X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira - jak tam synuś?

Tajka - złapał Cię typowy baby blues. Daj sobie chwilę, lez z maleńka i wszystko się ułoży ❤️

Zulu - obcinałas się? Mam nadzieję, że nie pomyliłam osób 🤔 jeśli tak, to fajna zmiana! Też przydałoby mi się wybrać do fryzjera...

Ounai, emdar, clover - mój mąż chudy jak patyk i non stop o zera się słodyczami i fastami. Bo może. Ale mnie jakoś nie ciągnie odkąd mam te zastrzyki. Skutecznie hamują apetyt plus zapotrzebowanie na cukier.

Ale pizgawica dziś u nas. Łeb urywa. Dramat.

Spadam zaraz spać, bo padam na twarz.

Aaaa szkolenie poprowadziłam ponoć super! :) jestem z siebie mega zadowolona!

Jutro w planach tylko Pracka i odbiór dzieci z przedszkola i żłobka i szybko skok po mleko do Rossmanna. Poza tym planów brak, no może prócz prania, które nigdy się nie kończy 😂

Miłego wieczorku!

emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nowastaraczka, a jaką próbowałaś??
    My mamy Lovi Bezpieczną przy karmieniu piersią i dramat, a drugą Dr Browns i z tej mąż daje mleko a czasem dajemy też trochę wody jak ma czkawkę i dużo osób ją sobie chwali 🙂
    Nam też się ostatnio wydawało że Olek obraził się na butelkę jak pojechałam do fizjo, bo wróciłam a mąż mówi że próbował nakarmić Olka i nie jadł, a ja spróbowałam po kilkunastu minutach i zaczął jeść- po prostu głodny nie był wcześniej 😅
    Może spróbujcie w ten sposób, jak Ty z Leosiem jesteś w domu to zamiast jednego karmienia piersią to butelka. Wtedy będziesz mogła spróbować nakarmić jak jest głodny, a jak mimo głodu odrzuci butlę to cyc będzie pod ręką 🤔

Tez dr brown (jadl jako noworodzio i bylo ok ) tommee i taki jednorazowy smoczek na butelkę, bez powodzenia - przygryza i udaje ze nie wie o co cho i nie zassysa a potem przystawiony do cyca odrazu je 🙄 on chyba sie stal jakims naturalistą z awersją do lateksu. Mysle o tej butelce suavinex ale troche mi szkoda hajsu jak tez ja oleje 😬 takie zyćko matki, najpierw zeby utrzymac na cycu to czlowiek schodzi z butli a po czasie to by sie ta butla przydala okazyjnie a jest klops 😔

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Tez dr brown (jadl jako noworodzio i bylo ok ) tommee i taki jednorazowy smoczek na butelkę, bez powodzenia - przygryza i udaje ze nie wie o co cho i nie zassysa a potem przystawiony do cyca odrazu je 🙄 on chyba sie stal jakims naturalistą z awersją do lateksu. Mysle o tej butelce suavinex ale troche mi szkoda hajsu jak tez ja oleje 😬 takie zyćko matki, najpierw zeby utrzymac na cycu to czlowiek schodzi z butli a po czasie to by sie ta butla przydala okazyjnie a jest klops 😔

Cyc to cyc, dla małych cycoholików zawsze atrakcyjniejszy 😅 pytanie czy na głodnego też by odrzucił czy jednak głód by zwyciężył 🤭
    Ale żeby nie było że namawiam do głodzenia dziecka!!

Po prostu Olek też się bawi smoczkiem, gryzie itd. jak zalapie że można ssać to ciągnie ale się krzywi że to woda (na czkawkę) 🤣 ale ja mu może raz na miesiąc zostawiam mleko w butli 🤷 podejrzewam że gdyby był nawet lekko głodny to chyba (oby!) by zjadł 🤔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Mamy bobasów antybutelkowych, jestescie uwięzione czy probujecie jakis butelek/moze jakas podpasowala?
    Nie wiem sama czy jeszcze cos probować czy jakos przetrwać kolejne pol roku 🥴
    Nie próbuję i szczerze Ci powiem, że nie czuję się uwieziona. Znajomym mówię że mogę wpaść ale z małą bo jest cycusiowa. Je co 2,5h więc spokojnie mogę iść do fryzjera, na szybkie zakupy czy paznokcie. Stwoerdzilam, że szkoda mi kasy, a rok przeleci jak z bicza strzelił. No i faktycznie już prawie 9 miesięcy za nami.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    ja też lubię wciągnąć kebsa 😂
    Super zmiana z włosami!
    Muszę się "zapisać" do męża żeby znów mi i Wiki skrócił włosy :)

