X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję polecanego Nawilżacza.
    Ten który miałam spadł i pękł.
    Macie coś fajnego, godnego polecenia?

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    My dziś przywitaliśmy dzień superkupą po pachy. Zaczęło się tak, że Olek obudził się po 5.00, przebrałam go i nakarmiłam, nie chciał już spać ale miał dobry humor i gaworzył, więc przymknęło mi się oko jeszcze na chwilę. Kiedy się obudziłam, to wszystko było już w kupie - pajacyk, pieluszka flanelowa na której leżał, a nawet przeszło na nasze prześcieradło i materac (po karmieniu Olek został już u nas w łóżku). Masakra. Jeszcze podczas przebierania mnie obsikał 🙈 A jaki z siebie zadowolony, ma teraz świetny humor. Ja trochę mniej 🤣
    U nas typowy poranek to kupa na plecach, głowie i czasami na naszym łóżku. Dobrze, że jest coś takiego jak śpiworek to zwykle on obrywa zamiast naszego łóżka.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screeny Waszych porad na katarek zrobione! Oby za szybko się nie przydały.

Matylda miała wczoraj szczepienie, popołudniu była marudna i śpiąca. Dałam jej od razu paracetamol, żeby nie bolała ja nóżka jak ostatnio.

Podoba mi się określenie 'mamoza' 😂 u nas też jest mamoza na całego. Wczoraj wieczorem daliśmy jej moje mleko z butli i nie chciała 😖 pewnie jakby głód ją przycisnął to byłoby inaczej. Dziś rano byłam na Zanzi, tfu! Na pedi+hybryda 😎Dawno się tak nie zrelaksowałam, ale jak wychodziłam z domu to widziałam strach w oczach L. Ogólnie to mam wrażenie, że jemu mamoza pasuje, bo nie musi się wysilać... 🙄 Matka ogarnie sytuację.

Karenira, ale siła bije z Twoich postów! Ja bym pewnie siedziała załamana.

Edit dziś mija rok od 'wysikania' Matyldzi 😪🦄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 10:46

Lalia, SzalonaOna, Ladyo, Clover, kiniusia270, Zulugula, emdar, dmg111, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mają w podobnym wieku dzieciaczki co Maks, czy na tym etapie poddajecie coś dziecku do jedzenia do ręki? Dupka chlebka, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane? Jak nie to może coś innego?
    Dziękuję 😚

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Potrzebuję polecanego Nawilżacza.
    Ten który miałam spadł i pękł.
    Macie coś fajnego, godnego polecenia?
    Xiaomi evaporative. Miazga! Łatwo się myje, super wydajny, nie trzeba otwierać żeby napełnić, mieści 4l wody. Ale tani nie jest

Kic, ja podawałam chleb, chrupki kukurydziane

kic83 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry 🌼

U nas zimniej niż wczoraj, ale nie pada 💛
    Od rana ogarnęłam z Olkiem szczotkowanie, trening siłowy z hantlami i gumami, zmywarkę i jedno pranie 💪 teraz się karmimy i lecimy na spacer, mam w planie min 6 km, bo wczoraj wzięłam nowe trampki i tak mnie otarły że pół spaceru siedziałam na ławce a Olek spał w wózku obok 🤣

Kic, a mogę zapytać jak Twoja skóra na brzuchu?? Bo u mnie od cycków w górę jest nieźle, od pasa w dół też już dużo lepiej, ale na brzuchu tej skóry trochę jest nadal 🤨 jak ją zgarnę rękami to pod spodem brzuch wygląda fajnie, a tak to trochę taki flaczek i widzę że to nie tłuszcz 🤷

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie <3 melduje ze torba do szpitala ponownie spakowana! (Wcześniej musiałam ja trochę rozpakować bo brałam do szpitala rzeczy tylko dla siebie). Od wczoraj herbatka z liści malin, a dziś w sklepie zobaczyłam daktyle 250g za 3,99! Od razu wzięłam 2 opakowania bo przypomniałam sobie jak w Zaufaj Położnej mówili żeby jeść po kilka od 36 tygodnia :) Zamówiłam dla J. „prezent z okazji urodzin siostry”, tzn zamówiłam jej bransoletkę Lilou z koniczynka na szczęście, z jednej strony wygrawerowane jej imię, z drugiej moje, żeby zawsze mogła mieć ja na ręce i co by się nie działo, żeby wiedziała ze mama ją kocha :) Planuje jej ja wręczyć jak wrócimy ze szpitala z malutka :) kiedyś będzie można np dokupić zawieszkę z imieniem siostry. Karenina bardzo się cieszę ze Gniewko już lepiej, zjadł z piersi itp. Na pewno trudne są dla Was te dni ale wszystko zmierza ku dobremu :) Zulu piękne masz włosy!!!! Wyglądają na takie gęste itp! Strasznie jestem ciekawa jak wyglądasz 😂 każda z Was tu już w miarę kojarze z wyglądu. Ale zdradziłas swoją fryzurę, to już będę miała jakieś skojarzenie. Kic moja J. w tym wieku lubiła sobie ciamkac skórkę od chleba :)

