X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31

Lalia, Wik89, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ania81, ale że po Astrze Cię tak pozamiatało??? 😳😳😳😳😳😳

Tak, tak mnie pozamiatalo po astrze. Normalnie w szoku jestem. Pierwszy raz w zyciu mialam rekacje na szczepionke. Straszne to bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - współczuję. Dobrze, że już jesteś w domku.

Karenira - Cudnie, że maluch jest już z Tobą, teraz pełna mobilizacja i do domu!

Ania81 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, piękna waga córci 😍 długa z niej dziewczynka, mała modelka ❤️

Martt, jaka drobna sikoreczka 🥰 cudna jest 😘

Ania, dobrze że już w domu jesteś, ale historia masakra 😳

Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dziękuje za miłe słowa, aż się wzruszyłam :) ❤️ Myśle ze moje dziewczyny dobrze się dogadają. J. bardzo cieszy się na siostrę i nie może sie już doczekać, kupuje z tygodniówki ciuszki, smoczki itp :) Lalia gratuluje nowych umiejętności dla Olusia <3 a dopiero co się rodził! Mart Asiunia jest cudowna!!!!! Aniu o matko, współczuje Ci takich powikłań! Nie spodziewałam się ze może być aż tak źle!

Ounai, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Karenira dzielny maluszek. Już za chwileczkę wrócicie do domku. Dobrze że ładnie reaguje na leczenie.
    Ladyo już niedługo dołączysz do rozpakowanych mam.

My dzisiaj byliśmy na spacerku. Pochodziłam godzinkę niecałą i jestem tak zmęczona jakbym przebiegła maraton.

Mart nasze dziewczynki mają już tydzień. 🐰
    Jak to leci jak się czujecie z Asią?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, ale drobinka, cudowna jest 😍😍😍

Ladyo, musisz być dumna z J. Jest wspaniałą dziewczyną!

Ania, współczuję Ci. To masakra musiała być.

I mnie w ogóle dziś waga była znowu wyższa więc pilnuję się i nie podjadam. Wyzwanie 100 dni. Musi mi się udać 💪 dziś dzień 2/100 czystej michy.

emdar, Angie1985, Lalia, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dasz rade. Wspieram cie w tym bardzo. Jak juz poczuje sie na silach to zabieram sie za siebie.

Ladyo twoja corcia bedzie cudowna starsza siostra, madra z niej dziewczynka😍.

Dla mnie najgorsze w tym wszystkim bylo, ze Haris jest beze mnie. Ze nie moge go karmic, ze mleko ktore scisgalam by nie zaburzyc laktacji szlo do zlewu bo synek nie mogl go dostac ze wzgledu na leki. Ze byl glodny ze plakal. Serce mi to zlamalo.
    Cholerny Covid i szczepionki. 😡

Ounai lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu81 ogromnie współczuję że tak cię sponiewierało.

Ja to będąc na tym oddziale covid nasłuchałam się jak wygląda powazny przebieg choroby i dziewczyny to naprawdę straszne. Ten kaszel to jaki był inny niż kiedykolwiek słyszałam jaki uporczywy i męczący. Jak bez przerwy szarpało tą dziewczyną.
    Modliłam się cały czas żebym tak nie było takiego ciężkiego przebiegu.

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, my czujemy się dobrze. Asia w nocy robi sobie dłuższe posiadówki na cycu, pomału zaczynają męczyć ją gazy, czasem musi być ululana bo odkładana po jedzeniu się wybudza. Ja chodzę spać o 21 wiec jakos funkcjonuje 🙈

A jak u was?

Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, pisalam o tym, ze pieluchy huggies sie nam sprawdzaja i synek nie przesikuje. To bylo zanim zaczal spac cale noce na boku 😅 dzis druga noc z rzedu z przesikaniem

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart u nas w miarę okej. Na razie tfu tfu śpi całkiem nieźle. Z brzuszkiem też na razie okej.
    Asia jest cudna, prześliczna dziewczynka. 😍

Martt95, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, jesteś może? Kojarzę, że Twoja Malwi miała niezłą kolekcję opasek na chrzest. Nie chciałabyś którejś odsprzedać? ;P

Enigvaa lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, mój mąż mi opowiedział, że chciał mi sprawić przyjemność i zadzwonić czy nie chcę przypadkiem sałatki z Maczka. Ale bal się, że nakrzyczę na niego, że mam 300kcal luzem a on mi tu z fast food em wyskakuje, więc postanowił sprawdzić najpierw ile kcal ma ta sałatka okazało się, że 1300kcal 🤣 tak więc stwerdził, że nie będzie mi jednak składać takiej propozycji 😂

