X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • mamamaria2 Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Laila, my mamy akurat dysona, ale mogę powiedzieć że jak najbardziej do twardych podłóg też się sprawdza. Ja uwielbiam to że biorę odkurzam, odkładam. Nie ma kabli, nie ma wielkiego rozkładania. Używam go codziennie.

a jak z jego mocą? Ja mam philipsa i mam wrażenie, że dokładnie wszystkiego nie wciąga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chodzi of codzienny i ogólne poczucie bałaganu. Dla mnie zetrzeć kurze czy ogarnąć łazienki to nie jest problem, ale teraz wyobraź sobie. Śpi w salonie. Wstaje i zostawia pościel rozmemłaną, poduszki rzucone na podłogę. Kubek po kawie na stole, mleko przy ekspresie, wieszak z koszulki na krześle. Wraca z pracy ściąga spodnie ich rzuca na podłogę. Rozpakowuje zakupy, to co nie idzie do lodówki zostawia na stole, siatki rzuca na podłogę. Zjada kolację, pojemnik po jedzeniu zostaje na stoliku kawowym lub kanapie, zależy gdzie jadł. Robi tosty, brudny toster zostawia ma blacie, obok są pojemniki po serze i szynce i Masło. W zlewie wrzuca folie np z serka. Rozbiera się w lazience i zostawia majtki i skarpety na podłodze. Kosmetyki na blacie obok umywalki. I tak codziennie. Jakby co, moja teściowa też tak robi. Tłumaczę, proszę, pokazuję, zdjęcia wysyłam i nic.
    Ounai u mnie też tak jest. Rozmowy przynoszą skutek na chwilę w kwestii sprzątania.

Poza tym jest dużo gorzej, odkąd zaczęłam pracę. Bo jednak zostaje mi wieczór i weekend na ogarnięcie mieszkania.
    Niestety mój mąż mimo wolnego czasu w tyg, woli spać.
    Dzisiejszy przyklad: chata cała do sorzzatania - jak to po tygodniu. Aż mnie krew zalewa. A on pojechał o 8 zawieźć dzieci do przedszkola i żłobka. O 8.30 wziął Matyldę na pobranie krwi. O 9 wrócił, zjadł kanapkę. Matylda usnęła i śpi jeszcze, a on wziął położył się do łóżka i nadal śpi. Jest godzina 13!!! Chata aż się prosi o sprzątnie. Ja rozumiem, że idzie na noc do pracy, ale na 22. A nie zaraz. Tymczasem o 14 jedzie odebrać dzieci, jak wróci to ja wyjdę na paznokcie. Wrócę z paznokci, w chacie będzie jeszcze większy syf, a Pan sobie wyjdzie do pracy 🤦‍♀️ DRAMAT!

• Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to teraz się nie dziwię, że nie tylko jesteś wkurzona, ale że po prostu jest Ci przykro 😳😳😳😳

Z całym szacunkiem dla Twojego męża, ale jemu nie jest tak po ludzku głupio, że Ty aż tyle robisz i w dodatku głównie przez niego i za niego??

Wiadomo, co kraj to obyczaj, co dom to różne podziały obowiązków, ale nawet jeśli komuś nie przeszkadza bałagan, to powinno przeszkadzać wykorzystywanie drugiej, najbliższej osoby!!

Mój mąż nie gotuje, nie pierze, nie prasuje, bałagan mu mniej przeszkadza niż mi. Dzisiaj jak wychodził do pracy (jutro też pracuje) to powiedział żebym NIE sprzątała sama wszystkiego, a zwłaszcza żebym mu zostawiła odkurzanie i mycie podłóg i zrobi to po pracy. I wraca z pracy zmęczony i ma większą tolerancję na bałagan i nienawidzi myć podłóg, ale mu po ludzku głupio że ja miałabym to wszystko zrobić sama..

Może spróbuj z takim argumentem, że jego zachowanie świadczy o jego szacunku wobec Ciebie o Twojej pracy...

