Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle dziewczyny co za motyw: byliśmy dziś na naukach przedchrzcielnych, moja mama została z Matyldzią dosłownie na pół godziny, wracamy, a mama mówi, że Matylda obróciła się z plecków na brzuszek i ja tego NIE WIDZIAŁAM 😪😪😪 Babcia dumna jak paw, a Matyldzia póki co nie chce powtórzyć sztuczki 😂 zauważyłam, że zawsze po piątkowej fizjoterapii ma jakąś nową umiejętność. Może to tylko jednorazowy wyskok, ale cieszy.
Iryska, Lalia, Zulugula, Enigvaa, Inaa89, Wik89, kar_oliv, Ounai, Nowastaraczka, Suszarka, Clover, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Karolina, nie pomyślałam o tym 😘
Tajka, jak masz siłę, to powalcz o KP, ale z czystą głową. Po pierwsze ustal z mężem, że chcesz spróbować KP i potrzebujesz jego wsparcia- tutaj nie mam wątpliwości, że możesz na niego liczyć. Jeśli nakarmisz Majeczke piersią, to niech mąż dokarmi MM, a Ty w tym czasie spróbuj odciągnąć. Oglądaj sobie jej zdjęcia, albo nawet podczas gdy mąż ją karmi, tylko nie myśl o mm, tylko patrz jak tworzy się relacja Twojej małej dziewczynki z tatusiem 😘 zjedz coś dobrego, połóż się i odpocznij, mąż też na pewno pomoże przy wybudzaniu, mi położne mówiły że wybudzić pomaga:
-rozebranie dziecka
-swiatlo
-drapanie w stópki, pachwiny, pod pachami, na klatce
-podniesienie pionowo do góry
Jak uda Ci się przystawić Majeczke to doszukuj się w tych momentach piękna: jak słodko rusza bródką, jak się wtula w Ciebie, wypatruj detali jej urody ❤️
Wzruszaj się swoim macierzyństwem ❤️ wiem że teraz jest dużo trudnych momentów ale kurczowo trzymaj się tych dobrych 😘
A jeśli jesteś zmęczona, to odpuść sobie i pozwól sobie cieszyć się każdą chwilą, najważniejsze żeby Maja rosła a Mama patrzyła na to z oczami pełnymi łez ale łez szczęścia!
Kochana, wierzę że sobie z tym poradzicie✊ wspieracie się z mężem, macie pomoc specjalistów, a z każdym dniem i Majeczka lepiej będzie reagować 😘 mocno Wam kibicuję 💪💪💪KarolinaMaria, Inaa89, Wik89, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Clover, dmg111, Fragaria, Tajka lubią tę wiadomość
-
Karolina, a to Matylda doceniła babcię za opiekę 😁😁😁 nie martw się, jak zalapie to będzie to robić ciągle 😵😵😵🤣🤣🤣
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Annia, mam nadzieje, ze uda sie szybko zoperowac i Tata wroci do zdrowia! Wspolczuje stresu i trzymam kciuki
Wszystkiego dobrego dla Mikolaja z okazji 8-miesiecy🥳
Tajka, trzymam kciuki za Ciebie!m i Majke! Tylko nie daj sie zwariowac z tym kp, prosze! Tu na forum masz duzo przykladow, ze karmic mozna roznie i kazdy sposob jest dobry! Tak jak radza dziewczytny, duzo jedz, pij (!) i staraj sie regenerowac
Juz wkrotce splynie ja Ciebie radosc z macierzystwa, zobaczysza potem raz na jakis czas bedziesz miala dosyc, jak np ja dzisiaj rano 😅
Kiniusia, gratuluje pierwszego zabka Stasiowi! Fajne foto wczoraj wrzucilas
Sylwucha, naprawde urocze Twoje dziewczyny!
