X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będę ćwiczyć z małą. Może znajdziemy coś co będzie jej łatwiej załapać i bez nerwów 🙉

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez szału z tymi ciuchami w Auchan, choć parę rzeczy oczywiście kupiłam ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, daj też Asi czas, u nas nerwy były chyba z 3 tygodnie jak nie dłużej 😅

Ounai, pochwal się zakupami 🥰

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chodzi of codzienny i ogólne poczucie bałaganu. Dla mnie zetrzeć kurze czy ogarnąć łazienki to nie jest problem, ale teraz wyobraź sobie. Śpi w salonie. Wstaje i zostawia pościel rozmemłaną, poduszki rzucone na podłogę. Kubek po kawie na stole, mleko przy ekspresie, wieszak z koszulki na krześle. Wraca z pracy ściąga spodnie ich rzuca na podłogę. Rozpakowuje zakupy, to co nie idzie do lodówki zostawia na stole, siatki rzuca na podłogę. Zjada kolację, pojemnik po jedzeniu zostaje na stoliku kawowym lub kanapie, zależy gdzie jadł. Robi tosty, brudny toster zostawia ma blacie, obok są pojemniki po serze i szynce i Masło. W zlewie wrzuca folie np z serka. Rozbiera się w lazience i zostawia majtki i skarpety na podłodze. Kosmetyki na blacie obok umywalki. I tak codziennie. Jakby co, moja teściowa też tak robi. Tłumaczę, proszę, pokazuję, zdjęcia wysyłam i nic.
    Matko, zamordowałabym w try miga...🤯😕😖😱 Ale w domu rodzinnym tak było? Czy tesciowa po nim sprzątała?
    Czytam Wasze historie z mężami w tle, i naprawdę utwierdzam się w przekonaniu, że swojego to ja na loterii życia wygrałam....

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dla mojego dziecka życie na plecach straciło sens 😳😳😳 obraca się na brzuch, leży z 15 min, męczy się, więc go odwracam na plecy, ale stęka z niezadowolenia i po 5 sekundach znowu przekręca się na brzuch, tyle że nie zdążył się zregenerować więc stęka że nie ma sił 🤣
    U nas to samo tyle że już się nie męczy i po prostu brzuch to dla niej jedyna gpdna pozycja do leżenia :D Jak się budzi, nim wejde do pokoju to też już jest na brzuchu.
    U nas trrsz jest etap kręcenia sie w kółko za zabawkami. Jakimś dziwnym sposobem wędruje już też po całej macie. Zadowolona z siebie, że hoho

Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Fragaria, Angie1985, Ounai, Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:53

Lalia, emdar, Nowastaraczka, KarolinaMaria, kiniusia270, Fragaria, calanthe, Suszarka, Ounai, Ladyo, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dzisiaj była położna. Trochę mnie zmartwiła🤦🏽‍♀️
    Asia nie przybrała na wadze, trochę niby spadła. Dzisiaj miała 2865g a we wtorek niby było 2920g. Duzo mi spi, ciężko ja wybudzić tzn... wybudzi się ale na cycu odlatuje mimo moich starań. Czasem czuje i słyszę ze zabiera duze łyki ale nie trwa to długo z 5 minut i po jedzeniu, później małe ssanie i co jakiś czas większy łyk.
    Mam się nie stresować i robić wszytsko by w nocy tez jadla i w środę zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo ona w nocy to jak dorwie cycuszka to spi w najlepsze.

Dzisiaj zaczynam zabawę z laktatorem. Narazie małymi kroczkami. Metoda 7-5-3 po karmieniu. Za pierwszym razem odciągnęłam 90ml. Za drugim 40ml. Jeszcze w nocy mam zamiar odciągać jak nie będzie chciała ssać. I dam jej to odciągnięte.

A co z tym piwem na laktację? Obojętnie jakie 0,0% czy jakieś konkretne?
    Polecam Hainekena, chyba ma dużo słodu bo cycki po nim są ładnie napełnione :)

Staraj się ją przewijać przed jedzeniem lub w trakcie jak widzisz, że odlatuje. Mokra chysteczka czy wacik na pewno ją wybudzi choć trochę.

Martt95 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Tomcio to niezły akrobata 😁💪 ja się martwiłam obrotem Olka to czytałam że z pleców na brzuch to do 6msc, a z brzucha na plecy 7-8 msc, a Twój Tomasz w 5 mscy załatwił wszystko 🤣🤣🤣

Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a my jutro jedziemy na to wesele na 15 czyli koło 14 pewnie opróźnie cycki. Wesela.ma.być do 2, czyli 12h bez karmienia. Chyba muszę wziać laktator bo mi cycki wybuchną, jeszcze mam duży dekolt, pomyślą że w trakcie wesela zrobiłam sobie sztuczne cycki :D

W.ogóle to chciałam nakleić sobie taki stanik przyklejany ale przecież jakby mi.mleko.pociekło to by odpadł 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 20:12

Zulugula, Nowastaraczka, Lalia, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, ja lubię prasować i wyprasowane rzeczy. Kiedys prasowałam wszystko m.in. ręczniki. Teraz tylko rzeczy Matyldy plus nasze wyjściowe, które wymagają prasowania. Kiedyś prasowałam jeszcze podomowe ubrania i pościel, teraz czasem przeciągne poszewki na poduszki 🤪 Prasowanie często mi zalega na kupce i z niej też czasem biorę ubranka Matyldy i jej zakładam.

Ogólnie wkurza mnie ilość rzeczy do prania... jeszcze na początku dzieliłam na nasze i Matyldy i prałam osobno, a teraz lecę kolorami bez tego podziału. Perfekcjonizm gaśnie z każdym tygodniem jej życia 😂

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, Tomcio to niezły akrobata 😁💪 ja się martwiłam obrotem Olka to czytałam że z pleców na brzuch to do 6msc, a z brzucha na plecy 7-8 msc, a Twój Tomasz w 5 mscy załatwił wszystko 🤣🤣🤣

To ja czytalam że po 6-7msc dlatego pomyślałam, że się wywraca a nie obraca, glupia ja, jeszcze się nie nauczyłam, że mam w domu szaleńca 😄
    Dobrze, niech się teraz uczy siadac, żeby w spacerowce nie musiał jeździć na płasko, bo żodyn tego nie wytrzyma.....

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Irysko, ja lubię prasować i wyprasowane rzeczy. Kiedys prasowałam wszystko m.in. ręczniki. Teraz tylko rzeczy Matyldy plus nasze wyjściowe, które wymagają prasowania. Kiedyś prasowałam jeszcze podomowe ubrania i pościel, teraz czasem przeciągne poszewki na poduszki 🤪 Prasowanie często mi zalega na kupce i z niej też czasem biorę ubranka Matyldy i jej zakładam.

Ogólnie wkurza mnie ilość rzeczy do prania... jeszcze na początku dzieliłam na nasze i Matyldy i prałam osobno, a teraz lecę kolorami bez tego podziału. Perfekcjonizm gaśnie z każdym tygodniem jej życia 😂

Ja tylko przed porodem wyprasowałam ubranka i po porodzie mąż ze 2 razy poprasował, teraz już nikt nie prasuje i teraz też już mieszam do prania z naszymi 🤭

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My chyba tez zainwestujemy w drugi odkurzacz ale jednak w jakis irobot czy coś. U nas nawet pionowy chyba nie zda egzaminu, odkurzamy 2 razy w tygodniu a teraz jak jest wózek w domu to trzeba codziennie przeleciec żeby było naprawde czysto, takto sam pojezdzi i poodkurza 🤭
    My kupiliśmy niedawno samojezdny i to jest złoti, żalùje że tak późno się zdecydowałam. Wychodze na spacer, włączam Romana, wracam i jest czysto - rewelacja.

Zulugula, Lalia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam Heinekena 0,0%. Ładnie napełnia piersi 😂 Właśnię piję, wasze zdrowie mamuśki 🍻🍻🍻🍻

Zulugula, Martt95, Lalia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    A co z tym piwem na laktację? Obojętnie jakie 0,0% czy jakieś konkretne?

Ja polecam napój MOM https://mom.sos.pl/ 👍

Martt95 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest dzień skillow Staszko przyjął kilka razy pozycje czworacza pobujal się i padł do przodu :D do tego załapał jak pic z bboxa ;)
    Co do prasowania to ogarniam tylko Stasia ubranka, jakoś tak ładniej wtedy wyglądają i lepiej mi się układa do komody 😅 ewentualnie prasuje koszule męża jak się nawiną

Co do weekendu jutro wkopalam się w odrabianie zajęć na basenie nie wiedząc, ze dla niemowlaków jest o 8 rano 🙄🙈🤦‍♀️🤦‍♀️

A co do weekendziku
    c5e611f3bc48.jpg

KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Ladyo, Nowastaraczka, emdar, kar_oliv, Ania81, Karenira, dmg111 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Tomka! Adasko też kilka razy obrócił się z brzucha na plecy ale obstawiam że u niego to na razie szczęśliwy traf. Widzę że próbuje przyjąć pozycje czworacza ale jak dupa w górze to głowa nisko zostaje i na odwrót. Ale za to pełza po podłodze i nie można go na chwilę zostawić samego.

Ja dzisiaj wzięłam się (w końcu!) za ogarnięcie ciuchów moich ciazowych i Adaska za malych. Pół dnia spędziłam dodając ogłoszenia na vinted i pakując paczki 🙆‍♀️

Ounai, zajrzyj do wiadomości jak możesz bo tam jeszcze pytałam o mate piankowa :-)

Ounai, Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ale masz słodkości 💗💗💗

Proszę, moje łupy, wzięłam w większym rozmiarze, żeby było na typowe lato

9b0ba0f1f78e.jpg

kiniusia270, Angie1985, Lalia, calanthe, Suszarka, Ladyo, Nowastaraczka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Matko, zamordowałabym w try miga...🤯😕😖😱 Ale w domu rodzinnym tak było? Czy tesciowa po nim sprzątała?
    Czytam Wasze historie z mężami w tle, i naprawdę utwierdzam się w przekonaniu, że swojego to ja na loterii życia wygrałam....
    Moja teściowa nie sprząta prawie w ogóle. W kuchni wszystko jest lepiące, nie zależy jej żeby odłożyć jakieś pieniądze, żeby mieszkanie lepiej wyglądało, wanna czy sedes są wiecznie brudne (ja jej kupiłam pierwsza szczotke do sedesu boku już nie mogłam tego znieść). Szkoda opowiadać. Mąż po prostu przyzwyczaił się do życia w bałaganie i bardzo trudno to wytępić. Już jest spora poprawa ale i tak jeszcze sporo pracy przed nami.

KarolinaMaria, Ty jesteś moją siostrą w prasowaniu chyba

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i brałam mało bo to tak po domu raczej, bo nie wyobrażam sobie dziecka puścić tak w pełnym słońcu z ramionkami odsłoniętymi.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3540 3541 3542 3543 3544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