Calanthe
    Nie widziałam Wery :(

Wik
    czy namiar na masażystę wciąż aktualny? Chcesz?

Nowastaraczka
    Co do butelek to próbowałabym wszystkie jak lecą :) a smoczki Leoś toleruje?

Ja raportuje że ćwiczę codziennie i waga spadła do 51 kg. Teraz robię kratkę na brzuchu, chudnąć już nie muszę 💪

Zulugula, Nowastaraczka, emdar, Lalia, Clover, dmg111, calanthe, Ounai, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gniewko przez cały dzień miał podpiętą kroplówkę z glukozą i zaczął też bardzo ładnie jeść. Co 3h zjadał po 50-60ml mojego mleka z butelki. Swoją drogą kupiłam Lovi z dynamicznym smoczkiem, taką jak mam przy laktatorze Lovi expert. Od samego początku nie było problemu, żeby ją złapał. Mam tylko nadzieję, że po takiej ilości butli nie obrazi się na pierś. Póki co nie chcę tym sobie zaprzątać głowy. Najwyżej zamówię wizytę cdl jak wrócimy do domu.
    Na wieczornym ważeniu wyszło, że przybrał 88g. Kroplówkę mu już odpięli. Mam nadzieję, że w nocy też będzie jadł z ochotą bo było z tym ciężko.

Powiem Wam, że jestem zmęczona. Odciąganie laktatorem co niecałe 3h tych minimum 60ml, żeby było akurat na porcję jest męczące. Potem samo karmienie, sterylizacja laktatora w warunkach szpitalnych, jakieś siku, chwilą oddechu, jedzenie, picie i cała akcja zaczyna się od nowa. Gdzie tu czas na sen?

Lalia lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira a jak kolor skóry? Może pozwolą Ci już jutro wyciągać małego na czas karmienia?
    Duzo sił wam życzę

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:55

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:56

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙
    💗
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Karenira a jak kolor skóry? Może pozwolą Ci już jutro wyciągać małego na czas karmienia?
    Duzo sił wam życzę
    Ładnie się już zaróżowił. Przynajmniej porównując do tego jak był mocno żółty wcześniej. Możliwe, że dzisiaj już pozwolą mi go karmić piersią. Wczoraj liczył się czas spędzony pod lampami. Na szczęście jest wyraźna poprawa. Ciekawe jestem jak wyjdą dzisiejsze wyniki bilirubiny.
    Przed północą odciągnęłam mu mleka na karmienie, na 3:00 brali z lodówki nadwyżkę, jaką uzbierałam w ciągu dnia. Teraz znowu mam sesję z laktatorem. Pospałam ciągiem prawie 4h :)

emdar, Clover, KarolinaMaria, Ladyo, Martt95, Ounai, SzalonaOna, Inaa89, kiniusia270, kar_oliv lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Mamy bobasów antybutelkowych, jestescie uwięzione czy probujecie jakis butelek/moze jakas podpasowala?
    Nie wiem sama czy jeszcze cos probować czy jakos przetrwać kolejne pol roku 🥴

U nas podpasowala tomme tippee. Nie jest to milosc gleboka ale jak musi to zje :)

🔸28 lat

Wysłany: 6 maja 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My mamy przerwę w nocce 🙄 ja juz totalnie obnizylam moje oczekiwania nocne , ja juz nie mówię żeby spać 2h ciągiem wystarczy mi żeby nie hasac w nocy 🤪 mój mąż się śmieje, że juz jestem na samym dnie z oczekiwaniami 😆
    Zulu, jestem z Tobą 🤝. Też już jestem na dnie z oczekiwaniami co do spania 😒 My jeszcze od wczoraj po południu walczymy z lekką gorączką, marudą i brakiem apetytu (na 99% po zeszłotygodniowym szczepieniu MMR, ale będę go obserwować).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, gratuluję sukcesów w pracy! Oby tak dalej 👏👏👏

Kic, co za waga ekstra 😱😱😱! No i ta kratka na brzuchu 🤩

Karenira, dobrze ze mały lepiej ❤ Domyślam się że jesteś bardzo zmęczona, ale dasz radę; wyjdziecie do domku to będzie już lepiej.

