X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, lepsza jest wlewka miodowa niż rurki, bo rurki uczą, że wypróżniasz się dopiero po mechanicznym podrażnieniu. My stosowaliśmy wlewki co 5 dni bo Marta miała problemy aż w końcu załapała i zaczęła się wypróżniać bez problemu.

Anetka, ja czekam na regały do schowka od grudnia. Mąż mi tłumaczy że załatwi od kumpla i nie muszę płacić 700zl. W schowku nie da się nic zostawić ani nic wyjąć. Od 2 tyg jedzie do piwnicy po zabawki dla Marty (mamy tam 5min samochodem). A jak powiedziałam że ma sanki wywieźć bo wstyd żeby na balkonie stały to powiedział że nie rozumie jaki wstyd 😂🤦‍♀️🤷‍♀️

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, próbuj troszkę Asię rozebrać, zaświecić światło, w trakcie karmienia ją smyraj pod pachami, stópki to może tak szybko nie zaśnie 😘

Ounai, a tak sobie myślę, że może jak Ty te swoje ćwiczenia masz takie statyczne, na spacery też nie chodzisz regularnie i na dłuższe trasy, to może dla Ciebie te 2000kcal to jednak nie jest deficyt??🤔 Chyba że wiesz, że przekraczasz 😘

Anetko, dobrej zabawy na weselu 🤩🤩🤩

Mój mąż dzisiaj w pracy do 16, więc czeka mnie kolejny dzień z Aleksandrem 😎 pranie już się pierze, suszarka opróżniona, zmywarka ogarnięta, obiad został z wczoraj, mieszkanie też wysprzątane, więc biorę się za chwilę za trening siłowy 💪 a potem biorę syna na spacer i musimy min 5 km zrobić 👌 jak mąż wróci z pracy to obiecaliśmy że zamawiamy burgery 🤭 więc muszę dzisiaj nabić kroki i aktywność 🤣

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, wiem, że przekraczam niestety. Ostatnie 3 dni się pilnowałam poza tym chińczykiem wczoraj ale pierwsze 4 dni miałam dużą nadwyżkę kaloryczna. Wszystkie kalkulatory pokazują mi że powinnam jeść 1800-2000kcal i to nie licząc kp. To jest tak jak wczoraj. Mój mąż codziennie mnie na coś namawia i w końcu ulegam. 2 dni wytrzymalam i odmawiałam a trzeciego powiedziałam że bierzemy chińczyka. A teraz mam nadwyżkę 400kcal z jednego wczorajszego dania. Czyli ucinając po 100kcal będę 4dni odrabiać żeby wyjść na zero. Wkurza mnie to, bo bardzo źle wyglądam. Wkurza mnie też to, że mój mąż wygląda wręcz tragicznie. Ja wiem, my kobiety nie zwracamy aż tak uwagi na wygląd, ale mój mąż ma tak wielki brzuch, że już ciężko się przytulić nie mówiąc o seksie, gdzie połowa pozycji odpada bo po prostu się nie da ich wykonać. Ale on ma to gdzieś bo przecież musi sobie codziennie tosty zrobić albo pizze zamówić, albo kebaba :/

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Ounai, rozumiem.. wiadomo, że nie każdy musi mieć kaloryfer na brzuchu, ale ważne jest to żeby akceptować siebie i lubić swoje ciało, nawet jeśli nie jest idealne. Jeśli chodzi o Twojego męża to już nawet nie kwestie estetyczne ale przede wszystkim zdrowotne, przecież to młody gość jest.. sama nie wiem co Ci doradzić żeby było dobrze 🤨 może faktycznie odetnij sobie w tygodniu trochę kcal żeby w weekend móc sobie pozwolić na taki cheaty meal??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

U nas dziś słoneczko. W planach mam spacer, zakupy... Sprzątanie odpada bo wczoraj uwaga! Wracam z paznokci a mój mąż sam posprzątał 🤔 nie wiem co się stało, ale niech się dzieje częściej 😂

Dziś też mój syn idzie na 15 na urodziny kolegi z przedszkola do bawialni, także luzik.

Mąż właśnie zaraz jedzie na mecz i zabiera Z i F. Także ja zostaje z Kornela i Matylda. Ogarnę się i pójdziemy na zakupy.

