X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:50

Enigvaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, niestety nop typu śpioch nie występuje u mojego egzemplarza🙄. Ty śpisz z małym czy odkładasz w nocy do łóżeczka/dostawki?

Zulugula lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    ja też lubię wciągnąć kebsa 😂
    Super zmiana z włosami!
    Muszę się "zapisać" do męża żeby znów mi i Wiki skrócił włosy :)

Calanthe
    Nie widziałam Wery :(

Wik
    czy namiar na masażystę wciąż aktualny? Chcesz?

Nowastaraczka
    Co do butelek to próbowałabym wszystkie jak lecą :) a smoczki Leoś toleruje?

Ja raportuje że ćwiczę codziennie i waga spadła do 51 kg. Teraz robię kratkę na brzuchu, chudnąć już nie muszę 💪
    Pięknie 😍
    Pochwal się efektami, jak już zrobisz 6pak :)

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, gratuluję sukcesów w pracy! Oby tak dalej 👏👏👏

Kic, co za waga ekstra 😱😱😱! No i ta kratka na brzuchu 🤩

Karenira, dobrze ze mały lepiej ❤ Domyślam się że jesteś bardzo zmęczona, ale dasz radę; wyjdziecie do domku to będzie już lepiej.

Ounai, a nie jesteś głodna na tych 1750 kcal przy KP? Ja jak jeszcze byłam KPI to byłam non stop głodna jak smok. Tak jak piszecie,żarłam ( bo nie jadłam 😉) dużo więcej od męża. Jak teraz się wkręciłam w liczenie kcal to wyszło mi,że potrafiłam zjeść koło 3500-4000 kcal ,to nie dziwne ze się spasłam 😒🥴.
    Ja jeszcze dojadam. Wzięłam mniej bo ciągle podjadałam jakieś herbatniki. A teraz od wczoraj się pilnuję a w zamian robię sobie druga kolację z mieszanki warzyw więc będę mieć 2000kcal sumarycznie

Lalia, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    ja też lubię wciągnąć kebsa 😂
    Super zmiana z włosami!
    Muszę się "zapisać" do męża żeby znów mi i Wiki skrócił włosy :)

Calanthe
    Nie widziałam Wery :(

Wik
    czy namiar na masażystę wciąż aktualny? Chcesz?

Nowastaraczka
    Co do butelek to próbowałabym wszystkie jak lecą :) a smoczki Leoś toleruje?

Ja raportuje że ćwiczę codziennie i waga spadła do 51 kg. Teraz robię kratkę na brzuchu, chudnąć już nie muszę 💪

No smoczek to raczej kazdy traktuje jak zabawke :p nie zassysa tylko "gryzie", ciezszy przypadek z niego 😅

Lalia lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja od tygodnia walczę na nowo, bo chciałam mamie wcisnąć małą, bo mam 30tke znajomego, ale chyba nie pójdziemy 😭 Kupiłam z polecenia w Pepco wczoraj butelkę z NUK, ma smoczek jak smoczek z lovi, a nie takie okrągłe to może to zczai. Wszystkie inne butelki są super jako gryzak, nie czai, że może zassać 🤦🏻‍♀️
    A to moja wina, bo ładnie była nauczona butli, później długo nigdzie nie wychodziłam, albo jak wychodziłam, to karmiłam przed wyjściem i teraz zaczynamy od zera 😭

Dokladnie, tez sobie pluje w brodę że za czasow kiedy jeszcze dokarmialam mm nie kontynuowalam od czasu do czasu podania w butelce 🙁😟 juz nawet nie to ze chce jakos znikac na wiele godzin ale jak juz wychodze to patrze na zegarek i mam stresy bo nie chce zeby płakał z głodu jak mnie nie ma. To juz tez maly cwaniuszek wiec nie da sie czasem nakarmić na zaś, jak muszę wyjsc a on nie jest głody to nie zje i koniec a np za pol h juz mu się zachce 🙄 no o zyje w strachu ze jak kiedys sie obrazi na cycka to bede w czarnej d .

Kusi mnie sprobowanie tej butli sauvinex bo wyglada jakby miala podobne dzialanie jak cycu ale jeszcze chyba podejme jakies proby z tym co mam, nigdy nie dawalam wody moze teraz sprobuję 🤔

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:56

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Gniewko przez cały dzień miał podpiętą kroplówkę z glukozą i zaczął też bardzo ładnie jeść. Co 3h zjadał po 50-60ml mojego mleka z butelki. Swoją drogą kupiłam Lovi z dynamicznym smoczkiem, taką jak mam przy laktatorze Lovi expert. Od samego początku nie było problemu, żeby ją złapał. Mam tylko nadzieję, że po takiej ilości butli nie obrazi się na pierś. Póki co nie chcę tym sobie zaprzątać głowy. Najwyżej zamówię wizytę cdl jak wrócimy do domu.
    Na wieczornym ważeniu wyszło, że przybrał 88g. Kroplówkę mu już odpięli. Mam nadzieję, że w nocy też będzie jadł z ochotą bo było z tym ciężko.