Ounai, a nie jesteś głodna na tych 1750 kcal przy KP? Ja jak jeszcze byłam KPI to byłam non stop głodna jak smok. Tak jak piszecie,żarłam ( bo nie jadłam 😉) dużo więcej od męża. Jak teraz się wkręciłam w liczenie kcal to wyszło mi,że potrafiłam zjeść koło 3500-4000 kcal ,to nie dziwne ze się spasłam 😒🥴.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś przywitaliśmy dzień superkupą po pachy. Zaczęło się tak, że Olek obudził się po 5.00, przebrałam go i nakarmiłam, nie chciał już spać ale miał dobry humor i gaworzył, więc przymknęło mi się oko jeszcze na chwilę. Kiedy się obudziłam, to wszystko było już w kupie - pajacyk, pieluszka flanelowa na której leżał, a nawet przeszło na nasze prześcieradło i materac (po karmieniu Olek został już u nas w łóżku). Masakra. Jeszcze podczas przebierania mnie obsikał 🙈 A jaki z siebie zadowolony, ma teraz świetny humor. Ja trochę mniej 🤣

Lalia, Karenira, Zulugula, dmg111, Suszarka, Nowastaraczka, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira, doskonale wiem jak się czujesz z tym odciąganiem 😘 jak Olek był pod lampami, to odciągałam mu mleko co 4h (bo tylko tyle mogło stać w temperaturze pokojowej) ale karmiłam go co 2h żeby jadł jak najczęściej. Więc u mnie to wyglądało tak:
    Pół godziny odciągania plus karmienie
    Za dwie godziny próba wybudzenia plus karmienie
    Po dwóch godzinach pół godziny odciągania plus karmienie
    I tak w kółko 😵
    Miałam wrażenie że albo odciągam, albo karmię albo sterylizuje 🤣 ale warto było bo wyniki się powoli poprawiały 😘

A do sterylizacji polecam Ci woreczki do sterylizacji jeśli w szpitalu masz mikrofalowke. Wrzuca się tylko wszystko do środka, wlewa trochę wody i wstawia do mikrofalówki na kilka minut i gotowe 👍

Dacie radę 💪💪💪

Karenira lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mialysmy dzis jechac na szczepienie, ale musze zadzwonic i odwolac.
    Malwi ma gluta, pol nocy mi sie budzi bo ciezko jej oddychac, odkasluje. Psikam woda morska, co jeszcze moge zrobic zeby jak najszybciej sie go pozbyc?

🔸28 lat

Wysłany: 6 maja 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

💙
    💗
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31

• Karenira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed 6:00 poszłam zanieść mleko, a skończyło się tak, że nakarmiłam go z obu piersi i butelki już nie chciał. Troszkę się zdrzemnęłam i czekam już na śniadanie. Po śniadaniu wypiję felmatiker i uruchomię dojarkę 😁 Po laktatorze bardziej mnie bolą piersi niż po młodym. Jednak pod względem brodawek wygrałam chyba los na loterii, bo jedna pękła leciutko w pierwszej dobie po porodzie, druga się ciut wymęczyła i tyle. Kompresy multi-mam i lanolina od razu pomogły. W ogóle mnie brodawki przy karmieniu nie bolą. W tym pierwszym momencie zasysania czuję dyskomfort, a potem już luz.

Mam te woreczki do sterylizowania w mikrofali, tylko tutaj nie ma mikrofali dostępnej. Zamiast tego wlewam sobie wrzątek do środka, zamykam i już.

Ladyo, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
‹‹ 3531 3532 3533 3534 3535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