Zrobię obiadek. Zaprowadzę F i Sobótka zleci 💪

Melduje mój raport ❤️ zastrzyki dają rade!
    18.04: 88,8 kg
    24.04 88,2 kg
    1.05 : 86,7 kg
    8.05 : 86,0 kg

Ounai, Lalia, Wik89, Suszarka, Inaa89, Clover, emdar, Ladyo, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kurcze, Ounai, rozumiem.. wiadomo, że nie każdy musi mieć kaloryfer na brzuchu, ale ważne jest to żeby akceptować siebie i lubić swoje ciało, nawet jeśli nie jest idealne. Jeśli chodzi o Twojego męża to już nawet nie kwestie estetyczne ale przede wszystkim zdrowotne, przecież to młody gość jest.. sama nie wiem co Ci doradzić żeby było dobrze 🤨 może faktycznie odetnij sobie w tygodniu trochę kcal żeby w weekend móc sobie pozwolić na taki cheaty meal??
    Nie no, muszę się zacząć pilnować. Jeszcze wkurza mnie teściowa tym, że codziennie dzwoni i codziennie mi mówi że mam go pilnować bo teraz to mój obowiązek. Taaaa, starego chłopa. Co mam, wyrzucać mu jedzenie? Albo kazać mu zwymiotować jak zje batona? Tak sobie go wychowała. Ja w 2 lata nie zmienię jego beznadziejnych nawyków żywieniowych które mu wpajała 30 lat. Pamiętam jak zaraz po ślubie nadkakiwala na mnie, że jem sałatę i jestem za chuda więc trzeba żebym trochę przytyła :/ a ważyłam idealnie w normie, bo przy 159cm miałam 56kg.
    Od czerwca wracają mi multisport i zamierzam zacząć chodzić na siłownię. Fizjo pozwoliła na orbiterek więc będę sobie ćwiczyć. A jak wyjdę to już mąż nie będzie jojczal, bo teraz jest tak, że ja chcę ćwiczyć, a on mi marudzi "dobra, jutro poćwiczysz, odpuść dziś, spędź czas z dzieckiem" i ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia.

A mój mąż to temat rzeka. Nawet znajomi mu mówią, że powinien schudnąć, ale on wytrzymuje 3 dni i olewa bo mu się nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 09:56

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, jak ja Cię dobrze rozumiem. Nasi mężowie chyba są bardzo podobni. Nawet waga się zgadza... Mój też wiele zawdzięcza swojej mamusi, jeśli chodzi o złe nawyki. Moja teściowa upasła (inaczej się tego nie da nazwać...) całą trójkę swoich dzieci. Kiedy wreszcie zaczęłam gotować w swojej kuchni, udało nam się trochę schudnąć, a kiedy okazało się, że mąż ma tą IO i zaczęliśmy stosować odpowiednią dietę, to kilogramy zaczęły spadać same. Tylko że to było przed ślubem, kiedy jeszcze coś mu się chciało robić dla siebie. Najlepsze jest to, że teściowa stwierdziła, że "on faktycznie już jako dziecko miał problemy z cukrem" - brawo dla matki, która nic z tym nie zrobiła 🙄 Ja dalej gotuję posiłki odpowiednie dla osób z IO, ale co z tego, skoro on jedzie sobie do biedry przed pracą i pewnie kupuje tam różne świństwa. To jest dorosły facet i zrobi co chce. W domu nie mamy słodyczy bo nie kupujemy ich wcale, ale nie wiem, co bierze do pracy. W końcu gdzieś musi być przyczyna tego, że nie chudnie. Chciałabym żeby się wybrał w końcu do diabetologa i on niby też chce, ale zabiera się do tego jak przysłowiowy pies do jeża. No tak, bo musiałby wtedy się już ostro wziąć za siebie, a jemu się zwyczajnie nie chce 🤷‍♀️

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Martt, próbuj troszkę Asię rozebrać, zaświecić światło, w trakcie karmienia ją smyraj pod pachami, stópki to może tak szybko nie zaśnie 😘

Asię nic nie rusza, jak poczuje ciepło cycusia i bicie serca to odlatuje 🙉 narazie będę robić jak teraz... cycus lewy i prawy i mleczko odciągnięte z butelki do dojedzenia. Myślę że po czasie przejdziemy do samej piersi. Mam taka nadzieję 🤦🏽‍♀️ teraz najważniejsze jest dla mnie by przybrała na wadze a tylko dojadając butla mam pewność że zjadla swoją porcje 🤷🏽‍♀️

Dzisiaj rano tez jakos nieciekawie ciągnęła. I oczywiście kilka łyczków i spanko (nawet głośna Alis i jej piesek nie obudzi Asi a dodam że piesek taki z pepco szczekający daje nam popalić). Odkładana odrazu sie wybudza i widać że nie dojedzona bo trzeba brać na ręce, jak daje znowu pierś po chwili zasypia. Wtedy daje butle ze swoim mleczkiem i wypiła coś ponad 40 ml po czym zasypia i spi spokojnie.