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra, tak mi szkoda Adasia i Was 😞😞 oby jak najszybciej ktoś poznał się na problemie żeby trafić z leczeniem

Fragaria, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:53

💙
    💗
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamaria2 wrote:
    a jak z jego mocą? Ja mam philipsa i mam wrażenie, że dokładnie wszystkiego nie wciąga...

Ja jestem zadowolona. Moim zdaniem sam odkurzacz moze nie ma mocy powalającej, ale robotę robi elektroszczotka.
    Gdybym jednak miała kupować dzisiaj to pewnie mocno zastanawiałabym się nad odkurzaczem od xiaomi.

Lalia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, to teraz się nie dziwię, że nie tylko jesteś wkurzona, ale że po prostu jest Ci przykro 😳😳😳😳

Z całym szacunkiem dla Twojego męża, ale jemu nie jest tak po ludzku głupio, że Ty aż tyle robisz i w dodatku głównie przez niego i za niego??

Wiadomo, co kraj to obyczaj, co dom to różne podziały obowiązków, ale nawet jeśli komuś nie przeszkadza bałagan, to powinno przeszkadzać wykorzystywanie drugiej, najbliższej osoby!!

Mój mąż nie gotuje, nie pierze, nie prasuje, bałagan mu mniej przeszkadza niż mi. Dzisiaj jak wychodził do pracy (jutro też pracuje) to powiedział żebym NIE sprzątała sama wszystkiego, a zwłaszcza żebym mu zostawiła odkurzanie i mycie podłóg i zrobi to po pracy. I wraca z pracy zmęczony i ma większą tolerancję na bałagan i nienawidzi myć podłóg, ale mu po ludzku głupio że ja miałabym to wszystko zrobić sama..

Może spróbuj z takim argumentem, że jego zachowanie świadczy o jego szacunku wobec Ciebie o Twojej pracy...
    Ja myślę, że on tego po prostu nie widzi, nie wiem, ciężko mi to określić.

Wyprasowalam wszystkiemu koszulki, które wylisialy i czekały. Od wczoraj jakieś 40szt moich, syna i męża. Jutro skończę prasowac ciuchy dzieci i odrobię się z tym wreszcie! A jutro pozabieram pady do konsoli i piloty i nie dostaną zanim nie posprzątają!

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja co niedziele robię takie duże prasowanie. Tzn w sobotę piorę ciuchy z calego tygodnia a w niedziele jak wyschną to prasuje w salonie przed TV. Swoje od razu zaniosłam do szafy. J. w środę się domyśliła żeby swoje schować. Mojego męża leża na stole w salonie do dziś i on tak przychodzi codziennie i bierze czysta koszulkę 😂... Faceci są z innej planety po prostu! Teraz ma nowy wieszak na ciuchy w pokoju- co z siebie ściągnie to wiesza na łóżeczku... ja dodatkowo jestem taka, ze nie odpuszczę, od razu wszystko komentuje i pokazuje palcem, to słysze „Boże urodź wreszcie bo już przesadzasz”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 14:20

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai ja co niedziele robię takie duże prasowanie. Tzn w sobotę piorę ciuchy z calego tygodnia a w niedziele jak wyschną to prasuje w salonie przed TV. Swoje od razu zaniosłam do szafy. J. w środę się domyśliła żeby swoje schować. Mojego męża leża na stole w salonie do dziś i on tak przychodzi codziennie i bierze czysta koszulkę 😂... Faceci są z innej planety po prostu! Teraz ma nowy wieszak na ciuchy w pokoju- co z siebie ściągnie to wiesza na łóżeczku...

Hahaha po co ma przenosić do szafy jak z kupki w salonie weźmie 🤣 naprawdę oni są z innej planety 🤣

Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Hahaha po co ma przenosić do szafy jak z kupki w salonie weźmie 🤣 naprawdę oni są z innej planety 🤣
    To prawda, nie chciałabym się znaleźć na tej planecie 😛 ja mojemu mężowi poskładane ubrania kładę na krześle przed jego komputerem więc je zawsze chowa jak chce usiąść przed kompem 😁
    Prasujecie ubranka dzieciom? Ja nie prasuje w sumie nic , wszystko składam i do szafy. Ostatnio koleżanka mi mówiła , że ona prasuje nawet ręczniki i pieluchy tetrowe... Mi by się nie chciało chyba 😳

Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    U nas też dzisiaj dobra noc. Do tego stopnia, że o mało nie zaspaliśmy na fizjoterapię o 10.00 😂 Olek robi duże postępy, prawdopodobnie pojedziemy jeszcze tylko na jedną wizytę. Jestem dumna z mojego synka, że tak ciężko pracuje 😊 Kiedyś w ogóle nie chciał leżeć na brzuchu, a teraz mam wrażenie, że sam się tego domaga 😁

Piąteczka! My prawie zaspałyśmy do fizjo na... 15 😂😂😂

Iryska, Clover, Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    My mamy dzisiaj fizjo po 16😘

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Fragaria, z tymi lekarzami to jakaś masakra 😳😳😳
    Mam nadzieję że uda Wam się w końcu ostatecznie znaleźć super specjalistę który ulży Adasiowi 😘✊

Co do porządków, to może macie rację, że czasem "ten typ tak ma" 🥴 u nas idealnie nie jest, ale jest duuuzo lepiej niż kiedyś. U nas rozmowa, a potem regularne przypominanie odniosło skutek. Obyło się bez kłótni, tylko wystarczyła rozmowa, powiedziałam że mi ciężko i sama nie dam rady i potrzebuje pomocy męża. A jak mi kiedyś się oburzył, że mu "odłożone" rzeczy zbieram i wyrzucam do prania, to mu powiedziałam że powinien się cieszyć że ma taką żonę która dba o niego, że piorę mu i prasuję rzeczy i nie dość że ma gotowe i zawsze czyste to jeszcze sam nie musi tego robić. Zrobiło mu się mega głupio i od tamtej pory skończyły się komentarze 🤨

Tajka, Ounai z tego co pamiętam to macie odkurzacz pionowy Robobrock??
    My już mega poważnie myślimy o odkurzaczu pionowym, bo strasznie nam się nosi piasek i okruchy po mieszkaniu, a lada moment Olek zacznie raczkować, zaczniemy rozszerzać dietę i bez codziennego odkurzania się nie obejdzie. Tylko u nas jest taka sprawa, że my nigdzie nie mamy dywanów (poza dywanikiem w łazience) , wszędzie płytki lub panele, a większość tych odkurzaczy jak ktoś chwali to ze względu właśnie na dywany, a nie na powierzchnie twarde.
    Uważacie, że ten Robobrock zbiera piasek i okruchy z podłóg tak naprawdę dobrze?? Czy tylko do dywanów/kanap się ekstra sprawdza??
    Ja rozważam jeszcze Philips Aqua 5000, Philips Speed ProAqua i Tefal Air Force 360 . One mają długi czas pracy, są dosyć lekkie i mają jeszcze funkcję mycia. Tefal pracuje najkrócej, jest troszkę cięższy ale ma najlepsze opinie. My mamy 60 m mieszkania więc w pół godziny spokojnie zdążę odkurzyć.. sama nie wiem 🤷
    Ja mam dywan tylko u Tymka i się sprawdza tylko takich większych kawałków niestety chce zbierać, np kawałek ciasteczka albo większe kawałki chusteczki higienicznej do której Marta się dorwała. Ale nie wyobrażam sobie go nie mieć. Czystość podłóg u nas znacznie się poprawiła!
    Używam go tak z 6 razy dziennie

Fra, dobrze mieć towarzysza niedoli 😂 Dziś jak już się tak nabuzowalam to zaczęłam sobie aż w ciszy powtarzać "jesteś oazą spokoju, jesteś oazą spokoju".

