantuję, że będzie świeżo i smacznie ☺️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No to zaszalałam... 1h po śniadanku - 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem i pomidorem :)

1b3a32779614.jpg
    Masz inny glukometr? Bo ten podobno mocno przekłamuje wyniki

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ula! Ale macie widoki! Przepięknie !

Właśnie Ula wspominasz o tym, że nie jesteś zwolennikiem podglądania dzidzi, że względu na promieniowanie czy na co? Myślicie, że te nowoczesne USG są równie szkodliwe jak te z kiedyś?

Ja zawsze miałam jakieś tam włoski na brzuchu które wyrywałam ale teraz jest ich więcej i rosną jak na drożdżach.

WiK moja znajoma miała włosy na brzuchu A urodziła dziewczynkę:D moja przyjaciółka całe plecy wypryszczone i też dziewczyna się urodziła:D także chyba nie ma reguły.
    Anetka ja skończyłam w tym kierunku studia (na temat sprzętu medycznego) i jedne i drugie są tak samo szkodliwe, bo są oparte na odbiciu fal ultradźwiękowych od tkanek. Obecnie sprzęty które wykorzystują zjawisko Dopplera albo robią obraz 3D albo 4D są jeszcze bardziej niebezpieczne, bo wykorzystują wyższa energię.

age.png

age.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