emdar, Zulugula, Suszarka, Fragaria, kic83, dmg111, KarolinaMaria, Karenira, Lalia, Clover, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słaba noc, znowu się obudził z płaczem o 1 i nie spał do 3. Dziecko mi się zepsuło jednym słowem😐

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, super pomysł z tym prezentem dla córki ❤🤩 Widać że fajna z Ciebie mamuśka:) jak się czujesz psychicznie? Lepiej już trochę? A fizycznie?

Irysko, a jak do tej pory spał mały? Pisałaś wczoraj ze chory jest, może od tego marudzenie w nocy?

Zulu, pytałam o to spanie,bo my na tym etapie co Wy jesteście to spaliśmy razem non stop🥴 To wieczne kręcenie się Julka zaczęło być na dobre niewygodne gdzieś od 8msca, no i już mało bezpieczne,bo bałam się że w końcu z tego wyczerpania nie przebudzę się tak szybko jak on. Przeszedł do łóżeczka jak miał prawie 11 mscy, spał całkiem ok tak z 3 msce, a gdzieś od 2-3 tygodni znowu tylko ze mną 🤦‍♀️. Wiem ze Julek tego potrzebuje( drze się jak opętany, położę go koło siebie, położę na nim rękę i spokój) ale męczy mnie to bardzo 😒 Wiem,że za kilka lat będę pewnie chciała żeby się do mamy w nocy przytulił,ale chwilowo wolałabym jednak by dał się mamie do poduszki przytulić 🥴

Ulaa, Ladyo lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, ja byłam KPI 10 mscy,i też uważam że to niezły wyczyn przy temperamencie Julka, a i tak usłyszałam od teściowej,że to moje wygodnictwo 🤣🤣🤣 Jak widać, nie dogodzisz 🤷‍♀️😊

Tajka, jak się czujesz? Jak Maja?

Wik89, Karenira, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar teściowa chyba z innej galaktyki pochodzi 🙄😂

Byłam KPI 3 miesiące i drugi raz bym się nie zdecydowała...wspominam to jako zmęczenie, łzy i w pewnym momencie nie potrafiłam w głowie liczyć do 3 tylko liczyłam na palcach 14:15-17:15 do następnego odciągania 🙈🤦‍♀️ Także podziwiam ❤️

My dzisiaj wracamy na zajęcia na basen 😊 już odliczam godziny do 17 😎

Drugi ząb idzie jak nic bo mamy Marudę level master od kilku dni nie wiem już jak wyłączyć to jojczenie 🙈

Wik89, Lalia, Nowastaraczka, Clover, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar do tej pory super spal, praktycznie przesypiał całe noce 21:30 do 5-6 rano. Może to faktycznie od choroby, tylko nie ma już gorączki więc nie wiem czy dalej jest chory, czy postanowił już być standardowym dzieckiem i nie spać 😛

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzień dobry, dzień dobry 🌼

U nas zimniej niż wczoraj, ale nie pada 💛
    Od rana ogarnęłam z Olkiem szczotkowanie, trening siłowy z hantlami i gumami, zmywarkę i jedno pranie 💪 teraz się karmimy i lecimy na spacer, mam w planie min 6 km, bo wczoraj wzięłam nowe trampki i tak mnie otarły że pół spaceru siedziałam na ławce a Olek spał w wózku obok 🤣

Kic, a mogę zapytać jak Twoja skóra na brzuchu?? Bo u mnie od cycków w górę jest nieźle, od pasa w dół też już dużo lepiej, ale na brzuchu tej skóry trochę jest nadal 🤨 jak ją zgarnę rękami to pod spodem brzuch wygląda fajnie, a tak to trochę taki flaczek i widzę że to nie tłuszcz 🤷

Lalia
    nie jest idealnie, trochę skóry zostało, ale nie wisi, jak robię planki i patrzę w dół na brzuch to widzę niedoskonałości, jak stoję prosto to wygląda dobrze,myślę że to kwestia jeszcze miesiąca ćwiczeń i ta skóra się "wchłonie", tak było przy Wiki.
    Jeśli chcesz to na priv Ci wyśle foty jak to wygląda u mnie po dwójce dzieci 😚

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, tak, u nas to samo. On się cały czas obraca i zaczyna pełzać do przodu. Zmiana pieluchy level hard.

Też polecam nawilżacz ewaporacyjny od xiaomi. Nie ma wymiennych filtrów, tylko wkład który można myć w zmywarce.

Motylku, gratuluję sukcesów w pracy 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 12:40

Zulugula, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was na bieżąco ale oczywiście już czasu na pisanie mi totalnie brakuje!

Motylku cieszę się, że tak dobrze idzie Ci w pracy. Jestem pełna podziwu jak Ty to wszystko ogarniasz; praca, dom, dzieci 👏🏽

Widziałam tez efekty ćwiczeń, brawo brawo! Ja mam brzuch jak w 5 miesiącu 😳 chyba muszę iść do fizjo bo zaniedbałam to po porodzie :(

Tajka daj sobie więcej luzu! Te chwile z noworodkiem już nie wrócą a miną tak szybko! Ciesz się nimi, bo to są piękne momenty ❤️
    Ja od początku podaje mm, smoczek a uważam, że jestem świetną mamą bo daje max miłości mojemu dziecku, kocham je nad życie. Nosze je, kołysze, głaszcze, śpiewam i co tylko mogę żeby było szczęśliwe! Taki maluch potrzebuje Twojej bliskości i to jest dla niego najważniejsze❤️

Mój syn przez pierwszy miesiąc nie spał nocami prawie w ogóle, nosiliśmy, woziliśmy go w wózku po domu, a nawet nocami jeździliśmy autem! Do tej pory spi słabo, a w swoim łóżeczku przespał jakieś 5 nocy 😅 tez zawsze mówiłam że nie będę spała z dzieckiem ale to życie zweryfikowalo i nie jest mi z tym źle. Bo ciagle sobie powtarzam, że przecież on taki mały wiecznie nie będzie. Więc ciesz się chwilami kiedy jesteś dla niego całym światem💙 zobaczysz, że macierzyństwo jest na prawdę piękne! Ale trudne momenty to po prostu jego część i trzeba to wziąć na klatę. Dużo siły dla Ciebie 💙

Wik89, Lalia, emdar, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci już przechodziły przez ząbkowanie, czy jak dziecko przy tym było marudne to po wzięciu na ręce się uspokajało? U nas jakieś marudne dni(nie każdy) ale zasypia tylko na rękach, odłożenie bez obudzenia graniczy z cudem 😳 dopiero jeden skok się skończył, więc na kolejny za szybko 😅

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar dziękuje ze pytasz ❤️ Z moja psychika już trochę lepiej, mam nadzieje ze jak najdłużej :) fizycznie tez nienajgorzej, jak na 9 miesiąc ciazy. Wiadomo, czuje się jak słoń, obrót z boku na bok to nieziemski wyczyn 😂 ale każda z Was przecież to zna. Obu wytrzymać te ostatnie chwile :)

emdar lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Moj synek tez jojczy i jojczy, moze to zabkowanie :P
    Co do nocy, to ja juz to zostawie bez komentarza 🤦‍♀️😬

Kicku, ja daje skorke od chleba. Dalam tez polowke jablka, fajnie trzymal i „ciumkal” jak gryzaczek ;)
    Dalam tez slupek ogorka, kawalek ziemniaka, ale jak odgryza tymi swoimi dziaslami kawalek i go żuje, to mam zawal serca 😀 On jeszcze nie siedzi stabilnie, wiec my tak ostroznie z kawalkami, poki co sloiczki, jogurty i kaszki

kic83 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, Motylku, przesadzilyscie juz dzieci do spacerowek?
    Ja jeszcze nie, ale juz ledwo sie miesci, czekam tylko az przestanie tak wiać i przesadze chyba ;)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam mojego malucha do pokoju 😍 Mam lampę przy jego łóżeczku/mydelniczce. Cdl raz jeszcze popatrzyła na jego ssanie i orzekła, że jest prawidłowe. Muszę tylko go aktywizować przy piersi, żeby nie robił za dużych przerw w ssaniu i nie przysypiał. Niedługo ma przyjść i go zważyć, że tak pi razy drzwi ocenić jak jego efektywność ssania od rana.
    W ogóle to Gniewko w inkubatorze był spokojny, co tam szłam to co najwyżej kwękał i się kręcił. Widziałam, że obok niego leżał skoczek, ale ani razu nie widziałam, żeby miał go w buzi. A ze mną w pokoju to łóżeczko z lampą go gryzie...

Lalia, Ladyo, kiniusia270, emdar, Clover, kar_oliv, Ounai, dmg111, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
‹‹ 3533 3534 3535 3536 3537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