A tymczasem ja mam dziś jeszcze 250kcal do zjedzenia i właśnie się zastanawiam jak by tu sobie dogodzić ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

My dziś w sumie nic konstruktywnego nie zrobiliśmy. Przeszłam się kawałek z dziećmi, Matylda w spacerówce po prosta od ucha do ucha uśmiechnięta... Zasypia też w niej fajnie, więc u nas zmiana na plus! Ciepły weekend się zapowiada, to mam nadzieję pospacerować z nią sporo w lesie w okolicy :) i pospalac kcal! 💪

Kupiłam też w Rossmannie dzieciom po ksiazeczce, więc jak zasypiali, to musiałam im oczywiście poczytać :) a Matyldzia wzięłam taka książeczkę jakby do kąpieli, śliska, do ciumkania. Też jest zachwycona.

Wszystkie dzieci u mnie już śpią, jutro po szkole Z wraca do domu, także będzie chaos 🙉

Jutro mąż idzie dopiero na nockę, więc cały dzień jest w domu. Ale rano zawiezie dzieci do przedszkola i żłobka i zaraz po tym jedzie z Matyldą na pobranie krwi - musimy skontrolować morfologie po 2 mcach łykania zelaza, mam nadzieję, że będzie poprawa i już nie będzie musiała brać tego... :/ ale o wynikach dowiemy się w poniedziałek na szczepieniu.

Ja też już leżakuje, chyba się starzeje, bo coraz wcześniej chodzę spać 😂 ale naprawdę taki tydzień z pracą, dziećmi jest wykańczający. Może nie fizycznie, ale psychicznie na pewno...

Jutro też się troszkę odstresuje, bo po pracy lecę zrobić sobie paznokcie! Ha! Ostatni raz paznokcie mi ktoś robił na ślub, także ten... 🏝️🏝️🏝️

Trzymajcie się cieplutko, miłego wieczorku!

P. S. Ważenie w sobotę, ale coś czuję, że znów mi waga stanęła 🤔 ciekawe czy coś tam drgnie, czy jednak nie. Działamy dalej 💪

Spokojnych, PRZESPANYCH nocek życzymy :)

Suszarka, Wik89, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo Ci współczuje przeżyć szpitalnych i tak silnego NOPU :( najważniejsze że już jesteś przy Harrisku a on czuje Twoje ciepło 😍

Motylku, ależ Ty jesteś zorganizowana. Podziwiam Cię że ogarniasz tyle rzeczy. Kobieta rakieta z Ciebie!

Mart, Asiulka jest śliczna! Cudna kruszynka!
    Jak dziś miewała się Alis jako starsza siostra? Powoli powoli i przyzwyczai się, że nie jest już sama, jestem przekonana.

U mnie ten i zeszły tydzień treningowi i dietowo były słabe. Oby tylko waga nie podskoczyła a od poniedziałku cisnę ostro aby jakoś godnie wyglądać latem tzn zmieścić się na luzie w ulubione spodenki bo na razie może i w nie wchodzę ale nie chciałabym aby ktoś dostał ode mnie guzikiem w oko 🤪

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    !

Mart, Asiulka jest śliczna! Cudna kruszynka!
    Jak dziś miewała się Alis jako starsza siostra? Powoli powoli i przyzwyczai się, że nie jest już sama, jestem przekonana.

Powoli, małymi kroczkami zaczyna być dobrze. Ale będą pewnie wzloty i upadki. Alis jak ja mam małą to akceptuje, sama mowi ze dzidzia albo Asia płacze i żeby mama utuliła. Gorzej jak maz bierze Asię na ręce. Wtedy Alicja podbiega do niego, ciągnie za nogi i że też chcę. Dzisiaj był progres. Maz zapytał czy może ponosić Asię bo placze a ona się zgodziła. Zabrala swoją lalkę i go naśladowała ❤

Lalia, Nowastaraczka, Ladyo, Ounai, Clover lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Asia nocą mam wrażenie że nic nie je. Trochę pociumka i koniec pozniej nadrabia nad ranem. Ale przez to ze aby ciumka i nie najedzona to nie da się jej dobrze uśpić. Na piersi co bym nie robiła to zasypia i wypluwa pierś a odkładana do łóżka placze 🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:51

Lalia, Ounai, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 3535 3536 3537 3538 3539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