Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarenira - jak tam synuś?
Tajka - złapał Cię typowy baby blues. Daj sobie chwilę, lez z maleńka i wszystko się ułoży ❤️
Zulu - obcinałas się? Mam nadzieję, że nie pomyliłam osób 🤔 jeśli tak, to fajna zmiana! Też przydałoby mi się wybrać do fryzjera...
Ounai, emdar, clover - mój mąż chudy jak patyk i non stop o zera się słodyczami i fastami. Bo może. Ale mnie jakoś nie ciągnie odkąd mam te zastrzyki. Skutecznie hamują apetyt plus zapotrzebowanie na cukier.
Ale pizgawica dziś u nas. Łeb urywa. Dramat.
Spadam zaraz spać, bo padam na twarz.
Aaaa szkolenie poprowadziłam ponoć super!jestem z siebie mega zadowolona!
Jutro w planach tylko Pracka i odbiór dzieci z przedszkola i żłobka i szybko skok po mleko do Rossmanna. Poza tym planów brak, no może prócz prania, które nigdy się nie kończy 😂
Miłego wieczorku!
emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Nowastaraczka, a jaką próbowałaś??
My mamy Lovi Bezpieczną przy karmieniu piersią i dramat, a drugą Dr Browns i z tej mąż daje mleko a czasem dajemy też trochę wody jak ma czkawkę i dużo osób ją sobie chwali 🙂
Nam też się ostatnio wydawało że Olek obraził się na butelkę jak pojechałam do fizjo, bo wróciłam a mąż mówi że próbował nakarmić Olka i nie jadł, a ja spróbowałam po kilkunastu minutach i zaczął jeść- po prostu głodny nie był wcześniej 😅
Może spróbujcie w ten sposób, jak Ty z Leosiem jesteś w domu to zamiast jednego karmienia piersią to butelka. Wtedy będziesz mogła spróbować nakarmić jak jest głodny, a jak mimo głodu odrzuci butlę to cyc będzie pod ręką 🤔
Tez dr brown (jadl jako noworodzio i bylo ok ) tommee i taki jednorazowy smoczek na butelkę, bez powodzenia - przygryza i udaje ze nie wie o co cho i nie zassysa a potem przystawiony do cyca odrazu je 🙄 on chyba sie stal jakims naturalistą z awersją do lateksu. Mysle o tej butelce suavinex ale troche mi szkoda hajsu jak tez ja oleje 😬 takie zyćko matki, najpierw zeby utrzymac na cycu to czlowiek schodzi z butli a po czasie to by sie ta butla przydala okazyjnie a jest klops 😔 -
Nowastaraczka wrote:Tez dr brown (jadl jako noworodzio i bylo ok ) tommee i taki jednorazowy smoczek na butelkę, bez powodzenia - przygryza i udaje ze nie wie o co cho i nie zassysa a potem przystawiony do cyca odrazu je 🙄 on chyba sie stal jakims naturalistą z awersją do lateksu. Mysle o tej butelce suavinex ale troche mi szkoda hajsu jak tez ja oleje 😬 takie zyćko matki, najpierw zeby utrzymac na cycu to czlowiek schodzi z butli a po czasie to by sie ta butla przydala okazyjnie a jest klops 😔
Cyc to cyc, dla małych cycoholików zawsze atrakcyjniejszy 😅 pytanie czy na głodnego też by odrzucił czy jednak głód by zwyciężył 🤭
Ale żeby nie było że namawiam do głodzenia dziecka!!
Po prostu Olek też się bawi smoczkiem, gryzie itd. jak zalapie że można ssać to ciągnie ale się krzywi że to woda (na czkawkę) 🤣 ale ja mu może raz na miesiąc zostawiam mleko w butli 🤷 podejrzewam że gdyby był nawet lekko głodny to chyba (oby!) by zjadł 🤔 -
Nowastaraczka wrote:Mamy bobasów antybutelkowych, jestescie uwięzione czy probujecie jakis butelek/moze jakas podpasowala?
Nie wiem sama czy jeszcze cos probować czy jakos przetrwać kolejne pol roku 🥴Nowastaraczka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulu
ja też lubię wciągnąć kebsa 😂
Super zmiana z włosami!
Muszę się "zapisać" do męża żeby znów mi i Wiki skrócił włosy
Calanthe
Nie widziałam Wery
Wik
czy namiar na masażystę wciąż aktualny? Chcesz?
Nowastaraczka
Co do butelek to próbowałabym wszystkie jak lecąa smoczki Leoś toleruje?
Ja raportuje że ćwiczę codziennie i waga spadła do 51 kg. Teraz robię kratkę na brzuchu, chudnąć już nie muszę 💪
Zulugula, Nowastaraczka, emdar, Lalia, Clover, dmg111, calanthe, Ounai, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Gniewko przez cały dzień miał podpiętą kroplówkę z glukozą i zaczął też bardzo ładnie jeść. Co 3h zjadał po 50-60ml mojego mleka z butelki. Swoją drogą kupiłam Lovi z dynamicznym smoczkiem, taką jak mam przy laktatorze Lovi expert. Od samego początku nie było problemu, żeby ją złapał. Mam tylko nadzieję, że po takiej ilości butli nie obrazi się na pierś. Póki co nie chcę tym sobie zaprzątać głowy. Najwyżej zamówię wizytę cdl jak wrócimy do domu.
Na wieczornym ważeniu wyszło, że przybrał 88g. Kroplówkę mu już odpięli. Mam nadzieję, że w nocy też będzie jadł z ochotą bo było z tym ciężko.
