Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover wrote:My dziś przywitaliśmy dzień superkupą po pachy. Zaczęło się tak, że Olek obudził się po 5.00, przebrałam go i nakarmiłam, nie chciał już spać ale miał dobry humor i gaworzył, więc przymknęło mi się oko jeszcze na chwilę. Kiedy się obudziłam, to wszystko było już w kupie - pajacyk, pieluszka flanelowa na której leżał, a nawet przeszło na nasze prześcieradło i materac (po karmieniu Olek został już u nas w łóżku). Masakra. Jeszcze podczas przebierania mnie obsikał 🙈 A jaki z siebie zadowolony, ma teraz świetny humor. Ja trochę mniej 🤣
Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Screeny Waszych porad na katarek zrobione! Oby za szybko się nie przydały.
Matylda miała wczoraj szczepienie, popołudniu była marudna i śpiąca. Dałam jej od razu paracetamol, żeby nie bolała ja nóżka jak ostatnio.
Podoba mi się określenie 'mamoza' 😂 u nas też jest mamoza na całego. Wczoraj wieczorem daliśmy jej moje mleko z butli i nie chciała 😖 pewnie jakby głód ją przycisnął to byłoby inaczej. Dziś rano byłam na Zanzi, tfu! Na pedi+hybryda 😎Dawno się tak nie zrelaksowałam, ale jak wychodziłam z domu to widziałam strach w oczach L. Ogólnie to mam wrażenie, że jemu mamoza pasuje, bo nie musi się wysilać... 🙄 Matka ogarnie sytuację.
Karenira, ale siła bije z Twoich postów! Ja bym pewnie siedziała załamana.
Edit dziś mija rok od 'wysikania' Matyldzi 😪🦄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 10:46
Lalia, SzalonaOna, Ladyo, Clover, kiniusia270, Zulugula, emdar, dmg111, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Dziewczyny co mają w podobnym wieku dzieciaczki co Maks, czy na tym etapie poddajecie coś dziecku do jedzenia do ręki? Dupka chlebka, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane? Jak nie to może coś innego?
Dziękuję 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:Potrzebuję polecanego Nawilżacza.
Ten który miałam spadł i pękł.
Macie coś fajnego, godnego polecenia?
Kic, ja podawałam chleb, chrupki kukurydzianekic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dzień dobry, dzień dobry 🌼
U nas zimniej niż wczoraj, ale nie pada 💛
Od rana ogarnęłam z Olkiem szczotkowanie, trening siłowy z hantlami i gumami, zmywarkę i jedno pranie 💪 teraz się karmimy i lecimy na spacer, mam w planie min 6 km, bo wczoraj wzięłam nowe trampki i tak mnie otarły że pół spaceru siedziałam na ławce a Olek spał w wózku obok 🤣
Kic, a mogę zapytać jak Twoja skóra na brzuchu?? Bo u mnie od cycków w górę jest nieźle, od pasa w dół też już dużo lepiej, ale na brzuchu tej skóry trochę jest nadal 🤨 jak ją zgarnę rękami to pod spodem brzuch wygląda fajnie, a tak to trochę taki flaczek i widzę że to nie tłuszcz 🤷Ounai lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie
melduje ze torba do szpitala ponownie spakowana! (Wcześniej musiałam ja trochę rozpakować bo brałam do szpitala rzeczy tylko dla siebie). Od wczoraj herbatka z liści malin, a dziś w sklepie zobaczyłam daktyle 250g za 3,99! Od razu wzięłam 2 opakowania bo przypomniałam sobie jak w Zaufaj Położnej mówili żeby jeść po kilka od 36 tygodnia
Zamówiłam dla J. „prezent z okazji urodzin siostry”, tzn zamówiłam jej bransoletkę Lilou z koniczynka na szczęście, z jednej strony wygrawerowane jej imię, z drugiej moje, żeby zawsze mogła mieć ja na ręce i co by się nie działo, żeby wiedziała ze mama ją kocha
Planuje jej ja wręczyć jak wrócimy ze szpitala z malutka
kiedyś będzie można np dokupić zawieszkę z imieniem siostry. Karenina bardzo się cieszę ze Gniewko już lepiej, zjadł z piersi itp. Na pewno trudne są dla Was te dni ale wszystko zmierza ku dobremu
Zulu piękne masz włosy!!!! Wyglądają na takie gęste itp! Strasznie jestem ciekawa jak wyglądasz 😂 każda z Was tu już w miarę kojarze z wyglądu. Ale zdradziłas swoją fryzurę, to już będę miała jakieś skojarzenie. Kic moja J. w tym wieku lubiła sobie ciamkac skórkę od chleba
emdar, Zulugula, Suszarka, Fragaria, kic83, dmg111, KarolinaMaria, Karenira, Lalia, Clover, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ladyo, super pomysł z tym prezentem dla córki ❤🤩 Widać że fajna z Ciebie mamuśka:) jak się czujesz psychicznie? Lepiej już trochę? A fizycznie?