Powiem Wam, że jestem zmęczona. Odciąganie laktatorem co niecałe 3h tych minimum 60ml, żeby było akurat na porcję jest męczące. Potem samo karmienie, sterylizacja laktatora w warunkach szpitalnych, jakieś siku, chwilą oddechu, jedzenie, picie i cała akcja zaczyna się od nowa. Gdzie tu czas na sen?
    Rozumiem Cię dokosnale, bo tak wyglądało moje 20 dni szpitalu z Matyldą :(
    Ale dasz radę! My mamy jesteśmy bardzo siknę! ❤️
    Mam nadzieję, że jutro Was puszcza do domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    My mialysmy dzis jechac na szczepienie, ale musze zadzwonic i odwolac.
    Malwi ma gluta, pol nocy mi sie budzi bo ciezko jej oddychac, odkasluje. Psikam woda morska, co jeszcze moge zrobic zeby jak najszybciej sie go pozbyc?
    Plasterki na piżamę jej pomogą się uporać, u nas zdają egzamin. To tak doraźnie. Może jakieś inhalacje?

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście nie mamy problemu z butla. Najpierw mieliśmy tommee tippee ale z niej nie bardzo chciał pić, wiec kupiłam Avent natural i pięknie zjada. Oczywiście nie jest to jakoś często. Ale jak wychodzę gdzieś sama, to mąż rozmraża mleczko i mały bez problemu wciąga cała zawartość butelki 😁

Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie przelozone. Ale terminy istna masakra. Na czerwiec, nie wiadomo czy sie wyrobimy z dawkami rotarequ przez to 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 6 maja 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Szczepienie przelozone. Ale terminy istna masakra. Na czerwiec, nie wiadomo czy sie wyrobimy z dawkami rotarequ przez to 🙈
    A nie wolalas żeby pediatra zobaczył małą i zdecydował czy można szczepić dzisiaj?

Lalia, kar_oliv, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    A nie wolalas żeby pediatra zobaczył małą i zdecydował czy można szczepić dzisiaj?

Myslalam, ale tam dzis duzy ruchy, bo w czwartki robia bioderka. Nie chce na dzieci zdrowe brac chorego malucha. A wczoraj kataru nie miala, w nocy przylazl, wiec wole jej nie szczepic bo nie wiem co sie z tego rozwinie.

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy Wasze dzieci tez przez sen się obracają ? Ostatnio Tomka przyłapuje na tym po 40min piewszego snu nocnego, ja patrzę a on jest na brzuchu w podporze i ma zamknięte oczy 🙈 oczywiscie zaraz się wybudza. Wariactwo 🙈
    Pola jeszcze do.tego się drze, zamknięte oczy, podpór, i łeeeeee i łeeeeee 🤪

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Gniewko przez cały dzień miał podpiętą kroplówkę z glukozą i zaczął też bardzo ładnie jeść. Co 3h zjadał po 50-60ml mojego mleka z butelki. Swoją drogą kupiłam Lovi z dynamicznym smoczkiem, taką jak mam przy laktatorze Lovi expert. Od samego początku nie było problemu, żeby ją złapał. Mam tylko nadzieję, że po takiej ilości butli nie obrazi się na pierś. Póki co nie chcę tym sobie zaprzątać głowy. Najwyżej zamówię wizytę cdl jak wrócimy do domu.
    Na wieczornym ważeniu wyszło, że przybrał 88g. Kroplówkę mu już odpięli. Mam nadzieję, że w nocy też będzie jadł z ochotą bo było z tym ciężko.

Powiem Wam, że jestem zmęczona. Odciąganie laktatorem co niecałe 3h tych minimum 60ml, żeby było akurat na porcję jest męczące. Potem samo karmienie, sterylizacja laktatora w warunkach szpitalnych, jakieś siku, chwilą oddechu, jedzenie, picie i cała akcja zaczyna się od nowa. Gdzie tu czas na sen?
    Dlatwgo dla mnie mamy KPI to bohaterki. Moja przyjaciółka tak ciagnęła rok, dla mnie to kosmos.

Dużo zdrówka dla Gniewka (też chcieliśmy mieć Gniewka gdyby był synek). Jeszcze chwilka i wyjdziecie a teraz dobrze że jest ood opieką. I oczywiście dużo siły dla Ciebie Mamuniu!

Karenira, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, plasterki Aromactiv polecam, Nasivin Baby na noc, inhalacja 2 razy dziennie, psikanie wodą morską, ew wodą hipertoniczną ona ma już działanie lecznicze, odciągać max 3x dziennie no i dla mnie hitem jest isonasin do płukania noskaz trzeba się namęczyć aby to wlać do nosa ale Pole pięknie odtykało - no i pamiętaj że katar u dziecka trwa do 14 dni i należy iść nawet z katarkiem do lekarza aby sprawdził jak to wygląda osłuchowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 10:17

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola też na szczęście nie ma problemów z butla choć na początku miała. W sobotę na pewno dostanie trochę MM ponieważ nie mogę za wiele odciągnąć a potrzebujemy spoooro.
    Dawałam jej już kilka razy Bebilon gotowy w buteleczce już i jadła zadowolona także luzik.
    Boje się tylko jak da popalić babci bo wieczorem i nocą jest typowa Mamoza. Nawet mąż ostatnio ma.problem aby ją uspokoić jak się obudzi 🙄🙄🙄
    No i oczywiście śpimy ostatnio cały czas razem, max do 2 dociągnie w łóżeczku.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, fajne włosy :) widziałam wczoraj zdjęcie :)

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 3532 3533 3534 3535 3536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