Powiem Wam, że jestem zmęczona. Odciąganie laktatorem co niecałe 3h tych minimum 60ml, żeby było akurat na porcję jest męczące. Potem samo karmienie, sterylizacja laktatora w warunkach szpitalnych, jakieś siku, chwilą oddechu, jedzenie, picie i cała akcja zaczyna się od nowa. Gdzie tu czas na sen?Lalia lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Martt95 wrote:Karenira a jak kolor skóry? Może pozwolą Ci już jutro wyciągać małego na czas karmienia?
Duzo sił wam życzę
Przed północą odciągnęłam mu mleka na karmienie, na 3:00 brali z lodówki nadwyżkę, jaką uzbierałam w ciągu dnia. Teraz znowu mam sesję z laktatorem. Pospałam ciągiem prawie 4hemdar, Clover, KarolinaMaria, Ladyo, Martt95, Ounai, SzalonaOna, Inaa89, kiniusia270, kar_oliv lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Nowastaraczka wrote:Mamy bobasów antybutelkowych, jestescie uwięzione czy probujecie jakis butelek/moze jakas podpasowala?
Nie wiem sama czy jeszcze cos probować czy jakos przetrwać kolejne pol roku 🥴
U nas podpasowala tomme tippee. Nie jest to milosc gleboka ale jak musi to zjeNowastaraczka lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Zulugula wrote:My mamy przerwę w nocce 🙄 ja juz totalnie obnizylam moje oczekiwania nocne , ja juz nie mówię żeby spać 2h ciągiem wystarczy mi żeby nie hasac w nocy 🤪 mój mąż się śmieje, że juz jestem na samym dnie z oczekiwaniami 😆42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Motyl, gratuluję sukcesów w pracy! Oby tak dalej 👏👏👏
Kic, co za waga ekstra 😱😱😱! No i ta kratka na brzuchu 🤩
Karenira, dobrze ze mały lepiej ❤ Domyślam się że jesteś bardzo zmęczona, ale dasz radę; wyjdziecie do domku to będzie już lepiej.
Ounai, a nie jesteś głodna na tych 1750 kcal przy KP? Ja jak jeszcze byłam KPI to byłam non stop głodna jak smok. Tak jak piszecie,żarłam ( bo nie jadłam 😉) dużo więcej od męża. Jak teraz się wkręciłam w liczenie kcal to wyszło mi,że potrafiłam zjeść koło 3500-4000 kcal ,to nie dziwne ze się spasłam 😒🥴.SzalonaOna lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
My dziś przywitaliśmy dzień superkupą po pachy. Zaczęło się tak, że Olek obudził się po 5.00, przebrałam go i nakarmiłam, nie chciał już spać ale miał dobry humor i gaworzył, więc przymknęło mi się oko jeszcze na chwilę. Kiedy się obudziłam, to wszystko było już w kupie - pajacyk, pieluszka flanelowa na której leżał, a nawet przeszło na nasze prześcieradło i materac (po karmieniu Olek został już u nas w łóżku). Masakra. Jeszcze podczas przebierania mnie obsikał 🙈 A jaki z siebie zadowolony, ma teraz świetny humor. Ja trochę mniej 🤣
Lalia, Karenira, Zulugula, dmg111, Suszarka, Nowastaraczka, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Karenira, doskonale wiem jak się czujesz z tym odciąganiem 😘 jak Olek był pod lampami, to odciągałam mu mleko co 4h (bo tylko tyle mogło stać w temperaturze pokojowej) ale karmiłam go co 2h żeby jadł jak najczęściej. Więc u mnie to wyglądało tak:
Pół godziny odciągania plus karmienie
Za dwie godziny próba wybudzenia plus karmienie
Po dwóch godzinach pół godziny odciągania plus karmienie
I tak w kółko 😵
Miałam wrażenie że albo odciągam, albo karmię albo sterylizuje 🤣 ale warto było bo wyniki się powoli poprawiały 😘
A do sterylizacji polecam Ci woreczki do sterylizacji jeśli w szpitalu masz mikrofalowke. Wrzuca się tylko wszystko do środka, wlewa trochę wody i wstawia do mikrofalówki na kilka minut i gotowe 👍
Dacie radę 💪💪💪Karenira lubi tę wiadomość
-
My mialysmy dzis jechac na szczepienie, ale musze zadzwonic i odwolac.
Malwi ma gluta, pol nocy mi sie budzi bo ciezko jej oddychac, odkasluje. Psikam woda morska, co jeszcze moge zrobic zeby jak najszybciej sie go pozbyc?🔸28 lat
Przed 6:00 poszłam zanieść mleko, a skończyło się tak, że nakarmiłam go z obu piersi i butelki już nie chciał. Troszkę się zdrzemnęłam i czekam już na śniadanie. Po śniadaniu wypiję felmatiker i uruchomię dojarkę 😁 Po laktatorze bardziej mnie bolą piersi niż po młodym. Jednak pod względem brodawek wygrałam chyba los na loterii, bo jedna pękła leciutko w pierwszej dobie po porodzie, druga się ciut wymęczyła i tyle. Kompresy multi-mam i lanolina od razu pomogły. W ogóle mnie brodawki przy karmieniu nie bolą. W tym pierwszym momencie zasysania czuję dyskomfort, a potem już luz.
Mam te woreczki do sterylizowania w mikrofali, tylko tutaj nie ma mikrofali dostępnej. Zamiast tego wlewam sobie wrzątek do środka, zamykam i już.Ladyo, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm