Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, Tomcio wariatuńcio jak Kacperek naszej Doomi, oni obaj chyba spod jednej gwiazdy 😁 ale to dobrze że taki aktywny 💙 gdyby był apatyczny to byś się zamartwiała 😘
Kiniusia, gratulacje dla Stasia! 🤩 Pokaż jego zęba, bo to chyba pierwszy ząb na wątku 😁😁😁
Ounai, jakie cudne skarpetki 😍😍😍
Anetka, dawaj jutro zdjęcie w kiecce ❤️❤️❤️
Karolina, ja też już piorę wszystko ze wszystkim w Jelpie 🤣 grubym wszystko rozdzielała to zamiast prania codziennie miałabym 3 dziennie 😅😅😅
Fra, a jak skóra Adasia?😘😘😘Zulugula lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy ❤️ Było ciężko zrobić zdjęcie bo zawsze wytyka język dlatego średnie ujęcie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 08:51
SzalonaOna, Lalia, KarolinaMaria, Clover, calanthe, Ounai, Suszarka, emdar, Fragaria, Wik89, Nowastaraczka, Ladyo, kar_oliv, Ania81, Martt95, Enigvaa, Zulugula, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Dzisiaj dziecko chciało mnie wykończyć. Marudzenie, płacze, jęki. Na szczęście już śpi, jem dopiero kolację 🙄
KarolinaMaria, dzisiaj Michałek wystraszył się pani fizjo! darł się jakby diabła zobaczył 😛
Gratuluję wszystkim dzieciom nowych umiejętności 🙂Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai, w kwestii bałaganiastwa męża to co Ci mogę poradzić to u nas skutkuje od czasu do czasu przypominawcza awanturka, płacz że ja sama ze wszystkim nie jestem w stanie sobie poradzić, podkreślenie jak dużo mam na głowie i jak na niego nie mogę liczyć, ew stwierdzenie że już lepiej byłoby mi samej bo sprzątałabym tylko za sobą - po takich słowach zwykle jest z 2 tyg spokoju i sprząta za sobą i wykonuje w domu swoje obowiązki.
Kiedyś pomogło.na jakiś czas wyrzucenie koszulki przez okno (mieszkamy na 9 piętrze), ale po tej akcji patrzył na mnie jak na wariatkę, natomiast chodził jak w zegarku przez długi czas (chyba się bał że poleci następnym razem coś cenniejszego).
Mój mąż to też straszny bałaganiarz, trochę go już nauczyłam, ale jeszcze duuuużo brakuje do stanu chociażby akceptowalnego przeze mnie, natomiast on często robi śniadania i prawie zawsze kolacje więc w kwestii gotowania nie mam co narzekać.
Dziś mnie zaskoczył bo sam zobaczył że łazienka jest brudna i że musi ją posprzątać ( to jego działka), ale zwykle to muszę mu o wszystkim mówić wydając komendy jak w wojsku. On się o to wkurza ale inaczej się nie da, nie krępuje się i nawet przy jego mamie która jest brudasem maksymalnym wydaje takie komendy.
On na wszystko ma czas, wyobraźcie sobie, że może dopiero od tygodnia mamy wszystkie meble na tip top zrobione (wszystko robił mąż), bo wcześniej to tu brakowało czegoś, tam czegoś. Praca na 30 min a on to non stop odwlekał i robił najwięcej na początku każdego miesiąca bo groziłam, że jak nie będzie to i to zrobione to nie ogarnę jego spraw księgowych.
Także rozumiem Twoje wkurzenie, ale.ma tych typów nie działają raczej.prośby tu trzeba być stanowczym. -
A w ogóle wchodzimy dziś do Auchan i zaraz przy wejściu jest to stoisko z żywymi kwiatami. Ja jeszcze ogarniałam Martę i słyszę z daleka mojego syna jak mówi do męża "tato, zobacz jakie piękne kwiaty. Może byśmy wzięli dla mamy" i wybrał mi piękne różowe goździki. No i mówię Wam jakie to słodkie było!!!!
Lalia, Ladyo, Ania81, Wik89, Fragaria, emdar, emdar, emdar, Enigvaa, Suszarka, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam , ale mamy kongo z Mają...
Byliśmy dzisiaj u pediatry z tą kupą. Nie robi od tygodnia. W piątek tydzień temu oddała ostatni raz smółke. I nie zrobiła tej pierwszej jeszcze. Pediatra powiedziała, że dlatego że nie dojadala, teraz jak od 2 dni jest na mm trochę, to powinno w weekend ruszyć. Ale ona tak cierpi. Płacze, pręży sie, nie śpi. Nie wiemy co robić. Wiadomo, masaże, termofor, leżenie na brzuszku...A dicoflor? Mogę podać bez konsultacji takiemu maluszkowi? Słyszałyscie o winky? Dzisiaj była cdl to jej cewnik dała z mascia żeby tam ruszyć trochę -
Tajka, u nas pomagało jeszcze dmuchanie ciepłym strumieniem suszarki na brzuszek, takim kołyszącym ruchem, Olek się wtedy wyciszal, rozluźniał i najczęściej kupa szła. Oby i u Was zadziałało ✊
-
Ja się poddałam. Zal mi jej jak tak odlatuje 🙉 obudzina na przebraniu pieluszki, zamiana cycuszkow co jakiś czas, no nic nie pomaga 🙉
Tradycyjnie kilka łykow I koniec. Dostała moje mleczko 40ml. Nie wiem czy to duzo czy mało na tygodniowe dziecko 🤔 nawet na butli zasypiała, ale wypiła cale 💪🏼
Ja zeby nakręcać laktację właśnie oddciagam to czego nie wypiła. Mam nadzieję że jednak za tydzień, dwa jej sie odmieni jak nabierze więcej sil do ssania 🙉Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt, też mam problem, Maja zasypia na cycu, nie moze dobrze zlapac na śpiocha
tez dokarmiasz ?
-
Macie jakis sposób na złapanie siuśki dziewczynki ? Ma być na posiew więc woreczki raczej odpadają, bo może wyjść zburzony wynik
-
Tajka, moze po tej maści od cdl ruszy, trzymam kciuki!!!
Windii mozecie sprobowac, ja kilka razy stosowalam (na bąki co prawda, ale u niektorych slyszalam, ze sie sprawdzilo przy braku kupy)
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny wiem, że wiele z Was ma się z planach szczepić to jedynie co mogę doradzić to nie szczepcie się z mężem/partnerem w ten sam dzień. My wczoraj mieliśmy szczepienie i obydwoje czujemy się tak źle, że to jest dramat
My szczepiliśmy się johnson&johnson
ale znajoma pfizer i też ma takie objawy. Mamy gorączkę, dreszcze, bóle mięśni... musieliśmy dzwonić po teściową żeby przyjechała zająć się dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 08:13
-
Miało być cudowne sam na sam, ale Adaś miał plan żeby mi potowarzyszyć 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 18:44
Lalia, emdar, KarolinaMaria, kiniusia270, Martt95, Nowastaraczka, Suszarka, Ounai, Enigvaa, SzalonaOna, Clover, kar_oliv, Zulugula, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Inga, kurcze, mam nadzieję że szybko poczujecie się lepiej. My właśnie też zapisaliśmy się na szczepienie jednego dnia i później uświadomiliśmy sobie ze jak oboje będziemy chorować będzie kiepsko. Tylko teraz żeby jedno się miało przepisać to termin już odległy się robi 🤔 pogadam jeszcze później z mężem.Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Tajka wrote:Martt, też mam problem, Maja zasypia na cycu, nie moze dobrze zlapac na śpiocha
tez dokarmiasz ?
Narazie odciągam swoje. Spadła nam z wagi, słabo chwyta, zasypia. Do środy mamy czas na poprawę 🤷🏽♀️
Wiem ze jak będzie starsza to może będzie łatwiej, narazie się pomęczę. Przy 1 dziecku szybko dokarmiałam mm, bałam się laktatora 🙈 Ale jak to co robię nic nie da to pewnie pediatra będzie kazać mieszać to karmienie 🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Anetka, ja też już przestałam prosić. Jak wczoraj powiedziałam że nie będzie tv dopóki chata nie będzie wysprzątana to zaczął jęczeć, że oczywiście, że będziemy sprzątać jak w każdą sobotę i w niedzielę też (zwykle sprzątamy w niedzielę bo mój mąż nie ma sił wytrzeć kurzu we wszystkich 3 pokojach w sobotę.
Jestem załamana. 0,5kg w górę. Oczywiście wczoraj poległam, dałam się namówić mężowi na chińczyka wieczorem. Zła jestem na siebie. Będę cały tydzień odrabiać tą nadwyżkę. A mój mąż stwierdził, że ja buduję mięśnie więc nie mam się czym przejmować. On ma zawsze wytłumaczenie i dlatego nadal waży 120kg.
Fragaria, Marta robi tak samo jak wstaję wcześniej żeby posiedzieć sama. Ależ on jest cudowny!
Tajka te woreczki są odkazone więc nie zaburzysz. Tylko nie przelewa się tych sikow, tylko oddajesz ten woreczek właśnie. Ja godz zaklejalam i jeszcze dodatkowo wkładałam do pojemniczka na posiew.
Poryczałam się aż z tej wagi dzisiejszej. Ehh...Fragaria lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