Jeszcze teściowa mi podniosła ciśnienie. Zaczęła mi mówić że mam pilnować mojego męża żeby nie podjadał na diecie. Powiedziałam jejku że nie zamierzam bo to dorosły facet i wie że jak będzie mieć cukrzycę to straci pracę, więc skoro jest gotowy ponieść te konsekwencje to jego sprawa ale ja przed nim nie będę chować jedzenia. A potem zaczęła mi mówić że dobrze, że nad morze nie jedziemy bo ona czytała przepowiednie, że Bałtyk jest zatruty a nad morzem jest pełno krwi. Powiedziałam jej żeby poszła się wyspowiadać z bałwochwalstwa jeśli wierzy w takie rzeczy. Trzeba było 30 lat temu zdrowe jedzenie dawać dziecku a nie tłuste kotlety z ziemniorami to by się teraz nie musiał oduczać złych nawyków żywieniowych.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    My mamy dzisiaj fizjo po 16😘

Domowo? Czyli dlatego my mamy zajęcia tylko do 15.45? ;P

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Mój mąż nie uważa że mnie wykorzystuje bo on uważa że ja przesadzam i tylko ciągle sprzątam i przez to jestem ciągle zmęczona a powinnam sobie tak jak on usiąść i odpocząć. Wczoraj jak chciałam żeby wziął Martę, żebym poćwiczyła to doszedł do wniosku, że wolę sobie ćwiczenia dla własnej przyjemności robić niż zająć się tym co ważne i popatrzeć jak ładnie Marta zbiera się do chodzenia.

Iryska, prasuję wszystkie choć ostatnio staram się z tym walczyć. Ale kiepsko mi idzie i strasznie boli mnie serducho jak czegoś nie wyprasuję.

Ladyo, ale masz rację, że oni nie czają i im nie przeszkadzają pewne rzeczy. Mój tata też miał zawsze w salonie swój fotel i jak wracał z pracy to siadał w nim, zdejmował skarpetki i rzucał koło tego fotela.
    A ten tekst też milion razy słyszałam w ciąży hahaha

Muszę zadzwonić jeszcze do ginekologa się umówić, ale ogólnie chyba poumawiałam wszystko co trzeba. Badania, szczepienia, usg piersi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 15:08

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Domowo? Czyli dlatego my mamy zajęcia tylko do 15.45? ;P
    Hihi, do nas przyjeżdża 😁 nie wiem czy to przez nas, mówiła że po pracy będzie 😁

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamaria2 wrote:
    Nie wiem jak dyson, ale Xiaomi daje czadu ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Haha, jak widać wszystko możliwe 😂 Widzę, że dzisiaj mamy dzień wizyt u fizjo na forum 🤔😂

Irysko, ja nie prasuję. Jeszcze kiedy byłam w ciąży obiecywałam sobie, że będę prasowała wszystko, ale życie szybko zweryfikowało moje plany i dałam sobie spokój. Teraz cieszę się, jeśli mi się uda chociaż za jednym podejściem wszystko naraz powiesić 😂 Olek w dzień śpi bardzo mało lub wcale i nie chce się bawić sam, więc jeśli mąż jest w pracy to cieszę się, jeśli uda mi się chociaż ugotować obiad i ogarnąć dom, a o takich rzeczach jak prasowanie to nawet nie myślę. Teoretycznie mogłabym to robić wieczorami kiedy młody już śpi, ale zwyczajnie mi się nie chce 😝 Swoich i męża ciuchów też nie prasuję, tylko rozwieszam tak, żeby nie były pogniecione.

Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie prasuje 😂 dopiero przed założeniem ewentualnie 😂

• Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, teksty Twojego męża to już cios poniżej pasa...

Irysko, u mnie to zależy od ubrań, bo jedne się mega gniotą a drugie wcale, więc jak mam czas to prasuję wszystko, a jak nie mam to tylko to co wymaga prasowania 🙂

Ja mam smuteczek 😔 chciałam się umówić na prostowanie włosów, a żaden salon już nie robi tą metodą co miałam ostatnio 😔 a trochę nie uśmiecha mi się próbować czegoś nowego zwłaszcza, że nikt mi nie da gwarancji że się uda 🥴 chyba umowie się po prostu do fryzjera na podcięcie końcówek 🤷

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3538 3539 3540 3541 3542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