Irysko, a jak do tej pory spał mały? Pisałaś wczoraj ze chory jest, może od tego marudzenie w nocy?
Zulu, pytałam o to spanie,bo my na tym etapie co Wy jesteście to spaliśmy razem non stop🥴 To wieczne kręcenie się Julka zaczęło być na dobre niewygodne gdzieś od 8msca, no i już mało bezpieczne,bo bałam się że w końcu z tego wyczerpania nie przebudzę się tak szybko jak on. Przeszedł do łóżeczka jak miał prawie 11 mscy, spał całkiem ok tak z 3 msce, a gdzieś od 2-3 tygodni znowu tylko ze mną 🤦♀️. Wiem ze Julek tego potrzebuje( drze się jak opętany, położę go koło siebie, położę na nim rękę i spokój) ale męczy mnie to bardzo 😒 Wiem,że za kilka lat będę pewnie chciała żeby się do mamy w nocy przytulił,ale chwilowo wolałabym jednak by dał się mamie do poduszki przytulić 🥴Ulaa, Ladyo lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Anetko, ja byłam KPI 10 mscy,i też uważam że to niezły wyczyn przy temperamencie Julka, a i tak usłyszałam od teściowej,że to moje wygodnictwo 🤣🤣🤣 Jak widać, nie dogodzisz 🤷♀️😊
Tajka, jak się czujesz? Jak Maja?Wik89, Karenira, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar teściowa chyba z innej galaktyki pochodzi 🙄😂
Byłam KPI 3 miesiące i drugi raz bym się nie zdecydowała...wspominam to jako zmęczenie, łzy i w pewnym momencie nie potrafiłam w głowie liczyć do 3 tylko liczyłam na palcach 14:15-17:15 do następnego odciągania 🙈🤦♀️ Także podziwiam ❤️
My dzisiaj wracamy na zajęcia na basen 😊 już odliczam godziny do 17 😎
Drugi ząb idzie jak nic bo mamy Marudę level master od kilku dni nie wiem już jak wyłączyć to jojczenie 🙈Wik89, Lalia, Nowastaraczka, Clover, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Emdar do tej pory super spal, praktycznie przesypiał całe noce 21:30 do 5-6 rano. Może to faktycznie od choroby, tylko nie ma już gorączki więc nie wiem czy dalej jest chory, czy postanowił już być standardowym dzieckiem i nie spać 😛12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Dzień dobry, dzień dobry 🌼
U nas zimniej niż wczoraj, ale nie pada 💛
Od rana ogarnęłam z Olkiem szczotkowanie, trening siłowy z hantlami i gumami, zmywarkę i jedno pranie 💪 teraz się karmimy i lecimy na spacer, mam w planie min 6 km, bo wczoraj wzięłam nowe trampki i tak mnie otarły że pół spaceru siedziałam na ławce a Olek spał w wózku obok 🤣
Kic, a mogę zapytać jak Twoja skóra na brzuchu?? Bo u mnie od cycków w górę jest nieźle, od pasa w dół też już dużo lepiej, ale na brzuchu tej skóry trochę jest nadal 🤨 jak ją zgarnę rękami to pod spodem brzuch wygląda fajnie, a tak to trochę taki flaczek i widzę że to nie tłuszcz 🤷
Lalia
nie jest idealnie, trochę skóry zostało, ale nie wisi, jak robię planki i patrzę w dół na brzuch to widzę niedoskonałości, jak stoję prosto to wygląda dobrze,myślę że to kwestia jeszcze miesiąca ćwiczeń i ta skóra się "wchłonie", tak było przy Wiki.
Jeśli chcesz to na priv Ci wyśle foty jak to wygląda u mnie po dwójce dzieci 😚Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulu, tak, u nas to samo. On się cały czas obraca i zaczyna pełzać do przodu. Zmiana pieluchy level hard.