Lalia, Clover, kiniusia270, Sylwucha lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Gdziekolwiek 🤭 gdzies do 2-2,5h lotu, Bułgaria/grecja/sardynia , jak zazwyczaj sami sobie organizujemy i dużo zwiedzamy tak teraz planujemy po prostu jakies all inclusive z itaki z dobrym żarełkiem i fajnym hotelem, typowo wypoczynek, przetrzec szlaki podróży z dzieckiem
Tajka, mój mąż też przy Marcie biegł po butlę. Przy synu ja już się łamałam żeby nie było dawać piersi a on mniejsze naciskał żebym jeszcze cokolwiek spróbowała. Jak powiedział żeby dać jej butelkę zrobiłam właśnie tak jak pisze Lalia. Powiedziałam mu, że ja tym razem naprawdę chcę karmić piersią i będę potrzebować jego wsparcia. Że nie może proponować butelki za każdym razem kiedy ona zapłacze boję nie zawsze płacze z głodu, że mamy cdl i skoro ona mówi że mała jest najedzona to tak jest i ona zna się lepiej. Mąż zrozumiał i bardzo mnie wspierał. Po kilkunastu tygodniach powiedział, że do samego końcami nie wierzył że dam radę i że jest ze mnie dumny. Twój mąż też Ci pomoże ale MUSISZ mu powiedzieć jak może Ci pomóc. Że musisz odsypiać, musisz się najadac, musisz mieć czysty umysł i wypoczęte ciało. Powiedz mu też of swoich uczuciach, co teraz czujesz I dlaczego KP jest dla Ciebie ważne, dlaczego chcesz walczyć. On tego inaczej nie zrozumie, bo nie był w ciąży, nie urodził Majeczki internetowe nie ma cycków, więc dla niego to bez różnicy czym będzie karmiona. I pamiętaj. Nic za wszelką cenę. Mam dwoje fantastycznych dzieci, jedno było od początku na mleka modyfikowanym, drugie na cycu i obydwoje są zdrowi, silni, mądrzy i cudownibo właśnie takie są dzieci dlaczego ich mamy, nieważne co jedzą i z czego
Lalia, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Annia, bardzo mi przykro z powodu choroby Twojego taty. Trzymam kciuki za jego powrót do zdrowia! A dla Mikołaja wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 8 miesięcy 🙂
KarolinaMaria, brawo dla Matyldy! 🤩 Też właśnie zauważyłam że Olek zawsze po wizycie u fizjo potrafi coś nowego 😁 Już od jakiegoś czasu intensywnie pracuje nad obrotem z pleców na brzuch, do tej pory przewracał się na boki, a wczoraj wieczorem prawie mu się udało całkowicie obrócić, tzn. niby obrócił się, ale nie może załapać, że zanim się obróci, trzeba podnieść rączkę do góry, żeby później mu się pod klatą nie zablokowała. Dzisiaj też już kilka razy to zrobił, ale ciągle mu ta rączka przeszkadza pod spodem. Więc jeszcze nie traktuję tego jako prawidłowego obrotu. No i jakoś tak miesiąc temu się obrócił podczas snu i później już sobie spał na brzuszku, ale nie mam pojęcia jak tego dokonał, z pewnością nie było to świadome. Czyli na "prawdziwy" obrót jeszcze czekam 🙂KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnia - zapomniałam wcześniej... Strasznie mi przykro z powodu taty. Na takie wiadomości nigdy nie ma dobrego czasu. Liczę jednak na to, że zdarzy się cud, a to wszystko okaże się pomyłka... Trzymam mocne kciuki ❤️ i buziaczki dla Mikiego! Za 4 mce ma roczek! Mój Boże...
-
Nie odzywam się, bo zaczęłam czytać „Stulecie winnych” i tak się wciągnęłam, ze nie mogę się oderwać
! Aniu bardzo mi przykro z powodu taty! Mam nadzieje, ze operacja pomoże i będzie to dla Was jedynie złe wspomnienie! Trzymaj się! Wiem co to znaczy kiedy rodzic ciężko zachoruje. Tajka Ty również się trzymaj. Pamiętaj ze Twój stan psychiczny jest najważniejszy. Nie zapominaj o sobie ❤️
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Mamusie myśle nad kupnem leżaczka Babybjorn. Chociaż bardziej myśle nad używanym, bo wydać 800 zł mi się nie uśmiecha. Polecacie? Druga sprawa - zamawiałyscie testy przesiewowe na sma? Wiem ze maja być refundowane ale u nas w województwie dopiero od przyszłego roku i chyba zamówię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 23:58
-
SzalonaOna wrote:Wow fajne te buty!
Ounai a z ciekawości - jaki rozmiar buta nosi Tymek?A Filip jaki ma rozmiar? Bo on chyba większy jest od Tymka.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zwazylismy wczoraj Tomka i podgonił, waży 7400g, o 10 centyli w górę 👍 ale poza tym , że je pół słoiczka dziennie, to od miesiąca wsuwa zawsze 2 cyce, a takto zawsze jednego zjadał. Bardzo się cieszę 😊
Lalia, Fragaria, Nowastaraczka, kar_oliv, KarolinaMaria, Inaa89, Clover, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Ounai, cudne te trampki 🤩🤩🤩
Ladyo, zdaniem mojego męża Babybjorn to najlepszy gadżet dla dziecka 😁 my dostaliśmy go w prezencie, ale gdyby nie to to ja miałam zaplanowaną zrzutkę rodzinną na niego 🤣
Przez pierwsze 2-3 miesiące używaliśmy doraźnie: jak szłam pod prysznic, musiałam się pomalować itd.
Odkąd Olek skończył 3 miesiące to go w nim usypiamy 😅 wkładamy do bujaczka, bujamy 5 min, Olek odlatuje i przekładamy go do łóżeczka 😎 oczywiście to nie jest na każdą drzemkę, bo on najczęściej zasypia przy karmieniu, ale wygodniej jest go lulać 5 min w bujaczku niż 30 min na rękach zwłaszcza że trochę waży 😅 bujaczek wozimy też do rodziców i teściów, jak jemu obiad wszyscy to Olek sobie tam siedzi i wszystko widzi, później wiadomo każdy się z nim bawi itd. Olkowi kilka razy zdarzyło się zrobić w nim kupę po pachy i bez problemu się pierze. Czy używany, czy nowy uważam że warto 👌👌👌
I rozglądaj się już za matą piankową, u nas praktycznie od 2 miesięcy tylko tam się toczy życie rodzinne 😁😁😁😁Ounai, Zulugula, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulu, pięknie Tomcio przybrał 💪💪💪 jeszcze przegoni Olka 😁
Zulugula lubi tę wiadomość