Wychodzi na to ze rzeczywiście nie dojada na tej piersi jak trzeba i przez to z wagi nam spadła.

Lalia lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt a miala sprawdzane wedzidelko? Bo widzisz, ja myslalam ze to normalne ze Malwi zasypia do tej pory przy cycu, nawet na 2-3min. Na poczatku tez miala slaby przyrost. I sie okazalo ze to wina wedzidelka, za ciezko jej ssac i sie meczy, wiec przysypia, nie z najedzenia a ze zmeczenia wlasnie.

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:54

Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim gorącym Mamusiom, przepraszam, ale chyba nie nadrobię...

Mikołaj wczoraj skończył 8 miesięcy. Dzisiaj samodzielnie usiadł. Raczkuje jak szalony. Niestety, nie jest to jednak dla nas radosny czas, bo wczoraj u mojego taty zdiagnozowano guza jelita. Proszę wyślijcie jakieś pozytywne fluidy jak będziecie o nas czasem myśleć, na pewno bardzo nam się przydadzą. :(

Pozdrawiam Was wszystkie i postaram się wpadać, jak czas tylko pozwoli...

KarolinaMaria, Ounai, Lalia, Fragaria, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Martt a miala sprawdzane wedzidelko? Bo widzisz, ja myslalam ze to normalne ze Malwi zasypia do tej pory przy cycu, nawet na 2-3min. Na poczatku tez miala slaby przyrost. I sie okazalo ze to wina wedzidelka, za ciezko jej ssac i sie meczy, wiec przysypia, nie z najedzenia a ze zmeczenia wlasnie.

Nie mam pojęcia czy jej sprawdzali. To powinni w szpitalu chyba zwrócić uwagę? Czy się myle? 🤦🏽‍♀️

Położna raczej tez sie na tym nie rozpozna. Sama nie wiem co myśleć. Czasem pije ładnie a czasem tragedia 🤦🏽‍♀️ ostatnio więcej tych gorszych dni niestety.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w końcu piękna pogoda, kończę robić obiad i za chwilę ruszamy na spacer. Waga dziś rano 79,1 kg, tydzień temu 79,8 kg. Wczoraj wieczorem zjadłam trochę bake rollsów kiedy Olek zasnął i włączyłam sobie serial. Muszę sobie poszukać czegoś czym zajmę ręce, żeby nie podjadać.

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Zulu na mleko budzi się raz ale co się nakręci i najojczy przez sen w nocy to co chwile wstajemy do Niego z mężem albo się poddajemy i bierzemy Go do łóżka. Wtedy nagle jest ostoją spokoju 🙄😅

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai
    Waga wagą, ale cm chyba Ci spadaja? To najważniejsze. Zresztą widać duże postępy na zdjeciach, które pokazujesz, bądź dla siebie trochę łaskawsza

Cudny wesoły Adas 🤩

Kiniusia w kwestii niewyspania to się nawet nie wypowiadaj hahah 😂 popsulo-mi-sie-dziecko-raz-sie-budzi 🤭😄

U nas znów ładna nocka , oczywiście jak na nasze możliwości, tylko że z kolei ja nie moglam spac jakoś miedzy 1 a 4 🤦‍♀️

Inga
    My właśnie szczepimy się w różnych dniach, ale tylko 2dni różnicy, mam nadzieje, że wystarczy, ale chcemy się wyrobic z drugą dawka przed urlopem, bo możliwe , że gdzieś polecimy.
    Btw udalo mi się wskoczyc na termin 27 maja już :)

Aa i mamy ustalony w końcu chrzest, na drugą połowę czerwca :)

Teraz jedziemy na grilla do znajomych, miłego dnia 🌞 Mlody ostatnio co tydzień w trasie 🚗
    Właśnie nie spadają bo się mierzylam. Od lutego jedynie 1cm w tyłku poszedł. Ale już znalazłam przyczynę. Nie liczyłam kcal. Dziś liczę od rana i zorientowałam się, że ja grubo przekraczam. Od dziś liczę wszystko i zobaczymy jak mi pójdzie

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Cześć wszystkim gorącym Mamusiom, przepraszam, ale chyba nie nadrobię...

Mikołaj wczoraj skończył 8 miesięcy. Dzisiaj samodzielnie usiadł. Raczkuje jak szalony. Niestety, nie jest to jednak dla nas radosny czas, bo wczoraj u mojego taty zdiagnozowano guza jelita. Proszę wyślijcie jakieś pozytywne fluidy jak będziecie o nas czasem myśleć, na pewno bardzo nam się przydadzą. :(

Pozdrawiam Was wszystkie i postaram się wpadać, jak czas tylko pozwoli...
    Smutne wieści ☹️ Dużo sił dla Was i jak najwięcej zdrowia dla taty:-*
    Gratulacje dla Mikołajka za nowe osiągnięcia i zdrówka z okazji 8 miesięcy 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, polubiłam za postępy Mikiego. Wysyłam dużo pozytywnej energii dla Twojego taty. Na szczęście medycyna radzi sobie z wieloma chorobami i wierzę, że pomogą Twojemu tacie!

🦄 2021 r.
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Nie mam pojęcia czy jej sprawdzali. To powinni w szpitalu chyba zwrócić uwagę? Czy się myle? 🤦🏽‍♀️

Położna raczej tez sie na tym nie rozpozna. Sama nie wiem co myśleć. Czasem pije ładnie a czasem tragedia 🤦🏽‍♀️ ostatnio więcej tych gorszych dni niestety.

Mi logopeda powiedziala ze raczej by tego nie rozpoznali jesli to nie typ 1 i 2, a i z tymi czasami maja problemy. Ale nie wiem jak to wyglada w innych szpitalach. U nas nie zobaczyli, ale tez nie jestem pewna czy sprawdzali 🤷🏻‍♂️

KarolinaMaria, Martt95 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, a gdzie chcecie lecieć? My rozważamy Bułgarię.

Co do szczepień to my się zapisywaliśmy osobno właśnie gdyby któreś chorowało, żeby to drugie mogło zająć się dziećmi.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Niestety tak to nie działa. Czasem sprawdzają, a i tak potem sie okazuje, że trzeba podciąć. Znam wiele takich przypadków. Warto iść do dobrej CDL lub neurologopedy. Matylda na dobre wędzidełko, ale słabe napięcie mięśni twarzy, co wyłapaliśmy dopiero w 3mż. Przez to ma zły wzorzec ssania i chyba i tak jej podetniemy, żeby jej ułatwić jedzenie. Oczywiście cała diagnostyka prywatnie, pediatra na żadnej z wizyt nie stwierdzała problemu z napięciem. Jak teraz przy szczepieniu pokazałam jej zaswiadczenie od neurologa i powiedziałam o neurologopedzie to ze zdziwieniem zapytała, gdzie u nas w mieście taki jest 🙄 a mieszkam w mieście z liczbą 170 tys mieszkańców, na Śląsku, więc mamy takich specjalistów jak nie u nas, to w miastach ościennych. O czym to świadczy? Ano o tym, że w życiu nie skierowała żadnego dziecka do neurologopedy. Najśmieśniejsze jest to, że sami zdiagnozowalismy dziecko, a ona napisała w książeczce zalecenia 'dalsza opieka neurologiczna, neurologopedyczna'. Brrrr aż się nakręciłam. Gdyby nie wątek goracych mamusiek i profile parentingowe na fb/insta to Matylda dalej leżałaby na brzuchu z podkulonymi rękami jak noworodek, a pediatra z przychodni zachwycałaby się jej uroczym uśmiechem wpisując w książeczkę, że wszystko jest ok. Dobrze, że mamy luxmed i wiele konsultacji i badań za darmo. Do osiedlowej przychodni będę chodziła już tylko na szczepienia.

Tajka, Martt, nie chcę Was nakręcać, ale jak macie jakiś problem to szukajcie od razu spacjalistów na własną rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 13:08

Martt95, Enigvaa lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
‹‹ 3542 3543 3544 3545 3546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