Też polecam nawilżacz ewaporacyjny od xiaomi. Nie ma wymiennych filtrów, tylko wkład który można myć w zmywarce.
Motylku, gratuluję sukcesów w pracy 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 12:40
Zulugula, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Dziewczyny czytam Was na bieżąco ale oczywiście już czasu na pisanie mi totalnie brakuje!
Motylku cieszę się, że tak dobrze idzie Ci w pracy. Jestem pełna podziwu jak Ty to wszystko ogarniasz; praca, dom, dzieci 👏🏽
Widziałam tez efekty ćwiczeń, brawo brawo! Ja mam brzuch jak w 5 miesiącu 😳 chyba muszę iść do fizjo bo zaniedbałam to po porodzie
Tajka daj sobie więcej luzu! Te chwile z noworodkiem już nie wrócą a miną tak szybko! Ciesz się nimi, bo to są piękne momenty ❤️
Ja od początku podaje mm, smoczek a uważam, że jestem świetną mamą bo daje max miłości mojemu dziecku, kocham je nad życie. Nosze je, kołysze, głaszcze, śpiewam i co tylko mogę żeby było szczęśliwe! Taki maluch potrzebuje Twojej bliskości i to jest dla niego najważniejsze❤️
Mój syn przez pierwszy miesiąc nie spał nocami prawie w ogóle, nosiliśmy, woziliśmy go w wózku po domu, a nawet nocami jeździliśmy autem! Do tej pory spi słabo, a w swoim łóżeczku przespał jakieś 5 nocy 😅 tez zawsze mówiłam że nie będę spała z dzieckiem ale to życie zweryfikowalo i nie jest mi z tym źle. Bo ciagle sobie powtarzam, że przecież on taki mały wiecznie nie będzie. Więc ciesz się chwilami kiedy jesteś dla niego całym światem💙 zobaczysz, że macierzyństwo jest na prawdę piękne! Ale trudne momenty to po prostu jego część i trzeba to wziąć na klatę. Dużo siły dla Ciebie 💙Wik89, Lalia, emdar, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny których dzieci już przechodziły przez ząbkowanie, czy jak dziecko przy tym było marudne to po wzięciu na ręce się uspokajało? U nas jakieś marudne dni(nie każdy) ale zasypia tylko na rękach, odłożenie bez obudzenia graniczy z cudem 😳 dopiero jeden skok się skończył, więc na kolejny za szybko 😅
-
Emdar dziękuje ze pytasz ❤️ Z moja psychika już trochę lepiej, mam nadzieje ze jak najdłużej
fizycznie tez nienajgorzej, jak na 9 miesiąc ciazy. Wiadomo, czuje się jak słoń, obrót z boku na bok to nieziemski wyczyn 😂 ale każda z Was przecież to zna. Obu wytrzymać te ostatnie chwile
emdar lubi tę wiadomość
-
Hej hej!
Moj synek tez jojczy i jojczy, moze to zabkowanie
Co do nocy, to ja juz to zostawie bez komentarza 🤦♀️😬
Kicku, ja daje skorke od chleba. Dalam tez polowke jablka, fajnie trzymal i „ciumkal” jak gryzaczek
Dalam tez slupek ogorka, kawalek ziemniaka, ale jak odgryza tymi swoimi dziaslami kawalek i go żuje, to mam zawal serca 😀 On jeszcze nie siedzi stabilnie, wiec my tak ostroznie z kawalkami, poki co sloiczki, jogurty i kaszki
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dostałam mojego malucha do pokoju 😍 Mam lampę przy jego łóżeczku/mydelniczce. Cdl raz jeszcze popatrzyła na jego ssanie i orzekła, że jest prawidłowe. Muszę tylko go aktywizować przy piersi, żeby nie robił za dużych przerw w ssaniu i nie przysypiał. Niedługo ma przyjść i go zważyć, że tak pi razy drzwi ocenić jak jego efektywność ssania od rana.
W ogóle to Gniewko w inkubatorze był spokojny, co tam szłam to co najwyżej kwękał i się kręcił. Widziałam, że obok niego leżał skoczek, ale ani razu nie widziałam, żeby miał go w buzi. A ze mną w pokoju to łóżeczko z lampą go gryzie...Lalia, Ladyo, kiniusia270, emdar, Clover, kar_oliv, Ounai, dmg111, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm