Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Dzięki, jest bardzo ładna, ale szukam jednak czegoś śmietankowego/ecru. Jaka to marka? Przepraszam, ze zawrócilam Ci głowę
Nie szkodzi, milulove. Ale chyba tylko maja biale, nie widzialam opcji wyboru 🤔KarolinaMaria lubi tę wiadomość
🔸28 lat
kic83 wrote:Dziewczyny co mają w podobnym wieku dzieciaczki co Maks, czy na tym etapie poddajecie coś dziecku do jedzenia do ręki? Dupka chlebka, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane? Jak nie to może coś innego?
Dziękuję 😚Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:U nas też dziś bardzo dobra noc, szczerze to ja nawet nie wiem kiedy Pola się budzi jak śpi z nami, opaska też mi nie pokazuje zazwyczaj pobudek
Jednak spanie z dzidziuchem ma swoje duże plusytylko przydałoby nam sję większe łóżko (mamy 160cm), mąż rozwalony jak żaba, Pola nie lepiej, a ja z pupą w dostawce
Opisalas moje zycie 😁 kregoslup juz nawala🤣dmg111 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, Ounai, jak piszesz o swoim mężu to jakbym o swoim czytała. Jest takim bałaganiarzem, że aż mi ręce opadają. Kiedy robi sobie kanapki, zawsze na blacie i na podłodze zostają okruchy. Naczyń do zmywarki nie załaduje, tylko zostawia gdzie popadnie. Pustą butelkę postawi przy zlewie, mimo że pod zlewem mamy worek na odpady plastikowe i wystarczy tylko otworzyć szafkę i wrzucić 🤦♀️Ubrania też wiecznie walają się po podłodze. Co jakiś czas robię aferę, że nie jestem jego służącą i przez jakiś czas jest spokój i porządek, a później znowu się zaczyna. Ja z kolei jestem nerwus i kiedy już się kłócimy, to na całego. Kiedyś przez kilka dni z rzędu prosiłam męża, żeby posprzątał swój kącik komputerowy bo tam kurzu aż grubo, a on oczywiście tego nie zrobił. W rezultacie wpadłam w taką furię, że pad od konsoli wyleciał przez okno 😏 Teściowa to widziała i przez jakiś czas patrzyła na mnie tak, jakbym potrzebowała konsultacji psychiatrycznej 😂 Ale mam to gdzieś. Ciekawe, że jak mieszkaliśmy z nią na jednym piętrze i mieliśmy wspólną kuchnię i łazienkę, to mąż jakoś potrafił utrzymać porządek bo wiedział, że matka będzie marudzić. Widocznie mnie się mniej boi 😂
Wik89 lubi tę wiadomość
-
U nas też dzisiaj dobra noc. Do tego stopnia, że o mało nie zaspaliśmy na fizjoterapię o 10.00 😂 Olek robi duże postępy, prawdopodobnie pojedziemy jeszcze tylko na jedną wizytę. Jestem dumna z mojego synka, że tak ciężko pracuje 😊 Kiedyś w ogóle nie chciał leżeć na brzuchu, a teraz mam wrażenie, że sam się tego domaga 😁
Lalia, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Anetka, Nowastaraczka ja coraz częściej się zastanawiam czy ta dostawka to jest dla dziecka czy dla matki 🤣
U nas łóżko 160 cm, mąż się przepycha na środek żeby się przytulać, Olek jak zaśnie przy karmieniu to śpi krzyżem, a ja albo ściśnięta na środku tak że nie ma szans na żaden ruch, albo właśnie z tyłkiem w dostawce 🤣Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
My wprawdzie dostawki nie mamy, ale jeden bok w łóżeczku odkręciliśmy i jest przystawione do naszego łóżka, bo materace są idealnie na tej samej wysokości. No i faktycznie często mój tyłek ląduje w łóżeczku po ostatnim karmieniu, kiedy Olek zostaje z nami. Mamy łóżko 180 cm i teoretycznie powinniśmy się tam mieścić, ale w praktyce wychodzi różnie, bo wszyscy jesteśmy dość solidnej budowy 😂
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia, nie wiem jak tam u Ounai ale u mnie zostawienie kilkudniowego syfu nie pomaga. Tylko ja chodzę bardziej wkurzona i mam później więcej roboty 🤦♀️
Wiem co czujesz Ounai!
Myślę o tym żeby przygotowac taka checkliste z porządkami co trzeba zrobić i jak często. Po pierwsze dlatego że mój mąż po prostu nie widzi ile na co dzień ja sprzątam, jak wraca z pracy to zazwyczaj wszystko jest ogarnięte i on myśli (serio), że u nas się nie brudzi. A po drugie może będzie nam łatwiej podzielić się obowiązkami a jednocześnie przypilnować systematyczności. Myślę też żeby na tej liście rozpisać jakieś lżejsze obowiązki dla starszego Syna. Tylko jeszcze nie udało mi się pomysłu zrealizować, może w weekend przysiądę 😉Ounai, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
U nas noc bardzo bardzo słaba. Spalam na siedząco trzymając Adasia na rękach, bo to był jedyny sposób żeby przypilnować go żeby się nie drapał i nie wyginał na wszystkie strony.
Czekam jak na szpilkach do wizyty u dermatologa, jesteśmy zapisani na wtorek, a u dermatologa profesora na 19.05.
Wczoraj z kolei umówiłam dermatologa na poradę telemedyczna, chciałam poprosić o jakąś inną masc która zastąpi steryd. Ze skórą Adasia jest generalnie dużo lepiej niż miesiąc temu, ale plamy i pokrzywka wyskakuje regularnie. No, w każdym razie dermatolozka przez telefon, po zdjęciu, nie zadając mi żadnych pytań, stwierdziła że to nie jest AZS tylko ŁZS i mam odstawić wszystkie emolienty. No nie wytrzymam! Z jednej strony gdyby to było ŁZS to chyba byłoby dla nas lepiej, ale nie będę chyba zmieniać leczenia dopóki go jakiś lekarz jednak nie zobaczy na żywo.Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
U nas była jakaś magiczna noc. Serio. Dałam cyca o 21 a potem była pobudka o 4.30 aż szok mnie ogarnia. Nie budzę bo mały super przybiera więc tylko się cieszyć.
Co do męża to ja od porodu mojego nie poznaje . Sprząta, gotuje jak ma czas ostatnio nawet pieluszki prasowałLalia, Ladyo, Clover, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Lalia wrote:Zulu, poka poka tu te łupy 🤩
Ounai, a jakbyś na chama zostawiła taki syf np z kilku dni, dosłownie wszystko, to jego by to nie ruszyło?? Myślę że każdy ma swoje granice i nawet największy bałaganiarz w końcu się złamie 😵
Zebrałam się w sobie. 15 maja, 8,5 miesiąca po porodzie idę zrobić krzywą cukrową i insulinowa 😂SzalonaOna, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Fragaria, z tymi lekarzami to jakaś masakra 😳😳😳
Mam nadzieję że uda Wam się w końcu ostatecznie znaleźć super specjalistę który ulży Adasiowi 😘✊
Co do porządków, to może macie rację, że czasem "ten typ tak ma" 🥴 u nas idealnie nie jest, ale jest duuuzo lepiej niż kiedyś. U nas rozmowa, a potem regularne przypominanie odniosło skutek. Obyło się bez kłótni, tylko wystarczyła rozmowa, powiedziałam że mi ciężko i sama nie dam rady i potrzebuje pomocy męża. A jak mi kiedyś się oburzył, że mu "odłożone" rzeczy zbieram i wyrzucam do prania, to mu powiedziałam że powinien się cieszyć że ma taką żonę która dba o niego, że piorę mu i prasuję rzeczy i nie dość że ma gotowe i zawsze czyste to jeszcze sam nie musi tego robić. Zrobiło mu się mega głupio i od tamtej pory skończyły się komentarze 🤨
Tajka, Ounai z tego co pamiętam to macie odkurzacz pionowy Robobrock??
My już mega poważnie myślimy o odkurzaczu pionowym, bo strasznie nam się nosi piasek i okruchy po mieszkaniu, a lada moment Olek zacznie raczkować, zaczniemy rozszerzać dietę i bez codziennego odkurzania się nie obejdzie. Tylko u nas jest taka sprawa, że my nigdzie nie mamy dywanów (poza dywanikiem w łazience) , wszędzie płytki lub panele, a większość tych odkurzaczy jak ktoś chwali to ze względu właśnie na dywany, a nie na powierzchnie twarde.
Uważacie, że ten Robobrock zbiera piasek i okruchy z podłóg tak naprawdę dobrze?? Czy tylko do dywanów/kanap się ekstra sprawdza??
Ja rozważam jeszcze Philips Aqua 5000, Philips Speed ProAqua i Tefal Air Force 360 . One mają długi czas pracy, są dosyć lekkie i mają jeszcze funkcję mycia. Tefal pracuje najkrócej, jest troszkę cięższy ale ma najlepsze opinie. My mamy 60 m mieszkania więc w pół godziny spokojnie zdążę odkurzyć.. sama nie wiem 🤷Fragaria lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Ounai, a jakaś Pani do sprzątania chociaż raz w tygodniu? Czy to chodzi o tzw.codzienny syf? Kurde, pożyczyłabym Ci mojego męża na parę dni,on ciągle sprząta 🤦♀️🙄BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Laila, my mamy akurat dysona, ale mogę powiedzieć że jak najbardziej do twardych podłóg też się sprawdza. Ja uwielbiam to że biorę odkurzam, odkładam. Nie ma kabli, nie ma wielkiego rozkładania. Używam go codziennie.
Lalia lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyemdar wrote:Motyl, kciuki za pobranie krwi Matyldzie.
Ounai, w końcu waga ruszy, nie ma bata. Ja dziś 72,5 kg( 0,5 kg w 5 dni)👏👏👏(sama sobie biję brawo🤦♀️🤣). Ale pogoda dziś taka że czuję że bym zjadła konia z kopytami 😭🙄, czuję że dziś będzie mi ciężko wytrwać w byciu fit😉.
Zulu, zazdro nocki. U nas słabizna 😐.Fragaria, kiniusia270 lubią tę wiadomość